Po dôkazoch, že k rozhovoru nedošlo, Benčík perlí: Nie je dôležité, či Fico hovoril s Vadalom alebo nie, nech už ide do čerta! No a čo, že novinári ukrivdia? “Ja ťa, Monika, v tom nenechám samú,” prihovára sa Tódovej

Po dôkazoch, že k rozhovoru nedošlo, Benčík perlí: Nie je dôležité, či Fico hovoril s Vadalom alebo nie, nech už ide do čerta! No a čo, že novinári ukrivdia? “Ja ťa, Monika, v tom nenechám samú,” prihovára sa Tódovej

Bratislava 22. marca 2019 (HSP/Foto: TASR/HSP)

 

Kontroverzný občiansky aktivista Ján Benčík na sociálnej sieti komentoval štvrtkové vystúpenie predsedu Smeru-SD Roberta Fico o tom, že už má útokov mainstreamových novinárov plné zuby a využije všetky zákonné prostriedky v boji proti nim. Benčík si všimol najmä Ficov príhovor k redaktorke z konšpiračného plátku Denník N – Monike Tódovej, ktorú v tom podľa neho ostatní kolegovia nechali samú

Na snímke vľavo novinárka Monika Tódová, vpravo aktivista Ján Benčík

Benčík informoval ako pozeral “zlostný monológ” bývalého trojnásobného premiéra na tlačovej konferencii strany Smer-SD.” Priznám sa, išlo ma rozdrapiť od jedu. Prská jedovatú slinu na všetkých okolo, ľutuje sa ako ufňukané rozmaznané, nevychované decko, fúka si bebinká a pritom sa osopí na mladú ženu, ako paholok od koní. A to spomínanému paholkovi ešte určite krivdím,” uviedol ku konfliktu Fica s Tódovou.

Reklama

Ficovi doslova odkázal: “Takže vám sa, vážený pán poslanec z poslednej lavice, nepáči to, čo o vás píšu novinári a chceli by ste ich nejako znormalizovať. Vraj dvíhate rukavicu. Keby ste radšej zodvihli posledné zbytky zdravého rozumu a dôstojného správania, ktoré evidentne už nejakú dobu strácate. Myslíte si, že vaše správanie je primerané vášmu postaveniu trojnásobného premiéra?”

Pripustil, že novinári “niekomu chtiac či nechtiac ukrivdia”:

Reklama

“Všetci sme omylní a nikto z nás nie je anjel. Ale to na čo sa sťažujete vy, je na smiech. Že slovenská tlač prebrala správu z talianskeho denníka, ktorý ju podľa vás uverejnil, aby prekryl údajný škandál týkajúci sa prezidenta Kisku? Že noviny v Rakúsku uverejnili rozhovor v dobe 1. kola našich prezidentských volieb, aby poškodili vášho kandidáta? To myslíte naozaj vážne? A ktorého, prosím vás? Veď Šefčovič sa pri každom rozhovore bije do pŕs, že je nezávislý.”

“Pravdu povediac, mňa ten údajný rozhovor s Vadalom ani veľmi nezaujíma. Pre mňa nie je dôležité či ste s ním mali spoločný rozhovor. Veď je evidentné, že ste s ním mali spoločné niečo iné. Alebo nie? Dnes ste spomenuli v súvislosti s novinármi aj vašu pani manželku. Keď ste ju už teda spomenuli, aký mala názor na vašu vrchnú štátnu radkyňu? A pochválila vám jej odborné schopnosti aspoň pani spolková kancelárka, Angela Merkelová, keď ste už neodolali a priviedli ju na spoločné stretnutie?”

Fico vraj podľa Benčíka hovoril o novinároch ako o konšpirátoroch. “Naozaj si to myslíte, pán poslanec? Spomínate si, ako ste v čase vrcholiacej utečeneckej krízy, pred parlamentnými voľbami v roku 2016, strašili imigrantmi? Ako ste sa na nich išli pozrieť na macedónsko-grécku hranicu ako do ZOO? Či ako ste s exministrom a exposlancom Kaliňákom hrdinsky predvádzali v Rusovciach „antiimigračnú bariéru,“ ktorá podľa Plus 7 dní stála daňových poplatníkov milión eur? Koľkokrát a kde bola od tých čias použitá, pán poslanec? A kdeže sú tie mrákavy migrantov, proti ktorým bola určená?”

“Treba však priznať, že na niečo to bolo dobré. Vaše strašenie pred voľbami totiž zodvihlo stagnujúce preferencie Kotlebovej ĽSNS a prispelo výdatnou mierou k tomu, že sa dostala do parlamentu. Lebo ľudia vám uverili, že sa sem hrnú celé hordy nebezpečných cudzincov, ale neuverili že vy ich pred nimi ochránite. To uverili Kotlebovi. A od tej doby, sa vaša „hrádza proti extrémizmu“ správa tak, že do Kotlebovho košiara naháňa čoraz viac zúfalých ľudí, oprávnene nespokojných s marazmom, za ktorý ste práve vy vrchovatou mierou zodpovedný.”

Opýtal sa tiež predsedu Smeru-SD, či si pamätá, ako po brutálnej vražde Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej tvrdili, že za vlnou občianskej angažovanosti, ktorú vyústila do protestov „Za slušné Slovensko“ je stretnutie prezidenta Kisku so Sorosom, ktorého úlohu vo svete banalizuje ironickým tvrdením, že sa jedná o “87-ročného starca z Piatej avenue, ktorý je pre všetkých konšpirátorov a pomätencov zosobnením všetkého zla…”

Reklama

“Alebo na to, ako ste zvolali Bezpečnostnú radu štátu a novinárom ukazovali zábery dlažobných kociek, ktoré mali byť podľa vás dôkazom o zákerných plánoch na napadnutie Úradu vlády? A ako vysvitlo, že tam zostali po robotníkoch, ktorí opravovali chodníky a do kríčkov ich po čase odložili psíčkari, ktorí tam chodili na prechádzky so svojim psami? A vy máte odvahu hovoriť o novinároch, že sú konšpirátori?”

Čo sa týka telefonátov, Jána Benčíka skôr zaujíma kto bol „hlas podobný hlasu,“ ktorý sa chválil ako zohnal miliony „vlastnou hlavou.“ Alebo ako to bolo s pitím koly v byte na Vazovovej. A myslím, že to nezaujíma iba mňa, pán poslanec.

“A čo vaše bývanie, pán poslanec? Viem, že na túto otázku ste mimoriadne alergický. Napriek tomu je legitímna. Uvedomujete si to? Čo vaše sľuby, že ak sa preukáže pravdivosť vecí, z ktorých je obvinený váš pán domáci, tak v byte jednoducho nemôžete zostať. Pamätáte sa? Povedali ste to ešte v roku 2017. Váš pán domáci je právoplatne odsúdený ako daňový podvodník a vy sa akosi nemáte k sťahovaniu.”

“Ohradili ste sa voči tomu ako vás nazvala v rozhovore šéfredaktorka jedného denníka. Nuž, v tom zmysle ako ste to vykladali vy, kmotrom zrejme nie ste. Nenazvem vás tak ani ja. Ale spomínate si na transparenty z protestov? Myslíte si, že ich dodal Soros? Nie, pán poslanec, zhotovili ich občania, ktorí to tak cítili. Veď viete, ako sa hovorí. Hlas ľudu, hlas Boží. S jedným takým transparentom som sa stretol aj u nás v Ružomberku. Podľa fotografie ho nieslo mladé dievča. Poznáte tú Andersenovu rozprávku o cisárovi a jeho nových šatoch? A pamätáte si, že tým, kto sa odvážil povedať pravdu o tých údajne nádherných šatoch, bolo dieťa? Premýšľajte o tom, pán poslanec.”

Ako posledné Benčíka naštvalo Ficove správanie voči novinárke Monike Tódovej. “Myslíte si, že vy ste tým kto má právo dávať jej verejne lekcie o slušnom správaní? Spomínate si, že tlačovú konferenciu ste zvolil vy ako poslanec a predseda (zatiaľ) najsilnejšej parlamentnej strany? Ona ako novinárka bola jednou z pozvaných. Plnila si iba svoju povinnosť, ktorou je informovať pravdivo občanov o dianí na našej politickej scéne. A ako ste sa zachovali vy? Odpoviem za vás, zachovali ste sa ako hulvát a nevychovanec,” tvrdí Benčík.

Reklama

“Uvedomujete si, že tým škodíte nielen sebe, vašej strane, vášmu prezidentskému kandidátovi, ale aj Slovensku ako takému? Lebo tým nastavujete pravidlá politickej kultúry. A to ako sa v poslednej dobe správate je jednoducho neakceptovateľné. Shooty po vašom expozé pohotovo nakreslil karikatúru. Ste na nej až po krk vo vlastných zvratkoch. Je to expresívne, ale mohlo by to byť aj pre vás varovaním. Byť na mieste novinárov, tak na váš ďalší monológ neprídem. Ak budete takto pokračovať, možno sa toho v blízkej budúcnosti dožijete. Čo poviete, aká je to predstava. Prídete tam parádemaršom aj so svojím adlátusom a v miestnosti ani noha. Bodaj by k tomu došlo čím skôr. Lebo Monika v tom nie je a nezostane sama!”, ukončil svoj literárny skvost lovec konšpirátorov a extrémistov po internete, Ján Benčík.

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

10:37

Daňové licencie, ktoré od budúceho roka prinesú minimálne zdanenie firiem bez ohľadu na ich hospodársky výsledok, ovplyvnia viac než 43 % slovenských spoločností. Komplikácie vzniknú predovšetkým malým a neaktívnym firmám. Ich majitelia by si preto mali zvážiť, ako ďalej postupovať, upozornil zakladateľ účtovno-poradenskej spoločnosti Bonitax Patrik Kasáš.

Daňové licencie majú byť podľa odborníka pákou na právnické osoby, ktoré sa daňovej povinnosti doteraz vyhýbali. Zasiahnu však aj podnikateľov, ktorí majú neaktívne spoločnosti.

09:48

Čím vyšší príjem a úroveň vzdelania, tým ochotnejší sú ľudia presťahovať sa za prácou do zahraničia. Urobilo by tak 22 % ľudí, pričom 69 % takúto možnosť odmieta. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti Alma Career, ktorý sa uskutočnil na viac ako 76.000 respondentoch z 13 krajín.

V strednej Európe, na Balkáne a v regiónoch Pobaltia a Fínska je vyhliadka na lepší plat najpresvedčivejším dôvodom na zváženie zamestnania v zahraničí. Ako kľúčový motivačný faktor ju uviedlo približne 60 percent respondentov.

09:05

Srbský tenista Novak Djokovič stále nevie, kto bude jeho nový tréner. Prvý muž svetového rebríčka ukončil v stredu spoluprácu s Goranom Ivaniševičom, ktorý nahradil na prelome rokov 2021 a 2022 Slováka Mariána Vajdu.

Djokovič ukončil spoluprácu s Ivaniševičom
Na snímke z januára 2023 srbský tenista Novak Djokovič (vľavo) a jeho vtedajší tréner Goran Ivaniševič počas tréningu pred grandslamovým turnajom Australian Open v Melbourne
08:51

Nasadením pozemných jednotiek členského štátu NATO na Ukrajine by sa automaticky nestali všetky ostatné krajiny Aliancie účastníkmi konfliktu s Ruskom. Vyplýva to zo zatiaľ nepublikovanej správy odborného panelu nemeckého parlamentu, na ktorú sa odvoláva agentúra DPA.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron koncom februára odmietol vylúčiť vyslanie západných vojsk na Ukrajinu v budúcnosti.

08:30

Barack Obama, Bill Clinton a niekoľko veľkých mien zo sveta americkej zábavy sa vo štvrtok večer zišli v New Yorku, aby pomohli na akcii prezidentovi Joeovi Bidenovi získať rekordnú sumu 25 miliónov dolárov na kampaň za jeho znovuzvolenie. Informovala agentúra AP.

Nálada vo vypredanej koncertnej sále Radio City Music Hall v New Yorku bola elektrizujúca. Obama ocenil Bidenovu ochotu hľadať spoločnú pôdu a povedal: “Toto je ten typ prezidenta, akého chcem.”

Joe Biden Barack Obama Bill Clinton Stephen Colbert
Stephen Colbert spoločne s Bidenom, Obamom a Clintonom v New Yorku
08:03

Teroristické hnutie Islamský štát (IS) vo štvrtok vyhlásilo, že bude podnikať ďalšie útoky proti “židom a kresťanom” po celom svete. Informuje agentúra DPA.

Hovorca IS Abú Huzajfa al-Ansárí v 40-minútovej novej zvukovej nahrávke, zverejnenej médiom hnutia al-Furkán, vyzval “osamelých vlkov na útoky proti križiakom (kresťanom) a židom všade vo svete, predovšetkým v Európe, Spojených štátoch a v srdci židovského štátu, meste al-Kuds, a v Palestíne počas ramadánu”.

07:52

Súd v ruskej exkláve Kaliningrad vo štvrtok odsúdil novinára Michaila Feldmana na dva roky odňatia slobody za kritiku ruskej vojenskej ofenzívy na Ukrajine. Polícia v Moskve počas 24 hodín zadržala ďalších piatich reportérov, informuje agentúra AFP.

07:30

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí. 

Podľa policajného hovorcu autobus prevážal študentov strednej odbornej školy vo Warburgu. Vracali sa z výletu v Anglicku.

07:20

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke sa stal v pondelok 25. marca fatálny incident. Personál vykonal potrat zdravej žene v štvrtom mesiaci tehotenstva, pretože si splietol pacientky. Vo štvrtok to potvrdila tlačová hovorkyňa nemocnice Eva Stolejda Libigerová. Prípadom sa zaoberá polícia, informoval portál iDNES.cz.

Tehotná žena išla na bežnú kontrolu, kým druhej žene mali lekári urobiť zákrok, ktorý sa vykonáva napríklad pri liečbe chorej maternice, ale je možné ním tiež ukončiť tehotenstvo.

07:00

Francúzsky prezident Emmanuel Macron vo štvrtok vyhlásil, že členovia skupiny G20 sa budú musieť zhodnúť, či pozvú ruského lídra Vladimira Putina na novembrový summit v Brazílii. Informovala agentúra AFP.

Brazília sa postavila proti snahe izolovať a potrestať Rusko za jeho inváziu na Ukrajinu a tvrdí, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a západné krajiny nesú časť viny za vojnu.

06:40

Francúzske úrady počas uplynulých dní v rámci rozsiahlych policajných razií vo viacerých mestách zadržali 1357 osôb podozrivých z drogovej trestnej činnosti. Vo štvrtok to v meste Dijon vyhlásil francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin. Informovala agentúra DPA.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Gaucho alebo juhoamerický kovboj kúpe koňa počas festivalu ródea Criolla Week v Montevideu v Uruguaji

Autor: AP/Matilde Campodonico

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali