Zdechovský: Keď politická korektnosť stojí za znásilňovaním detí

Zdechovský: Keď politická korektnosť stojí za znásilňovaním detí

Bratislava 27. februára 2020 (HSP/Foto: Facebook)

 

Český europoslanec Tomáš Zdechovský sa v svojom poslednom blogu venoval zamlčovaniu zločinov cudzincov v mene politickej korektnosti, ktoré je podľa neho obzvlášť odporné, keď sú obeťami deti

Na snímke český europoslanec Tomáš Zdechovský

V blogu uvádza ako príklad známu britskú kauzu Rotherham. “Desivé prípady, keď sa polícia len nečinne prihliadala na vyčíňanie sexuálnych otrokárskych gangov v Rotherhame a na ďalších miestach v Anglicku, už dokázali vstúpiť dostatočne do pozornosti. Zistenie totiž vzbudili šok aj mimo Britániu. A niet divu, pretože sa malo jednať dokonca o najväčší škandál s ochranou detí v celej britskej histórii,” píše v úvode Zdechovský.

Reklama

Europoslanec ďalej uvádza, že podľa vyšetrovacej správy z roku 2014, sa spomína v tejto kauze okolo 1400 detí, ktoré sa mali stať obeťami zneužívania a násilia zo strany mužov, z ktorých väčšina bola pakistanského pôvodu. Zo zločinov bolo nakoniec usvedčených 36 ľudí.

Vo vyšetrovacej správe sa navyše pripúšťa, že mnohí policajní príslušníci opisovali svoju nervozitu pri identifikácii etnického pôvodu páchateľov z obáv, že budú považovaní za rasistov.

Reklama

Jeden z vyšších policajných dôstojníkov v Rotherhame dokonca v januárovom rozhovore pre The Times priznal, že polícia prípady, keď dochádzalo k zneužívaniu dievčat pakistanskými gangmi, desiatky rokov úmyselne ignorovala, aby nedochádzalo k “rasovému napätiu.”

K niečomu podobnému malo podľa informácií, ktoré uvádza Zdechovský, dochádzať aj v oblasti Veľkého Manchestra, kde rovnako polícia a sociálni pracovníci vedeli o tom, že v ich lokalite dochádza k zneužívaniu takmer stovky mladistvých dievčat, no aj napriek tomu nič neurobili. Podľa nedávno zverejnenej nezávislej správy sa tak stalo preto, že vznikli obavy z podnecovania rasovej nenávisti.

Zdechovský ďalej popisuje jeden z najznámejších prípadov. Prípad dievčaťa menom Victoria Agoglia z Rochdale, ktorá bola po smrti svojej matky v detskom domove a ktorá bolo po dlhšiu dobu opakovane zneužívaná a znásilňovaná pedofilmi.

“Pre ňu, rovnako ako ďalšie obete, si páchatelia jazdili priamo do detských domovov a vyzdvihli si ich pred očami úradníkov. Victoria zomrela v auguste 2003 vo svojich 15 rokoch po predávkovaní heroínom, ktorý jej bol násilím vpichnutý do žíl, aby mohla byť znásilnená desiatkami pakistanských mužov. O tom, že bol už skôr dievčaťu násilím vpichovaný heroín, vedeli dokonca aj sociálni pracovníci. Tí sa ale neobťažovali vec vôbec riešiť,” popisuje prípad Zdechovský.

Smrť tohto dievčaťa odštartovala policajné vyšetrovanie na základe ktorého bolo identifikovaných najmenej 57 detí “ako potenciálnych obetí” a tiež až 97 ľudí podozrivých zo spáchania zločinu. Odsúdení boli iba traja ľudia

Reklama

“Akcia bola ale po viac ako roku ukončená, keď sa polícia sústredila na ‘menej delikátne’ zločiny. Malo sa tak stať kvôli nedostatku zdrojov. Nebola to ale pravda. Bolo úplne zjavné, že polícia znásilnenie detí neriešila zámerne a snažila sa zamiesť celú vec pod koberec. Zásluhu na tom, že sa vec vôbec dostala na verejnosť má whistleblowerka menom Maggie Oliver, policajné vyšetrovateľka v dôchodku,” uvádza český europoslanec.

Zdechovský ďalej píše aj o tom, že tieto dve konkrétne prípady sú len “špičkou ľadovca”. V príspevku ďalej poukazuje aj dokumente BBC Betrayed Girls, ktorý je venovaný prípadom zneužívania dievčat v okolí Manchestra, a ktorý si všíma to, že ignorovanie zločinov prevažne pakistanských gangov dokázala, zvlášť na lokálnej úrovni, po nejakú dobu využívať rasistická British National Party.

“Poučenie je preto jasné. Snaha ututlať zločiny kvôli politickej korektnosti, aby sa nešíril rasizmus, má za následok pravý opak. Tabuizovaných tém sa chopia skutoční rasisti. Keď zlyhá štát, bezpečnostné zložky a politika normálnych demokratických strán, nič iné čakať nemožno,” dodal na záver s tým, že by si z toho Česká republika mala poučiť.

Tatiana Stará

 

Reklama

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:42

Rusko vo štvrtok uviedlo, že páchatelia minulotýždňového útoku na koncertnú halu na moskovskom predmestí dostali finančnú podporu z Ukrajiny. Oznámilo tiež zadržanie osoby podozrivej z toho, že pomáhala financovať útočníkov.

16:32

Projekt zabezpečenia verejnej železničnej osobnej dopravy s Ukrajinou využitím širokorozchodnej trate na trase Kyjev – Košice, ktorý schválila vláda na svojom ostatnom rokovaní, považuje KDH za mrhanie peňazí. Uvedenie do prevádzky by si vyžadovalo náklady v miliónoch eur, na čo aktuálne nemá financie ani rezort dopravy, ani Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Vo štvrtok na to upozornilo opozičné KDH.

16:28

Americký Kongres schválil predaj pokročilých raketových systémov Poľsku, uviedol vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

16:28

Rusko vo štvrtok vetovalo návrh rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN, ktorý žiadal predĺženie dohľadu expertov OSN nad sankciami svetovej organizácie voči Severnej Kórei. Rezolúciu navrhli Spojené štáty a o jeden rok by predĺžila mandát skupiny expertov, ktorí na dodržiavanie sankcií dohliadajú. Veto zo strany Ruska však ich činnosť pozastavuje.

16:24

Priemerné vozidlo stráca po troch rokoch 22,5 % svojej hodnoty, zatiaľ čo žlté vozidlá len 13,5 %. Naopak, najviac strácajú hodnotu zlaté vozidlá, a to až na úrovni 25,9 %. Vyplýva to z minuloročných dát platformy iSeeCars.com, na čo poukázala spoločnosť Aures Holdings.

16:13

Pápež František na Zelený štvrtok slávil v Bazilike svätého Petra omšu svätenia olejov. Kňazov vo svojej kázni vyzval, aby sa vyhýbali duchovnému pokrytectvu a pristupovali k svojim veriacim milosrdne.

16:07

Poľský premiér Donald Tusk privítal vo štvrtok pokrok dosiahnutý v rozhovoroch s Ukrajinou. Ich témou bol dovoz ukrajinských poľnohospodárskych výrobkov a blokády hraníc zo strany poľských poľnohospodárov, ktoré naštrbili vzťahy medzi oboma krajinami.

Donald Tusk Šmyhaľ
Na snímke ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ (vľavo) a poľský premiér Donald Tusk
15:35

Poľských vojakov vyšlú do Paríža, aby tam pomohli s posilnením bezpečnosti počas tohtoročných letných olympijských hier. Oznámil to vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

15:06

Skoro každý tretí obyvateľ Nemecka má pocit, že mu prechod na letný čas ohrozuje zdravie. Prieskum nemeckého inštitútu Forsa tiež odhalil, že takmer každý piaty zamestnaný človek v dôsledku posunu času mešká do práce.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali