Škandál v USA: začínajú trestať tých, ktorí odmietli mikročip

Škandál v USA: začínajú trestať tých, ktorí odmietli mikročip
Študenti školy protestujú proti noseniu čipu

Texas 12. novembra (russiatoday.com/HSP/Foto: spychips.com)

 

Zvyknúť na mikročipy najprv mladú generáciu

V Texase sa vzbúrili niektorí zo študentov, ktorí odmietli dať si zaviesť mikročip do identifikačnej dokumentácie (identifikačná karta) a následne za to boli „potrestaní“.

Reklama

Od 1. októbra sa študenti z John Jay High School a Anson Jones Middle School v San Antoniu mali vyjadriť, či chcú mať vo svojich identifikačných kartách zavedený RFID čip (radio-frequency identification), ktorý by monitoroval ich pohyb.

Použitím technológie RFID by boli škola aj učitelia schopní monitorovať pohyb viac ako 6000 študentov na týchto dvoch vybraných školách a pohyb žiakov ZŠ v celom dištrikte. Presadzovatelia monitorovacieho čipu argumentujú aj tým, že sa zníži absencia študentov v škole. Počítalo sa s tým, že ak by bol tento pilotný program úspešný, zapojilo by sa doň ďalších 112 škôl s vyše 100 000 študentmi, pričom samotní pedagogickí zamestnanci trvajú na dôležitosti tohto projektu. Podporovatelia projektu tvrdia, že jeho uvedenie do škôl je len v ich dobrom záujme, pretože by priniesol školám niekoľko miliónov dolárov z extra fondov.

Reklama

 

Identifikačná karta s čipom monitorujúcim pohyb, ktorú sú študenti povinní mať vždy pri sebe

Študenti, ktorí mikročip odmietli, sú šikanovaní a vylúčení

Zdá sa, že tí študenti, ktorí odmietli, sú svojimi učiteľmi šikanovaní a tiež vylúčení z iných projektov. Tiež stratili prístup do  kaviarní a knižníc patriacim škole, kde bez čipu nemajú prístup.

Ako priniesol spravodajský portál RT.com., jedna zo študentiek strednej školy John Jay, Andrea Hernandez, obvinila učiteľov z toho, že ignorovali jej žiadosti rešpektovať jej súkromie a nemohla sa zúčastniť volieb do školského senátu, bez zavedenia RFID mikročipu. Nakoľko študentka mikročip odmietla, školské autority začali tlačiť na rodičov, aby ju k tomu donútili. Rodičia dcéru v tomto naopak podporujú, no žijú v strachu, že ju zo školy vylúčia. Andrein otec spolu s mnohými vystúpil pred výborom NISD (Northside Independent School District), aby vyjadrili hlboké znepokojenie nad tým, nakoľko vôbec je táto technológia bezpečná a rešpektujúca ľudskú dôstojnosť– čip ostáva aktívny aj po tom, čo dieťa areál školy opustí.

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

18:26

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov neuspeli ani v druhom prípravnom zápase pred MS 2024 vo Fínsku. Vo štvrtok podľahli rovesníkom z Česka 3:4 po predĺžení. Prvý duel prehrali 0:3.

18:16

Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg vo štvrtok povedal, že Ukrajina naliehavo potrebuje posilniť svoju protivzdušnú obranu. Vyjadril sa tak počas rokovaní ministrov zahraničných vecí skupiny G7 na talianskom ostrove Capri.

 Jens Stoltenberg
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
18:11

Sever Turecka zasiahlo vo štvrtok zemetrasenie s magnitúdou 5,6. Epicentrum sa nachádzalo v provincii Tokat, oznámili miestne úrady. Bezprostredne nehlásili žiadne obete ani škody.

17:42

Najmenej desať obetí na životoch a 23 zranených si vyžiadal stredajší výbuch vozidla prevážajúceho rybárov a farmárov na severovýchode Nigérie. Vozidlo prešlo po improvizovanej nášľapnej míne.

17:26

Kremeľ vo štvrtok odsúdil rozhodnutie francúzskych úradov skonfiškovať vilu, ktorá patrí súčasnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

17:12

Generálny tajomník OSN António Guterres vo štvrtok upozornil, že eskalujúce napätie ohľadne vojny v Pásme Gazy a útoku Iránu na Izrael môže vyústiť do “celoplošného regionálneho konfliktu” na Blízkom východe.

16:48

Parlamentný finančný výbor vo štvrtok prvýkrát zasadol na pôde Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR. Predseda úradu Ľubomír Andrassy poslancom Národnej rady (NR) SR okrem iného prezentoval stratégiu rozvoja úradu na roky 2023 až 2025. Zákonodarcovia počas zasadnutia výboru prerokovali aj dve správy z nedávnych kontrol účelových zariadení a pripravenosti projektov nemocníc Rázsochy v Bratislave a sv. Martina v Martine. Informovala o tom hovorkyňa NKÚ Daniela Bolech Dobáková.

16:47

Poukážky z programu Zelená domácnostiam začne Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) vydávať počas najbližších týždňov. Vo štvrtok o tom informovalo Ministerstvo hospodárstva (MH) SR.

16:45

Dve dievčatá vo veku šesť a 11 rokov vo štvrtok ľahko zranil muž, ktorý na ne zaútočil nožom v blízkosti ich školy v obci Souffelweyersheim ležiacej na severovýchode Francúzska v departemente Bas-Rhin. Útočníka zadržala polícia.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali