Západ je už “klinicky mŕtvy”. Kam sa podela sexuálna identita Európy? Európa bude v blízkej budúcnosti kolonizovaná mladšími, vitálnejšími a životaschopnejšími cudzími migrantmi

Západ je už “klinicky mŕtvy”. Kam sa podela sexuálna identita Európy? Európa bude v blízkej budúcnosti kolonizovaná mladšími, vitálnejšími a životaschopnejšími cudzími migrantmi

Rím 6. apríla 2018 (HSP/Sputnik/Foto:Sputnik-Alexander Vilf)

 

“Európa bude zachránená, len ak sa v nej opäť začnú rodiť deti. Stratili sme spojenie s tradíciami a je nám súdené, aby sme vymreli,” povedal nedávno taliansky filozof a bývalý poslanec za Demokratickú stranu Eugenio Mazzarella.

Taliansko

Čím Európe hrozí strata identity a prečo európska spoločnosť stráca morálne hodnoty? V rozhovore pre Sputnik Italia na tieto otázky odpovedal Gianluca Marlettam, esejista, autor kníh Továreň manipulácií a Unisex: strata sexuálnej identity.

Reklama

 

Sputnik: Gianluca, na čom podľa Vás dnes spočívajú európske hodnoty?

Reklama

Znie to paradoxne, ale vyzerá to, že dnešná Európa sa snaží zaprieť všetky svoje hodnoty. Dnes v európskej spoločnosti ospevujú pominuteľnosť a nezmyselnosť. Ani jedna civilizácia nemôže prekvitať a hlavne naďalej existovať, ak spočíva na takto protikladných základoch ako dnešná spoločnosť.

 

Prečo možno v dnešnej spoločnosti jasne vidieť pohyb smerom k netradičným hodnotám?

Je nutné pochopiť jednu veľmi dôležitú vec: žiadny pohyb nikdy nevzniká znenazdania. Na Západe už od 50. až 60. rokov vplyvné sily začali kampaň na likvidáciu tradičných hodnôt. Príčin je celý rad: na jednej strane vytvorenie “človeka bez osobnosti”, človeka, ktorý je oslobodený od takýchto “problémov” ako je rodina, náboženstvo a sociálne väzby, priviedlo k vzniku “ideálneho spotrebiteľa”: človeka, ktorý žije, aby konzumoval. Na druhej strane extrémny individualizmus a absencia orientačných bodov v kultúre a ideológii viedli k tomu, že sa občania západných krajín nechajú ľahko ideologicky ovplyvniť: človek bez morálneho základu je v zásade listom, unášanémým vetrom, možno ho využiť pre akýkoľvek projekt “vplyvných síl”.

Tieto zmeny v ľuďoch Západu nastali v dôsledku zinscenovaných kultúrnych revolúcií: kult drog v 60. a 70. rokoch, sexuálna revolúcia a od nedávna pohlavná revolúcia.

Reklama

 

Prečo sa dnes muži snažia vyzerať viac ako ženy? Robia si manikúru, nosia náušnice, nechcú na vojnu … K čomu to môže viesť?

Posledné desaťročia západná kultúra a médiá útočia na myšlienku mužstva. Na jednej strane je tu vplyv feminizmu zo 70. rokov, ktorý kriminalizoval “maskulinitu”. Teraz má tento pojem negatívnu konotáciu. Tu spočíva myšlienka, že spoločnosť má byť “zženštená” a muž má odmietnuť svoju prirodzenosť a svoje zvyky. Dnes západný muž často vyzerá ako paródia na seba samého: je psychologicky slabý, posadnutý svojím zovňajškom a nedokáže plniť tradičné povinnosti (rolu manžela, otca a ochranca). To všetko viedlo k demografickému krachu.

 

Mnohí sa domnievajú, že Západu hrozí vymiznutie, lebo si pod sebou podrezáva konár. Zdieľate tento názor?

Reklama

Dnešný Západ je už “klinicky mŕtvy”. Stratil svoju duševnú a kultúrnu identitu a pod vplyvom nebývalej krízy sa prepadá do demografickej jamy. Ak sa Západ nespamätá, riskuje, že to, čo bolo kedysi srdcom západnej civilizácie, v nepríliš vzdialenej budúcnosti bude kolonizované mladšími, vitálnejšími a životaschopnejšími cudzími prisťahovalci, migrantmi.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

18:44

Valné zhromaždenie OSN v piatok väčšinovo schválilo rezolúciu, ktorá zlepšuje postavenie Palestínčanov v rámci OSN a odporúča prijať ich za plných členov v tejto organizácii.

18:43

Ukrajinský minister poľnohospodárstva Mykola Soľskyj v piatok oficiálne rezignoval pre podozrenia z účasti v korupčnom škandále.

17:59

Ruský prezident Vladimir Putin v piatok vymenoval Michaila Mišustina do funkcie predsedu vlády. Predchádzalo tomu schválenie Štátnou dumou, dolnou komorou parlamentu.

Michail Mišustin
Na snímke ruský premiér Michail Mišustin
17:39

Zamestnancom skupiny spoločností Bukóza Holding v okrese Vranov nad Topľou mešká výplata za mesiac marec. Odborári sa so žiadosťou o pomoc obracajú na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a jeho vládu. Firma za zlú finančnú situáciu viní bývalého ministra pôdohospodárstva Jána Mičovského. Ten reaguje, že problémy firme mohli spôsobiť iné okolnosti.

17:33

Americký prezident Joe Biden plánuje nové clá na dovoz z Číny týkajúce sa strategických odvetví, vrátane elektromobilov.

17:32

Spojené štáty v piatok oznámia nový vojenský balík pomoci pre Ukrajinu vo výške 400 miliónov dolárov (371 miliónov eur). Pod podmienkou anonymity to uviedol americký predstaviteľ.

17:26

Poľsko bude Ukrajine naďalej poskytovať rozsiahlu pomoc, vyhlásil v piatok poľský veľvyslanec na Ukrajine Jarosław Guzy.

17:20

Moslimovia sa v piatok prvýkrát modlili v istanbulskej mešite Kariye, o ktorej prestavbe zo starobylého byzantského chrámu rozhodol turecký prezident Recep Tayipp Erdogan.

17:19

Izraelský bezpečnostný kabinet vo štvrtok večer schválil “mierne rozšíriť” operáciu armády v meste Rafah na juhu Pásma Gazy. Zároveň nariadil svojim vyjednávačom pokračovať v snahách o uzavretie dohody o výmene rukojemníkov s militantným hnutím Hamas.

17:19

Izraelský pozemný útok v meste Rafah na juhu Pásma Gazy by spôsobil humanitárnu katastrofu. V piatok to vyhlásil generálny tajomník OSN António Guterres po tom, ako vyjednávači opustili mierové rokovania v Káhire bez uzavretia dohody.

17:18

Ruská Štátna duma, dolná komora parlamentu, v piatok odsúhlasila Michaila Mišustina za premiéra krajiny.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke výstava Orchidey - skvosty v ríši rastlín v Botanickej záhrade Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach

Autor: TASR – František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali