Slovan vyhral v Jekaterinburgu 4:1, hrdina Jeglič: “Môj prvý hetrik”

Slovan vyhral v Jekaterinburgu 4:1, hrdina Jeglič: “Môj prvý hetrik”

Jekaterinburg 9. novembra 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

O výhre Slovanu rozhodol Žiga Jeglič

Hokejisti Slovana Bratislava vyhrali v utorňajšom zápase základnej časti KHL na ľade Avtomobilistu Jekaterinburg 4:1. Po vyrovnanej prvej tretine rozhodol o výhre hostí Žiga Jeglič. Slovinský útočník v druhej časti hry dvakrát skóroval z presilových hier a v závere skompletizoval hetrik gólom do prázdnej bránky. Slovan kvalitným výkonom podržal brankár Justin Pogge, ktorý inkasoval len pri početnej výhode súpera piatich proti trom.

Reklama
Na snímke Žiga Jeglič
Na snímke Žiga Jeglič

Belasí odohrajú ďalší zápas vo štvrtok, keď sa predstavia na ľade kazašského tímu Barys Astana.

 

Reklama

KHL – základná časť

Avtomobilist Jekaterinburg – Slovan Bratislava 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)

Góly: 16. Koukal – 12. Cheechoo (Taffe, Smoleňák), 28. Jeglič (Švarný, Plastino), 39. Jeglič (Nedorost), 60. Jeglič. Vylúčení: 4:8, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Vasiljev, Gofman – Gordenko, Tomilov, 3700 divákov.

Zostavy

Avtomobilist: Ustinskij – Ščitov, Kivistö, Megalinskij, Andersen, Timašov, Vasilevskij, Žuravljov – Šimakov, Tičar, Golyšev – Michnov, Koukal, Garejev – Česalin, Torčeňuk, Monja – Alexejev, Volkov, Romanov

Reklama

Slovan: Pogge – Meszároš, Novák, Švarný, Plastino, Ďaloga, Starosta – Smoleňák, Taffe, Chechoo – Nedorost, Jeglič, Šťastný – Valský, Kopecký, Zigo – Lušňák, Hlinka, Chipchura – Vopelka

 

Cenná výhra pre Slovan

Tréner Slovana Říha mal k dispozícii už aj nové posily – útočníka Kopeckého a obrancu Nováka. Do zostavy sa vrátila aj uzdravená trojica Švarný, Šťastný, Smoleňák.

Mužstvá nastúpili oddýchnuté po reprezentačnej prestávke a v Uralec Aréne sa tak od úvodu hral svižný hokej. Po úvodnom oťukávaní prevzali taktovku zápasu domáci a vytvorili si sľubné príležitosti. Pogge v bránke Slovana najskôr vychytal Alexejeva, potom aj Torčeňuka a pri strele Ščitova mal i šťastie, keď mu pomohli obrancovia. Potom sa osmelil aj Slovan, nebezpečne pálil navrátilec do zostavy Smoleňák. V 12. min sa hostia ujali vedenia. Spoluprácu dvojice Taffe, Smoleňák zakončil presne Cheechoo a hoci domáci reklamovali posunutú bránku, arbitri po porade s videorozhodcom gól po dlhom čakaní uznali. Avtomobilist následne vyvinul veľkú snahu o vyrovnanie, Slovan však podržal Pogge, ktorý zlikvidoval tutovku Alexejeva a v závere aj nájazd Tičara.

Reklama

Aj úvod druhej časti hry patril Avtomobilistu, početnú výhodu pri vylúčení Nováka však jeho hráči nevyužili. Slovan udrel druhýkrát v 28. min. Počas presilovej hry Plastino nahral Švarnému, ten posunul do medzikružia na Jegliča a slovinský útočník prestrelil všetko, čo mu stále v ceste – 1:2. Zápas pokračoval vo vysokom tempe, viaceré šance zlikvidovali pozorní brankári. Poggemu v jednom prípade pomohla aj konštrukcia bránky. V závere tretiny hral Slovan opäť presilovku, strelu Nedorosta vyrazil Ustinskij len pred seba a pohotový Jeglič ju dorazil do siete – 1:3.

V tretej tretine sa hostia sústredili prevažne na pozornú defenzívu, tvoriť nechali Jekaterinburg a hrozili z rýchlych brejkov. V 48. minúte mal veľkú šancu Golyšev, ale po prihrávke Tičara mieril tesne vedľa. V dramatickom závere domáci odvolali brankára, čo využil Jeglič a gólom do prázdnej bránky skompletizoval hetrik. Slovan triumfoval 4:1 a svoj šiesty trip v sezóne tak odštartoval cennou výhrou.

 

Reakcie po zápase /zdroj: hcslovan.sk/:

Žiga Jeglič: “Som veľmi rád, že sme tu vyhrali. Avtomobilist má rýchle, šikovné mužstvo, ktoré hrá technický hokej, ale dnes sme ich dokázali zastaviť. Mohli sme sa oprieť o výborného brankára. Mám pocit, že som dnes dosiahol svoj prvý hetrik v profilige na takto vysokej úrovni a verím, že nejaké tie góliky ešte pridám.”

Tomáš Kopecký: “Najmä na začiatku zápasu som veľmi nešpekuloval a snažil som sa hrať čo najjednoduchšie, aby som sa do toho postupne dostal. Dával som si pozor na chyby a myslím, že našej lajne to išlo celkom dobre, najmä ak sme sa dostali k nim do obranného pásma. Všetci traja sme urastení silní útočníci, musíme sa ešte viac tlačiť do brány. S tromi bodmi sme samozrejme spokojní.”

Radek Smoleňák: “Vyhrali sme, to je najdôležitejšie. V prvej polovici zápasu som sa cítil po výpadku celkom fajn, v závere mi už ale trochu dochádzali sily. Je to určite otázka času a zápasovej skúsenosti, ešte dva-tri zápasy a bude to už len dobré.”

 

Tabuľka Západnej konferencie:

1. Petrohrad 27 19 3 4 1 118:43 67

Reklama

2. CSKA Moskva 28 19 1 4 4 84:50 63

3. Nižnij Novgorod 27 14 3 3 7 62:50 51
4. Jaroslavľ 26 13 3 4 6 71:52 49

5. Soči 28 12 4 2 10 72:62 46

6. Dinamo Moskva 26 11 4 3 8 60:47 44

7. Dinamo Minsk 26 10 4 2 10 74:80 40

Reklama

8. HC Viťaz 26 10 4 2 10 62:68 40

————————————

9. Jokerit 27 10 2 5 10 63:75 39

10. Čerepovec 26 9 2 5 10 61:75 36

11. Spartak Moskva 26 10 2 1 13 59:62 35

Reklama

12. Slovan Bratislava 26 9 3 2 12 63:79 35

13. Medveščak Záhreb 27 8 3 2 14 63:85 32

14. Dinamo Riga 27 3 2 5 17 49:74 18

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

Včera 20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

Včera 20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

Včera 19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

Včera 19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

Včera 19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

Včera 19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
Včera 19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

Včera 19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

Včera 18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

Včera 18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali