Takto vyzerali úsmevy finalistiek Miss Slovensko a toto všetko musí spĺňať víťazný úsmev!

Takto vyzerali úsmevy finalistiek Miss Slovensko a toto všetko musí spĺňať víťazný úsmev!

Bratislava 3. augusta 2021 (HSP/Foto:Dr. Martin)

 

Vlasy sú korunou krásy, oči oknom do duše…tieto zaužívané prirovnania dobre všetci poznáme. Ale čo taký úsmev? Nemusí byť len ten hollywoodský, niekedy stačí len úprimný úsmev a hneď je deň lepší!  Aj to je jeden z dôvodov, prečo bude mať tohtoročná Miss Slovensko 2021 úplne novú kategóriu – súťaž o Miss Úsmev

Miss Slovensko 2021
Na snímke finalistky Miss Slovensko 2021

Napriek dlhoročnej tradícii súťaže Miss Slovensko je každý ročník obohatený o príjemnú novinku či sviežu zmenu. Tou tohtoročnou je rozšírenie súťažných kategórií o Miss Úsmev.

Reklama

„Úsmev je krásna a zároveň veľmi prirodzená súčasť výrazu tváre. Najmä úprimný úsmev je veľmi sympatický a určite by mal patriť aj k Miss Slovensko. Preto sme sa rozhodli obohatiť súťaž o túto kategóriu,“ vysvetlil riaditeľ súťaže Miss Slovensko Michael Kováčik. Odborným garantom tejto kategórie bude dentálna klinika Dr. Martin.

„Organizátori Miss Slovensko nás oslovili s ponukou stať sa garantom súťažnej kategórie Miss Úsmev, pretože naša klinika má veľmi dobré meno v spoločnosti a vynikajúce referencie, ktoré stoja na kvalite a odbornosti našich stomatológov a technikov. Hoci pôsobíme v Bratislave, naše služby vyhľadávajú ľudia z celého Slovenska a tešíme sa, že sa už čoskoro rozrastieme,“ dopĺňa Daniel Kodaj zo zubnej kliniky Dr. Martin.

Reklama

„Krása a úsmev idú ruka v ruke a keďže v súťaži ide rovnako ako v našej práci o prirodzenú krásu, na spolupráci sme sa dohodli v priebehu pár minút.“

 

Prirodzený úsmev od srdca

Vraj keď muž povie žene, že má pekný úsmev, hovorí tým, že sa mu páči, keď sa usmieva práve na neho. Či je to naozaj pravda, alebo nie, úsmev je dôležitý komunikačný nástroj. Je dokázané, že úsmevy a smiech posilňujú imunitu, predávajú, liečia, priťahujú priateľov a predlžujú život.

Aký úsmev je však najkrajší? V súťaži Miss Slovensko o tom rozhodnú divácke hlasy spolu s hlasmi odbornej poroty.

„Určite taký, ktorý je úprimný a ide od srdca. Ťažko sa to popisuje, ale každý hneď vidí, či ide o silený a nacvičený úsmev alebo sa kútiky úst vykrútia smerom hore prirodzene a pritom sa človeku rozžiari celá tvár,“ myslí si M. Kováčik.

Reklama

Úsmev budúcej Miss Úsmev musí byť pekný a prirodzený zároveň.

„Všetky dievčatá v súťaži spĺňajú podmienku, že ich chrup nesmie byť upravený fazetami alebo korunkami. Naši stomatológovia budú hodnotiť komplexný dojem z úsmevu – teda tvar zubov, ďasien, postavenie zubov a tiež celkový vzhľad s perami. Takže určite nepôjde iba o zuby,“ usmieva sa D. Kodaj z Dr. Martin.

 

19 druhov úsmevov, iba 6 šťastných

Vďaka úsmevu sa dokážeme neraz dohovoriť aj bez slov. Prípadne čítať z tváre bez toho, aby bolo niečo povedané. Vedci stále skúmajú, ako je možné, že dokážeme na prvý pohľad rozlíšiť úprimný úsmev od falošného, identifikovať, kedy sú kútiky úst zdvihnuté dohora v ironickom a kedy sladko-smutnom úsmeve. Čo už definitívne výskumami potvrdili, je to, že existuje až 19 rôznych druhov úsmevu, no iba 6 z nich vyjadruje šťastie. Úsmev môže o nás bez slov povedať, že sa cítime trápne, pohŕdame, tešíme sa z neúspechu druhého alebo triumfujeme. Rovnako tak špecifickým úsmevom prezradíme, že sme smutní, koketní, klameme alebo naopak máme problém niečomu uveriť.

 

Reklama
Viac svalov v hre

Pokiaľ je úsmev šťastný alebo aspoň súvisí s pozitívnym prežívaním, okrem svalov líc sú doň zapojené aj svaly okolo očí a niekedy aj čelo. Všetky ostatné druhy úsmevu sú „chudobnejšie“, na vyformovanie pier do úsmevu použijeme iba lícne svaly.

Budúca Miss Úsmev bude však mať veľa dôvodov na plnohodnotný šťastný úsmev. Veď Miss Úsmev aj Miss Slovensko získajú ročnú starostlivosť o zuby na klinike Dr. Martin. Šťastný a zdravý úsmev však neminie ani hlasujúcich, nakoľko každý kto sa zapojí do hlasovania získa od zubnej kliniky zvýhodnenú cenu na dentálnu hygienu! Dokonca  jeden z hlasujúcich divákov v kategórii Miss Úsmev sa bude náramne usmievať, keď vyhrá neviditeľn. ý strojček v hodnote 5 000 €. Usmievať a smiať by sme sa však mali všetci, aj keď sa na to práve necítime. Lebo aj navodený úsmev spúšťa v tele chemické reakcie, ktoré prispievajú k pocitom spokojnosti a radosti.

Redakciu informovala Jana Trellová.

 

 

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:31

Zmeny v tretej verzii novely zákona o verejnom obstarávaní (VO) vytvárajú priestor na korupciu a klientelizmus. Ide napríklad o obmedzovanie právomoci Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) či odvolávanie jeho predsedu bez udania dôvodu. Uviedlo to vo štvrtok opozičné Progresívne Slovensko (PS).

16:57

Francúzske úrady odhalili webovú stránku s falošným náborom francúzskych dobrovoľníkov do vojny na Ukrajine. Oznámilo to vo štvrtok francúzske ministerstvo obrany.

16:42

Rusko vo štvrtok uviedlo, že páchatelia minulotýždňového útoku na koncertnú halu na moskovskom predmestí dostali finančnú podporu z Ukrajiny. Oznámilo tiež zadržanie osoby podozrivej z toho, že pomáhala financovať útočníkov.

16:32

Projekt zabezpečenia verejnej železničnej osobnej dopravy s Ukrajinou využitím širokorozchodnej trate na trase Kyjev – Košice, ktorý schválila vláda na svojom ostatnom rokovaní, považuje KDH za mrhanie peňazí. Uvedenie do prevádzky by si vyžadovalo náklady v miliónoch eur, na čo aktuálne nemá financie ani rezort dopravy, ani Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Vo štvrtok na to upozornilo opozičné KDH.

16:28

Americký Kongres schválil predaj pokročilých raketových systémov Poľsku, uviedol vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

16:28

Rusko vo štvrtok vetovalo návrh rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN, ktorý žiadal predĺženie dohľadu expertov OSN nad sankciami svetovej organizácie voči Severnej Kórei. Rezolúciu navrhli Spojené štáty a o jeden rok by predĺžila mandát skupiny expertov, ktorí na dodržiavanie sankcií dohliadajú. Veto zo strany Ruska však ich činnosť pozastavuje.

16:24

Priemerné vozidlo stráca po troch rokoch 22,5 % svojej hodnoty, zatiaľ čo žlté vozidlá len 13,5 %. Naopak, najviac strácajú hodnotu zlaté vozidlá, a to až na úrovni 25,9 %. Vyplýva to z minuloročných dát platformy iSeeCars.com, na čo poukázala spoločnosť Aures Holdings.

16:13

Pápež František na Zelený štvrtok slávil v Bazilike svätého Petra omšu svätenia olejov. Kňazov vo svojej kázni vyzval, aby sa vyhýbali duchovnému pokrytectvu a pristupovali k svojim veriacim milosrdne.

16:07

Poľský premiér Donald Tusk privítal vo štvrtok pokrok dosiahnutý v rozhovoroch s Ukrajinou. Ich témou bol dovoz ukrajinských poľnohospodárskych výrobkov a blokády hraníc zo strany poľských poľnohospodárov, ktoré naštrbili vzťahy medzi oboma krajinami.

Donald Tusk Šmyhaľ
Na snímke ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ (vľavo) a poľský premiér Donald Tusk
Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali