Tatar zaznamenal asistenciu, Černák nehral pre zranenie v hornej časti tela

Tatar zaznamenal asistenciu, Černák nehral pre zranenie v hornej časti tela

New York 5. marca 2021 AKTUALIZOVANÉ (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Ryan Remiorz/The Canadian Press)

 

Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar si pripísal jednu asistenciu v nočnom zápase zámorskej NHL, no jeho Montreal prehral doma s Winnpegom Jets 3:4 po predĺžení. Pre tridsaťročného krídelníka to bol dvanásty bod (5+7) v 21 dueloch prebiehajúcej sezóny. Montreal prehral vo štvrtom z uplynulých piatich stretnutí.

Tomáš Tatar
Na snímke uprostred slovenský hráč Montrealu Tomáš Tatar, vľavo brankár Ottawy Joey Daccord a vpravo ruský obranca Senators Nikita Zajcev v zápase hokejovej NHL Montreal Canadiens – Ottawa Senators

O víťazstve Jets rozhodol 31 sekúnd pred koncom predĺženia Pierre-Luc Dubois, ktorý nedávno prišiel do Winnipegu výmenou za Patrika Laineho a Jacka Roslovica. Dvadsaťdvaročný center po prihrávke Nikolaja Ehlersa zavesil spomedzi kruhov pod hornú žŕdku. “Nik to začal peknou akciou, keď hru trochu spomalil, čo zmiatlo súpera. Kyle Connor sa natlačil pred bránku, a to mi otvorilo priestor na strelu,” opísal rozhodujúci moment Dubois.

Reklama

Dvoma gólmi prispel k triumfu Paul Šťastný. Jets potvrdili výbornú formu, vyhrali šiesty z uplynulých siedmich zápasov. V predĺžení majú stopercentnú bilanciu – zvíťazili vo všetkých piatich stretnutiach, ktoré sa skončili v extračase. Naopak “Habs” prehrali všetkých šesť zápasov, ktoré dospeli do predĺženia, z toho dvakrát prehrali v nájazdovom rozstrele.

Myslím si, že to nie je z našej strany celé zlé, robíme na ľade mnoho dobrých vecí. Väčšinu zápasu prevádzame kvalitný výkon, no pár chýb nás stojí lepší výsledok. Samozrejme, treba ich odstrániť, najmä tie v úvode duelov,” vyhlásil kapitán Canadiens Shea Weber. Tatar asistoval v polovici stretnutia pri presilovkovom góle Brendana Gallaghera, počas 16:55 minút na ľade si pripísal jeden strelecký pokus.

Reklama

Andrej Sekera sa po jednom zápase, ktorý sledoval z tribúny ako zdravý náhradník, vrátil do zostavy Dallasu, no z víťazstva sa netešil. Stars podľahli doma Columbusu 2:3 a utrpeli štvrtú prehru v rade. Slovenský obranca odohral 11:55 min, nazbieral dve “mínusky” a na konci stretnutia si odsedel dve trestné minúty za nedovolené bránenie, čo Dallas obralo o možnosť vytvoriť si záverečný tlak.

Nedarí sa nám, nie je to dobré. Musíme nájsť cestu k víťazstvám,” poznamenal pre nhl.com kapitán Stars Jamie Benn. Dvoma gólmi sa na výhre Blue Jackets podieľal Boone Jenner, pri prvom pretlačil pri mantineli Sekeru, z rohu si to namieril pred bránku a forhendom prekonal Antona Chudobina. Jeho spoluhráč Max Domi odohral jubilejný 400. zápas v NHL.

Erik Černák nefiguroval pri výhre Tampy Bay na ľade Chicaga 3:2 po predĺžení, dôvodom je zranenie v hornej časti tela. V obrane Lightning ho nahradil Luke Schenn.

 

Sumáre NHL:

Reklama

CAROLINA HURRICANES – DETROIT RED WINGS 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)

Góly: 12. A. Svečnikov (Hamilton, Staal), 39. Nečas (Trocheck, Niederreiter), 41. Staal (Fast, Hamilton), 43. Fast (A. Svečnikov, Staal), 55. Niederreiter (Nečas, Trocheck) – 11. Zadina (Namestnikov, Gagner), 28. Zadina (Erne, J. Svečnikov). Brankári: Nedeljkovic – Bernier, strely na bránku: 32:35.

 

MONTREAL CANADIENS – WINNIPEG JETS 3:4 pp (0:2, 2:0, 1:1 – 0:1)

Góly: 30. Gallagher (TATAR, Perry), 37. Toffoli (Suzuki, Drouin), 59. Perry (Drouin, Petry) – 11. Šťastný (Wheeler, Pionk), 16. Perreault, 44. Šťastný (Scheifele), 65. Dubois (Ehlers, Connor). Brankári: Allen – Hellebuyck, strely na bránku: 36:27.

Reklama

 

NEW JERSEY DEVILS – NEW YORK RANGERS 1:6 (1:0, 0:2, 0:4)

Góly: 8. Hughes (Vatanen) – 29. Kreider (Strome, Bučnevič), 34. Kreider (Lindgren, Strome), 41. Kreider (Chytil), 44. Bučnevič (Lafreniere), 56. Smith (Di Giuseppe, Rooney), 59. Lafreniere (Zibanejad). Brankári: Blackwood (44. Dell) – Šesťorkin (55. Georgijev), strely na bránku: 36:19.

 

NEW YORK ISLANDERS – BUFFALO SABRES 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)

Góly: 11. Dobson (Eberle, Barzal), 17. Martin (Cizikas, Clutterbuck), 35. Beauvillier (Nelson, Bailey), 44. Eberle (Lee), 55. Martin (Cizikas) – 24. Hall (Eakin), 48. Ristolainen (Eichel, Reinhart). Brankári: Sorokin – Johansson, strely na bránku: 45:18.

 

PITTSBURGH PENGUINS – PHILADELPHIA FLYERS 3:4 (3:1, 0:1, 0:2)

Góly: 3. Letang, 4. Friedman (Crosby, Guentzel), 4. McCann (Kapanen, Malkin) – 12. Couturier (Konecny, Voráček), 27. Giroux (Lindblom, Aube-Kubel), 54. Laughton (Giroux, Konecny), 58. Giroux (Aube-Kubel, Lindblom). Brankári: Jarry – Elliott, strely na bránku: 29:35.

 

Reklama

CHICAGO BLACKHAWKS – TAMPA BAY LIGHTNING 2:3 pp (0:0, 2:0, 0:2 – 0:1)

Góly: 28. Carpenter (Hagel), 35. DeBrincat (Kane, Murphy) – 42. Cirelli (Rutta, Killorn), 43. Stamkos (Gourde), 65. Killorn (Hedman). Brankári: Lankinen – Vasilevskij, strely na bránku: 37:34.

 

NASHVILLE PREDATORS – FLORIDA PANTHERS 4:5 (0:2, 2:2, 2:1)

Góly: 33. Ekholm (Arvidsson, Josi), 40. Forsberg (Arvidsson, Ekholm), 53. Sissons (Richardson, Forsberg), 59. Johansen (Arvidsson, Forsberg) – 7. Verhaeghe (Barkov, Ekblad), 10. Marchment (Ekblad), 21. Huberdeau (Hörnqvist), 39. Ekblad (Barkov, Huberdeau), 50. Ekblad (Barkov, Yandle). Brankári: Rinne – Bobrovskij, strely na bránku: 35:38.

Reklama

 

DALLAS STARS – COLUMBUS BLUE JACKETS 2:3 (0:0, 0:1, 2:2)

Góly: 48. Heiskanen (Benn, Pavelski), 51. Robertson (Lindell, Klingberg) – 39. Jenner (Foligno, Savard), 43. Bjorkstrand, 45. Robinson (Jenner, Carlsson). Brankári: Chudobin – Korpisalo, strely na bránku: 24:22.

 

CALGARY FLAMES – OTTAWA SENATORS 7:3 (4:1, 1:0, 2:2)

Reklama

Góly: 3. Ritchie (Ryan, Andersson), 3. Dubé (M. Tkachuk, Lindholm), 12. Monahan, 20. Leivo (Gaudreau, Monahan), 28. Dubé (M. Tkachuk, Giordano), 42. Dubé (M. Tkachuk), 48. Ryan (Ritchie) – 6. Norris (B. Tkachuk, C. Brown), 43. Anisimov (Brännström, Norris), 46. Dzingel (Chabot). Brankári: Rittich – Murray (21. Daccord), strely na bránku: 29:32.

 

VANCOUVER CANUCKS – TORONTO MAPLE LEAFS 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Góly: 3. Virtanen, 32. Virtanen (Gaudette, Myers), 48. Horvat (Edler, Schmidt) – 18. Engvall (Michejev). Brankári: Demko – Hutchinson, strely na bránku: 28:32.

 

Slováci v akcii:

Tomáš Tatar (Montreal)  16:55 0 1 1  0 1 0

Reklama

Andrej Sekera (Dallas)  11:55 0 0 0 -2 0 2

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:08

Duchovný vodca Iránu ajatolláh Alí Chameneí tvrdí, že pokračujúce snahy o normalizáciu vzťahov medzi Izraelom a arabskými krajinami nevyriešia krízu na Blízkom východe. Chameneí to uviedol v stredu v reakcii na vyhlásenie šéfa americkej diplomacie Antonyho Blinkena, ktorý v pondelok uviedol, že Washington má pripravený “bezpečnostný balík” pre Saudskú Arábiu, ktorý Rijádu ponúkne, ak znormalizuje svoje vzťahy s Izraelom.

19:03

USA presunuli časť vojenského personálu z Čadu do Nemecka, tvrdí vojenský predstaviteľ.

18:57

Netanjahu na stretnutí s Blinkenom povedal, že sa nevzdá operácie IDF v Rafahu, informoval denník The Times of Israel.

Izraelský premiér predtým povedal, že operácia v južnej časti pásma Gazy sa uskutoční bez ohľadu na to, či sa uzavrie dohoda o prepustení rukojemníkov.

IDF plánujú nasadiť jednotky v Rafahu na hranici enklávy s Egyptom s cieľom zničiť Hamas. Podľa OSN tam žije viac ako 1,45 milióna palestínskych utečencov.

Antony Blinken Benjamin Netanjahu
Na snímke Antony Blinken a Benjamin Netanjahu
18:36

Gruzínsky parlament podporil návrh zákona o zahraničných agentoch v druhom čítaní.

„Za“ bolo 83 poslancov, 23 bolo proti. Návrh bol prijatý v druhom čítaní,“ uviedol predseda gruzínskeho parlamentu.

Teraz sa uskutoční tretie čítanie zákona. Pripomeňme, že proti jeho prijatiu sa pravidelne schádzajú protesty.

18:16

Britská polícia v stredu zadržala 17-ročného chlapca podozrivého z útoku ostrým predmetom na tri osoby vrátane jedného dieťaťa. K útoku došlo v škole v Sheffielde v severnom Anglicku.

18:01

Ceny ropy klesli v stredu o viac než dva doláre, pričom cena ropnej zmesi Brent skĺzla k hranici 84 USD za barel (159 litrov). Tlak na ceny komodity vyvinuli najmä najnovšie správy z USA o tom, že ropné zásoby v Spojených štátoch vzrástli omnoho viac, než sa čakalo a než signalizoval odhad Amerického ropného inštitútu (API).

18:00

V ruskej metropole Moskva v stredu otvorili výstavu západnej vojenskej techniky ukoristenej ukrajinskej armáde počas bojov na Ukrajine.

18:00

Približne 30 ľudí utrpelo v stredu zranenia, keď sa v blízkosti mesta Kandern na juhozápade Nemecka prevrátila traktorom ťahaná vlečka. Stav desiatich ľudí je vážny.

17:59

Škótska vláda v stredu v parlamente uspela v hlasovaní o nedôvere. Škótska národná strana (SNP) tým získala príležitosť zvoliť si nového lídra, ktorý nahradí odstupujúceho premiéra Humzu Yousafa.

17:58

Ukrajina dúfa, že sa jej podarí počas nadchádzajúcej zimy uskladniť vo svojich podzemných zásobníkoch približne 4 miliardy kubických metrov (m3) zemného plynu v prospech európskych podnikov a obchodníkov. Ak by sa jej tieto plány podarilo naplniť, objem uskladneného plynu európskych firiem tak zvýši o 60 %. Uviedol to v stredu šéf ukrajinskej ropnej a plynárenskej spoločnosti Naftogaz Olexij Černyšov.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Anton Krištín z Ústavu ekológie lesa SAV ukazuje deťom vrchárku červenkastú na Borovej hore pri Zvolene

Autor: TASR - Ján Krošlák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Matúš Pestrý

Marian Kotleba

Milan Šupa

Ivan Štubňa

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali