PAHREBA. Donald Trump začal svoju najväčšiu vojnu – bitku s vlastnými tajnými službami. Prehrá ju

PAHREBA. Donald Trump začal svoju najväčšiu vojnu – bitku s vlastnými tajnými službami. Prehrá ju

Bratislava, 26. februára 2017 (HSP/Foto: Facebook)

 

„Najväčšia vojna Trumpa je vojna proti americkej rozviedke a tajným službám,“ uviedla pred týždňom agentúra NBC. Tvrdí, že divoký útok mnohých politikov, analytikov a médií na prezidenta zorganizovali tajné služby. Určite je to tak

Reklama

Nazdar, Jožo. Čo sa to deje za veľkou kalužou? Všetci sa ozbrojili a zúfalo útočia na vlastného prezidenta. Také niečo tam ešte nebolo. Čo sa deje?

Žiadne prekvapenie. Je to normálna politika, normálna vojna. Ešte v priebehu predvolebnej kampane Trump pochopil, že všetky tajné a iné služby sú na strane Clintonovej, všetkými silami sa jej snažia pomáhať a popritom klasicky používajú aj špinavé metódy, tak, pochopiteľne, že je, jemne povedané, naladený proti nim. A to, že si im to ešte spočíta, hovoril aj počas svojej predvolebnej kampane. Takže niet sa čomu čudovať.

Reklama

Ale zatiaľ mám taký dojem, že Trump na nikoho neútočí, ale útočia na Trumpa. Nie to  celé tak trochu postavené na hlavu? Je v tom nejaká logika?

Ale, samozrejme. Sám vieš, že najlepšia obrana je útok. Oponenti Trumpa – politici, analytici, média, tajné služby, mnohí generáli, ktorí otvorene a drzo vystupovali proti Trumpovi a podporovali Clintonovú, mohli očakávať, že po nástupe do funkcie Trump proti nim niečo podnikne. Preto vyliezli zo zákopov a vrhli sa do protiútoku. Ako je známe, najlepšia obrana proti chorobe je prevencia. Tak sa vyrútili takpovediac do preventívneho protiútoku.

No dobre, média, politickí oponenti, rôzni pseudoanalytici – to ešte pochopím. Ale čo s tým majú tajné služby? Tie sú obyčajne tak trochu bokom. Je im to vlastne jedno, kto je pri moci – majú svoju prácu. A rozviedku a tajné služby potrebujú všetci. Preto sa  všetci prezidenti snažia kamarátiť s tajnými službami, veď nie je isté, či náhodou nehrabú nejakú špinu aj na samotného prezidenta. Preto hádky medzi prezidentom a tajnými službami je niečo ojedinelé. Prečo sa americké tajné služby boja Trumpa?

Presne si to trafil. Boja sa ho, preto útočia. Čo robí pes, keď sa boji? Že utečie? Ale keď nemá kam utiecť – čo robí? Správne, útočí. Kam by už utiekli „tajní chlapci“? Preto útočia. Trump už viackrát pohrozil, že dá poriadne vyšetriť teroristické útoky z 11. septembra 2001. Darmo, že sa to stalo pred viac ako 15 rokmi – dodnes je v tom kopa lži, podvodov a zločinov. A „tajní“ vedia, že Trump bude kopať veľmi hlboko a zistia sa veľmi zlé veci – a poletia hlavy. A prestíž a sláva amerických tajných služieb padne až na samotné dno studne. Dobre to vedia.

Áno, áno, pamätám sa, ako Trump komentoval tie udalosti: ironizoval, že pochybuje o tom, že dve lietadla v priebehu jedného dňa zrútili tri mrakodrapy a že bez výbušnín by sa to nedalo. Fakticky priamo obvinil tajné služby, že sú do toho zapletené.

Reklama

Chudáčik Trump! Ani nevie, na koho zdvihol ruku a zvýšil hlas! Tajné služby to je obrovská mocná ríša a všetci prezidenti vždy chceli byť s tajnými kamaráti. Môže sa potom čudovať, že proti nemu sa vyzbrojili všetky prostitujúce média, predajní analytici, zaplatené špinavé psy – mimovládky a iní „kompetentní“? Pre tajné služby nebol problém vytvoriť podobnú vlnu: ľahko organizujú krvavé štátne prevraty, občianske vojny a masové vraždy tisíce kilometrov od svojich hraníc, na všetkých kontinentoch – pre nich nie je najmenším problémom, aby zorganizovali miniatúrny „majdan“ doma… Sú v tom ozajstní profesionáli.

Jaj-jaj, ozaj chudáčik. Nie je politik, je podnikateľ, nepozná pravidla hry a mantinely. Rozvášnil sa počas predvolebnej kampane, hodil tajným službám rukavicu a tie mu to nikdy neodpustia a budú proti nemu vždy bojovať – a už podnikli odvetný úder.

A to iba pootvoril vrchol ľadovca… Keby náhodou na povrch vyplávala celá pravda o „mierotvornej“ činnosti amerických tajných – to by bol cirkus. Nejde iba o organizovanie štátnych prevratov a občianskych vojen, majdanov a oranžových revolúcií, zmenu vlád a masové vraždy. „Konšpirátori“ už dávnejšie zistili, že americké tajné služby sa zaoberajú predajom drog a zo „zisku“ financujú mnohé svoje operácie, pričom niektoré sú také tajné, že o nich nevie ani americký Senát, ani prezident… A keď to vypláva na povrch… chápeš…

Niečo také som si prečítal na internete. Dokonca boli teórie, že milá rodinka Clintonovcov má spoločný biznis s „tajnými“ v oblasti predaja drog – potom je jasné, prečo podporovali práve Hillary… Vraj to bola hlavná príčina, prečo od Juhoslávie odtrhli Kosovo – aby tam vytvorili drogový raj. Všeličo sa šepká. Samozrejme, niečo nie je pravda, niekde to poriadne preháňajú, ale ako sa vraví, niet dymu bez ohňa…

A preto tak rozvážajú údajné „kamarátske“ city Trumpa voči Rusku a Putinovi. Všetko je to somarina. Je americký nacionalista a kašle na Rusko. Raz vypustil z úst nejakú somarinu a média, analytici a „tajní“ sa toho chytili. Ako je najlepšie vystrašiť celú americkú verejnosť a postaviť ju na parohy? Stačí vyhlásiť, že ten a ten sa chce kamarátiť s Rusmi – a je vybavené. A ešte obviniť zopár prezidentových mužov, že majú kontakty s Ruskom a potom sa môžu hrať nekonečné hry, do ktorých zamontujú špinavé média, oblbnutý Senát, popletený Najvyšší súd, prehnitú Európsku úniu a rôznych „slniečkarov“ všetkých farieb a sexuálnych orientácií. Hotovo! Ako spieva Kabát, „v našom Šapito je vždycky nabito…“

Reklama

Fakt, keď toto hovoríš… Trumpík ani nevie, s kým má tú česť… Zaštekal na skutočných odborníkov, profesionálov. Tí perfektne vedia, ako sa to robí… Ak bude treba, tak mu aj vo vlastnej krajine zorganizujú Majdan. Už taký menší – ako ukážku – predvádzajú.  Bude na nich tlačiť, tak našijú naňho takú búdu, že za celý svoj život sa nedostane z problémov. Obvinia ho zo všetkých hriechov – aj z toho, že chce podpáliť Mars. Nájdu „svedkov“, podstrčia sfalšované „dôkazy“, dokumenty, videá – v tom sú majstri.

Jaj-jaj, chudáčik Trump… Myslí si, že je najsilnejší, najmúdrejší a najšikovnejší – veď je prezidentom veľmoci číslo jedna. Ako sa hlboko mýli! „Tajní“ už veľa razy spracovali tým alebo iným spôsobom aj oveľa múdrejším a šikovnejších od Trumpa – „spracujú“ aj jeho. Otázka je iba, dokedy budú znášať, že ich otravuje, a akým spôsobom s nim urobia „vyúčtovanie“. Ale to, že tak urobia, je to isté. Chudáčik Trump, chudáčik Trump…

Eugen Rusnák

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali