Slovan zakončil švajčiarske sústredenie triumfom nad CSKA Moskva

Slovan zakončil švajčiarske sústredenie triumfom nad CSKA Moskva

Bratislava 18. augusta 2014 (TASR/HSP/Foto:TASR)

 

Zverenci Rostislava Čadu odohrali vo Švajčiarsku tri zápasy

Hokejisti HC Slovan Bratislava zakončili švajčiarske sústredenie v rámci prípravy na v poradí 7. ročník KHL víťazstvom. V nedeľu triumfovali v Herisau nad ďalším účastníkom nadnárodnej súťaže CSKA Moskva 3:2 po predĺžení, o rozhodujúci presný zásah sa postaral v 64. minúte Libor Hudáček. V drese ruského klubu nastúpil aj elitný krídelník Alexander Radulov spoločne s novou posilou Jevgenijom Arťuchinom.

Reklama
Na snímke brankár Slovana Johan Backlund

Po bezgólovej prvej tretine prinieslo tri presné zásahy druhé dejstvo, v dvoch prípadoch musel puk loviť zo siete brankár “belasých” Backlund. Najskôr v 29. minúte nestačil na dorážku Prochorkina a o tri minúty neskôr trafil presne aj Stephane da Costa. V závere tretiny znížil Bartovič a v 43. minúte vyrovnal skóre na 2:2 Netík. Stretnutie tentoraz nedospelo až do samostatných nájazdov, v 64. minúte sa presne trafil Hudáček.

Zverenci Rostislava Čadu odohrali vo Švajčiarsku tri zápasy, všetky sa skončili v riadnom hracom čase výsledkom 2:2 a rozhodli sa v predĺžení alebo nájazdoch. Najskôr vo štvrtok v Bellinzone nestačili na Víťaz Podolsk, ktorému podľahli 2:3 po nájazdoch. O dva dni neskôr nastúpili proti sedemnásobnému švajčiarskemu šampiónovi HC Lugano na jeho ľade, kde boli v rozstrele úspešnejší a zvíťazili 3:2. Posledný súboj s CSKA sa skončil triumfom Slovana 3:2 po predĺžení. Po návrate na Slovensko sa najbližšie predstavia v piatok 22. augusta o 17.00 h na ľade extraligového klubu HC’05 Banská Bystrica.

Reklama

prípravný zápas

CSKA Moskva – HC Slovan Bratislava 2:3 po predĺžení (0:0, 2:1, 0:1 – 0:1)

Góly: 29. Prochorkin, 33. Da Costa – 39. Bartovič, 43. Netík, 64. Hudáček

Zostava Slovana: Backlund – Baranka, Sersen, Sigalet, Štajnoch, Mojžíš, Mihálik, Brejčák, Luža – Vondrka, Nedorost, Nagy – Bartovič, Bližňák, Murley – Hudáček, Surový, Netík – White, Šťastný, Lunter – Jeglič

Hlasy (zdroj: www.hcslovan.sk):

Reklama

Rostislav Čada, tréner Slovana: “Proti najsilnejšiemu súperovi to bol to náš najlepší zápas vo Švajčiarsku. Myslím si, že za predvedený výkon sme si víťazstvo zaslúžili. Veľmi dobre sme dnes pracovali v obrane, dokázali sme ubrániť fyzicky dobre disponovaných a kvalitných útočníkov súpera. Všetkých hráčov musím pochváliť. Jediná vec, s ktorou nie sme spokojní, je využitie presilových hier.”

Tomáš Netík, útočník Slovana: “Vo Švajčiarsku sme odohrali dobré zápasy, ten dnešný vyšiel najlepšie čo sa týka výsledku. Veľmi pozitívne je, že sme zdolali veľkého súpera, jedného z najlepších tímov v KHL. Pri kontaktnom góle som bol na ľade len malú chvíľu. Obrancovia sa pri našom prvom góle zamerali na mňa, posunul som puk na opačné krídlo Milanovi, ktorý to perfektne trafil.”

Michal Sersen, obranca Slovana: “Prvú tretinu sme zahrali veľmi dobre a udržali nerozhodný stav 0:0. V ďalšej časti hry sme dostali dva góly, mrzieť nás môže hlavne ten druhý, kedy sme im to prakticky nahrali. Nevzdali sme sa, bojovali ďalej a zápas napokon zvrátili. Dôležitý bol kontaktný gól na 2:1. Výborne to spravil v tretej tretine Hudy, ktorý vyrovnal. V predĺžení sme dokonale využili presilovku, predchádzala tomu skvelá kombinácia a zakončenie do prázdnej brány.”

Libor Hudáček, útočník Slovana: “Pri prvom presnom zásahu som zachytil rozohrávku CSKA a išiel sám na bránu. Najskôr som chcel ísť na bekhend, videl som však, že by ma gólman pravdepodobne prečítal, vrátil sa späť na forhend a podobným blafákom, ktorý mi vyšiel aj na ľade CSKA v sezóne som znížil. V predĺžení sme dobre zakombinovali, Neťo mi výborne prihral a ja som strieľal z prvej do odkrytej časti brány nad betónom. Vo Švajčiarsku sme odohrali tri dobré zápasy, získali skalp slávneho CSKA. Zlepšiť ešte treba premieňanie šancí.”

jf

Reklama

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali