V žiarskej nemocnici sa vlani narodilo 651 bábätiek

V žiarskej nemocnici sa vlani narodilo 651 bábätiek

Banská Bystrica 13. januára 2021 (SITA/HSP/Foto:TASR-Maroš Černý)

 

V nemocnici v Žiari nad Hronom sa minulý rok narodilo 651 detí. Ako informovala komunikačná špecialistka zo spoločnosti ProCare a Svet zdravia Jana Fedáková, narodilo sa 335 dievčat a 316 chlapcov, pričom medzi nimi bolo aj troje dvojčiat

Jana Fedáková
Na snímke zľava Jana Fedáková, komunikačná špecialistka siete nemocníc Svet zdravia

Celkovo sa v nemocnici v roku 2020 uskutočnilo 648 pôrodov, čo je nárast oproti roku 2019 o 73 pôrodov

Reklama

Medzi najčastejšími dievčenskými menami, aké rodičia dávali svojim novorodencom, patrili minulý rok Ema, Eliška a Hana. U chlapcov zase dominovali mená Jakub, Michal a Matej. Prvé dieťatko tohto roka prišlo v žiarskej pôrodnici na svet 1. januára o 6:54. Malý Slavomír po narodení vážil 3 620 gramov a meral 51 centimetrov, jeho mamička je z obce Kamenec pod Vtáčnikom.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:06

Belgické predsedníctvo v Rade EÚ v utorok vyhlásilo, že ministri členských krajín dosiahli “prelomovú reformu” európskeho azylového a migračného systému. Nový pakt o migrácii a azyle, ktorý v apríli prijal aj Európsky parlament, zavádza súbor pravidiel na lepšie riadenie legálnej migrácie, vytvára efektívne a jednotné postupy a má zabezpečiť spravodlivé rozdelenie záťaže medzi členské štáty.

14:05

Ruský prezident Vladmir Putin vymenoval v utorok niekdajšieho dlhoročného tajomníka Rady bezpečnosti Ruskej federácie Nikolaja Patruševa za svojho prezidentského poradcu v oblasti lodiarstva. Šéf Kremľa k tomuto kroku pristúpil v rámci zmien vo vojenskom vedení

13:54

Kosovské úrady v pondelok zakázali hlave Srbskej pravoslávnej cirkvi (SPC) patriarchovi Porfirijovi a siedmim biskupom, ktorí ho sprevádzali, vstup do krajiny.

13:37

Organizácia krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) v utorok potvrdila svoju prognózu relatívne silného rastu globálneho dopytu po rope v roku 2024. Uviedla pritom, že svetová ekonomika bude možno tento rok na tom lepšie, ako sa očakávalo.

13:35

Pre všetky ubytovacie zariadenia by mali platiť jasné pravidlá na hodnotenie poskytovaných služieb. Iniciatívu predstavila Asociácia hotelov a reštaurácií Slovenska (AHRS) na utorkovej tlačovej konferencii.

13:34

Pri aprílovej úhrnnej miere medziročnej inflácie 2,1 % dosiahla jadrová inflácia hodnotu 2,3 % a čistá inflácia hodnotu 3,1 %. Medzimesačne jadrová inflácia dosiahla hodnotu 0,3 % a čistá inflácia hodnotu 0,5 %. V utorok o tom informoval Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

13:32

Bolo by naivné tvrdiť, že Ukrajina dokáže v dohľadnej dobe úplne obnoviť kontrolu nad svojím územím. Rusko sa nevzdá oblastí, ktoré teraz okupuje. Najskôr je nutné vojnu zastaviť a potom začať vyjednávanie o budúcom usporiadaní. V televízii Sky News to povedal český prezident Petr Pavel.

13:29

Ministri členských krajín Európskej únie (Rada EÚ) v utorok v Bruseli definitívne schválili nový pakt o migrácii a azyle, čiže masívne prepracovanie doterajších migračných a azylových zákonov eurobloku.

Schválený pakt pozostáva z desiatich právnych predpisov, ktoré podporuje veľká väčšina členských štátov EÚ.

13:24

Štyri politické pravicové strany zapojené už vyše päť mesiacov do rokovaní o zostavení novej koaličnej vlády v Holandsku dúfajú, že konečnú dohodu o podobe novej vlády uzavrú v utorok.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Váhavce poletujú nad skalami v pobrežnom pásme na okraji hlavného mesta Tallinn v Estónsku

Autor: AP/Sergei Grits

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Miroslav Iliaš

Milan Šupa

Gustáv Murín

Marian Kotleba

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali