Uhrík: Pán premiér, dúfam, že sa tým nadutým “umelcom” nemienite ospravedlňovať

Uhrík: Pán premiér, dúfam, že sa tým nadutým “umelcom” nemienite ospravedlňovať

Bratislava 2. mája 2024 (HSP/Facebook/Foto: Screenshot)

 

Premiér Robert Fico (Smer-SSD) na tlačovej konferencii z ministerstva kultúry kritizoval stav umenia na Slovensku. Niektorých umelcov však jeho slová znepokojili a tak píšu list-výzvu k ospravedlneniu, a dávajú to na vedomie aj generálnemu prokurátorovi. Želajú si dokonca, aby vyvodil dôsledky. K téme sa vyjadril aj europoslanec Milan Uhrík (Republika)

Poslanec Európskeho parlamentu a kandidát do eurovolieb Milan Uhrík (Republika)
Poslanec Európskeho parlamentu a kandidát do eurovolieb Milan Uhrík (Republika)

“Pán premiér, dúfam, že sa tým nadutým “umelcom” z Progresívneho Slovenska nemienite ospravedlňovať,” píše v úvode statusu Uhrík. Medzi podpísanými nájdeme mená ako Stanke, Fialová, Kemka, Landl, Klimáček, Nvotová. Viac sa o tom dočítate v tomto článku.

Reklama

Europoslanec dodáva, že rovnako tak pripravujú Progresívci protest proti “zobratiu RTVS”. Podľa jeho slov im vadí, že tam už nebudú mať kontrolu. “Ako vážne, odkedy rozhodujú v spoločnosti herci namiesto zvolených politikov? Odkedy patria verejnoprávné médiá progresívcom, a nie všetkým občanom? A vôbec, načo sú nám potom vlastne voľby a nejaká verejnoprávnosť? Veď Stanke s Fialovou nám povedia, čo je správne,” poznamenal.

Ako ďalej uviedol, realita je taká, že stav kultúrneho a mediálneho prostredia na Slovensku je naozaj katastrofálny. “Mainstreamové správy sa nedajú ani čítať, programy v telke sú čoraz primitívnejšie. A umenie? To je odťatá hlava Hviezdoslava pod dúhovou vlajkou,” myslí si Uhrík.

Reklama

Slušní herci, umelci a novinári sú podľa neho v menšine, utláčaní ohlupujúcou progresívnou agendou. Je vraj správne, keď sa monopol dúhovej agendy skončí. “Len neustupovať a nedať sa zastrašiť. Oni by neustúpili nikdy,” podotkol na záver.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:20

Čínska komerčná vesmírna spoločnosť CAS Space oznámila, že jej “kozmické turistické vozidlo” uskutoční svoj prvý let v roku 2027 a na okraj vesmíru sa dostane v roku 2028. Informovali o tom tamojšie štátne médiá.

11:05

Medziročná inflácia meraná harmonizovaným indexom spotrebiteľských cien podľa európskej harmonizovanej metodiky dosiahla v apríli 2024 hodnotu 2,4 %, čo bolo o 0,3 percentuálneho bodu (p. b.) menej, ako bola jej hodnota v marci 2024. Medzimesačná harmonizovaná inflácia dosiahla hodnotu 0,4 %. Informoval o tom Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

10:55

Ruské sily postúpili v jednej oblasti Charkovskej oblasti o desať kilometrov, no situáciu na bojisku sa ukrajinskej armáde podarilo stabilizovať. Uviedol to v piatok ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v rozhovore pre ukrajinské médiá.

10:47

Maďarské protiteroristické centrum (TEK) v reakcii na otázku servera 24.hu, či pre stredajší atentát na slovenského premiéra Roberta Fica na Slovensku sprísnia ochranu predsedu maďarskej vlády Viktora Orbána, uviedlo, že informácie týkajúce sa bezpečnosti premiéra nezverejňujú. Informuje o tom spravodajca TASR v Budapešti.

10:35

Španielska vláda nepovolí zakotviť pri španielskych brehoch žiadnemu plavidlu, ktoré nesie zbrane pre Izrael, uviedol v piatok španielsky minister zahraničných vecí José Manuel Albares.

To posledné, čo Blízky východ potrebuje, sú podľa Albaresa ďalšie zbrane. Španielsko podľa jeho slov vyvinie všetko úsilie na dosiahnutie mieru a uzná Palestínu ako samostatný štát.

10:28

Posledný kus pôdy v súkromnom vlastníctve na nórskom strategickom súostroví Svalbard v Arktíde je na predaj. Tento majetok pravdepodobne zláka Čínu, ale Nórsko sa ho nehodlá vzdať bez boja.

10:19

Miera nezamestnanosti vo Francúzsku zostala v 1. štvrťroku 2024 stabilná a už tretí kvartál v rade sa drží na úrovni 7,5 %. Oznámil to v piatok francúzsky štatistický úrad INSEE.

10:06

Spotrebiteľské ceny benzínov v 19. týždni výrazne zlacneli a dosiahli najnižšie hodnoty za posledných osem týždňov (od polovice marca). Pokles ceny zaznamenala aj nafta, ktorú motoristi nakupovali najvýhodnejšie za posledných 16 týždňov (od polovice januára). Informoval o tom Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

09:57

Bezpečnostné záruky, ktoré Rusko predložilo Západu v decembri 2021, už nie sú aktuálne, uviedol v piatok námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Riabkov. Informovala o tom agentúra Reuters.

Sergej Riabkov, námestník, Rusko, diplomacia
Na snímke Sergej Riabkov
09:44

Francúzski policajti v piatok v meste Rouen na severe krajiny zabili ozbrojeného muža, ktorý chcel podpáliť tamojšiu synagógu. Informoval minister vnútra Gérald Darmanin na sociálnej sieti X.

09:32

Americká armáda oznámila, že v piatok začala do Pásma Gazy prúdiť humanitárna pomoc cez provizórne mólo. Cieľom je zvýšiť objem pomoci pre toto vojnou sužované palestínske územie.

09:22

Predseda slovenskej vlády Robert Fico bude chýbať v najdôležitejších mesiacoch. Nebude sa rozhodovať iba o poslancoch Európskeho parlamentu, tieto eurovoľby a voľby amerického prezidenta rozhodnú totiž o otázkach vojny a mieru. Vyhlásil to v piatok v pravidelnom rozhovore pre verejnoprávny rozhlas Kossuth Rádió maďarský premiér Viktor Orbán.

09:10

Severná Kórea v piatok vypálila najmenej jednu bližšie nešpecifikovanú balistickú raketu smerom k Japonskému moru, oznámila juhokórejská armáda.

Juhokórejská armáda bezprostredne neposkytla podrobnosti o strele ani o jej trajektórii.

09:01

Priemyselná produkcia v Číne v apríli 2024 vzrástla viac, ako sa očakávalo. To naznačuje, že zotavovanie masívneho výrobného sektora je na dobrej ceste vďaka zvýšenej podpore vlády.

08:50

Národná kriminálna agentúra (NAKA) prehľadávala byt atentátnika, ktorý postrelil premiéra Roberta Fica.

Elitní policajti prišli v piatok skoro ráno do bytovky v Leviciach, kde Juraj Cintula býval spolu s manželkou. Lynx komando priviezlo na miesto aj samotného strelca z Handlovej. Zdržali sa tam niekoľko hodín, informuje Markíza.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke labuť s mláďatami pláva na rybníku v Bushy Parku v Dubline

Autor: TASR/AP-Brian Lawless

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Pavel Jacz

Gustáv Murín

Marek Brna

Andrej Sablič

Marián Tkáč

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali