Senica nechce bojovať o záchranu, prioritou mládežnícka akadémia

Senica nechce bojovať o záchranu, prioritou mládežnícka akadémia

Senica 19. júla 2018 (TASR/HSP/Foto:TASR-Vladimír Miček)

 

Futbalový klub FK Senica sa v minulej sezóne zachránil vo Fortuna lige až v baráži, keď v záhoráckom derby zdolal MFK Skalicu v dvojzápasovom play off. V tej nasledujúcej by sa najmä rád vyhol záchranárskym prácam a ďalej aktívne rozvíjal mládežnícku akadémiu.

Na snímke sprava hlavný tréner Ton Caanen, argentínsky asistent trénera Lucas Gatti a hráč Erik Otrísal

Káder Seničanov prešiel výraznými zmenami. Tie sa dotkli predovšetkým defenzívy. Kompletnou prestavbou prešiel brankársky post. Minuloročnú dvojicu Dominik Holec – Vojtech Milošovič vystriedal Federico Taborda, ktorému zatiaľ sekunduje minuloročný dorastenec Adam Kováč. Argentínčan Taborda prichádza zo štvrtoligového talianskeho Civitanovese. V obrane zostáva jeden z odchovancov v minuloročnom kádri Erik Otrísal, ku ktorému prišli nové posily ako napr. 29-ročný brazílsky stopér Roberto Dias. “V klube nastalo mnoho zmien a aj príprava bola z tohto hľadiska náročná. Pevne verím, že sa dokážeme čo najskôr zohrať, keďže v kabíne sme naozaj medzinárodné zoskupenie,” uviedol k situácii v šatni Otrísal. Do Rakúska prestúpil Oliver Podhorin, ktorý sa z pozície stopéra prestrieľal v minulej sezóne na pozíciu najlepšieho strelca mužstva a ďalšia opora defenzívy Oliver Práznovský už pôsobí v kazašskom Alaškerte.

Reklama

Záloha a ofenzíva doznala predsa len menej výrazných zmien. Najvýraznejšou posilou stredovej formácie by sa mal stať Chorvát Marko Tešija. Rodák z krajiny vicemajstrov sveta prichádza na Záhorie z prvoligového klubu ND Gorica. V uplynulej sezóne počas jarnej časti nastúpil na 14 stretnutí. Ofenzívu posilnil Désiré Ségbé Azankpo zo štvrtoligového francúzskeho SAS Epinal. Ségbé je odchovancom FC Méty a má na svojom konte aj dva štarty za beninskú reprezentáciu.

Zmeny nastali aj na trénerských postoch. Hlavným trénerom zostáva Holanďan Ton Caanen, ktorému s tréningami bude pomáhať Argentínčan Lucas Gatti. Ten počas svojej hráčskej kariéry obliekal dres Argentinos Junior, Boca Juniors a San Lorenza v Argentíne. V Európe pôsobil v škótskom klube Dundee FC, anglickom Bristol Rovers a v Španielsku potom v kluboch Badajoz, Ponferradina a Do Benito. “Je to tréner, ktorému plne dôverujem. Má bohaté hráčske skúsenosti a v krátkej dobe si dokončí aj trénerskú licenciu. Pre mňa sú dôležitejšie praktické skúsenosti pred papierom zo školy,” uviedol k svojej pravej ruke Holanďan Caanen. Zmena nastala aj na poste trénera brankárov, keď skúseného Miroslava Mentela nahradil Maroš Ferenc z Prešova.

Reklama

Súpiska Seničanov ešte nie je konečná. “Sme v rokovaní s Jurajom Kotulom a verím, že sa v krátkej dobe dohodneme na jeho pôsobení u nás. Viac zatiaľ nepoviem, keďže sa mi v minulosti stalo, že som spomenul mená a naši súperi nás s finančnými možnosťami prekonali,” poznamenal k ďalším možným posilám tréner Senice, ktorý deklaroval, že jednou z priorít pri stabilizácii mužstva bude ďalší rozvoj mládežníckej akadémie. “Pre mňa osobne je veľmi dôležitým krokom investovanie do akadémie. Verím, že z akadémie odídu hráči, ktorí majú potenciál a sú dobrí. Príkladom je Samo Mráz, ktorý odišiel do Žiliny za malé peniaze a zo Žiliny do Serie A za veľmi slušnú sumu. Bol v Senici šesť-sedem rokov. Som za neho šťastný, ako sa mu darí, ale Senica z toho nemala prospech. Už nebudeme predávať mladých hráčov za lacné peniaze,” poznamenal k prestupovej politike Holanďan.

Seničania otvoria fortunaligovú sezónu v domácom prostredí, keď na prvý duel proti majstrovi z Trnavy nastúpia v sobotu 21. júla o 18.30 h. “Na zápas sa už mimoriadne tešíme, predsa len súťažné stretnutie je vždy niečo iné ako príprava. Aj keď hráme proti majstrovi, na duel sa svedomite pripravujeme a svoju kožu nepredáme lacno,” uviedol k 1. kolu stredopoliar FK Senica Jakub Krč.

 

Káder FK Senica na sezónu 2018/2019:

Brankári: Federico Taborda, Adam Kováč

Reklama

Obrancovia: Eric Otrísal, Joan Herrera, Lukáš Kučera, Roberto Dias

Stredopoliari: Naren Solano, Marko Tesija, Jakub Krč, Zezinho, Jakub Vida, Patrik Chovan

Útočníci: Victor Salazar, Désiré Ségbé Azankpo, Frank Castaneda, Richard Celis

 

Príchody: Federico Taborda (Civitanovese), Marko Tesija (ND Gorica), Désiré Ségbé Azankpo (SAS Epinal), Juraj Kotula (Slovan Bratislava – hosťovanie), Naren Solano, Matej Kosorín a Victor Salazar (všetci Nové Mesto nad Váhom, návrat z hosťovania), Jakub Vida, Patrik Chovan a Lukáš Kučera (z dorastu FK Senica)

Reklama

Odchody: Dominik Holec (MŠK Žilina, koniec hosť.), Vojtech Milošovič (MFK Skalica), Oliver Práznovský (Alashkert, Kaz.), Jakub Brašeň a Dávid Richtárech (Zlaté Moravce), Oliver Podhorin (Wiener Neustadt, Rak.), Blažej Vaščák (Michalovce), Hans Nuno Sarpei (VfB Stuttgart, koniec hosť.), Michal Ranko (AS Trenčín, koniec hosť.), Peter Dungeľ (FK Pohronie, koniec hosť.), Jurij Medvědev a Samuel Šefčík (obaja Slovan Bratislava, koniec hosť.), Ronaldo Chacón (Caracas FC, koniec hosť.), Jan Suchan (Viktoria Plzeň, koniec hosť.), Diego Cuadros (Jaguares FC, koniec hosť.), Ricardo Villarraga (Atlético Huila, koniec hoť.)

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:21

Poľnohospodári sú v posledných rokoch svedkami úbytku poľnohospodárskej pôdy, predovšetkým trvalých trávnych porastov. Poľnohospodári sú teda za zachovanie aspoň súčasnej výmery poľnohospodárskej pôdy. Jednoduchšie odstraňovanie nežiaducej vegetácie, ktoré navrhuje novela zákona o ochrane prírody a krajiny, im v tom môže pomôcť. Uviedla to Jana Holéciová,

15:12

Štáty Vyšehradskej štvorky (V4) sa v Európskej únii v minulosti správali nedospelo, zmeny v pripravovaných zákonoch si niekedy chceli “vytrucovať”. Česko sa v tom zmenilo, stáva sa sebavedomým členom EÚ. Spravodajkyni TASR to povedal predseda českého Senátu Miloš Vystrčil, podľa ktorého je pre ČR prínos zo vstupu do Únie nepomerne väčší ako to, čo sa Čechom možno nepáči.

15:11

Ruské sily zasiahli pri štvrtkovom útoku západné zbrane a vojenské vybavenie prepravované po železnici v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. Oznámilo to v piatok ruské ministerstvo obrany s tým, že jeho sily sa zamerali aj na železničné objekty v Charkovskej oblasti.

14:57

Predseda vietnamského parlamentu Vuong Dinh Hue odstúpil z funkcie.

14:56

Opoziční poslanci Veronika Remišová a Michal Šipoš vyzývajú prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby nepodpísala tento týždeň v parlamente schválený zákon o mimoriadnych opatreniach pre strategické investície a obrátila sa na Ústavný súd SR. Zákon podľa nich hrubým spôsobom porušuje práva občanov.

14:56

Ukrajinského ministra poľnohospodárstva Mykolu Soľského prepustili v piatok na kauciu z väzby, v ktorej sa ocitol pre podozrenia z účasti v korupčnom škandále. Oznámil to jeho rezort.

14:55

Nemecká centrálna banka (Bundesbank) by mala viac zdôrazňovať výhody digitálneho eura pre spotrebiteľov. Vyhlásil to v piatok spolkový prezident Frank-Walter Steinmeier. Do popredia by sa mala dostať “pridaná hodnota súkromia” v porovnaní s inými digitálnymi platobnými systémami, povedal v rámci návštevy Bundesbanky.

14:54

Ruská centrálna banka ponechala v piatok kľúčovú úrokovú sadzbu na nezmenenej úrovni, už tretíkrát v rade, zhoršila však inflačné vyhliadky na tento rok. Nové údaje tak vzďaľujú infláciu v Rusku od inflačného cieľa centrálnej banky. Na druhej strane, výrazne zlepšila odhad vývoja ekonomiky, ktorá by tento rok mohla vzrásť až o 3,5 %.

14:53

Nemecká polícia zakázala v piatok protestný tábor propalestínskeho hnutia vo vládnej štvrti v metropole Berlín.

14:53

Dolná komora nemeckého parlamentu – Bundestag – prijala v piatok kontroverznú reformu zákona o ochrane klímy, ktorou sa výrazne mení implementácia cieľov na zníženie emisií skleníkových plynov.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali