Prezidentka a Dibáková si za reláciu televízie JoJ vyslúžili poriadnu dávku kritiky

❚❚

Bratislava 26. mája 2023 (HSP/Foto: Screenshot)

 

Ľuboš Blaha veľmi často u prezidentky Čaputovej kritizuje jej sebe strednosť. Na urážky a vyhrážky veľmi citlivo reaguje iba ak ide o ňu, jej rodinu, alebo jej ľudí. Vôbec ich nevníma, ak ide o ľudí jej svetu vzdialených. Človek by si mohol povedať: Blaha je na ňu vysadený, sedí na nej, je mu antipatická, niečo proti nej osobne má. Ale ak vás prinútia pozerať štyridsať minút relácie, v ktorej oproti Zuzane Čaputovej so zbožným výrazom na tvári sedí Jana Krescanko Dibáková a celé sa to podobá na pohanské služby božie viac, než na rozhovor novinára s politikom… Potom uznáte, že odhliadnuc od Blahovho špecifického spôsobu vyjadrovania, má ten chlap vlastne pravdu

Zuzana Čaputová v TV JOJ
Zuzana Čaputová v TV JOJ

Blaha vždy stavia Čaputovú do nejakej trpiteľskej pózy. Lenže, ak sa prizriete pozorne, on má pravdu! Stačí si to pustiť dva krát a človek rozozná nuansy vo verbálnom i neverbálnom prejave, ktoré akoby hovorili: “Viete si vy vôbec predstaviť, aké to mám ťažké?” Napríklad, keď Čaputová vysvetľuje, ako to bolo s určením dátumu volieb, za jej slovami je cítiť bolesť z toho, že musela prejsť kolotočom rokovaní s politickými stranami, že musela pracovať! Nechajme to radšej na Blahu: “Prezidentka Čaputová v TV JOJ zase riešila iba samu seba – kto je na tie jej trpiteľské pózy ešte zvedavý? V diskusnej relácii TV J&T, pardon TV JOJ, včera vystúpila Zuzana Čaputová. Roztlieskavačku jej robila stará známa kamarátka Gábora Grendela, prepojená na Lipšicove hnutie – Jana Dibákova. A Krescanko. A tak. Rovnako ako väčšina Slovákov, ani ja som túto mediálnu frašku nepozeral. Dve magisterky ucítili potrebu si zamudrovať – s tým naozaj nemá zmysel strácať čas. Televíziu JOJ dlhodobo ignorujem – za všetky tie jednostranné a nenávistné útoky proti Smeru si nič iné nezaslúžia, iba bojkot. Ale počul som, že to dopadlo presne podľa očakávaní. Prezidentka Čaputová trištvrte relácie riešila len seba a v poslednej štvrťke oznámila, že jej vláda ľuďom nijako pomáhať nebude. Gratulujem. Dozvedeli sme sa, ako pani prezidentka nenávidí Roberta Fica, vyplakala sa, poťažkala si, aké to má ťažké, lebo ju opozícia kritizuje a tak. Chúďa naše, prosím, zdvihnite jej plat, dostáva iba 15 tisíc a toto všetko si musí vytrpieť. Rinú sa mi slzy.”

.

Veľká časť relácie bola venovaná kandidatúre. Pôjde, nepôjde? Prezidentka to spojila s dezinformáciami a útokmi ne jej osobu, dokonca nás tam porovnala s Bulharskom či Rumunskom. Porovnanie s týmito krajinami v životnej úrovni v strede jej záujmu neboli. Dajme to radšej opäť Blahovi: “Dozvedeli sme sa, že ešte otáľa s oznámením svojej prezidentskej kandidatúry. A vraj sme sa tiež dozvedeli, čo si o tom myslí jej Juraj. Sladké. A nakoniec sme sa dozvedeli, že najväčší problém Slovenska je to, že ľudia majú aj iné názory ako dve blonďavé dámy v štúdiu a vraj to sú všetko “dezinformácie” a ľudí za ich názory treba zatvárať. Lebo že v Česku to tak robia.  Čiže namiesto toho, aby prezidentka Čaputová riešila sociálnu krízu na Slovensku, zdražovanie a katastrofálnu situáciu dôchodcov, ona zase riešila iba samu seba a svoje komplexy. Ako inak. Ja neviem, kto jej toto radí, či je to Juraj alebo George, ale takýto ohňostroj sebastrednosti Slovákov iba odpudzuje – prestaňte už dokola riešiť iba samu seba, madam, je to fakt trápne. Všetci vedia, že ste 16 rokov pracovali pre Via Iuris, do ktorej za ten čas nalial Soros vyše milióna eur, tak tu netárajte, že Sorosa nepoznáte – osobne s vami možno nestráca čas, ale jeho peniaze poznáte dôverne. A o vašej spolupráci s americkou ambasádou nehovoríme len my – nabonzoval vás ešte aj Matovič, ktorého ste tu kryla celé roky.” No, nedá sa svietiť, musíme Sorosa požiadať o autogram na každú bankovku, ktorú jeho príkazy vyšlú do sveta.

“Spravme si takú malú súťaž,” navrhuje Blaha, “vážená pani prezidentka! Povedzte jedinú vec, v ktorej máte iný názor ako Američania a vyhráte kávovar a vstupenky do ďalšieho kola.” Všetci vedia, koho pieseň Čaputová spieva a väčšina si z toho odvodzuje, čí chlieb je. A ak sme na počiatku spomínali pohanské služby bože, venuje tomu svoju pozornosť i Blaha: “Ľudia sa sťažujú na extrémne podlízavý a neprofesionálny výkon moderátorky Dibákovej – ale čo čakáte? Veď to nie je novinárka, ale militantná liberálna aktivistka. Médiá vytvárajú Zuzane Čaputovej taký obludný kult osobnosti, aký nemali ani egyptskí faraóni. Dobre o tom píše docent Eduard Chmelár. Nepomáhajme im v tom. Keď sa Čaputová objaví v médiách, ignorujme ju. Radšej si prečítajme najnovší newsletter z Pentagonu, aj tak Čaputová nič iné nepovie. Dokáže len šíriť nenávisť a riešiť samu seba. A my sa pýtame – ako to, že vaša vláda rieši iba svoje fleky a kašle na zdražovanie, pani Čaputová? Prečo, prepánajána, nič nerobíte?” Prosím, nepočúvajte Blahu, kašlite na newsletter a vezmite si do rúk radšej Dobšinského. Aj to sú rozprávky, ale naše!

.

Blaha v texte spomína Eduarda Chmelára a ten sa musel so svojimi myšlienkami podeliť ihneď po skončení relácie: “Pri sledovaní práve skončenej relácie Na hrane, v ktorej absolútne neprofesionálna moderátorka Jana Krescanko Dibáková (naozaj nechápem, ako môže táto extrémne zaujatá osoba spojená s Gáborom Grendelom a nepriamo aj Danielom Lipšicom, moderovať v akejkoľvek televízii) priam hltala Zuzanu Čaputovú, nedokázala ovládať svoje nadšenie, bola z nej vo vytržení a kládla jej sugestívne láskavé otázky – tak práve k tejto situácii sa hodí nasledujúce krátke video.” Chmelár pripojil veľmi krátke video, v ktorom novinárov zvozil za kult osobnosti, ktorý vytvorili okolo Zuzany Čaputovej. Je pre nich chránená kvetinka. Neplnia si svoje povinnosti, tvrdí Chmelár, Čaputová je politička a politik sa nevzýva, politik sa kontroluje. Radšej si to video pozrite, Chmelár akoby zabudol, že u nás máme vo funkciách novinárov preoblečených politických aktivistov. V jednom má však pravdu, za obludné rozmery zbožňovania Čaputovej, ktoré tu praktizujú médiá, by sa nemuseli hanbiť ani faraóni.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.

Odporúčame

.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:29

Turecká polícia sa v hlavnom meste Ankara v piatok dostala do potýčok s demonštrantmi počas protestu proti plánom na odchyt a prípadné utratenie miliónov túlavých psov.

20:29

Taliansko chce po 13 rokoch aj napriek pokračujúcej občianskej vojne v Sýrii opäť vyslať svojho veľvyslanca do Damasku. Uviedol to v piatok taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani.

20:18

V Belgicku obvinili z plánovania teroristického útoku troch čečenských občanov, ktorých podozrievajú z členstva v afganskej odnoži Islamského štátu – Chórasán.

20:05

Podľa nedávno zverejneného prieskumu verejnej mienky, ktorý si objednala Európska komisia, sa takmer dve tretiny občanov členských krajín Európskej únie obávajú o bezpečnosť eurobloku.

20:05

Mladík podozrivý z minulotýždňovej vraždy bývalej ukrajinskej nacionalisticky orientovanej poslankyne a jazykovedkyne Iryny Farionovej zostane vo väzbe prinajmenšom 60 dní. Rozhodol o tom v piatok súd v Ľvove.

19:33

Talianska vláda v piatok schválila vytvorenie osobitnej hospodárskej zóny na juhu krajiny. Strategický plán v nasledujúcich troch rokoch podporí rozvoj hospodársky znevýhodnených regiónov južného Talianska, vyhlásila talianska premiérka Giorgia Meloniová.

19:24

Troch Bulharov zadržali pre podozrenie z toho, že v máji poškodili pamätník holokaustu v Paríži. Oznámila to v piatok bulharská Štátna agentúra pre národnú bezpečnosť (SANS).

19:24

Európska agentúra pre lieky (EMA) v piatok zamietla žiadosť o uvedenie nového lieku na Alzheimerovu chorobu na trh. Riziká vedľajších účinkov lieku vrátane možného krvácania do mozgu vraj prevažujú nad jeho prínosmi.

Biogen
Na archívnej snímke z 11. marca 2020 sídlo spoločnosti Biogen v americkom Cambridge
19:22

Opozičná mimoparlamentná strana Demokrati žiada o zvolanie ekonomickej krízovej rady za účasti odborníkov. Informovala o tom Martina Kakaščíková, hovorkyňa strany, v reakcii na informácie, že Rada EÚ dala zelenú na začatie konania pre nadmerný deficit proti siedmim krajinám EÚ vrátane Slovenska. Nasledovala tak odporúčania Európskej komisie (EK).

19:00

Sudca vedúci predbežné vyšetrovanie obvinení z korupcie voči manželke španielskeho premiéra Pedra Sáncheza v piatok zamietol jeho žiadosť, aby mohol svedčiť písomne. Vypočutie Sáncheza sa tak uskutoční v plánovanom termíne, teda 30. júla v jeho oficiálnom sídle.

18:29

Rozsah prehriatia ruskej ekonomiky bol v prvom polroku 2024 najväčší za posledných 16 rokov, vyhlásila v piatok guvernérka ruskej centrálnej banky Elvira Nabiullina.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










.
.

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke dym vo farbách francúzskej vlajky počas otváracieho ceremoniálu XXXIII. letných olympijských hier v Paríži 26. júla 2024

Autor: TARS/AP-Matthias Schrader

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Iliaš

Viktor Pondělík

Artem Klymenko

Erik Majercak

Gustáv Murín

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali