Slovenský hokej čaká úsporný rok, zisk z MS 2019 pôjde aj na trénerov mládežníkov a tréningové centrum

Slovenský hokej čaká úsporný rok, zisk z MS 2019 pôjde aj na trénerov mládežníkov a tréningové centrum

Bratislava 27. novembra 2020 (SITA/HSP/Foto:TASR-Pavol Zachar)

 

Kongres Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) neriešil personálne otázky, ale zaoberal sa rozpočtom na budúci rok a tiež prerozdelením zisku z “domácich” majstrovstiev sveta v roku 2019. Prezident Miroslav Šatan vyzval na súdržnosť v hokejovom hnutí, ktoré bolo v poslednom čase na verejnosti známe hádzaním si polien pod nohy

Miroslav Šatan a Peter Kruľ
Na snímke zľava prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan a výkonný riaditeľ SZĽH Peter Kruľ

Prísne hygienické normy v čase pandémie koronavírusu spôsobili, že všetci delegáti sa pred začiatkom Kongresu museli podrobiť testom. Všetkých 81 vzoriek bolo negatívnych.

Reklama

Výkonný riaditeľ SZĽH Peter Kruľ predostrel návrh rozpočtu na rok 2021. V úvode definoval body, ktoré sa vedeniu zväzu za ostatné štyri mesiace od nástupu do funkcie podarilo zrealizovať.

“Zaviedli sme kontroly medzi SZĽH a dcérskymi spoločnosťami, zlepšili sme komunikáciu s hnutím, aby mali o všetkom informácie ako prvý a z prvej ruky. Rozbehli sme niekoľko auditov a zlepšili sme kontrolu financií a kvalitu účtovníctva,“ povedal Kruľ podľa webu hockeyslovakia.sk.

Reklama

Tiež zdôraznil úspory na prevádzke, ktoré sa vedeniu podarilo zrealizovať: “Otvorením dvoch existujúcich zmlúv s našimi partnermi a ich negociáciou vieme už dnes povedať, že v priebehu šiestich rokov ušetríme viac ako milión eur. “ Výkonný riaditeľ rovnako zosumarizoval aj finančnú pomoc pre kluby pri riešení pandémie. Tá bola v celkovej výške 2 milióny eur nad rámec rozpočtu.

Rozpočet je postavený na optimalizácii nákladov na prevádzku, zvýšení zdrojov financovania mládeže a zavedenie priamej podpory klubov, ktorá umožní dlhodobé plánovanie a rozvoj. Celková suma finančného plánu je vo výške približne 14 miliónov eur. “Je to úsporný rok, pretože celá spoločnosť sa v aktuálnej situácii dostala do problémov a kluby nevynímajúc,“ povedal Peter Kruľ pri predstavovaní rozpočtu.

Napriek tomu je v rozpočte novinka. Zväz v roku 2021 priamo prispeje na mládež v kluboch sumou vo výške jeden milión eur. Príspevok bude ešte zvýšený príspevkom za históriu hráča, teda akési výchovné za hráčov, ktorí sa uplatnili v seniorskej súťaži na Slovensku či v zahraničí. Kongres v tomto smere schválil kritéria, účel a rozdelenie finančných prostriedkov z príspevku uznanému športu na účel rozvoja talentovaných športovcov.

Veľkou témou rozpočtu bol návrh na rozdelenie zisku z majstrovstiev sveta 2019. Z toho už bolo vyplatených pre kluby v rámci korona pomoci vo výške viac ako milión stotisíc eur. Po dohodovacích konaniach navrhlo vedenie zväzu rozdeliť zvyšok zisku vo výške 3,7 milióna eur spravodlivým kľúčom.

Kluby rozpočet drvivou väčšinou schválili. “Väčšina pôjde na mandátnych trénerov kategórie dorast a junior a hlavných trénerov kategórie do 16 rokov po dobu minimálne troch rokov. Zvyšok pôjde na materiálnu podporu pre rozhodcov, hokejové tréningové centrum a príspevok na extraligu žien,” informoval web SZĽH.

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

19:43

19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali