Snehové správy

Snehové správy

Bratislava 13. januára (TASR) – Za posledné dva dni sa situácia v našich lyžiarskych strediskách mierne zlepšila. Vďaka ochladeniu začali prevádzkovatelia opäť svahy technicky zasnežovať, vo vyšších polohách už v piatok, v nižších nadmorských výškach pod 700 m počas tejto noci. Okrem toho v nedeľu niekde napadlo do päť cm prírodného snehu – najmä v oblasti Tatier a severovýchodného Slovenska, no napríklad v Oravskej Lesnej až 20 cm.

Naďalej sa lyžuje v 35 až 40 strediskách. Prevádzka je dnešným dňom obnovená na Krahuliach. Lyžiarske podmienky sú prevažne dobré až obmedzené. Veľmi dobré podmienky hlási Orava Snow v Oravskej Lesnej, Martinské hole, východoslovenské strediská Levočská dolina a Litmanová, nízkotatranské strediská Tále, Mýto pod Ďumbierom, Závažná Poruba – Opalisko a Chopok a tatranské a podtatranské areály Štrbské Pleso, Lopušná dolina – Ski Chem, Snowpark Lučivná aj Kubašok – Spišské Bystré. Snehová vrstva dosahuje na väčšine zjazdoviek v priemere 20 až 30 cm. Sneh je technický, zmrznutý. Dnes má byť na horách pekné, slnečné počasie s dennou teplotou +2 stupne.

Reklama

Snehové podmienky

Reklama

Nízke Tatry

Donovaly – Záhradište 20 cm dobré

Chopok juh – Srdiečko 30 cm veľmi dobré

Reklama

Chopok sever 30 cm veľmi dobré

Mýto pod Ďumbierom 35 cm veľmi dobré

Opalisko – Závažná Poruba 40 cm veľmi dobré

Pavčina Lehota 20 cm obmedzené

Polomka – Bučník 30 cm dobré

Reklama

Tále 40 cm veľmi dobré

Krpáčovo 30 cm dobré

Jánska Dolina – Javorovica 20 cm dobré

Vysoké Tatry

Tatranská Lomnica 40 cm veľmi dobré

Štrbské Pleso 30 cm veľmi dobré

Starý Smokovec 30 cm veľmi dobré

Kubašok – Sp. Bystré 20 cm veľmi dobré

Reklama

Snowpark Lučivná 30 cm veľmi dobré

Lopušná dolina – Ski Chem 30 cm veľmi dobré

Západné Tatry

Reklama

Roháče – Spálená dolina 30 cm dobré

Belianske Tatry

Ski Bachledova 30 cm dobré

Reklama

Bachledova DENY 30 cm obmedzené

Skicentrum Strednica – Ždiar 20 cm dobré

Strachan Ski Centrum – Ždiar 30 cm dobré

Levočské vrchy

Ski centre Levoča – LD 30 cm veľmi dobré

Reklama

Veľká Fatra

Jasenská dolina – Kášová 20 cm dobré

Malá Fatra

Reklama

Winter park MARTINKY 35 cm veľmi dobré

Vrátna – Paseky 30 cm dobré

Kremnické vrchy

Králiky 30 cm dobré

SKALKA Arena 25 cm dobré

Reklama

Krahule 20 cm dobré

Veporské vrchy

Ski Centre Košútka – Hriňová 25 cm obmedzené

Kysucké Beskydy

Reklama

SNOWPARADISE Veľká Rača 20 cm dobré

Oravské Beskydy

Orava Snow – Oravská Lesná 40 cm veľmi dobré

Reklama

Oravská Magura

Ski Zábava – Hruštín 20 cm obmedzené

Ski Krušetnica 20 cm dobré

Reklama

Pieniny

Litmanová 35 cm veľmi dobré

Volovské vrchy

Relax Center Plejsy 30 cm dobré

Alpské strediská

Alpské strediská hlásia dobré až veľmi dobré podmienky na lyžovanie. V prevádzke je takmer 90 percent lyžiarskych oblastí. Podmienky sú stabilné.

Rakúsko

Reklama

Axamer Lizum 45 – 85 cm veľmi dobré

Flachau 25 – 100 cm veľmi dobré

Göstling – Hochkar 20 – 40 cm dobré

Hinterstoder 10 – 70 cm dobré

Hintertuxer Gletscher 35 – 185 cm veľmi dobré

Hochficht 15 – 40 cm veľmi dobré

Hochfuegen 50 – 75 cm veľmi dobré

Kaunertaler Gletscher 155 – 200 cm veľmi dobré

Kitzbuehel und Kirchberg 35 – 80 cm dobré

Obergurgl – Hochgurgl 80 – 190 cm veľmi dobré

Obertauern 80 – 140 cm veľmi dobré

Serfaus – Fiss 15 – 70 cm dobré

Soelden 10 – 185 cm veľmi dobré

Stuhleck 20 – 35 cm dobré

Zell am See – Kaprun 5 – 110 cm dobré

Reklama

Švajčiarsko

Arosa 50 – 80 cm dobré

Ischgl – Samnaun 15 – 65 cm dobré

Saas-Fee 70 – 265 cm veľmi dobré

Verbier 30 – 110 cm dobré

Zermatt 40 – 150 cm veľmi dobré

Taliansko

Alta Badia 60 – 160 cm dobré

Bormio 40 – 110 cm dobré

Courmayeur 40 – 100 cm dobré

Livigno 90 – 150 cm dobré

Reklama

Madonna di Campiglio 60 – 85 cm dobré

Marmolada – Arabba 75 – 250 cm veľmi dobré

Zdroj: www.holidayinfo.sk

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

08:32

Rusko v stredu vetovalo návrh rezolúcie OSN predloženej Spojenými štátmi a Japonskom, ktorá vyzýva všetky štáty sveta, aby zabránili pretekom v jadrovom zbrojení vo vesmíre.

V 15-člennej Bezpečnostnej rade OSN návrh podporilo jej 13 členov. Rusko rezolúciu vetovalo a Čína sa hlasovania zdržala.

08:26

Veľká porota v americkom štáte Arizona v stredu obvinila 18 osôb podozrivých z pokusu o falšovanie výsledku prezidentských volieb z roku 2020 v tomto štáte americkej Únie.

Medzi obvinenými zo sprisahania, podvodu a falšovania sú siedmi právnici a spolupracovníci volebného štábu Donalda Trumpa, ako aj 11 republikánskych voliteľov. Všetkým sa im pripisuje snaha spochybniť víťazstvo demokrata Joea Bidena v prezidentských voľbách v roku 2020 v tomto štáte.

08:14

Orgány činné v trestnom konaní v Austrálii vo štvrtok vzniesli obvinenia voči piatich tínedžerom, ktorí boli zadržaní počas policajného záťahu proti sieti predstavujúcej pre verejnosť “neprijateľné riziko”.

08:04

Organizácia Spojených národov v stredu oznámila, že spúšťa nový fond, ktorého cieľom je posilniť ochranu utečencov a vysídlených komunít ohrozených zmenou klímy.

07:57

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken vo štvrtok vyzval, aby Spojené štáty a Čína riešili svoje nezhody zodpovedným spôsobom.

Blinken to vyhlásil v Šanghaji deň pred tým, ako sa v piatok v Pekingu stretne s poprednými predstaviteľmi Číny, s ktorými chce rokovať o chúlostivých záležitostiach vrátane Ruska, Taiwanu a obchodnej výmeny.

07:50

Stredajšie prvé kolo prezidentských volieb v Severnom Macedónsku vyhrala Gordana Siljanovská-Davkovová, ktorá kandidovala za nacionalistickú stranu Vnútorná macedónska revolučná organizácia – Demokratická strana macedónskej národnej jednoty (VMRO-DPMNE).

Z výsledkov sčítania 80 percent odovzdaných hlasovacích lístkov vyplýva, že táto 70-ročná profesorka práva získala 39,8 percenta hlasov.

voľby
Muž vhadzuje hlasovací lístok do volebnej schránky počas prvého kola prezidentských volieb v Severnom Macedónsku
07:44

Troch ľudí hospitalizovali so zraneniami po tom, ako na podujatie švédskej Ľavicovej strany (V) vtrhli maskovaní útočníci. Uviedla to v stredu švédska polícia.

07:24

Snemovňa reprezentantov amerického štátu Arizona v stredu odhlasovala zrušenie zákona zakazujúceho takmer všetky druhy interrupcií. Najvyšší súd v Arizone pritom pred viac ako dvoma týždňami rozhodol, že tento zákon prijatý pred 160 rokmi je vykonateľný.

07:11

Státisíce ľudí sa vo štvrtok zišli na rôznych miestach po celej Austrálii a na Novom Zélande, aby si pripomenuli svojich padlých v prvej svetovej vojne. Informovala agentúra AFP.

07:02

Jemenskí húsíovia sa prihlásili k útokom na americké a izraelské obchodné plavidlá a americký torpédoborec.

O operáciách informoval Yahya Sari, vojenský hovorca hnutia Ansar Allah.

06:53

Francúzske orgány činné v trestnom konaní zadržali a začali vypočúvať 16-ročného chlapca, ktorý avizoval, že chce spáchať útok počas letnej olympiády v Paríži. Polícia uňho našla sľub vernosti teroristickej sieti Islamský štát (IS). Prípad prevzala prokuratúra, ktorá sa zaoberá teroristickými činmi.

06:44

Poľsko poskytne finančnú pomoc vo výške dvoch miliónov dolárov pre dve humanitárne agentúry OSN, ktoré podporujú civilistov vo vojnou zmietanom Pásme Gazy. V stredu to oznámilo poľské ministerstvo zahraničných vecí.

06:35

Generálny riaditeľ sociálnej platformy TikTok Šou C’ Čche v stredu prisľúbil podniknutie právnych krokov na zvrátenie zákona prijatého v Spojených štátoch, na základe ktorého bude možné túto populárnu aplikáciu v USA zakázať pre podozrenia, že ju kontroluje čínska vláda.

Americký prezident Joe Biden v stredu podpísal zákon, ktorý čínskej materskej spoločnosti ByteDance dáva približne 270 dní na to, aby odpredala TikTok v USA alebo čelila vylúčeniu z amerického trhu.

06:30

Španielsky premiér Pedro Sánchez v stredu uviedol, že zvažuje možné odstúpenie v reakcii na oznámenie súdu, ktorý začal vyšetrovanie premiérovej manželky na základe podozrení z korupcie.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali