Slovan splnil cieľ, Sersen pred duelmi s CSKA Moskva: “Vždy je šanca”

Slovan splnil cieľ, Sersen pred duelmi s CSKA Moskva: “Vždy je šanca”

Bratislava 9. februára 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)

 

Hokejisti bratislavského Slovana vlastnými silami postúpili do play off. Slovan postúpil do vyraďovacej časti KHL druhýkrát v klubovej histórii

Hlavný predsezónny cieľ splnili a môžu sa pripravovať na súpera zvučného mena. Aby hokejisti bratislavského Slovana vlastnými silami postúpili do play off, potrebovali v zostávajúcich troch dueloch základnej časti KHL získať aspoň bod. Napokon využili hneď prvú možnosť, keď v pondelok v záverečnom domácom zápase zdolali Dinamo Riga 3:2 po predĺžení a spečatili tak svoj prienik medzi šestnástku najlepších mužstiev v nadnárodnej súťaži.

Reklama
Na snímke rituál hráčov Slovana po hokejovom stretnutí KHL HC Slovan Bratislava - Dinamo Riga
Na snímke rituál hráčov Slovana po hokejovom stretnutí KHL HC Slovan Bratislava – Dinamo Riga

Slovanisti mohli zlomiť tím z lotyšskej metropoly už v riadnom hracom čase, ale premárnili sľubný dvojgólový náskok. Víťazstvo napokon zariadil až v predĺžení slovinský legionár Rok Tičar. “Za stavu 2:0 sme sa akoby uspokojili. Báli sme sa niečo spraviť a nakoniec sme sa strachovali o výsledok. Sme v play off, dostali sme sa tam zaslúžene, ak však budeme hrať ako proti Rige, tak tam nemáme šancu uspieť,” myslí si center prvého útoku Slovana Marek Viedenský. “Vedeli sme, že potrebujeme získať bod a trochu nám to zväzovalo ruky. Je veľmi dobré, že sme vyhrali, teší nás to,” doplnil spoluhráča obranca Michal Sersen.

Slovan postúpil do vyraďovacej časti KHL druhýkrát v klubovej histórii. Premiérovo sa do nej kvalifikoval vo svojej nováčikovskej sezóne 2012/2013 pod vedením Rostislava Čadu, teraz to dokázal pod taktovkou iného Čecha Miloša Říhu. Pred záverečnými dvoma zápasmi v základnej časti majú “belasí” v tabuľke Západnej konferencie pred deviatym Dinamom Minsk nedostihnuteľný osembodový náskok. Stretnutia na ľade HK Soči (v utorok 16. februára o 17.30 SEČ) a Lokomotivu Jaroslavľ (vo štvrtok 18. februára o 17.00) tak budú brať ako prípravu na 1. kolo play off, kde narazia na už istého víťaza základnej časti CSKA Moskva. “Play off sa začína od nuly, je to nová súťaž. CSKA má skúsenejší tím, väčšie hviezdy, na tom ale nezáleží. Budeme bojovať ako kolektív a dúfam, že niečo spravíme,” povedal Ľubomír Višňovský, ktorý sa v pondelok vrátil do zostavy bratislavského tímu. Zdravotné problémy ho však stále limitujú. “Chýba mi taká dynamika, ale kondične som už na tom celkom o.k. Verím, že aj herne sa to bude zlepšovať,” dodal elitný obranca, ktorý nevie, či odletí s mužstvom na záverečné dva súboje základnej časti. Verí však, že na play off bude pripravený.

Reklama

Prvé dve stretnutia vyraďovačky sa uskutočnia v Moskve 21. a 23. februára, Slovan privíta CSKA na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu 25. a 27. februára. Ďalšie prípadné zápasy sú na programe 29. februára v Moskve, 2. marca v Bratislave a 4. marca opäť v hlavnom meste Ruska. Jediný slovenský zástupca v KHL dokázal CSKA v tejto sezóne zdolať v oboch vzájomných súbojoch – v novembri doma 3:2 po nájazdoch a na ľade súpera vďaka skvelému výkonu brankára Michaela Garnetta 2:0. “Aj hráči CSKA majú slabiny. Dvakrát sme ich už zdolali, takže vždy je šanca, nikdy sa netreba dopredu vzdať. Ale play off je iná súťaž. Ide sa odznova, od 0:0. Pomôže nám iba tvrdá poctivá práca, hrať pozorne v obrane a snažiť sa z protiútokov dať nejaké góly,” tvrdí Sersen. CSKA Moskva na čele s hviezdnym Alexandrom Radulovom si počínal v dlhodobej časti sezóny suverénne, už získal Pohár Viktora Tichonova pre najlepší ruský tím v KHL a zuby si brúsi aj na tú najcennejšiu trofej – Gagarinov pohár. “Verím, že ďalšie dva zápasy nás dôkladne pripravia na play off. Budeme bojovať o to, aby sme vo vyraďovacej časti vydržali čo najdlhšie. Bude to pre nás náročné. Dvakrát sme však CSKA dokázali zdolať. Ak nás podržia brankári a dáme nejaké góly, tak môžeme niečo uhrať,” dodal Viedenský.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:56

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa v Istanbule stretne s vodcom palestínskeho hnutia Hamas Ismáílom Haníjom. Rokovať budú o prebiehajúcej vojne v Pásme Gazy.

 

12:41

Ukrajina spustila vlnu útokov dronmi na osem ruských oblastí a zasiahla tri elektrické stanice a sklad paliva.

12:11

Za nočnými výbuchmi na vojenskej základni v Iraku nebola vojenská akcia, informovala v sobotu tamojšia tlačová agentúra INA.

12:10

Poľsko je pripravené zúčastniť sa na programe NATO s názvom Zdieľanie jadrových zbraní, pretože silnejú hrozby z Ruska, vyhlásil poľský prezident Andrzej Duda.

12:09

Vojnový spravodajca ruských novín Izvestija Semion Jeremin zahynul pri ukrajinskom útoku v Záporožskej oblasti, ktorej časť Moskva okupuje, informoval denník na sieti Telegram.

11:53
Čínu čaká najväčšia reforma armády za posledné desaťročie. Na príkaz Si Ťin-pchinga krajina rozpustí Sily strategickej podpory a vytvorí novú jednotku – Sily informačnej podpory. Hlavnou úlohou tejto štruktúry je viesť kybernetickú vojnu.

Predchádzajúci veliteľ Síl strategickej podpory Ju Qiansheng sa v polovici minulého roka prestal objavovať na verejnosti. V roku 2023 čínske orgány uskutočnili rozsiahlu čistku najvyšších veliteľov po odhalení rozsiahlej korupcie v ozbrojených silách.

11:30

Zomrel muž, ktorý sa zapálil v parku oproti súdnej sieni v New Yorku počas prebiehajúceho súdneho procesu s bývalým prezidentom USA Donaldom Trumpom. 

11:28

Gruzínska mládež dominovala týždňu pouličných protestov proti plánom schváliť zákon o “zahraničnom vplyve” a čoraz hlasnejšie dáva najavo príklon k Európskej únii a západným hodnotám. Už piatu noc po sebe stovky mladých protestujúcich pochodovali v hlavnom meste Tbilisi, aby bolo ich hlas počuť.

11:08

V Španielsku, druhej najnavštevovanejšej krajine sveta, sa šíri “antituristické” hnutie. To núti úrady, aby sa pokúsili zosúladiť záujmy miestnych obyvateľov s lukratívnym odvetvím ekonomiky.

11:07

Sergej Barbarez sa stal novým trénerom futbalovej reprezentácie Bosny a Hercegoviny. Vo funkcii nahradil Sava Miloševiča, ktorý viedol tím iba sedem mesiacov a nedokázal s ním postúpiť z play off na finálový turnaj ME 2024 v Nemecku. Bosna bola aj jeden zo súperov Slovenska v kvalifikácii.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali