Pročko odhalil dodávku, ktorá doniesla „kytice od občanov“ riaditeľke ŠÚKLu. Jeho Facebook zaplavili progresívci, ich vysvetlenia vás dostanú na kolená

Pročko odhalil dodávku, ktorá doniesla „kytice od občanov“ riaditeľke ŠÚKLu. Jeho Facebook zaplavili progresívci, ich vysvetlenia vás dostanú na kolená

Bratislava 19. apríla 2021 (HSP/Foto:Facebook)

 

„Kvety pre pani riaditeľku ŠÚKL priviezlo jedno auto, z ktorého ich porozdávali ľuďom, ktorí sa rozhodli darovať kvety pre pani Baťovú. Novinárov nezvážali, tých len niekto dopredu informoval o láske, ktorú idú bežní občania prejaviť štátnej úradníčke,“ napísal poslanec Jožo Pročko na svoj facebookový profil a dodal, že sa jedná o milú progresívnu ľudskú inscenáciu, ktorá mala krásnu réžiu, dramaturgiu a aj produkcia bola skvelá

baťová
Dodávka, ktorá doniesla „kytice od občanov“

Netrvalo dlho a na jeho facebookovom profile sa vyrojili „trafené husi“, ktoré začali situáciu objasňovať často až komickými argumentami.

Reklama

„Kvety z toho auta ukladali dnu do chodby ŠÚKLu, na každom bol lístoček s odkazom, od koho kvety sú. Ľudia, čo tam stáli, mali svoje kvety a boli tam pred príchodom auta.. Konšpirovanie Vám ide rovnako zle ako šaškovanie kedysi v TV…“  Vysvetľuje slečna, ktorá má na profilovke nápis Podporujem Slovenskú vedu, ktorý vystriedal už opotrebovaný All for Jan.

Ďalšia absolventka kultúrnych štúdií vysvetľuje:

Reklama

„Ale nekonšpirujte furt. Normálne sme si posielali navzájom správy, že či jej nepošleme kvety, za pár hodín si tak viete rozoslať kopec správ. Za 15 minút som mala prezreté všetky kvetinárstva s rozvozom, vybrala som si jedno a objednala kyticu. Podľa videí tam nedošlo jedno auto, ale viaceré, z rôznych kvetinárstiev. Novinárom stačí, keď jedna osoba pošle mail. Vy z toho narobíte organizačnú akciu, ako keby niekto raketu staval.“

„Ste nielen obyčajný človek, ale aj obyčajný konšpirátor. Kľudne Vám dám kontakty na tie, ktoré mali tento nápad a vytvorili skupinu, kde sa ľudia sami s radosťou pridávali a poslali kytice. Že ich niekto potom viacero poslal jedným autom, je snáď samozrejmé. To si mal akože každý platiť vlastné kvetinárstvo a kuriéra? Preboha, veď skúste raz použiť rozum a skúste sa najprv napríklad spýtať, ako to bolo, než začnete šíriť bludy a nenávisť“. Vysvetľuje, ako to bolo so spontánnym nákupom kvetov magisterka z nejakej nemeckej školy.

Zapojil sa aj moderátor mítingov Progresívneho Slovenska Ludwig Bagin, ktorý Pročka ubezpečil, že s onou stranou to nemalo vôbec nič spoločné. „A v zásade, keby aj… Keďže väčšina aj mojej bubliny má približne rovnaký svetonázor, je samozrejmé, že sa spontánna akcia v jej rámci celkom rýchlo rozšírila. Rôzni moji a dokonca možno aj Tvoji priatelia, o ktorých viem, že sa akcie zúčastnili, nepotrebujú pre spontánne nápady riadenie zhora.“

Ďalšia absolventka univerzity oznamujúca na svojom profile, že pri sčítaní „označí bez vyznania“, vysvetľuje Pročkovi, že kvety sa neposielajú poštou, ani sa nenosia osobne. „Ak chcem niekomu poslať kvety, nájdem si kvetinárstvo s donáškou, čo najbližšie k adresátovi. Ak to tak urobí viac ľudí, je zrejmé, že kvety doručí naraz jedno auto.“ Objasňuje Pročkovi, ako ľudia spontánne zavolali do najbližšieho kvetinárstva, a tak im logicky dodávka priviezla kvety naraz a nie po jednom.

Vzápätí však začali dostávať odpovede, ktoré ich nepotešili, keďže značne obnažili ich intelektuálne a argumentačné suchoty:

Reklama

„Som nevedel že v BA je len jedno kvetinárstvo. A aká náhodička, že sa tam všetci ľudia zhromaždili naraz, aby im porozdávali kvety. To kvetinárstvo malo teda šťastie, že to nemuseli rozvážať individuálne po meste. Netušil som, že ľudia keď idú napríklad na cintorín, alebo gratulovať, tak si kvety neobjednajú domov, ale pred cintorín, alebo pred dom známeho, ktorému idú gratulovať. Hej…velku logiku to má.“

„Ale no…za každú cenu obhájiť neobhájiteľne? Takže podľa Vás to bolo tak, že pár ľudí, ktorí sa ani nepoznajú, dostali naraz rovnaký nápad, priniesť pani Baťovej kvety, klikli na prvé kvetinárstvo v googli, objednali si takmer identické kytice a objednali ich nie ku sebe domov, ale pred budovu ŠÚKLu. Potom sa tam úplnou náhodou zišli v rovnakom čase a auto z kvetinárstva to teda priviezlo naraz. A ďalšou náhodou sa všetky televízie dozvedeli, že sa tam chystajú ľudia s kyticami a o ktorej presne tam budú. To naozaj takémuto scenáru chcete veriť?“

Z čias socializmu si môžeme pamätať pokrokových zväzákov, ktorí hájili líniu Ústredného výboru KSČ a nerozbornej jednoty so Sovietskym zväzom. Dnes ich nahradili progresívni aktivisti, ktorí rovnako  odhodlane ako ich predchodcovia s červenými kravatami dnes hája líniu transatlantického spojenectva a liberálnej demokracie. Dožijeme sa vôbec niekedy doby bez týchto politrukov?

Peter Suchý

 

Reklama

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:01

Nemecké úrady v utorok zatkli dvoch Afgancov s väzbami na teroristickú organizáciu Islamský štát pre podozrenie z plánovania útoku na švédsky parlament.

14:59

Estónske ministerstvo zahraničných vecí v utorok vyhostilo ruského diplomata a obvinilo ruské veľvyslanectvo v Tallinne zo zasahovania do vnútorných záležitostí tejto pobaltskej krajiny.

14:41

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR predstavilo nový projekt pomoci nezamestnaným zameraný na vzdelávacie a rekvalifikačné kurzy. Program Zručnosti pre trh práce za 42 miliónov eur financovaný z Európskeho sociálneho fondu by mal pomôcť približne 40.000 ľuďom, uviedol v utorok minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš (Hlas-SD).

14:41

Nová smernica EÚ o energetickej hospodárnosti budov neobsahuje zákaz využívania plynových kondenzačných kotlov na vykurovanie v existujúcich budovách. Členské štáty majú podľa smernice za úlohu pripraviť si plány dekarbonizácie vykurovania budov do roku 2040 a vyvinúť úsilie postupne vyraďovať fosílne palivá. Obyvatelia vykurujúci zemným plynom môžu ostať pokojní, pretože nová smernica EÚ pre nich podmienky vykurovania nemení, uviedol v utorok Slovenský plynárenský a naftový zväz (SPNZ).

14:40

Odporúčania pre ekonomické smerovanie krajiny Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) sú v súlade s nastavením slovenskej vlády. Uviedol to vicepremiér pre eurofondy a plán obnovy Peter Kmec (Hlas-SD) po stretnutí s generálnym tajomníkom OECD Mathiasom Cormannom. Informovala o tom v utorok hovorkyňa Kancelárie podpredsedu vlády SR Loretta Pinke.

14:39

Európska centrálna banka (ECB) bude v júni v pozícii, že bude môcť diskutovať o znížení úrokových sadzieb. Povedal to v utorok viceprezident banky Luis de Guindos. Pripojil sa tak k dlhému zoznamu predstaviteľov banky, ktorí označili jej zasadnutie 6. júna za možný začiatok uvoľňovania menovej politiky.

14:38

V pondelok zverejnené výsledky aktualizovaného hodnotenia integrovanej klasifikácie fáz potravinovej bezpečnosti (IPC) naznačujú najhorší možný vývoj pre Pásmo Gazy. Uviedla to v utorok Európska komisia (EK) s odkazom na spoločné vyhlásenie šéfa európskej diplomacie Josepa Borrella a eurokomisára pre krízový manažment Janeza Lenarčiča.

14:37

Vážne obmedzenia dodávok humanitárnej pomoci do Pásma Gazy spolu s vojenskou ofenzívou Izrela sa môžu považovať za vojnový zločin a posudzovať by to mali medzinárodné súdy. Uviedol to v utorok Vysoký komisár OSN pre ľudské práva Volker Türk.

14:36

Ruské jednotky v utorok údajne obsadili dedinu Orlivka, asi štyri kilometre od Avdijivky na východe Ukrajiny, uviedlo ruské ministerstvo obrany.

14:36

Úrady v ruskej Belgorodskej oblasti plánujú evakuovať približne 9000 detí pre pretrvávajúce ukrajinské útoky. Potvrdil to v utorok tamojší gubernátor Viačeslav Gladkov.

14:31

Hongkonský parlament v utorok jednohlasne prijal nový zákon o národnej bezpečnosti. Nový zákon udeľuje tresty za trestné činy rozdelené do piatich kategórií: zrada, vzbura, odcudzenie štátnych tajomstiev a špionáž, sabotáž s ohrozením národnej bezpečnosti a vonkajšie zasahovanie. Za krádež štátnych tajomstiev hrozí až 20 rokov vo väzení a za trestné činy spojené s velezradou a vzburou doživotie.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Kondenačná stopa zo štartu rakety Falcon 9 spoločnosti SpaceX je vidieť nad domami v pondelok 18. marca 2024 v San Diegu

Autor: AP/Gregory Bull

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali