Tatar strelil v deň svojich 28. narodenín jedenásty gól v sezóne

Tatar strelil v deň svojich 28. narodenín jedenásty gól v sezóne

New York 2. decembra 2018 (TASR/HSP/Foto:SITA/AP/The Canadian Press-Graham Hughes)

 

Slovenský hokejista Tomáš Tatar prispel v noci na nedeľu v zámorskej NHL gólom a asistenciou k triumfu Montrealu nad New Yorkom Rangers 5:2. Tatar v 51. minúte spečatil skóre, Canadiens prerušili šnúru piatich prehier. Gól i asistenciu si pripísal na konto aj Tatarov krajan Richard Pánik pri víťazstve Arizony nad St. Louis 6:1. Slovenský kridelník zaznamenal dva plusové body

Na snímke Tomáš Tatar (oslavuje gól so svojimi spoluhráčmi Kennym Agostinom a Davidom Schlemkom

Tatar strelil v deň svojich 28. narodenín svoj jedenásty gól v sezóne a stal sa treťou hviezdou zápasu. Slovenský útočník dorazil v presilovke strelu Kena Agostina, čím spečatil prvé víťazstvo Canadiens od 18. novembra. V záverečných sekundách prvej tretiny si Tatar pripísal desiatu asistenciu v sezóne, po ktorej strelil navrátilec do zostavy, kapitán Shea Webber svoj druhý gól v zápase aj v sezóne. Tatar pri avizovanom vylúčení Brady Skjeia, ktorý ho poslal na ľad, neprestal hrať a poslal ležiac bekhendom prihrávku našliapnutému Weberovi. Obranca Montrealu sa ocitol sám pred brankárom a nezaváhal. “Tatar to spravil perfektne. Predtým sme asi 30 sekúnd strávili v našom pásme, ale ubránili sme sa vyšiel nám brejk. Po faule všetci ako keby prestali hrať, ale rozhodca nepískal a hralo sa ďalej. Aby som bol úprimný, nebol som si istý, či nie je hra prerušená. Rozhodol som sa pre strelu a padlo to dnu,” povedal pre nhl.com Weber, ktorý strelil viac gólov v jednom zápase 18. krát v kariére. Prínos 33-ročného obrancu s tvrdou strelou a líderskými schopnosťami ocenil aj Tatar. “Verte mi, som naozaj veľmi šťastný, že som jeho spoluhráč,” povedal slovenský útočník pre klubový web. Dva góly dal aj fínsky útočník Artturi Lehkonen.

Reklama

Osemzápasové čakanie na kanadský bod ukončil Pánik gólom a asistenciou a zaslúžil sa o víťazstvo Arizony nad St. Louis 6:1. Coyotes triumfovali v treťom zápase za sebou. Slovenský útočník sa najskôr podieľal na góle Christiana Fischera a potom sa presadil aj sám, keď v závere druhej tretiny zvýšil svojim piatym gólom v zápase na 5:1. Pánik bodoval v profilige prvýkrát od 11. novembra. Na ľade bol takmer 17 minút, pripísal si dve plusky, tri strely a menší trest za sekanie. Po zápase ho vyhlásili za druhú hviezdu duelu. Spoľahlivý výkon v bránke “kojotov” podal len pri svojom šiestom štarte v kariére brankár Adin Hill, ktorý chytil 25 striel a dobre zastúpil zranenú dvojicu Anttiho Raantu and Darcyho Kuempera. V štyroch dueloch tejto sezóny inkasoval 22-ročný brankár len jeden gól zo 61 striel. “Bol som spokojný so svojim výkonom, ale opäť musím pochváliť spoluhráčov za skvelú prácu v obrane. Vždy som videl pri strelách puk, perfektne sme si poradili s dorážkami. Chalani hrali fantasticky,” povedal Hill pre klubový web. Pre zranenia nedohrali zápasy Michael Grabner (Arizona) a Robby Fabbri (St. Louis).

Boston v bránke bez Jaroslava Haláka podľahol Detroitu 2:4. Red Wings ukončili deväťzápasovú sériu prehier v TD Garden, k čomu prispel brankár Jimmy Howard 38 zákrokmi a Gustav Nyquist gólom a dvomi asistenciami. “V Bostone sa body získavajú ťažko, toto víťazstvo nám veľmi pomôže k vybudovaniu sebavedomia,” povedal Howard pre nhl.com. Detroit sa v TD Garden tešil z triumfu prvýkrát od 14. októbra 2013. Hráči Ottawy zdolali v sobotňajšom zápase San Jose 6:2. Vo víťaznom drese odohral slovenský obranca Christián Jaroš vyše 12 minút a do štatistík si zapísal jeden mínusový bod. Udalosťou zápasu bol návrat Erika Karlssona do Ottawy. Hviezdny švédsky obranca strávil v drese Senators deväť sezón, na drese nosil aj kapitánske “céčko” a teraz sa v hlavnom meste Kanady predstavil prvýkrát ako súper. V zápase sa bodovo nepresadil, hoci bol na ľade takmer 25 minút a zaznamenal až deväť striel na bránku. “Snažil som sa sústrediť najmä na hru a zaspomínať si na pozitívne veci z minulosti. Bolo skvelé opäť hrať pred týmito fanúšikmi,” povedal Karlsson, ktorého “Sens” vymenili do San Jose 13. septembra. Domáci pripravili Karlssonovi aj spomienkové video a bývalý miláčik tribún sa dočkal veľkých ovácií.

Reklama

Tampa Bay vyhrala v floridskom derby na ľade Panthers 5:4, keď predviedla veľký obrat z 1:4. Víťazný gól v predĺžení zaznamenal v presilovej hre Brayden Point. “Dostal som skvelý pas od Kučerova, puk som si pristavil, aby som mohol strelu dobre umestniť,” povedal Point. Z víťazstva sa tešil aj slovenský obranca Erik Černák, ktorý bol na ľade viac ako 21 minút, pripísal si dva bodyčeky a zblokoval až šesť striel. Toronto v zostave bez Martina Marinčina zvíťazilo na ľade Minnesoty 5:3.

výsledky:
Montreal – Nee York Rangers 5:2 /za domácich Tatar 1+1/, Arizona – St. Louis 6:1 /za domácich Pánik 1+1/, Boston – Detroit 2:4, Florida – Tampa Bay 4:5 pp, Minnesota – Toronto 3:5, New Jersey – Winnipeg 3:4 pp, New York Islanders – Columbus 3:2, Pittsburgh – Philadelphia 2:4, Nashville – Chicago 5:2, Vancouver – Dallas 1:2, Ottawa – San Jose 6:2, Edmonton – Vegas 2:1

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:15

Slovenský reprezentant v boxe Dávid Michálek postúpil na ME v Belehrade do osemfinále kategórie do 63,5 kg. V 1. kole zdolal Poliaka Olafa Pera jednoznačne 5:0 na body. Jeho ďalším súperom bude druhý nasadený Armén Narek Manasyan, informovala o tom Slovenská boxerská asociácia prostredníctvom facebooku.

Včera 20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA v Rouene. Druhej nasadenej domácej Francúzke Caroline Garciovej podľahla hladko 1:6, 0:6.

Včera 19:58

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) navrhuje pomoc Ukrajine pri zachovaní tranzitu plynu aj implementácii európskej legislatívy. Vyplynulo to z rokovania predsedu ÚRSO Jozefa Holjenčíka s námestníkom ministra energetiky Ukrajiny Mykolom Kolisnykom 11. apríla v Michalovciach. Prebrali na ňom viaceré kľúčové oblasti vzájomnej spolupráce v oblasti energetiky a regulácie.

Včera 19:53

Úrady španielskeho autonómneho regiónu Katalánsko sužovaného suchom vo štvrtok informovali, že plánujú uviesť do prevádzky dočasné plávajúce zariadenie na odsoľovanie morskej vody, ktoré zabezpečí pre metropolu Barcelona zásoby pitnej vody.

Včera 19:45

Na území Poľska bol v stredu zadržaný jeho občan podozrivý z poskytovania citlivých informácií ruskej tajnej službe. Tie by jej potenciálne mohli uľahčiť vykonať atentát na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

Včera 19:29

Časť fasády kodanskej historickej budovy, v ktorej svojho času sídlila burza, sa vo štvrtok zrútila v dôsledku požiaru, s ktorým hasiči bojujú už tretí deň. Oznámil to miestny hasičský a záchranný zbor.

Včera 19:23

Ak sa Bulharsku nepodarí splniť inflačné ciele stanovené Európskou centrálnou bankou, jeho vstup do eurozóny plánovaný na začiatok roka 2025 sa môže oneskoriť o niekoľko mesiacov. Povedal to vo štvrtok guvernér bulharskej centrálnej banky Dimitar Radev.

Včera 19:19

Ak Izrael zaútočí na iránske jadrové zariadenia, Teherán v odvete zaútočí na tie izraelské, pohrozil vo štvrtok generál iránskych Revolučných gárd Ahmad Haghtalab.

Včera 19:10

Rusko vo štvrtok uviedlo, že Nemecko neposkytlo žiadne dôkazy proti údajným zatknutým dvom ruským špiónom.

Včera 19:10

Všetky členské štáty EÚ si uvedomujú, že v Európe je preukázateľný vplyv Ruska a je potrebné mu aktívne čeliť. Vedie sa debata o tom, či posilniť právomoci európskej prokuratúry alebo inštitúcií, ktoré by mohli účinne brániť pokusom o ovplyvňovanie európskej politiky. Po skončení mimoriadneho summitu EÚ to povedal český premiér Petr Fiala.

Včera 19:09

Vojenský vrtuľník na palube s čelnými predstaviteľmi kenskej armády vrátane jej hlavného veliteľa generála Francisa Omondiho Ogollu sa zrútil vo štvrtok na západe Kene, uviedla tamojšia polícia.

Včera 19:04

Vďaka spolupráci úradov činných v trestnom konaní v 19 európskych krajinách sa podarilo ukončiť činnosť jednej z najväčších phishingových platforiem na svete LabHost. Prostredníctvom nej bolo odcudzených viac ako milión hesiel a údajov o kreditných kartách. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie Európskeho policajného úradu (Europol).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali