Slovan odštratoval prípravu, Říha nie je spokojný s budovaním kádra

Slovan odštratoval prípravu, Říha nie je spokojný s budovaním kádra

Bratislava 3. júla 2017 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Tréner Miloš Říha nie je príliš spokojný s rýchlosťou budovania kádra na v poradí šiesty ročník “belasých” v KHL

Hokejisti slovenského zástupcu v medzinárodnej KHL Slovana Bratislava odštartovali v pondelok prípravu na novú sezónu. Tréner Miloš Říha privítal na tréningu takmer všetkých podpísaných hráčov, chýbali len brankár Barry Brust, ktorý je ešte v zámorí a Andrej Meszároš, ten stále laboruje so zranením.

Reklama
Na snímke tréner hokejistov HC Slovan Bratislava Miloš Říha

Päťdesiatosemročný kormidelník nie je príliš spokojný s rýchlosťou budovania kádra na v poradí šiesty ročník “belasých” v KHL. Zatiaľ má v A-mužstve dvoch brankárov, šiestich obrancov a osem útočníkov. Blízko podpisu zmluvy by mal byť skúsený bek Tomáš Starosta a okrem neho by mali pribudnúť ešte ďalší dvaja zadáci a piati útočníci. “Spokojný nie som, káder sme zhotovili na 95% už asi pred mesiacom, ale bohužiaľ, tí hráči sa rozhodli inak. Takže my vlastne začíname z polovice odznovu. Čakáme na ďalších hráčov, ktorí by mali tento týždeň podpisovať zmluvy. Na sústredení v Rakúsku by sme mali byť už tak na 90% hotoví,” uviedol.

Říha príliš nepočíta s návratom Jonathana Cheechooa, ktorý sa chcel zapojiť do sezóny až v októbri. “To nemôžeme akceptovať, pretože si myslím, že prvé dva mesiace budú zase rozhodovať o sezóne. To by bolo už pre nás neskoro, kým by sa do toho dostal,” povedal tréner. Naopak, vrátiť by sa mal Jeff Taffe. “Myslím si, že teraz sa tie rozhovory posunú veľmi rýchlo a mal by s nami byť už na sústredení,” uviedol.

Reklama

“Belasí” sa prvý týždeň budú pripravovať na domácej pôde, potom zamieria na kemp do rakúskeho Brucku. Nasledujú úvodné dva prípravné zápasy vonku s Dynamom Pardubice (19. a 20. júla), celkovo ich odohrajú Slovanisti jedenásť, z toho tri doma. Prvý domáci je na programe 25. júla proti Spartaku Moskva.

“Prvý týždeň bude taký rozbehový, chlapci absolvujú viac tréningov na suchu, na ľade budeme dvakrát. Ostrú záťaž môžeme očakávať od nedele počas sústredenia, kedy budeme na ľade dvakrát za deň. V ďalšom týždni máme na programe už prvé prípravné zápasy. Tím ešte doplníme, je tu však dosť mladých chlapcov, ktorí majú šancu zabojovať o prvé mužstvo a nazbierať skúsenosti,” uviedol Říha.

Do klubu prišlo pred novou sezónou viacero hráčov. Novicmi v tíme sú napríklad český útočník Jan Buchtele, či fínsky bek Tommi Taimi. “Do Bratislavy som s manželkou prišiel včera podvečer z Helsínk. Chceme sa rozhliadnuť po bývaní a následne prídu aj moje malé dcérky. Trénoval som niekoľko týždňov vo Fínsku, drina v lete by ma teda až tak zaskočiť nemusela,” uviedol Taimi.

“Hlavný dôvod, prečo som sa rozhodol pre Slovan, je, že hrajú KHL a ja som v tejto súťaži chcel ostať. Mal som viacero ponúk, ale vybral som si Slovan a verím, že to je to najlepšie rozhodnutie. Určite je výhoda aj to, že to mám bližšie domov. Verím, že sa dostaneme do play off,” povedal Buchtele.

Po viacročných pauzách sa vrátili útočník Juraj Mikuš a brankár Jaroslav Janus. “Vrátil som sa sem s veľmi príjemnými pocitmi. Na pôsobenie v Slovane sa veľmi teším. Budem tu mať nejakých nových spoluhráčov, takže sa s nimi musíme dať dokopy. Aj vedenie je pre mňa cudzie, tak verím, že spolu spravíme dobrý tím. Barry je miláčik publika a podáva skvelé výkony. Je to výborný brankár. Poznáme sa osobne a aj tak, že sme proti sebe chytali,” uviedol Janus.

Reklama

Okrem nových hráčov pribudol do realizačného tímu aj asistent trénera Róbert Petrovický. “Po hráčskej kariére, som chcel trénovať. Začal som v Trenčíne, dostal som sa do toho, začalo ma to baviť a chcem v tom pokračovať. Prišla ponuka Slovana a tam nie je o čom. Je to jedna z najlepších líg na sveta, má svoju kvalitu. Rozhodol som sa dosť rýchlo,” uviedol bývalý reprezentačný útočník.

V úvodný deň mali hokejisti Slovana naordinovaný suchý tréning, rozdelený na posilňovňu a bicykle.

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:40

Federálna vláda USA poskytne pôžičku vo výške 1,5 miliardy dolárov na obnovenie prevádzky jadrovej elektrárne v štáte Michigan. Má ísť o prvý takýto reštart v dejinách USA.

13:40

Bulharská populistická strana Je taký národ (ITN) odmietla vo štvrtok sformovať novú vládu, čím otvorila cestu k vypísaniu predčasných parlamentných volieb.

13:39

Slovensko má najdrahší benzín spomedzi susedných krajín Európskej únie (EÚ). V medzitýždňovom porovnaní ceny benzínu na Slovensku zaznamenali najvyšší percentuálny skok v strednej Európe v porovnaní so susednými Rakúskom, Českou republikou, Poľskom a Maďarskom. Upozornil na to analytik ČSOB Marek Gábriš v súvislosti s nárastom cien pohonných látok, o ktorom vo štvrtok informoval Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

13:39

Tempo rastu peňažnej zásoby v eurozóne sa vo februári zrýchlilo, ako aj rast úverov súkromnému sektoru, ukázali nové údaje Európskej centrálnej banky (ECB).

13:38

Pre okresy Brezno, Snina a Veľký Krtíš vyhlási Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR dotačnú výzvu, z ktorej budú môcť spolu čerpať 1,1 milióna eur. Na tlačovej konferencii v Brezne to vo štvrtok povedal minister investícií Richard Raši (Hlas-SD).

13:38

Pobočky Slovenskej pošty budú počas veľkonočných sviatkov zatvorené na Veľký piatok (29. 3), Veľkonočnú nedeľu (31. 3.) aj Veľkonočný pondelok (1. 4.). V sobotu (30. 3.) budú pošty poskytovať svoje služby v štandardných otváracích hodinách. Vo štvrtok o tom informoval hovorca Slovenskej pošty Martin Guzi.

13:37

Kapacity vlakov sa pred Veľkou nocou napĺňajú, najvyťaženejšie vlaky sú aktuálne obsadené v priemere na 84 %. Väčšina expresných vlakov z Bratislavy do Košíc je už takmer plná. Záujem je tiež o InterCity (IC) vlaky a takmer vypredané sú aj niektoré medzištátne rýchliky z Košíc do Mukačeva. Vo štvrtok o tom informoval hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Dominik Drevický.

13:37

Česká ekonomika v minulom roku klesla menej, než sa predpokladalo. Český hrubý domáci produkt (HDP) sa v roku 2023 znížil o 0,2 %, uviedol ČSÚ na základe spresnených údajov. Vo svojom predchádzajúcom odhade zo začiatku marca počítal s poklesom až o 0,4 %. V poslednom štvrťroku 2023 česká ekonomika medziročne expandovala o 0,2 % (pôvodne: -0,2 %) a medzikvartálne o 0,4 % (+0,2 %).

13:36

Odborová asociácia výpravcov a dispečerov (OAVD) a Federácia strojvodcov (FS) vnímajú pozitívne aktivity Železníc SR (ŽSR) k dlhodobejšej stabilizácii zamestnancov. Za negatívum však považujú, že sa nepodarilo nájsť rýchle riešenie akútneho nedostatku zamestnancov na železniciach. OAVD to uviedla v súvislosti s rokovaním za okrúhlym stolom, ktoré sa uskutočnilo v utorok (26. 3.). Informoval o tom podpredseda republikovej rady OAVD Matej Ferencei.

13:36

Deficit verejných financií môže tento rok dosiahnuť úroveň 7,483 miliardy eur alebo 5,8 % hrubého domáceho produktu (HDP). V aktuálnom marcovom odhade to predpokladá Rada pre rozpočtovú zodpovednosť (RRZ). Oproti februáru znížila svoju prognózu schodku o 133 miliónov eur.

13:35

Filipínsky prezident Ferdinand Marcos vo štvrtok vyhlásil, že jeho krajina sa “nenechá umlčať Čínou.” Čínske ministerstvo obrany zas obvinilo Filipíny zo zámerných provokácií “s pomocou vonkajších mocností”. Tieto vyhlásenia nadväzujú na nedávny incident plavidiel oboch krajín v Juhočínskom mori.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali