To najdôležitejšie z Ukrajiny – Ukrajina je pripravená zasiahnuť ciele na ruskom území

To najdôležitejšie z Ukrajiny – Ukrajina je pripravená zasiahnuť ciele na ruskom území

Kyjev 4. februára 2023 (HSP/Foto:TARS/AP)

Aktualizované 4.2.2023 18:20

V tomto článku vás budeme v priebehu dňa informovať o najdôležitejších udalostiach na frontoch Ukrajiny z pohľadu ruskej a ukrajinskej strany, ako aj ďalších zahraničných médií

vojaci
Ilustračné foto

18:20- Zelenskyj zrejme podpísal nové sankčné dekréty. Dotknú sa tých Ukrajincov, ktorí majú ruské občianstvo.

Reklama

“Dnes som podpísal príslušné dokumenty, aby som urobil ďalší krok na ochranu a očistu nášho štátu od tých, ktorí sú na strane agresora. Bezpečnostná služba predložila správu týkajúcu sa osôb s ruským občianstvom. Zajtra sa uskutoční ďalší právny krok na vykonanie rozhodnutí Rady pre národnú bezpečnosť a obranu o sankciách,” povedal prezident vo svojom večernom prejave.

 

Reklama

18:00- Ukrajina môže dostať až 160 hlavných bojových tankov Leopard 1 z nemeckých priemyselných zásob.

Rheinmetall a FFG môžu renovovať väčšinu svojich existujúcich vozidiel, uviedli pre Handelsblatt odborníci z odvetvia.

Výrobca Flensburger Fahrzeugbau tvrdí, že má vo svojich dielňach 99 tankov Leopard 1, zatiaľ čo Rheinmetall má ďalších 88 kusov tohto modelu.

 

17:20– Počas tohto týždňa sa na fronte odohral najmä “prudký pokus” o prelomenie obrany AFU pri Bachmute. K tomuto záveru dospela námestníčka ministra obrany Anna Malyarová na svojom kanáli Telegram.

Reklama

Podľa nej ruské jednotky vrhli všetky svoje sily do obkľúčenia Bachmutu. Taktiež spustili “mohutné ofenzívy smerom na Liman”.

 

17:00- Hlavná vec vo večernom súhrne ukrajinského generálneho štábu:

Nepriateľ preskupuje svoje sily v snahe postúpiť v smere na Kupiansk, Liman, Bachmut, Avdijevku a Novopavlovsko.

Intenzita paľby sa zvyšuje v smere na Kupjansk: tu bolo ostreľovaných 8 osád.

Reklama

Celkovo nepriateľ počas dňa vypálil 9 striel z MLRS.

Na bieloruských hraniciach je nepriateľ tradične aktívny a rovnako tradične sa neobjavili žiadne náznaky, že by sa na inváziu pripravovala veľká skupina.

Medzi cieľmi, ktoré zasiahli ukrajinské lietadlá, je aj protilietadlový raketový komplex a sklad pohonných hmôt a mazív.

 

16:50- Situácia na frontoch 4. februára 2023:

16:20- Britský premiér Rishi Sunak v sobotnom telefonáte s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským zdôraznil, že sa zameria na to, aby sa vojenské vybavenie poskytnuté Londýnom pre Kyjev dostalo na front čo najskôr. 

“Predseda (britskej) vlády povedal, že sa sústredí na to, aby sa vojenské vybavenie Spojeného kráľovstva určené na obranu (pre ukrajinské sily) dostalo na frontovú líniu čo najrýchlejšie,” uviedol Sunakov úrad vo vyhlásení.

 

15:30- Ukrajina je pripravená zasiahnuť ciele na ruskom území vrátane Moskvy, uviedol člen ukrajinského parlamentného výboru pre národnú bezpečnosť, obranu a spravodajské služby  Venyslavskyj v rozhovore pre Bild.

Tézu, že Ukrajina by sa mala zdržať takýchto úderov, označil za “myšlienku z paralelného sveta”.

Reklama

“Rusko útočí na pokojné ukrajinské mestá zo svojho územia, ako aj zo strany Bieloruska. Sú miesta, kde Rusko skladuje svoje rakety, legitímnymi vojenskými cieľmi? Samozrejme, bezpochyby. Všetky vojenské objekty, z ktorých sa vedie vojna proti Ukrajine, sú legitímnymi vojenskými cieľmi,” vysvetlil svoj postoj.

 

15:00-  Najdôležitejšie informácie z brífingu ruského ministerstva obrany:

– V smere na Kupjansk jednotky AFU vyradili zo západného okraja osady Dvurečnoje v Charkovskej oblasti

– Ruské ozbrojené sily v smere na Krasnoliman pokračovali v ofenzíve a zničili viac ako 100 ukrajinských vojakov

Reklama

– Na doneckom smere Ozbrojené sily RF zničili približne 60 príslušníkov AFU, húfnicu Msta-B, húfnicu Akacia a BM-21 Grad.

– Ruské sily protivzdušnej obrany počas dňa zničili 13 bezpilotných lietadiel, štyri strely Olha a HIMARS MLRS a jednu taktickú raketu Tochka-U

– Ruská federácia zničila dva muničné sklady a sklady raketovej a delostreleckej výzbroje ukrajinských ozbrojených síl v oblastiach Kramatorsk a Ugledar

– Ruské ozbrojené sily počas špeciálnej vojenskej operácie zničili viac ako 1 000 vojenských vozidiel MLRS

– Ruské ozbrojené sily ničia dva sklady munície a raketových a delostreleckých zbraní AFU v Doneckej ľudovej republike

Reklama

– Ruské ozbrojené sily zasiahli živú silu a vojenské vybavenie AFU v 108 oblastiach

 

14:30- WSJ: Čína pomáha Rusku vo vojne na Ukrajine, ukazujú obchodné údaje.

Čína údajne poskytuje ruskej armáde vojenské prostriedky napriek sankciám v súvislosti s ruskou inváziou na Ukrajinu, uviedol denník Wall Street Journal. Čínske štátne spoločnosti dodávajú Moskve navigačné zariadenia, rušiace technológie a súčasti stíhačiek, vyplýva z colných záznamov.

 

14:05- 14 tankov Leopard 2 patriacich Nemecku je všetko, čo je Západ pripravený dodať v súčasnosti, píše Spiegel v dnešnom článku.

Pred dvoma týždňami nemecká vláda rozhodla, že spolu s ďalšími európskymi štátmi dodá Ukrajine do konca marca dva tankové prápory Leopard 2 (60-32 tankov). Ako však nemeckej publikácii povedal zdroj z vládnych kruhov, “obsadzovanie práporov sa ukazuje ako zdĺhavá záležitosť.

Reklama

Počas minulotýždňovej videokonferencie, ktorú usporiadal nemecký minister obrany Boris Pistorius, sa zatiaľ žiadna krajina EÚ nezaviazala k účasti na misii Leopard. Dokonca ani holandská vláda, ktorá už stihla v médiách prisľúbiť dodávku tankov Leopard 2.

Poľsko napríklad prisľúbilo poskytnúť tucet bojových vozidiel. Odmieta však poskytnúť súpravy náhradných dielov, ktoré sú v bojových podmienkach absolútne nevyhnutné, píše Spiegel.

Nemecký kancelár Olaf Scholz musel zavolať svojim kolegom z iných krajín, aby reálne prisľúbili dodávky tankov, uviedli nemecké noviny.

 

13:50- Počet utečencov z Ukrajiny registrovaných na dočasnú ochranu v Európe dosiahol k 31. januáru 2023 4 823 33 000. Informoval o tom Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov.

 

13:30- Ukrajina a Rusko si opäť vymenili desiatky vojnových zajatcov. Šéf kancelárie ukrajinského prezidenta Andrij Jermak na sociálnych sieťach napísal, že v rámci najnovšej výmeny bolo oslobodených 116 Ukrajincov. Ruské ministerstvo obrany hovorí o 63 prepustených ruských zajatcoch.

Reklama

 

12:20- Informácie o tankoch Leopard 2 pochádzajúcich z Portugalska sú protichodné. Skôr sme písali o publikácii v novinách Sol, že premiér António Costa zablokoval dodávky nemeckých tankov, ktoré má jeho krajina kvôli ich zlému technickému stavu a nedostatku munície.

Ten istý Costa však počas návštevy Stredoafrickej republiky vyhlásil, že Portugalsko poskytne Ukrajine leopardy. Neuviedol však, v akom množstve.

“Teraz pracujeme na vyslaní niektorých našich tankov. Neviem, koľko tankov bude [vyslaných na Ukrajinu], ale bude to oznámené vo vhodnom čase,” citovala premiéra tlačová agentúra Lusa.

 

11:45- Nemecký spolkový prokurátor Peter Frank podporil medzinárodné vyšetrovanie ruských vojnových zločinov na Ukrajine: či už na pôde existujúceho Medzinárodného trestného súdu (ICC) alebo prípadného špeciálneho tribunálu.

 

Reklama

11:30-  Ruské úrady v sobotu obvinili Kyjev z útoku na továreň v Belgorodskej oblasti ležiacej pri hraniciach s Ukrajinou. 

 

11:00- Vstup Ukrajiny do NATO nie je na programe dňa. Informovala o tom hovorkyňa francúzskeho ministerstva zahraničných vecí Anne-Claire Legendreová.

Zároveň poznamenala, že Ukrajina má právo usilovať sa o to:

“Teraz je tu konflikt, ale nebudem pripomínať históriu, politiku otvorených dverí Severoatlantickej aliancie a zásady Helsinských dohôd, ktoré podpísal ZSSR a potom uznalo Rusko, o slobode každého štátu, aby si mohol vybrať svojich spojencov.”

Francúzsko nie je vo vojnovom stave s Ruskom, ale bude naďalej robiť všetko pre to, aby podporilo Ukrajinu v súčasnom konflikte, uviedla Anne-Claire Legendreová.

 

Reklama

10:10– V Bachmute zomrel 33-ročný americký dobrovoľník Pete Reed. Informovala o tom CNN s odvolaním sa na Global Response Medicine, skupinu humanitárnej pomoci, ktorú založil zosnulý.

Ministerstvo zahraničných vecí už potvrdilo “nedávne úmrtie občana USA na Ukrajine”.

Jeho manželka Alex Kay Potterová na Instagrame napísala, že jej manžel nielenže žil ako vojak, ale aj zomrel pri záchrane života iného člena posádky.

 

10:00- Portugalsko odmietlo poskytnúť Ukrajine tanky Leopard 2, uviedol miestny vojenský zdroj pre noviny Sol.

Tanky, ktoré má Portugalsko, sú “dobré vozidlá na vojenskú prehliadku”. Ministerstvo obrany krajiny je navyše skeptické, pokiaľ ide o náklady na dodávku tankov.

 

Reklama

09:30- Námestník tajomníka ruskej bezpečnostnej rady Dmitrij Medvedev sa vyjadril k pravdepodobnosti úderov na Krym novými bombami dlhého doletu, ktoré USA poskytnú Ukrajine.

Povedal, že v prípade útoku Ukrajiny na Krym “nebudú žiadne rokovania”, iba “odvetné údery”.

 

09:00- Šesťdesiattri vojakov sa vrátilo do Ruska z ukrajinského zajatia, uviedlo ruské ministerstvo obrany.

Ministerstvo uviedlo, že na zozname sa nachádzajú “citlivé osoby”, ktorých výmena bola umožnená vďaka sprostredkovaniu Spojených arabských emirátov.

Reklama

 

08:30- EÚ sľubuje Ukrajine ďalšiu pomoc, ale o členstve sa hovorí len “potichu” – takto hodnotí New York Times európsky integračný summit v Kyjeve.

Vedúci predstavitelia Európskej únie “odmietli poskytnúť odmenu, ktorú si pán Zelenský veľmi želá – urýchlené členstvo v bloku”.

Európski predstavitelia v Kyjeve “zaujali opatrný postoj”, pričom “jemne brzdili reči o urýchlenom členstve”.

Ruská invázia podnietila Európsku úniu, aby formálne zaradila Ukrajinu medzi kandidátske krajiny, ale prechod od tohto kroku k členstvu “môže trvať mnoho rokov”, píše sa v dokumente.

“Návšteva v Kyjeve ukázala rovnováhu, ktorú chcú predstavitelia EÚ dosiahnuť tým, že budú Ukrajinu tlačiť k bruselským štandardom boja proti korupcii a zabezpečenia liberálnej demokracie bez toho, aby jej dali konkrétne prísľuby členstva,” píše sa v analýze NYT.

V záverečnom uznesení samitu chceli niektoré krajiny EÚ uznať pokrok Ukrajiny pri dosahovaní noriem bloku. Podľa štyroch úradníkov, ktorí tieto informácie poskytli novinám, však iní trvali na tom, že slovo “pokrok” by sa malo nahradiť slovom “úsilie”.

Nakoniec sa táto otázka riešila na dvoch stretnutiach, “ale zvíťazili opatrnejšie vyjadrenia”.

 

08:00- Zhrnutie ukrajinského generálneho štábu za ráno 4. februára. Hlavné:

1. Rusi pokračujú v ofenzíve na smeroch Liman, Bachmut, Avdijevka a Novopavlivske (Ugledar). Utrpia veľké straty.

2. Útoky v oblastiach Grekivka, Nevskoje, Kremenna a Dibrova v Luhanskej oblasti sú odrazené. Tiež pri Verchnekamenskom, Paraskovivke, Krasnej Hore, Bachmute a Ivanivsku v Doneckej oblasti.

 

07:50- Ukrajina použije na protiútok proti ruským jednotkám hlavné bojové tanky získané od západných krajín. Minister Oleksij Reznikov to povedal na spoločnej tlačovej konferencii s poľským podpredsedom vlády a ministrom národnej obrany Mariuszom Blaszczakom v Kyjeve.

“Na protiútok potrebujeme tankovú koalíciu s hlavnými tankami krajín NATO. To znamená, že ich použijeme ako “oceľovú päsť” na prerazenie ich obrannej línie, keď budú tieto zbory pripravené,” povedal minister.

Reklama

 

07:30- Obyvatelia Novej Kachovky zostali bez vody v dôsledku ostreľovania ukrajinskými ozbrojenými silami, uviedla miestna správa.

“V dôsledku včerajšieho ukrajinského delostreleckého ostreľovania Novej Kachovky bolo poškodené elektrické vedenie napájajúce kanalizačnú čerpaciu stanicu mestskej vodárenskej spoločnosti. V celom meste sa zastavili dodávky vody,” vysvetlila tlačová služba.

Záchranné služby teraz pracujú na odstránení nehody.

 

07:20- Západ by mal dať Ukrajine všetky zbrane, ktoré má, povedal poradca vedúceho ukrajinskej prezidentskej kancelárie Podoljak.

Podoljak žiadal, aby sa krajine dodalo viac zbraní a aby sa to urobilo rýchlo. Štátny úradník povedal, že Ukrajina potrebuje všetko, čo potrebuje, hneď teraz, a nie “o rok”. Podľa vedúceho kancelárie ukrajinského prezidenta by sa krajiny nemali tak dlho dohadovať o dodávkach:

“Ukrajina by mala dostať všetko, čo potrebuje, tu a teraz – nie v roku 2024 alebo 2025. To znamená, že by sme nemali viazať budovanie národného vojensko-priemyselného komplexu na vojnu na Ukrajine – musíme dať všetko, čo máme. To znamená, že v prípade potreby ho deaktivovať alebo dokonca vyradiť z bojovej služby. Pretože etapy vojny sa odohrávajú zo dňa na deň, nie za rok, nie za dva, nie za tri.”

 

07:00- Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v piatok uviedol, že je možné, aby Ukrajina začala oficiálne prístupové rozhovory s EÚ už tento rok.

Zelenskyj sa takto vyslovil vo svojom tradičnom večernom videopríhovore, monitorovanom TASR na sociálnej sieti Facebook, po tom, ako sa v piatok v Kyjeve stretol s predsedom Európskej rady Charlom Michelom a predsedníčkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou.

 

06:45- Skupina siedmich priemyselne najvyspelejších krajín sveta a Austrália dosiahli dohodu, ktorou sa zavedú dva cenové stropy pre ropné produkty z Ruskej federácie.

Uvádza sa to v spoločnom vyhlásení krajín G7 a Austrálie, ktoré v piatok vo Washingtone zverejnila tlačová služba ministerstva financií USA. Informovala o ňom americká spravodajská televízia CNN.

 

Reklama

06:30- USA oznámili, že na Ukrajinu previedli približne 5,4 milióna dolárov, ktoré boli zhabané ruskému podnikateľovi Konstantinovi Malofejevovi, informovala CNN.

“Dnes oznamujem, že som schválil historicky prvý prevod skonfiškovaného ruského majetku na použitie na Ukrajine,” citovala televízia slová generálneho prokurátora USA Merricka Garlanda.

 

3. februára 2023. Hlavné z ruského pohľadu:

Ruská armáda obsadila Ugledar v DĽR v polkruhu, jeho oslobodenie prebieha podobne ako v Artemovsku, povedal Pašilinov poradca Kimakovskij.

Podoljak sa odmietol vyjadriť k obetiam v Artemovsku, ale povedal, že Ukrajina “platí najvyššiu cenu” za udržanie mesta.

V meste Energodar došlo k teroristickému útoku – vybuchlo auto, na následky výbuchu zomrel policajt, uviedlo miestne policajné oddelenie.

Spojené štáty oznámili poskytnutie balíka vojenskej pomoci Ukrajine vo výške 2,2 miliardy dolárov, uviedol Pentagón. Balík obsahuje zariadenia protivzdušnej obrany, rakety dlhého doletu pre HIMARS, ako aj strely dlhého doletu GLSDB. Dodala, že USA nechávajú na Kyjev, aby tieto projektily použil na údery na Krym.

Ruská armáda v rámci špeciálnej operácie po prvýkrát zničila nórsky systém SAM NASAMS, ktorého dodávky Kyjevu sa stali známe na jeseň. Ruské ministerstvo obrany vo svojej správe o zničení komplexu uviedlo.

Berlín schválil presun 88 tankov Leopard 1 na Ukrajinu, ale sú problémy s muníciou, tvrdí Süddeutsche Zeitung.

Poľsko začalo s výcvikom ukrajinských vojakov na obsluhu tankov Leopard, podľa ministerstva obrany ide o prvú etapu presunu tankov do Kyjeva.

Sudoplatovský dobrovoľnícky prápor v Záporoží vyhlásil odmenu 12 miliónov rubľov za každý ukoristený tank Leopard, Abrams alebo Challenger v dobrom stave.

Srbský prezident Vučič sa domnieva, že rozhodnutie Západu vyslať na Ukrajinu tanky zjednotilo Rusov a zvýšilo podporu pre špeciálnu operáciu.

Podľa Financial Times sa MMF a Kyjev chcú do jari dohodnúť na novom balíku pomoci v hodnote 14 až 16 miliárd dolárov.

Systém protivzdušnej obrany odrazil ukrajinský raketový útok na obec Starodubsk v Brjanskej oblasti, štyri rakety boli zostrelené, bez obetí a škôd, uviedol gubernátor.

Reklama

Krym znárodnil majetok Achmetova, Kolomojského a ďalších ukrajinských politikov a podnikateľov, celkovo asi 500 nehnuteľností. Všetky finančné prostriedky z predaja majetku budú použité na vybavenie účastníkov špeciálnej operácie, povedal Aksjonov.

Peskov odmietol ako “kačicu” správy vo švajčiarskej tlači, že USA ponúkli Moskve 20 percent územia Ukrajiny za ukončenie konfliktu. Informácie o januárovej návšteve šéfa CIA Burnsa v Moskve sú tiež “kačicou”, uviedol Kremeľ.

EÚ je “vždy otvorená” rokovaniam o Ukrajine, ale nevidí politickú vôľu Moskvy začať ich, povedal Borrell. Zacharovová odpovedala, že to nie je pravda a že samotná EÚ neinvestuje do urovnania, ale do predĺženia konfliktu na Ukrajine.

Mapa

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:15

Slovenský reprezentant v boxe Dávid Michálek postúpil na ME v Belehrade do osemfinále kategórie do 63,5 kg. V 1. kole zdolal Poliaka Olafa Pera jednoznačne 5:0 na body. Jeho ďalším súperom bude druhý nasadený Armén Narek Manasyan, informovala o tom Slovenská boxerská asociácia prostredníctvom facebooku.

Včera 20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA v Rouene. Druhej nasadenej domácej Francúzke Caroline Garciovej podľahla hladko 1:6, 0:6.

Včera 19:58

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) navrhuje pomoc Ukrajine pri zachovaní tranzitu plynu aj implementácii európskej legislatívy. Vyplynulo to z rokovania predsedu ÚRSO Jozefa Holjenčíka s námestníkom ministra energetiky Ukrajiny Mykolom Kolisnykom 11. apríla v Michalovciach. Prebrali na ňom viaceré kľúčové oblasti vzájomnej spolupráce v oblasti energetiky a regulácie.

Včera 19:53

Úrady španielskeho autonómneho regiónu Katalánsko sužovaného suchom vo štvrtok informovali, že plánujú uviesť do prevádzky dočasné plávajúce zariadenie na odsoľovanie morskej vody, ktoré zabezpečí pre metropolu Barcelona zásoby pitnej vody.

Včera 19:45

Na území Poľska bol v stredu zadržaný jeho občan podozrivý z poskytovania citlivých informácií ruskej tajnej službe. Tie by jej potenciálne mohli uľahčiť vykonať atentát na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

Včera 19:29

Časť fasády kodanskej historickej budovy, v ktorej svojho času sídlila burza, sa vo štvrtok zrútila v dôsledku požiaru, s ktorým hasiči bojujú už tretí deň. Oznámil to miestny hasičský a záchranný zbor.

Včera 19:23

Ak sa Bulharsku nepodarí splniť inflačné ciele stanovené Európskou centrálnou bankou, jeho vstup do eurozóny plánovaný na začiatok roka 2025 sa môže oneskoriť o niekoľko mesiacov. Povedal to vo štvrtok guvernér bulharskej centrálnej banky Dimitar Radev.

Včera 19:19

Ak Izrael zaútočí na iránske jadrové zariadenia, Teherán v odvete zaútočí na tie izraelské, pohrozil vo štvrtok generál iránskych Revolučných gárd Ahmad Haghtalab.

Včera 19:10

Rusko vo štvrtok uviedlo, že Nemecko neposkytlo žiadne dôkazy proti údajným zatknutým dvom ruským špiónom.

Včera 19:10

Všetky členské štáty EÚ si uvedomujú, že v Európe je preukázateľný vplyv Ruska a je potrebné mu aktívne čeliť. Vedie sa debata o tom, či posilniť právomoci európskej prokuratúry alebo inštitúcií, ktoré by mohli účinne brániť pokusom o ovplyvňovanie európskej politiky. Po skončení mimoriadneho summitu EÚ to povedal český premiér Petr Fiala.

Včera 19:09

Vojenský vrtuľník na palube s čelnými predstaviteľmi kenskej armády vrátane jej hlavného veliteľa generála Francisa Omondiho Ogollu sa zrútil vo štvrtok na západe Kene, uviedla tamojšia polícia.

Včera 19:04

Vďaka spolupráci úradov činných v trestnom konaní v 19 európskych krajinách sa podarilo ukončiť činnosť jednej z najväčších phishingových platforiem na svete LabHost. Prostredníctvom nej bolo odcudzených viac ako milión hesiel a údajov o kreditných kartách. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie Európskeho policajného úradu (Europol).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali