Vyhlásenie Vlasteneckej iniciatívy Slovenska na ochranu demokracie a ústavných princípov SR

Vyhlásenie Vlasteneckej iniciatívy Slovenska na ochranu demokracie a ústavných princípov SR

Bratislava 12. marca 2018 (HSP/Foto:TASR-Michal Svítok)

 

Slovensko, krajina ktorá leží priamo  v srdci Európy malo vždy dôležité miesto v dejinných  procesoch. Je tomu tak aj dnes. Práve dnes sa stáva bojiskom zástupnej „studenej“  vojny, vojny v ktorej ide o ciele predovšetkým nadnárodných ekonomických elít, vojny v ktorej ide o budúcu geopolitickú  orientáciu Slovenska, Strednej Európy a možno aj vojny, ktorej výsledky môžu predznamenať   budúcu geopolitickú orientáciu celej Európy.  

Na snímke Ján Čarnogurský

V našej krajine tak ako v Českej republike či Maďarsku  sa opakovane organizujú protivládne demonštrácie s cieľom podpory tých politických zoskupení, ktoré sú lojálne voči záujmom  transatlantických štruktúr. Pred rokom to bolo na Slovensku z dôvodu korupcie, teraz z dôvodu neobjasnenej vraždy mladého novinára a jeho priateľky. Scenár je však  rovnaký. Príčina neurčitá. Oficiálnymi zvolávateľmi demonštrácií  sú mladí ľudia pôsobiaci dôveryhodne a sympaticky. No v skutočnosti,  v pozadí týchto procesov cítiť zásadný vplyv súčasnej opozície, mimovládnych organizácií  ako aj prezidenta Slovenskej  republiky.  Andrej Kiska sa  postavil na stranu menšiny proti väčšine a v rozpore s Ústavou SR   volá po tom, aby sa vážne  rozhodnutia realizovali   mimo parlamentu – emočne vybičovanou menšinou čo je v zásadnom rozpore s demokratickými princípmi parlamentnej demokracie.   Prezident Andrej Kiska nie je  oporou dodržiavania Ústavy nášho štátu!

Reklama

Nekoncepčná a  bezhodnotová opozícia spoločne s tretím sektorom na čele s prezidentom Kiskom za intenzívnej podpory   tzv. mienkotvorných  médií,  ktorých vlastníci sú mimo hraníc SR  idú na plné obrátky! Cieľom je urobiť všetko pre zvrhnutie slovenskej  vlády a získanie mocenských pozícií  a následne napĺňanie vôle zahraničných záujmov. Toto všetko sa deje v rozpore s výsledkami parlamentných volieb, v rozpore s Ústavou SR a v hrubom  rozpore zo všetkými demokratickými princípmi. Deje sa to na základe hlasov menšiny proti hlasom väčšiny.

Demokratické pravidlá sú veľmi sofistikovane  odsúvané na bok. Na poslednej vlne demonštrácií dňa  9. marca 2018 sa podľa organizátorov zúčastnilo na celom Slovensku do 80 tisíc účastníkov, ktorí požadovali zásadne zmeny vo Vláde SR prípadne jej odchod a uskutočnenie predčasných parlamentných volieb. Cieľom je prostredníctvom zmanipulovaných a emočne vybičovaných davov vytvoriť psychologický  tlak na pád vlády a destabilizovanie pomerov v krajine. Za  zmienku stojí fakt, že v posledných voľbách do NR SR dostal súčasný predseda Vlády SR 502 tisíc preferenčných hlasov čo je 6 – krát viac  než bolo všetkých účastníkov demonštrácií po celej SR.  Otázka znie:  Ktoré hlasy sú tie, ktoré sú prejavom názoru demokratickej väčšiny ? Odpoveď je jasná.

Reklama

Demonštrácie  na Slovensku, ktoré sa po dôslednej príprave rozbehli sa veľmi nápadne podobajú demonštráciám v iných štátoch. Je evidentný súlad s demonštráciami na Ukrajine v roku 2014, v Gruzínsku v roku 2003 ako aj  v arabských krajinách v roku 2011. Vo všetkých týchto krajinách vývoj dopadol zle.  Krajiny sú rozvrátené, prevláda  bieda a súčasťou života sa stala   občianska vojna. Vo všetkých krajinách demonštranti tvrdili, že nedostávajú podporu a pokyny zo zahraničia. Len v prípade Ukrajiny sa americká diplomatka preriekla, že USA investovali 5 miliárd dolárov, „aby si ukrajinský ľud slobodne mohol vybrať svoju vládu“.

Pokračovanie tohto vývoja vážne ohrozí našu republiku. Zabrzdí náš ekonomický a sociálny rozvoj. Oslabí naše medzinárodné postavenie. Naštrbí našu vnútornú súdržnosť. Ponechá nás osamote zahraničným tlakom na bezhlavé prijímanie migrantov, aplikáciu politiky LGBT, zaťahovaniu do konfliktu s Ruskom. Tento vývoj musíme zastaviť našimi vnútornými silami!

Predovšetkým vláda a vládne strany by mali priviesť svojich voličov a podporovateľov na verejné priestranstvá a ukázať svoju  silu a ako aj jasne zadeklarovať svoje postoje. Ale je to aj povinnosť nás, občanov a vlastencov Slovenska, ktorí milujeme svoju vlasť. Nesmieme zostať pasívnymi voči vývoju, ktorý nám niekto vnucuje. Preto vytvárame Vlasteneckú iniciatívu Slovenska.

Táto iniciatíva  nie je ani  obhajobou politiky strán  Smer – SD, SNS či Mostu – Híd. Obhajoba ich politiky, ich konkrétnych krokov ako aj obhajoba rôznych podozrení z korupcie je na nich samých. Za toto všetko nesú menované politické subjekty vlastnú zodpovednosť.

Táto iniciatíva je o obhajobe ústavného zriadenia na Slovensku. Je o obhajobe našej štátnosti a suverenity. Táto naša iniciatíva je o ochrane práva všetkých ľudí žijúcich na Slovensku slobodne a zodpovedne  utvárať svoj vlastný osud!

Reklama

Do tejto Vlasteneckej iniciatívy Slovenska  pozývame všetkých, ktorým osud Slovenska nie je ľahostajný. Pripojte sa a spolu sa poradíme ako čeliť ohrozeniam našej vlasti, ako rozohnať hromy, divo bijúce nad našimi hlavami.

My sa nedáme!

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

09:34

Poľský prezident Andrzej Duda vyhlásil, že jeho stretnutie s bývalým prezidentom USA Donaldom Trumpom bolo stretnutím priateľov.

Duda a Trump sa stretli v New Yorku
Na snímke poľský prezident Andrzej Duda (druhý zľava), bývalý prezident USA a republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump (vľavo)
09:31

Všetky politické strany v Južnom Sudáne musia uskutočniť bezodkladné kroky, aby sa dlhodobo odkladané parlamentné voľby mohli uskutočniť tento rok, uviedol v stredu generálny tajomník OSN António Guterres.

Guterres je znepokojený zásahom ekvádorskej polície na mexickej ambasáde
Na snímke generálny tajomník OSN António Guterres
09:30

Ruská armáda útočila dronmi na kritickú infraštruktúru v západoukrajinskej Ivano-Frankivskej oblasti. Ukrajinským silám sa bezpilotné lietadlá podarilo zneškodniť. Uviedla to tamojšia gubernátorka Svetlana Oniščuková.

09:28

Platforma sociálnej siete X bude spolupracovať s pakistanskou vládou, aby “pochopila jej obavy”. Reaguje tak na informácie úradov, podľa ktorých bola sieť X v krajine zakázaná na dva mesiace z bezpečnostných dôvodov. 

09:12

 Diskontný reťazec Action pokračuje v rozširovaní siete svojich prevádzok na Slovensku. Ďalšiu predajňu otvoria v Poprade v OC MAX.

09:11

Ľudia pracujúci v zahraničí, ktorí tam chcú ukončiť zamestnanie a vrátiť sa na Slovensko, by mali o dávku v nezamestnanosti požiadať v krajine, kde pracovali a boli poistení, a to ešte pred ukončením zamestnania. Ak totiž neboli v rozhodujúcom období na Slovensku poistení alebo boli poistení príliš krátko, nárok na dávku v nezamestnanosti im v domovine nemusí vzniknúť. Upozornil na to verejný ochranca práv Róbert Dobrovodský.

09:06

Záchranári odpratávali trosky z miesta smrtiaceho ruského útoku na ukrajinské mesto Černihiv, kde zahynulo najmenej 18 ľudí. Tento útok spustil nové žiadosti Ukrajincov, aby západní spojenci pomohli pri posilnení nedostatočného počtu systémov protivzdušnej obrany.

08:57

Amsterdam plánuje rázne znížiť počet riečnych výletných lodí, ktoré môžu zakotviť v meste. Miestne úrady chcú ich počet do piatich rokov znížiť takmer o polovicu.

08:49

Kanadské a americké úrady zadržali šesť ľudí a po ďalších troch pátrajú v spojitosti s jednou z najväčších krádeží zlata v dejinách Kanady.

08:33

Ministri zahraničných vecí Číny a Indonézie v Jakarte vyzvali na okamžité a trvalé prímerie v Pásme Gazy. Čína i Indonézia vidia riešenie palestínskeho problému prostredníctvom dvojštátneho riešenia, povedala novinárom indonézska ministerka zahraničných vecí Retno Marsudiová.

08:26

Ukrajinsko-poľské protetické centrum otvoria v Boroďanke, ukrajinskom meste vážne zničenom vojnou.

08:26

Ceny ropy mierne vzrástli po poklese o 3 % v predchádzajúcom dni. Situáciu na trhu ovplyvňujú na jednej strane obavy o dopyt a na strane druhej konflikt v kľúčovom regióne, na Blízkom východe.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali