Veľká záhada mysterióznej štvrtej pyramídy v egyptskej Gíze, ktorá dnes už neexistuje

Veľká záhada mysterióznej štvrtej pyramídy v egyptskej Gíze, ktorá dnes už neexistuje

Egypt 6. júna 2018 (HSP/Roman Bednár/Foto:Pixabay)

 

Ortodoxná egyptológia jej existenciu odmieta – narúša totiž jej tradičný obraz o starých egyptských dejinách. Z viacerých starých egyptských textov, ale dokonca aj zo zobrazení, však jednoznačne vyplýva, že v starobylej Gíze, na okraji Káhiry, kde stojí svetoznáma Cheopsova pyramída a pri nej ešte dve menšie pyramídy, stála niekedy pradávno ešte jedna ďalšia, štvrtá pyramída.

Ilustračné foto

Vynára sa otázka, akú mala funkciu a kto ju odstránil a z akého dôvodu?

Reklama

V egyptskom múzeu možno obdivovať jednú starú vázu, ktorá je staršia ako 7 000 rokov a je umelecky pomaľovaná. V tom čase podľa tradičnej egyptológie ešte neexistovali žiadne pyramídy. Napriek tomu sú na nej namaľované štyri pyramídy a v ich blízkosti je namaľovaná rieka a na nej čln s ľuďmi. Váza bola nájdená v pyramídovom poli Gíze. Preto je možne takmer stopercentne predpokladať, že je na nej zobrazený Níl a štyri pyramídy v Gíze.

V jednej pradávnej egyptskej legende sa hovorí o tajuplnom “veľkom zničení“. Počas istého „sporu“ bolo „niečo“ rozbité a rozmetané a úlomky z toho boli hodené do Nílu.

Reklama

Rozbitá „drahocennosť“ má meno Osiris. Podľa legendy bol Osiris zabitý v boji a kúsky jeho tela boli rozhádzané po Níle. Jeho sestra Isis sa vydala na cestu, aby ich zozbierala, dala dokopy a ho potom oživila. Podarilo sa jej nájsť všetky kúsky jeho tela, až na pohlavný orgán. V staroegyptskej mytológii boli Osiris a Isis božským párom.

Skutočne pozoruhodná legenda, s hlbokou symbolikou. Možno ju interpretovať tak, že meno Osiris bolo len sakrálnou symbolikou „niečoho“, čo bolo mimoriadne dôležité a vzácne. Všetko poukazuje na to, že štvrtá pyramída bola identická s Osirisom a že existoval niekto, kto sa ju usiloval opäť obnoviť. Nepredpokladám, že by to bola len jedna jediná osoba. Usudzujem, že skôr to bola skupina a či organizácia veľmi múdrych ľudí, s obsiahlymi vedomosťami.

 

Kňazi a či inžinieri?

Pravdepodobne išlo o kňazov-mudrcov z mesta On, ktoré starí Gréci nazývali Heliopolis – Mesto Slnka – a kde žilo veľké množstvo týchto kňazov. Mimochodom aj mesto Heliopolis ostáva veľkou záhadou a či to boli naozaj kňazi, ktorých tam žilo niekoľko tisíc, to je pre mňa veľmi sporné a mám na to iný názor.

Reklama

Hoci oficiálna egyptológia nechce ani len počuť o nejakom súvise medzi pyramídami v Gíze a mestom On – Heliopolis, ostáva faktom, že tieto pyramídy boli vždy prepojené aj s centrom egyptských „kňazov“. Podobne ako svetoznáme stupňové pyramídy v Sakkare patrili k mestu, odkiaľ vládli faraóni – k Memfisu – tak patrili aj gizské pyramídy k Onu.

Teraz niečo ku „kňazom“ v One. Viacerí cestovatelia v antike, ktorí navštívili On, nám zanechali správy, že v dávnych časoch tam malo byť až 12 000 „kňazov“. Nikde inde, v celých dejinách ľudstva neexistuje informácia, že by niekde bolo také obrovské množstvo kňazov dlhé roky na jednom mieste – veď načo a prečo? Neexistuje na to žiadny racionálny dôvod!!

 

Záhadné mesto On

Takmer celých 4 000 rokov bolo mesto On niečím podobným ako bol Vatikán pre kresťanov, Jeruzalem pre Židov a či Mekka pre mohamedánov. Klasická archeológia vidí v egyptských pyramídach len hrobky faraónov a nič iné. Ja som už pred 25 rokmi v mojej knihe Proroctvá a tajomstvá kozmu napísal kapitolu Pyramídy nie sú len hrobky faraónov, kde som okrem iného písal aj o záhadných silách a energiách, ktoré pôsobia vo vnútri Cheopsovej pyramídy.

Reklama

Na tomto mieste rozvádzam ďalej v tomto smere moje úvahy a moje poznatky o pyramídach v Egypte.

Medzi pyramídami v Gíze a Heliopolisom existujú rôzne súvislosti a vzťahy. Ak pomyslene predĺžime osu oboch veľkých pyramíd, Cheopsovej a Chefrenovej, smerom na severovýchod, tak uvidíme, že presne v tomto smere leží Heliopolis. Ak ju predĺžime ešte ďalej, až po Port Said, tak zistíme, že na nej leží mnoho starých kultových stavieb a objektov.

V dávnych dobách bolo možné z Heliopolisu vidieť obe veľké pyramídy – Káhira vtedy neexistovala. Dnes jej domy tento výhľad už neumožňujú.

Heliopolis má vlastnú „mytologickú“ Genezis. V nej je reč o silnom energetickom „lúči“, ktorý vychádzal z Gíze a smeroval do Heliopolisu. Podľa toho tam musel byť nejaký intenzívny „zdroj“ vysielania. Len 25 kilometrov odtiaľ bol vzdialený On – miesto, kde sa nachádzalo tak veľa obeliskov, ako nikde inde v Egypte. Možno teda predpokladať , že pyramídy boli zariadenia, ktoré dokázali prenášať bezdrôtovým spôsobom energiu, ktorú potom v One zachytávali obelisky. K čomu to ale malo slúžiť?

Na túto otázku hľadali odpoveď aj viacerí inžinieri, ktorí sa venujú neortodoxnej egyptológii, ako aj niektorí egyptológovia, ktorí premýšľajú nad záhadou, prečo Egypťania pôvodne nemali na obranu krajiny žiadnu armádu, čo trvalo približne až do roku 1 500 p. n. l.

Ich úvahy a analýzy ich priviedli k názoru, že pravdepodobne boli chránení nejakým systémom, ktorý bol v stave zmiasť úmysly nepriateľov a ich prípadné vojnové zámery.

 

Pyramída ako motor?

Bola štvrtá pyramída azda „motorom a či generátorom“ Gízy? Ak chceme zistiť pravý význam a zmysel štvrtej pyramídy, tak nesmieme pozerať na pyramídy v Gíze ako na jednotlivé, od seba nezávislé stavby, ale musíme ich vidieť ako spoločné zariadenie, ktoré produkovalo nejaký veľmi špeciálny druh energie.

Ak teda budeme predpokladať, že v dávnych dobách boli štyri pyramídy v Gíze istým druhom spoločného zariadenia, ktoré mohlo produkovať energiu, tak čo by v tom prípade bolo potrebné za istých okolností urobiť, aby bolo odstavené a síce tak, že ho už nebude možné dať opäť ľahko do prevádzky?

Reklama

Urobme tu analógiu s autom. Ak chceme auto natrvalo odstaviť z prevádzky, tak nestačí, ak z neho odstránime nejakú nepatrnú jednotlivú súčasť, lebo každá taká časť sa dá rýchlo nahradiť. Ale ak z auta odstránime motor, tak je natrvalo nepojazdné.

Podobne niekto natrvalo zničil motor v Gize a tým bola štvrtá pyramída. Týmto spôsobom ostala zvyšná časť zariadenia navždy nefunkčná. Je možné aj to, že štyri pyramídy v Gíze mali aj ďalšie funkcie okrem produkovania energie.

Sú neortodoxní egyptológovia, ktorí tvrdia, že v štvrtej pyramíde bola umiestnená aj „knižnica poznania“ a v nej plány na stavbu „motora“ a boli v nej aj informácie o inteligentných bytostiach, ktoré vybudovali zariadenie v Gíze a ktoré ho samozrejme dokázali aj prevádzkovať.

Jeden zo spomínaných egyptológov tvrdí , že vie zo spoľahlivého zdroja, že v tajnosti sa už dlhú dobu pracuje na tom, aby bola znova objavná tajuplná mysteriózna technika, ktorá bola prvým faraónom k dispozícii. Demontáž štvrtej pyramídy sa musela udiať v období niekedy medzi rokmi 5 500 p.n.l až 1 500 p.n.l. Presný dôvod prečo sa tak stalo, nie je dosiaľ s istotou známy. Možno ho však hypoteticky rozvádzať na základe istých nepopierateľných faktov.

Roman Bednár

Reklama

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

10:37

Daňové licencie, ktoré od budúceho roka prinesú minimálne zdanenie firiem bez ohľadu na ich hospodársky výsledok, ovplyvnia viac než 43 % slovenských spoločností. Komplikácie vzniknú predovšetkým malým a neaktívnym firmám. Ich majitelia by si preto mali zvážiť, ako ďalej postupovať, upozornil zakladateľ účtovno-poradenskej spoločnosti Bonitax Patrik Kasáš.

Daňové licencie majú byť podľa odborníka pákou na právnické osoby, ktoré sa daňovej povinnosti doteraz vyhýbali. Zasiahnu však aj podnikateľov, ktorí majú neaktívne spoločnosti.

09:48

Čím vyšší príjem a úroveň vzdelania, tým ochotnejší sú ľudia presťahovať sa za prácou do zahraničia. Urobilo by tak 22 % ľudí, pričom 69 % takúto možnosť odmieta. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti Alma Career, ktorý sa uskutočnil na viac ako 76.000 respondentoch z 13 krajín.

V strednej Európe, na Balkáne a v regiónoch Pobaltia a Fínska je vyhliadka na lepší plat najpresvedčivejším dôvodom na zváženie zamestnania v zahraničí. Ako kľúčový motivačný faktor ju uviedlo približne 60 percent respondentov.

09:05

Srbský tenista Novak Djokovič stále nevie, kto bude jeho nový tréner. Prvý muž svetového rebríčka ukončil v stredu spoluprácu s Goranom Ivaniševičom, ktorý nahradil na prelome rokov 2021 a 2022 Slováka Mariána Vajdu.

Djokovič ukončil spoluprácu s Ivaniševičom
Na snímke z januára 2023 srbský tenista Novak Djokovič (vľavo) a jeho vtedajší tréner Goran Ivaniševič počas tréningu pred grandslamovým turnajom Australian Open v Melbourne
08:51

Nasadením pozemných jednotiek členského štátu NATO na Ukrajine by sa automaticky nestali všetky ostatné krajiny Aliancie účastníkmi konfliktu s Ruskom. Vyplýva to zo zatiaľ nepublikovanej správy odborného panelu nemeckého parlamentu, na ktorú sa odvoláva agentúra DPA.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron koncom februára odmietol vylúčiť vyslanie západných vojsk na Ukrajinu v budúcnosti.

08:30

Barack Obama, Bill Clinton a niekoľko veľkých mien zo sveta americkej zábavy sa vo štvrtok večer zišli v New Yorku, aby pomohli na akcii prezidentovi Joeovi Bidenovi získať rekordnú sumu 25 miliónov dolárov na kampaň za jeho znovuzvolenie. Informovala agentúra AP.

Nálada vo vypredanej koncertnej sále Radio City Music Hall v New Yorku bola elektrizujúca. Obama ocenil Bidenovu ochotu hľadať spoločnú pôdu a povedal: “Toto je ten typ prezidenta, akého chcem.”

Joe Biden Barack Obama Bill Clinton Stephen Colbert
Stephen Colbert spoločne s Bidenom, Obamom a Clintonom v New Yorku
08:03

Teroristické hnutie Islamský štát (IS) vo štvrtok vyhlásilo, že bude podnikať ďalšie útoky proti “židom a kresťanom” po celom svete. Informuje agentúra DPA.

Hovorca IS Abú Huzajfa al-Ansárí v 40-minútovej novej zvukovej nahrávke, zverejnenej médiom hnutia al-Furkán, vyzval “osamelých vlkov na útoky proti križiakom (kresťanom) a židom všade vo svete, predovšetkým v Európe, Spojených štátoch a v srdci židovského štátu, meste al-Kuds, a v Palestíne počas ramadánu”.

07:52

Súd v ruskej exkláve Kaliningrad vo štvrtok odsúdil novinára Michaila Feldmana na dva roky odňatia slobody za kritiku ruskej vojenskej ofenzívy na Ukrajine. Polícia v Moskve počas 24 hodín zadržala ďalších piatich reportérov, informuje agentúra AFP.

07:30

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí. 

Podľa policajného hovorcu autobus prevážal študentov strednej odbornej školy vo Warburgu. Vracali sa z výletu v Anglicku.

07:20

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke sa stal v pondelok 25. marca fatálny incident. Personál vykonal potrat zdravej žene v štvrtom mesiaci tehotenstva, pretože si splietol pacientky. Vo štvrtok to potvrdila tlačová hovorkyňa nemocnice Eva Stolejda Libigerová. Prípadom sa zaoberá polícia, informoval portál iDNES.cz.

Tehotná žena išla na bežnú kontrolu, kým druhej žene mali lekári urobiť zákrok, ktorý sa vykonáva napríklad pri liečbe chorej maternice, ale je možné ním tiež ukončiť tehotenstvo.

07:00

Francúzsky prezident Emmanuel Macron vo štvrtok vyhlásil, že členovia skupiny G20 sa budú musieť zhodnúť, či pozvú ruského lídra Vladimira Putina na novembrový summit v Brazílii. Informovala agentúra AFP.

Brazília sa postavila proti snahe izolovať a potrestať Rusko za jeho inváziu na Ukrajinu a tvrdí, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a západné krajiny nesú časť viny za vojnu.

06:40

Francúzske úrady počas uplynulých dní v rámci rozsiahlych policajných razií vo viacerých mestách zadržali 1357 osôb podozrivých z drogovej trestnej činnosti. Vo štvrtok to v meste Dijon vyhlásil francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin. Informovala agentúra DPA.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Gaucho alebo juhoamerický kovboj kúpe koňa počas festivalu ródea Criolla Week v Montevideu v Uruguaji

Autor: AP/Matilde Campodonico

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali