Uhrík: Dúfal som, že KDH sa ma zastane, veď oni by mali byť proti genderovej ideológii

Uhrík: Dúfal som, že KDH sa ma zastane, veď oni by mali byť proti genderovej ideológii

Bratislava/Brusel 7. novembra 2019 (HSP/Foto:TASR-Dušan Hein)

 

„Vážení priatelia, pokračujeme v odkrývaní prehnitosti bruselských inštitúcií, keďže v zmanipulovaných médiách takéto veci nezverejnia. Nech sa páči, predstavujem ,poslankyňu‘ Európskeho parlamentu Petru De Sutter. Je to 56-ročný belgický chlap,“ napísal pred dvoma týždňami na svojom facebooku europoslanec za ĽSNS Milan Uhrík. Čo potom nasledovalo, nečakal asi ani sám

Na snímke europoslanec Milan Uhrík (ĽSNS)

„Je to 56-ročný belgický chlap, transvestita, ktorý chodí po Európskom parlamente na štekloch, v sukni a silónkach. Proste normálna vec, akoby sa v hlave vôbec nechumelilo… A teraz si predstavte, že toto čudo rozhoduje aj o budúcnosti Slovenska, európskych rodín, európskej civilizácie a kultúry. Naozaj úžasne ,pokrokové‘, nemyslíte? Ale on je akože ten normálny a Uhrík je ten, kto je označovaný za ,extrémistu‘…“ píše Uhrík vo svojom statuse.

Reklama

Tieto slová pobúrili slovenských slniečkarov natoľko, že chcú, aby bol Uhrík za svoje vyjadrenie v europarlamente disciplinárne potrestaný. Písali sme o tom TU. S odstupom času sme poslancovi Uhríkovi na túto tému ešte položili niekoľko otázok.

 

Reklama

Hlavné správy: Niektoré mainstreamové médiá dosť nelichotivo komentujú vaše vyjadrenie na adresu istej belgickej osoby pôsobiacej v europarlamente. Ako to vlastne bolo?

Uhrík: „Ja som toho človeka prvýkrát stretol vo výťahu v Štrasburgu, keď som bol na úplne prvom plenárnom zasadnutí europarlamentu. Upozornil ma na neho kolega asistent z Bruselu a to bol jeden z mojich prvých zážitkov s centrálnymi inštitúciami EÚ – vidieť, že takéto osoby, to je tam niečo úplne bežné. Považoval som za rozumné povedať o tom aj ľuďom na Slovensku, aby vedeli, že takéto čudá rozhodujú o budúcnosti Európskej únie, keďže je celkom jasné, akú agendu takýto človek asi môže presadzovať: že to nebude agenda tradičnej rodiny zloženej z muža a ženy.

Napísal som o ňom pravdu: že je to 56-ročný belgický chlap, čo je jednoducho fakt, keďže jeho genetický kód sa zmeniť nedá. A napísal som o ňom, že je čudo – to bolo najhoršie slovíčko, ktoré som v tom statuse použil. A použil som ho preto, lebo aj oni sa tak aj sami označujú: v skratke LGBTIQ+ to Q znamená ,queer‘, čiže zvláštny, čudný.

A samozrejme, hneď sa strhla lavína mediálneho lynča, že čo som si to dovolil, uraziť kolegyňu poslankyňu. Že budú frflať liberáli, to sa dalo predpokladať, hoci nečakal som, že až tak veľmi. Ale čo ma sklamalo, to je postoj KDH, ktorý sa ukázal aj v nedeľnej diskusii na RTVS: namiesto toho, aby sa dištancovali od prejavu genderovej ideológie na najvyšších pozíciách EÚ, v Európskom parlamente, a ukázali, že sú proti nej, oni povedia, že oni to komentovať nebudú, lebo to je osobný útok, oni nebudú nikomu pozerať pod sukňu, že by to mohlo raniť jeho city a podobné veci. No ale ak oni takto rozmýšľajú, tak potom naozaj posledný nech zhasne. Potom ani pedofilov nekomentujme, veď aj oni by to mohli vnímať ako osobné útoky, aj ich city by to mohlo raniť.“

 

Reklama

Hlavné správy: Predpokladali ste, že KDH sa postaví na vašu stranu?

Uhrík: „Dúfal som, že KDH sa ma zastane, keďže oni tvrdia, že sú proti genderovej ideológii, a toto je jasný príklad genderovej ideológie, keď sa chlap prezlieka za ženu a myslí si o sebe, že je žena. Namiesto toho oni urobili extrémistu nie z neho, ale zo mňa, ktorý som na to upozornil. To je ich riešenie, popraviť posla zlých správ. Nie je problém ten, kto je pomýlený, ale ten, kto na to upozorňuje.“

 

Hlavné správy: Ešte je tu otázka, či pán Hlina alebo pán Štefanec hovoria to, čo si myslia bežní voliči KDH…

Uhrík: „Pán Štefanec v nedeľnej diskusii veľmi tvrdo povedal, že odsudzuje také vyhlásenia, ako to moje. Že to sú osobné útoky, k akým sa on nepridá, že to smeruje k vyvolávaniu nenávisti a dokonca fyzickému násiliu. Ale o akom fyzickom násilí hovorí, veď ja som len povedal, že je to chlap! Hovoriť o fyzickom násilí, to je naozaj argumentácia ad absurdum, pritiahnutá za vlasy. To by sme už naozaj nemohli kritizovať nikoho za nič.“

Reklama

 

Hlavné správy: Na tom zákaze akejkoľvek kritiky sa už pracuje, Národná rada napríklad nedávno schválila Dodatkový protokol k Dohovoru o počítačovej kriminalite, kde bolo potvrdené zavedenie nových trestných činov v prípade vyjadrení rasovej a xenofóbnej povahy spáchaných cez počítačové systémy. Nemyslíte si, že sloboda vyjadrovania je čoraz viac obmedzovaná iba na sterilný jeden povolený názor, tak ako to bolo kedysi?

Uhrík: „Schvaľujú sa postupne kadejaké vágne frázy, ktoré sa dajú interpretovať najrôznejšími spôsobmi. Nikto presne nevie, čo znamená podnecovanie k nenávisti a podobné výrazy, a to sa potom dá vztiahnuť na každú, aj oprávnenú kritiku, a na základe toho sa potom dá každá kritika veľmi elegantne umlčať. Je úplne prirodzené, že každá kritika, aj oprávnená, vyvolá negatívne pocity u kritizovaného, ale to predsa nemôže byť pri kritike hlavné kritérium.

Vývoj jasne smeruje k potláčaniu slobody slova a dokonca už aj myslenia. Vyznávači politickej korektnosti tvrdia, dokonca aj na úrovni európskeho parlamentu, že treba sa vyhýbať témam, ktoré polarizujú spoločnosť. Lenže ak si to preložíme do slovenčiny, ak teda nechceme témy, ktoré polarizujú spoločnosť, potom sa bude hovoriť iba o veciach, o ktorých si všetci myslia to isté. Výsledkom potom bude uniformný, jednotný názor, a to sme tu už mali.“

 

Hlavné správy: Polarizácia názorov, teda ich rôznorodosť, to je vlastne esencia plurality. Tej plurality názorov, po ktorej sa v novembri 1989 toľko volalo. A teraz tí, ktorí majú v moci masmédiá, kričia, že polarizácia názorov je nežiadúca. Nevraciame sa náhodou po tridsiatich rokoch kamsi, kde sme už boli?

Uhrík: „Áno, občas to tak vyzerá.“

 

Hlavné správy: Ďakujeme za rozhovor.

 

Reklama

P.S. Po tomto rozhovore Milan Uhrík zverejnil na svojom facebooku status s informáciou o najnovšom vývoji tejto „kauzy“:

Celý Brusel v panike – kvôli môjmu statusu

Dnes ma v bruselskej pošte čakal list priamo od predsedu Európskeho parlamentu. Vyhrešil ma za status o transsexuálnej europoslankyni (v skutočnosti prezlečenom mužovi), lebo som si trúfol nazvať ho chlapom, a nie ženou. A hneď mi prišlo okrem toho aj promptne vydané nové číslo europarlamentného časopisu s týmto poslancom (v ženskom oblečení) priamo na titulke. Ide radiť dievčatám, ako sa stať úspešnými…

Odpadnem 🙂 Z týchto reakcií je jasné, že som vyslovením zamlčiavanej pravdy trafil liberálov v Bruseli priamo do tváre. Musíme sa im vzoprieť, lebo inak rozvrátia celú spoločnosť!“

Ivan Lehotský

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

19:34

Spojené arabské emiráty (SAE) v stredu oznámili, že na opravu domov, ktoré minulý týždeň poškodili prudké záplavy spôsobené rekordnými zrážkami, poskytnú 544 miliónov dolárov. Informovala o tom agentúra AFP.

Touto púštnou krajinou sa minulý týždeň prehnali silné búrky. Prudký lejak v priebehu niekoľkých hodín zaplavil úseky diaľnic, ulice a najrušnejšie letisko sveta v Dubaji.

19:31

Súd v Iráne odsúdil na smrť populárneho rappera uväzneného na vyše rok a pol za podporu celoštátnych protestov, vyvolaných smrťou Mahsy Amíníovej. Uviedli to v stredu miestne médiá. Informovala agentúra AFP.

V súvislosti s protestmi popravili deväť mužov, napríklad pre obvinenia zo zabitia a ďalšieho násilia proti bezpečnostným silám.

17:56

Štátna pomoc so zvýšenými splátkami hypoték sa od júna rozšíri aj na refinancované úvery, čo doteraz nebolo možné. Poslanci Národnej rady (NR) SR schválili túto zmenu v stredu v rámci zákona o správcoch úverov a nákupcoch úverov.

17:53

Nový zákon o ochrane spotrebiteľa, ktorý v stredu schválila Národná rada SR, prináša vyššiu ochranu spotrebiteľov aj v online prostredí. Spotrebiteľom tiež predlžuje lehotu na odstúpenie od zmluvy bez uvedenia dôvodu z doterajších 14 na 30 dní.

Legislatíva zároveň zvyšuje ochranu pred umelým navyšovaním cien pred rôznymi zľavami a výpredajmi a prináša taktiež lepšiu informovanosť pri uzatváraní zmlúv prostredníctvom online trhov.

17:52

Americký prezident Joe Biden v stredu podpísal zákon o pomoci vo výške 95 miliárd dolárov pre Ukrajinu, Izrael aj Taiwan. Zároveň oznámil, že Spojené štáty začnú Kyjevu posielať vojenskú pomoc v priebehu niekoľkých hodín. Správu priniesla agentúra AFP.

17:50

Izraelské sily uskutočňujú “ofenzívnu akciu” v celom južnom Libanone. V stredu to oznámil izraelský minister obrany Joav Galant bez toho, aby špecifikoval, či pozemné sily prekročili hranice. Informovala agentúra AFP.

17:49

Britské úrady zadržali troch ľudí podozrivých z porušeniach imigračných zákonov po tom, čo pri snahe preplaviť sa cez Lamanšský prieliv zahynulo v utorok päť ľudí vrátane dieťaťa. Informovali agentúry DPA a AFP.

17:46

Britský premiér Rishi Sunak a nemecký spolkový kancelár Olaf Scholz sa v stredu zaviazali podporovať Ukrajinu tak dlho, ako to bude potrebné. Scholz však takisto potvrdil svoj odmietavý postoj k dodaniu nemeckých plochodrážnych striel Taurus dlhého doletu pre Kyjev. Informovali o tom agentúry AP, AFP a DPA.

Scholz povedal, že Európa musí naďalej zvyšovať svoju pomoc pre Ukrajinu aj po tom, ako USA v utorok schválili rozsiahly balík vojenskej pomoci. “Rozhodnutie USA nás tu v Európe neoslobodzuje od úlohy naďalej rozširovať našu pomoc pre Ukrajinu, aby sa táto krajina mohla brániť voči agresorovi,” povedal kancelár na spoločnej tlačovej konferencii so Sunakom.

Britský premiér Rishi Sunak na návšteve v Nemecku
Na snímke nemecký kancelár Olaf Scholz (vpravo) a britský premiér Rishi Sunak počas tlačovej konferencie v Berlíne
17:43

Traja ľudia utrpeli zranenia pri “vážnom incidente” v škole na juhu Walesu. Podozrivá osoba bola zadržaná, oznámila miestna polícia. Informovala agentúra AP.

Podľa britského denníka The Telegraph došlo v škole k útoku nožom. Medzi zranenými je údajne učiteľka.

17:39

Londýnsky súd rozhodol o vydaní stíhaného Daniela Bombica na Slovensko.

“Nie, ešte nikam nejdem, ešte si budete musieť počkať na kolaudačku na letisku, ale áno – ako som vravel minule – návrat na Slovensko sa začína,” vyjadril sa Bombic alias Danny Kollár.

16:56

Francúzsky najvyšší súd v stredu definitívne potvrdil odsúdenie bývalého premiéra Francoisa Fillona v kauze sprenevery, ktorej sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope. Zároveň nariadil nový súdny proces o uložení trestu. Informovala agentúra AFP.

15:26

Taliansky parlament schválil opatrenie krajne pravicovej vlády premiérky Giorgie Meloniovej, umožňujúce protiinterrupčným aktivistom vstúpiť na konzultačné kliniky, čo vyvolalo hnev opozičných strán. Informovala agentúra AFP.

Opatrenie prijaté senátom v utorok večer umožňuje regiónom, aby povolili skupinám “s kvalifikovanými skúsenosťami na podporu materstva” ísť za ženami pomýšľajúcimi na interrupciu na klinikách riadených štátnym zdravotníckym systémom.

14:56

Súd v Madride vo stredu informoval o prebiehajúcom prípravnom konaní voči manželke španielskeho premiéra Pedra Sáncheza. Podozrieva ju z obchodovania s vplyvom a korupcie v podnikateľskom sektore. Informovala o tom agentúra AFP.

Madridský súd v krátkom vyhlásení spresnil, že vyšetrovanie vedené proti Maríi Begone Gómezovej sa začalo už 16. apríla a “podlieha príkazu na utajenie“. Bližšie detaily v tejto veci neuviedol.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali