Real uhral cenný výsledok, Vinicius: “Musíme predviesť magickú noc”

Real uhral cenný výsledok, Vinicius: “Musíme predviesť magickú noc”

Bratislava 1. mája 2024  (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Christian Bruna)

 

Futbalisti Realu Madrid si odniesli z utorkového úvodného zápasu semifinále Ligy majstrov cenný výsledok 2:2 z pôdy Bayernu Mníchov. “Biely balet” poslal do vedenia v 24. minúte Vinicius Junior napriek veľkému tlaku domácich. Najúspešnejší klub v histórii súťaže preukázal svoju silu aj po zmene strán, keď síce prišiel o vedenie, no otvorené šance pred odvetou zabezpečil v 83. minúte druhým presným zásahom v stretnutí Vinicius

Vinicius Junior
Na snímke futbalista Vinicius Junior z Realu Madrid sa raduje zo svojho druhého gólu

Domáci mali veľkú príležitosť už po 40 sekundách, keď zakončoval Leroy Sane, ale brankár Andrij Lunin jeho strelu vyrazil. Bavori boli výrazne aktívnejší v prvej štvrťhodine, dokázali súpera zatlačiť na svoju polovicu, skúšali ohrozovať bránu a nepoľavili ani po strate lopty. Napriek sľubnému hernému prejavu Mníchovčania nedokázali streliť úvodný gól, čo v 24. minúte využili skúsení hráči Realu. Loptu do behu smerom za obranu domácich poslal stredopoliar Toni Kroos, svoju rýchlosť predviedol Vinicius a poslal hostí do vedenia. “Viem, že ‘Vini’ má radšej loptu v priestore ako pri nohách. Potom sa mu podarí urobiť svoj krok a nábehom mi uľahčuje prihrávku,” uviedol pre agentúru AP autor asistencie Kroos. “Na chvíľu sme ho pustili z očí a vznikla tam obrovská diera. Nemali sme pocit, že by sa mohlo stať niečo nebezpečné, ale to je kvalita Realu a musíte byť na to neustále pripravení,” povedal domáci stredopoliar Leon Goretzka, ktorý po zmene strán ako prvý odišiel z ihriska a nahradil ho Raphael Guerreiro.

Reklama

Bayernu vyšiel lepšie vstup do druhého dejstva, keď sa v 53. minúte predviedol najaktívnejší hráč domácich Sane, ktorý si po hranici veľkého vápna naviedol loptu na ľavačku a prudkou strelou k bližšej žrdi vyrovnal. Mužstvo Thomasa Tuchela pokračovalo v útočnej aktivite a už za okamih sa mu naskytla možnosť otočiť priebeh duelu. Lucas Vazquez v pokutovom území zasiahol nohu Jamala Musialu a hlavný rozhodca Clement Turpin ukázal na biely bod. Loptu si postavil Kane a anglický kanonier poslal Lunina na opačnú stranu – 2:1. Tridsaťročný útočník po stretnutí priznal, že sa ho pokúšal zneistiť jeho spoluhráč z reprezentácie Jude Bellingham. “V tej chvíli som nevedel, čo mi povedal. Po zápase som sa s ním rozprával a povedal mi, že vedel o tom, kam kopnem penaltu. Snažil sa to povedať aj brankárovi. Videl som, že Lunin ide trochu skôr, takže som nemal problém,” povedal Kane, ktorý si vybral stranu, kam to predpokladal Bellingham.

Šancu zabezpečiť Bayernu dvojgólové vedenie nevyužil v 67. minúte z dobrej pozície Eric Dier. Po príchode na ihrisko v 75. minúte predviedol svoje majstrovstvo skúsený Luka Modrič, ktorý lobom našiel za obranou Viniciusa, ale Brazílčan tentoraz Neuera neobstrelil. Dvadsaťtriročný útočník však napriek tomu odišiel z metropoly Bavorska s dvoma gólmi, keď premenil pokutový kop po faule Kim Min-jae. “V tejto súťaži je dôležité neprehrať a my sme tu preto, že sme ešte neprehrali. Som veľmi šťastný, že sa mi podarilo dať dva góly, no teraz musíme doma predviesť magickú noc. Musíme pokračovať s chladnou hlavou, oddýchnuť si do budúceho týždňa. Dáme všetko do toho, aby sme na Santiago Bernabeu vybojovali postup,” povedal Vinicius.

Reklama

Bayern nedokázal zdolať Real ani v ôsmom stretnutí za sebou. “Je to trochu zvláštny pocit. Situácia je však veľmi jasná, chceme zvíťaziť v Madride a ísť do Wembley, víťaz berie všetko. Budeme pripravení, pôjdeme do Španielska so sebavedomím a musíme byť odvážni,” poznamenal domáci kouč Tuchel. Podľa Neuera si Bayern vzhľadom na predvedenú hru zaslúžil ísť do odvety s gólovým náskokom: “Je to dobré, stále máme všetko vo svojich rukách. Boli by sme radi, keby sme zvíťazili, pri pohľade na priebeh zápasu sme si zaslúžili odísť z ihriska ako víťazi. Musíme sa však sústrediť na odvetný duel.”

V odvete na Santiago Bernabeu sa bude začínať prakticky odznovu a uvedomuje si to aj kormidelník Madridčanov. “V prvom polčase sme museli brániť, ale robili sme to bez intenzity, ktorú som požadoval. Je to dobrý výsledok do odvety, ešte však nie je nič rozhodnuté. Bayern má vysokú kvalitu, majú hráčov ako Sane alebo Musiala, ktorí nám môžu robiť veľké problémy,” vyjadril sa Ancelotti.

Ofenzívny univerzál Thomas Müller odohral v utorok v Allianz aréne svoj 150. duel v Lige majstrov za Bayern. Je iba tretí hráč v histórii súťaže, ktorému sa podarilo dosiahnuť túto métu v drese jedného klubu. Rovnaký počet štartov nazbieral bývalý španielsky brankár Iker Casillas v drese Realu, o jeden viac má na konte rekordér Xavi Hernandez za FC Barcelona.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:31

Rusko v utorok vyslovilo podozrenie, že Spojené štáty sa snažia rozmiestniť zbrane vo vesmíre. Ide o ďalšie obvinenie Moskvy na adresu USA, ktoré zaznelo deň po tom, čo USA na pôde Bezpečnostnej rady OSN (BR OSN) vetovali ruský návrh na zákaz rozmiestňovania či používania zbraní vo vesmíre.

13:20

Českí kriminalisti navrhli obžalovať 14 osôb za prevedenie najmenej 2000 nelegálnych migrantov prevažne z Turecka do ČR alebo cez ČR do ďalších krajín EÚ. Gang tým podľa polície získal najmenej dva milióny eur. V utorok to uviedol hovorca Národnej centrály proti organizovanému zločinu služby kriminálnej polície a vyšetrovania (NCOZ) Jaroslav Ibehej.

13:10

Syn zvrhnutého iránskeho panovníka Mohammada Rezu Pahlavího v reakcii na tragickú smrť iránskeho prezidenta Ebráhíma Raísího upozornil, že tento politik bol masový vrah, a “preto sú kondolencie nemiestne”. Informovala o tom britská stanica BBC.

13:01

Porovnávanie Izraela a palestínskeho militantného hnutia Hamas je neprijateľné a absurdné. Vyhlásil to v utorok taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani po tom, čo hlavný prokurátor Medzinárodného trestného súdu (ICC) Karim Khan požiadal o vydanie zatykačov na predstaviteľov Izraela i Hamasu.

12:48

Jemenskí húsíjski povstalci tvrdia, že nad provinciou Bajdá na juhu Jemenu zostrelili americké viacúčelové bezpilotné lietadlo MQ-9 Reaper. Oznámil to v utorok hovorca húsíov Jahjá Sarí.

12:41

Súd v USA nariadil vziať do väzby 23-ročného muža z Taiwanu, podozrivého z prevádzkovania nelegálneho trhoviska s drogami na dark webe. Takto údajne predal drogy za viac ako 100 miliónov dolárov.

12:26

Asme Asadovej, manželke sýrskeho prezidenta Bašára Asada, diagnostikovali leukémiu, uviedol v utorok tamojší prezidentský úrad. Informovali o tom agentúry Reuters a AFP.

Asma Asadová
Na archívnej snímke Asma Asadová
12:20

Európska únia chce otvoriť formálne prístupové rokovania s Ukrajinou a Moldavskom 25. júna – v deň, keď sa šéfovia vlád a štátov stretnú na summite EÚ v Bruseli. Podľa týždenníka Politico informuje spravodajca TASR v Bruseli.

12:15

Najmenej sedem ľudí zahynulo pri operácii izraelskej armády v palestínskom meste Džanín ležiacom na severe  Západného brehu Jordánu. Zranenia utrpelo ďalších deväť ľudí, stav dvoch z nich je kritický.

12:04

Neďaleko juhotalianskeho mesta Neapol zaznamenali v noci na utorok niekoľko zemetrasení. Išlo o najsilnejšiu seizmickú aktivitu v tejto oblasti za niekoľko rokov. Zemetrasenia podľa miestnych úradov znepokojili obyvateľov, no nespôsobili nijaké veľké škody.

11:50

Úrady v indickom hlavnom meste Naí Dillí nariadili predčasné zatvorenie škôl na letné prázdniny po tom, čo teploty dosiahli 47,4 stupňa Celzia a oblasť zachvátila vlna horúčav.

Rovnaké rozhodnutie oznámili aj úrady v iných indických štátoch, ako je napríklad Harijána, Madhjapradéš, Pandžáb a Rádžastán.

11:42

Cez dočasné mólo bolo doteraz do Pásma Gazy dodaných viac než 569 ton humanitárnej pomoci pre palestínskych civilistov. Na sociálnej sieti X to v utorok oznámilo ústredné velenie americkej armády.

11:26

Muž obvinený z atentátu na predsedu vlády Roberta Fica mohol o svojom pláne informovať už pred útokom. Vyplýva to z vyjadrenia ministra obrany Roberta Kaliňáka v relácii Analýzy 24 televízie Joj 24.

Podpredseda vlády zopakoval informáciu, podľa ktorej vyšetrovanie ukazuje, že nešlo o osamoteného vlka. „Ten človek komunikoval v komunite. Komunikoval v komunite svoj ani neviem, či plán, ale oznámenie toho, čo vlastne asi plánuje nejakým spôsobom urobiť, a zároveň došlo k určitej likvidácii stôp po tom, čo bol zadržaný,“ povedal Kaliňák.

11:20

V nepokojmi zasiahnutej Novej Kaledónii pristálo v utorok vojenské dopravné lietadlo, aby z tohto francúzskeho tichomorského územia evakuovalo turistov, ktorí tam uviazli pre pouličné nepokoje sprevádzané streľbou, rabovaním a podpaľačskými útokmi. Informovala agentúra AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke žena obdivuje ruže v stánku spoločnosti Peter Beales Roses - World Leader in Classic Roses na výstave Chelsea Flower Show v Londýne

Autor: TASR/AP-Kirsty Wigglesworth

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali