NHL: Višňovského gól a asistencia Islanders nestačili, Jurčo 1+0 – SÚHRN

NHL: Višňovského gól a asistencia Islanders nestačili, Jurčo 1+0 – SÚHRN

New York 9. februára (TASR) – V záverečných desiatich zápasoch zámorskej NHL pred olympijskou prestávkou sa bodovo presadili traja slovenskí hokejisti.

Obranca Ľubomír Višňovský si štatistiky rozšíril o gól a asistenciu, jeho NY Islanders však podľahol doma Coloradu 2:5. Slovenský reprezentant najprv v 52. minúte za nepriaznivého stavu 0:3 z pohľadu "ostrovanov" asistoval pri presnom zásahu Johna Tavaresa a o minútu neskôr zaznamenal svoj druhý gól v sezóne. Avalanche však v závere v rozmedzí 45 sekúnd dvoma gólmi spečatili svoj triumf. Višňovský strávil na ľade 17:43 minút a odniesol si aj dva mínusové body a tri strelecké pokusy. "Je to stále o tom istom. Dominujeme hre, sme lepší, ale nevyhráme zápas," skonštatoval tréner Islanders Jack Capuano. Višňovský mal pôvodne štartovať na ZOH v Soči, ale lekár newyorského tímu ho po absolvovaní testov bezprostredne po zápase označil za nespôsobilého účasti.

Tretí gól v sezóne si pripísal útočník Tomáš Jurčo. Detroitu to na zisk bodov ale nestačilo a z klziska Tampy Bay odchádzal s prehrou 2:4. Jurčo odohral 15:32 minút, počas ktorých zaznamenal aj tri strelecké pokusy a dvojminútový trest. V drese hostí nechýbal ani jeho krajan Tomáš Tatar, na konto si zapísal jednu plusku a dve strely na súperovu bránku. Pavel Daciuk zaznamenal asistenciu, ktorá predstavovala jeho 800. bod v NHL.

Do zostavy Philadelphie sa po jednozápasovej absencii vrátil Andrej Meszároš a asistenciou jej pomohol k triumfu nad Calgary. "Letci" vyhrali v ich poslednom zápase pred olympijskou pauzou 2:1. Dvadsaťosemročný bek, ktorý figuruje v nominácii trénera Vladimíra Vůjteka na olympijský turnaj v Soči, bol pri prvom góle domácich. Tí otvorili skóre v 29. minúte zásluhou Braydena Schenna po prihrávkach Waynea Simmondsa a slovenského zadáka.

Reklama

Meszároš odohral 21:24 min a vyhlásili ho za druhú hviezdu zápasu. V tejto sezóne už vynechal 24 zápasov a čelil veľkej vlne kritiky trénera Craiga Berubeho, ktorý 28-ročnému Slovákovi vyčítal defenzívne chyby. Nový rok pritom Meszároš začal sľubne a zdalo sa, že pred ZOH v Soči sa dostáva do formy. V dvanástich januárových stretnutiach mal bilanciu takmer bod na zápas (3+8), ale miesto v zostave ho stáli hrúbky v defenzíve. "Vždy chcem hrať, ale rozhodnutie robí tréner. Som šťastný, že som dostal pred olympiádou šancu. Najdôležitejšie však je, že sme získali dva body. Nehrali sme síce pekne, ale účel svätil prostriedky," dodal Meszároš.

Do hry nezasiahol ani jeden slovenský brankár. St. Louis zvíťazilo nad Winnipegom 4:3 pp a sn, v drese Blues dostal pred Jaroslavom Halákom prednosť Brian Elliott. Peter Budaj sledoval triumf Montrealu nad Carolinou 4:1 tiež iba zo striedačky.

Reklama

Boston bez kapitána Zdena Cháru, ktorý v piatok v Soči niesol slovenskú vlajku na otváracom ceremoniáli, deklasoval doma Ottawu 7:2.

Najlepší tím súťaže Anaheim zvíťazil nad Nashvillom 5:2 a ukončil trojzápasovú šnúru prehier. Naopak, v kríze sa nachádza Vancouver, ktorý v kanadskom derby nestačil na Toronto (1:3) a prehral už siedmy duel v rade. "Olympijská prestávka nemohla prísť vo vhodnejšom čase. Počas nej musíme hráčov mentálne povzbudiť, pretože takto hrať nemôžeme," povedal tréner Vancouveru John Tortorella.

NHL – sumáre:

PHILADELPHIA – CALGARY 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Reklama

Góly: 29. B. Schenn (Simmonds, MESZÁROŠ), 45. Hartnell (Giroux, Voráček) – 58. Stajan (Galiardi, Colborne). Brankári: Emery – Berra, strely na bránku: 33:23.

ST. LOUIS – WINNIPEG 4:3 pp a sn (2:1, 0:1, 1:1 – 0:0, 1:0)

Góly: 8. Morrow (Tarasenko, Roy), 18. Roy (Morrow, Pietrangelo), 41. Schwartz (Jackman, Berglund), rozh. nájazd Oshie – 13. Scheifele (Setoguchi, Bogosian), 31. Scheifele (Wheeler, Thorburn), 54. Byfuglien (Wheeler, Enström). Brankári: Elliott – Montoya, strely na bránku: 26:31.

BOSTON – OTTAWA 7:2 (2:0, 2:1, 3:1)

Góly: 12. Bergeron (Söderberg, Eriksson), 17. Kelly (Warsofsky, Eriksson), 35. Bergeron (Marchand, Hamilton), 39. Iginla (Krejčí, Krug), 44. Lucic (Iginla, Krejčí), 49. Marchand (Smith, Bergeron), 57. Söderberg (Smith, Marchand) – 38. Ryan (Turris, Conacher), 56. Wiercioch (Karlsson, Spezza). Brankári: Johnson – Anderson (44. Lehner), strely na bránku: 42:28.

Reklama

TORONTO – VANCOUVER 3:1 (0:1, 0:0, 3:0)

Góly: 48. Raymond (Kuľomin, Bodie), 51. Kessel (Bozak, Gleason), 53. van Riemsdyk (Kessel, Bozak) – 20. Kesler (Higgins, Edler). Brankári: Bernier – Luongo, strely na bránku: 24:33.

CAROLINA – MONTREAL 1:4 (0:0, 1:2, 0:2)

Góly: 26. Bowman (Nash, Faulk) – 38. Desharnais (Bourque, Gallagher), 40. White (Markov), 47. Desharnais (Gallagher, Beaulieu), 58. Gionta (Prust, White). Brankári: Chudobin – Price, strely na bránku: 32:24.

TAMPA BAY – DETROIT 4:2 (0:1, 2:1, 2:0)

Góly: 22. Palát (St. Louis, Hedman), 38. Pyatt (Salo, Brown), 57. Killorn (Purcell, Pyatt), 59. Palát (Johnson, Salo) – 18. Alfredson (Daciuk), 32. JURČO (Sheahan, DeKeyser). Brankári: Bishop – Howard, strely na bránku: 28:33.

NY ISLANDERS – COLORADO 2:5 (0:1, 0:2, 2:2)

Góly: 52. Tavares (Bailey, VIŠŇOVSKÝ), 53. VIŠŇOVSKÝ (Okposo, Vanek) – 14. MacKinnon (Landeskog, Holden), 28. Duchene (Parenteau, Barrie), 31. Duchene (Barrie, McGinn), 60. Landeskog (Benoit), 60. Šťastný (Barrie). Brankári: Nabokov – Giguere, strely na bránku: 32:26.

WASHINGTON – NEW JERSEY 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)

Góly: 51. Brouillette (Wey, Backstrom), 59. Erat (Backstrom, Ovečkin), 59. Brouwer. Brankári: Holtby – Schneider, strely na bránku: 26:25.

Reklama

NASHVILLE – ANAHEIM 2:5 (1:1, 0:1, 1:3)

Góly: 12. Stalberg (Moser, Bartley), 42. Fisher (Legwand, Hörnqvist) – 19. Getzlaf (Lindholm, Penner), 32. Perry (Getzlaf, Fowler), 45. Etem (Lindholm, Koivu), 49. Perreault (Winnik), 60. Getzlaf. Brankári: Hutton – Hiller, strely na bránku: 38:24.

DALLAS – PHOENIX 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Góly: 3. Whitney (Benn, Dillon), 40. Ničuškin (Daley, Benn) – 60. Vrbata (Vermette, Yandle). Brankári: Lehtonen – Smith, strely na bránku: 33:27.

Reklama

Slováci v akcii:

Andrej Meszároš (Philadelphia) 21:24 0 1 1 +2 0 0

Ľubomír Višňovský (NY Islanders) 17:43 1 1 2 -2 3 0

Andrej Sekera (Carolina) 21:05 0 0 0 -3 2 0

Tomár Tatar (Detroit) 15:33 0 0 0 +1 2 0

Reklama

Tomáš Jurčo (Detroit) 15:32 1 0 1 +1 3 2

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o ďalšie hlasy.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

09:02

Izrael v súvislosti s vyhrotenou situáciou na Blízkom východe žiada USA o viac tankovej munície a vojenských vozidiel, píše agentúra Bloomberg.

Podľa zdrojov agentúry bola žiadosť predložená nedávno a Bidenova administratíva ju ešte nezačala posudzovať.

Denník The Wall Street Journal predtým s odvolaním sa na amerických predstaviteľov napísal, že Biely dom zvažuje možnosť transferu zbraní do Izraela za viac ako 1 miliardu dolárov. Išlo by o najdrahšiu dodávku od začiatku operácie v pásme Gazy.

08:52
USA uvalili sankcie na Minsk Wheeled Tractor Plant a tri čínske podniky za údajný transfer výrobkov potrebných pre raketový program do Pakistanu, uvádza ministerstvo zahraničných vecí.
08:50

Americká armáda umiestnená na leteckej základni neďaleko čadského hlavného mesta N’Djamena nemohla predložiť dokumenty, ktoré by odôvodňovali jej prítomnosť, píše agentúra Reuters.

Hlavný veliteľ čadských vzdušných síl v tejto súvislosti požiadal o prerušenie pobytu Američanov.

08:41

Pre vojnu v palestínskom Pásme Gazy sa tradičná púť židov na tuniský ostrov Džerba uskutoční v oklieštenom formáte. Púť do synagógy Ghriba – najstaršej v Afrike – zvyčajne zahŕňa niekoľkodňové podujatia za prítomnosti tisícov pútnikov.

08:40

Najmenej 32 ľudí zahynulo v posledných týždňoch v Keni v dôsledku silných lejakov a záplav. Oznámili to viaceré humanitárne organizácie, ktoré tam pôsobia.

08:30

Spojené štáty súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto západoafrickej krajine, kde mali vybudovanú veľkú základňu bezpilotných lietadiel.

07:48

Dvaja ľudia zahynuli pri ukrajinskom útoku dronom v ruskej Belgorodskej oblasti, uviedol nadránom tamojší gubernátor Viačeslav Gladkov.

07:24

Vojenská základňa v strednom Iraku, kde sídlia oddiely irackej armády a proiránske polovojenské jednotky, sa stala terčom bombardovania.

07:23

Severná Kórea uskutočnila test “superveľkej hlavice” určenej pre strategickú riadenú strelu, uviedli v sobotu tamojšie štátne médiá a dodali, že odpálila aj nový typ protilietadlovej strely. 

07:22

 Vysokí predstavitelia OSN varovali Bezpečnostnú radu pred rizikami vzniku nového frontu v Sudáne v okolí mesta al-Fašír v provincii Severný Darfúr na severozápade krajiny, ktorého obyvateľstvo je už teraz na pokraji hladomoru.

07:21

Spojené arabské emiráty začali rozsiahlu humanitárnu operáciu v zbombardovanom meste Chán Júnis na juhu Pásma Gazy, pričom plánujú obnoviť prevádzku tamojšej Násirovej nemocnice.

07:18

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj počas cesty po východoukrajinskom regióne Donbas nachádzajúcom sa na frontovej línii navštívil veliteľské stanovište v bojmi zmietanom meste Časiv Jar. Zelenskyj to uviedol na platforme Telegram s tým, že na mieste bol oboznámený so situáciou v teréne.

Zelenskyj
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
07:16

Ukrajina má v rámci sebaobrany právo útočiť na legitímne vojenské ciele aj mimo svojho územia, vyhlásil po zasadnutí Rady NATO-Ukrajina v Bruseli generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg.

Generálnemu tajomníkovi NATO Stoltenbergovi predlžili mandát o jeden rok
Na snímke generálny tajomník Jens Stoltenberg
07:14

V Ekvádore zastrelili ďalšieho starostu. Ide už o druhý takýto prípad zavraždeného starostu v priebehu niekoľkých dní a piaty od začiatku roka. Túto latinskoamerickú krajinu pritom v nedeľu čaká celoštátne referendum o sprísnení opatrení proti organizovanému zločinu.

06:51

Na celom svete sa používa okolo 7000 jazykov. Čínština má viac ako 3000 rokov. Prvý text s čínskymi znakmi sa objavil v roku 1250 pred Kristom. Podľa najnovších údajov je dnes čínština najrozšírenejším jazykom, ktorý je prvým jazykom pre asi 1,24 miliárd ľudí v 37 krajinách.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali