NHL: Černák prispel gólom k výhre Tampy, Tatarov zásah stačil na bod

NHL: Černák prispel gólom k výhre Tampy, Tatarov zásah stačil na bod

New York 4. októbra 2019 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Brandon Wade)

 

Nový ročník zámorskej NHL pokračoval v noci na piatok ôsmimi zápasmi, v ktorých sa gólovo presadili aj dvaja slovenskí hokejisti. Obranca Erik Černák prispel jedným gólom k domácemu víťazstvu Tampy Bay nad Floridou 5:2. Mladý zadák Lightning spečatil výsledok v 60. minúte vydarenou strelou do prázdnej bránky hostí

Útočník Bostonu Brad Marchand (v strede) medzi štyrmi hráčmi Dallasu – druhý sprava hore slovenský obranca Andrej Sekera, v zápase NHL Dallas Stars – Boston Bruins

Tampa tak vyhrala šiestykrát po sebe otvárací zápas sezóny. Gólom a asistenciou sa pod to podpísal úradujúci najužitočnejší hráč ligy Nikita Kučerov, debut v drese “bleskov” vyšiel dvojici Kevin Shattenkirk a Pat Maroon, keď obaja skórovali. “V zápase bolo veľa vecí, ktoré sa mi páčili, ale bolo tam aj niekoľko chýb. Môžeme byť ako tím ešte lepší? Určite, bol to iba prvý zápas sezóny,” povedal tréner Tampy Jon Cooper.

Reklama

V drese “panterov” si odkrútil debut hviezdny brankár Sergej Bobrovskij, ktorý prišiel na Floridu ako voľný hráč z Columbusu a s platom 10 miliónov dolárov na sezónu sa stal druhým najlepšie plateným gólmanom ligy. “Cítil som sa dobre, je dobré, že sa už začala sezóna. Chceli sme víťazstvo, ale nevyšlo to. Musíme to hodiť za hlavu a pripraviť sa na domáci otvárací zápas.” Florida v ňom bude mať šancu na reparát, keďže sa v noci na nedeľu opäť stretne s Tampou.

Hneď v prvom zápase sezóny si gólový účet otvoril aj útočník Tomáš Tatar, jeho Montreal ale prehral na ľade Caroliny 3:4 po nájazdoch. Tatar v presilovej hre v druhej tretine znížil na 1:2 a naštartoval Canadiens k obratu, domáci ale v tretej tretine vyrovnali a duel v samostatných nájazdoch rozhodol jediný úspešný exekútor Dougie Hamilton. “Je tu pár vecí, ktoré napravíme, ale celkovo to bol od všetkých celkom dobrý výkon,” povedal obranca Canadiens Jeff Petry.

Reklama

Boston s kapitánom Zdenom Chárom tiež vstúpil do sezóny úspešne, keď zvíťazil na ľade Dallasu 2:1. Brankár Bruins Jaroslav Halák kryl na striedačke chrbát Fínovi Tuukkovi Raskovi, v domácom drese odohral v druhej obrannej formácii takmer 22 minút Andrej Sekera.

Ralph Krueger zaznamenal víťazný debut v pozícii nového trénera Buffala, keď si jeho zverenci poradili na ľade Pittsburghu 3:1. Veľký podiel na tom mal Conor Sheary, ktorý strelil svojmu predošlému zamestnávateľovi dva góly, brankár Carter Hutton pomohol svojim spoluhráčom 28 úspešnými zákrokmi. “Chcel som ukázať ľuďom, že viem stále hrať. Keď vás vytrejdujú, máte pocit, že ste nechcený. Zobral som si to k srdcu, takže keď sa sem vrátim, je to vždy zábava,” povedal Sheary, ktorý získal s Penguins Stanleyho pohár v rokoch 2016 a 2017, no v júni 2018 ho klub poslal do Buffala. Pre Sabres to bolo prvé víťazstvo nad Pittsburghom v riadnom hracom čase od 23. apríla 2013. Jediný gól “tučniakov” strelil v presilovke Jevgenij Malkin, brankár Matt Murray mal 38 úspešných zákrokov.

New York Rangers zvládol otvárací duel sezóny, keď doma zdolal Winnipeg 6:4, darilo sa Mikovi Zibanejadovi, ktorý strelil gól a pridal tri asistencie. Po úvodných dvoch dňoch sezóny tak figuruje na čele kanadského bodovania. Jacob Trouba pridal gól a dve prihrávky a Artemij Panarin mal bilanciu 1+1. Výborný výkon predviedol brankár “jazdcov” Henrik Lundqvist, ktorý zastavil až 43 striel súpera. V drese Jets zaznamenal dva góly Blake Wheeler.

Vydarený debut v novom tíme zaznamenal Matt Duchene, keď sa tromi asistenciami podieľal na triumfe Nashvillu nad Minnesotou 5:2. “Aj keď sme prehrávali 1:2, ani sme si nepomysleli, že by sme tento zápas nevyhrali. Od začiatku do konca sme boli lepší tím,” povedal. Pod triumf Colorada doma nad Calgary 5:3 sa veľkou mierou podpísali dvojgóloví strelci Mikko Rantanen a Joonas Donskoi. V poslednom zápase noci zdolal Anaheim na vlastnom štadióne Arizonu tesne 2:1, víťazný zásah zaznamenal v závere druhého dejstva Cam Fowler a zariadil tak úspešný debut pre trénera Dallasa Eakinsa.

 

Reklama

Sumáre:

CAROLINA HURRICANES – MONTREAL CANADIENS 4:3 pp a sn (1:0, 1:3, 1:0 – 0:0, 1:0)

Góly: 18. Wallmark (Pesce), 23. Nečas (Hamilton, Teräväinen), 47. Haula (Hamilton, Dzingel), rozh. nájazd: Hamilton – 25. TATAR, 26. Kotkaniemi (Lehkonen, Drouin), 37. Weal (Byron, Thompson). Brankári: Mrázek – Price, strely na bránku: 43:36, 18.680 divákov.

 

NEW YORK RANGERS – WINNIPEG JETS 6:4 (1:1, 2:2, 3:1)

Reklama

Góly: 12. Staal (Zibanejad, DeAngelo), 21. Panarin (Zibanejad, Trouba), 27. Trouba (Kreiderr, Panarin), 46. Zibanejad (Trouba, Hájek), 56. Howden (Fast, Skjei), 60. Smith (Zibanejad) – 18. Scheifele (Ehlers), 21. Wheeler (Ehlers, Heinola), 27. Wheeler (Ehlers, Kulikov), 43. Connor (Morrissey, Laine). Brankári: Lundqvist – Hellebuyck, strely na bránku: 32:47, 18.006 divákov.

 

PITTSBURGH PENGUINS – BUFFALO SABRES 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)

Góly: 26. Malkin (Letang, Crosby) – 6. Sheary (Mittelstadt), 35. Sheary (Mittelstadt, Miller), 60. Dahlin (Reinhart, Olofsson). Brankári: Murray – Hutton, strely na bránku: 29:41, 18.616 divákov.

 

TAMPA BAY LIGHTNING – FLORIDA PANTHERS 5:2 (1:0, 1:1, 3:1)

Góly: 7. Kučerov (Sergačov, Joseph), 31. Shattenkirk (Sergačov, Killorn), 50. Palát (Killorn, Sergačov), 54. Maroon (Hedman, Kučerov), 60. ČERNÁK (Cirelli) – 23. Hoffman (Trocheck, Connoly), 49. Trocheck (Ekblad). Brankári: Vasilevskij – Bobrovskij, strely na bránku: 30:37, 19.092 divákov.

 

NASHVILLE PREDATORS – MINNESOTA WILD 5:2 (0:0, 1:2, 4:0)

Góly: 24. Ellis (Forsberg, Duchene), 41. Granlund (Josi, Duchene), 42. Watson (Ellis, Bonino), 48. Arvidsson (Smith, Johansen), 59. Forsberg (Ekholm, Duchene) – 37. Zucker (Hnut, Koivu), 37. Dumba (Foligno, Suter). Brankári: Rinne – Dubnyk, strely na bránku: 32:24, 17.455 divákov.

Reklama

 

DALLAS STARS – BOSTON BRUINS 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)

Góly: 28. Hintz (Janmark, Pavelski) – 2. Ritchie (Coyle), 6. Heinen (Grzelcyk, McAvoy). Brankári: Bishop – Rask, strely na bránku: 29:20, 18.532 divákov.

 

COLORADO AVALANCHE – CALGARY FLAMES 5:3 (2:1, 2:2, 1:0)

Reklama

Góly: 6. Donskoi (Girardi, Burakovskij), 17. Rantanen (Landeskog), 33. Compher (Calvert, Zadorov), 37. Rantanen (MacKinnon, Makar), 59. Donskoi (Nieto, Graves) – 9. Monahan (Gaudreau, Lindholm), 22. Gaudreau (Monahan, Tkachuk), 38. Giordano (Bennett, Ryan). Brankári: Grubauer – Rittich, strely na bránku: 32:30, 18.016 divákov.

 

ANAHEIM DUCKS – ARIZONA COYOTES 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Góly: 15. Grant (Shore, Lindholm), 40. Fowler (Rowney, Jones) – 30. Stepan (Kessel, Keller). Brankári: Gibson – Kuemper, strely na bránku: 29:33, 17.174 divákov.

 

Reklama

Slováci v akcii:

Tomáš Tatar (Montreal) 17:41 1 0 1 0 6 0

Erik Černák (Tampa Bay) 22:14 1 0 1 +1 1 0

Zdeno Chára (Boston) 19:24 0 0 0 0 3 2

Andrej Sekera (Dallas) 21:53 0 0 0 0 3 0

/pozn.: čas na ľade, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:36

Do Česka v utorok dorazila mimoriadna dodávka 20.000 vakcín proti čiernemu kašľu a v priebehu týždňa by malo doraziť ďalších takmer 80.000, informovalo o tom české ministerstvo zdravotníctva. ČR tento rok čelí najsilnejšej epidémii čierneho kašľa za viac ako 60 rokov a podľa rezortu je o očkovanie veľký záujem.

12:19

Peking sa nezúčastňuje na vojne Ruska proti Ukrajine, vyhlásil v utorok čínsky prezident Si Ťin-pching počas rozhovorov s nemeckým kancelárom Olafom Scholzom.

Čína by podporila aj medzinárodnú mierovú konferenciu, ale Rusko a Ukrajina by ju museli akceptovať, povedal čínsky líder.

12:06

Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) zadržala v utorok muža podozrivého zo zosnovania útoku na bývalého pracovníka Bezpečnostnej služby Ukrajiny (SBU), ktorý krátko pred začiatkom ruskej invázie prebehol do Ruska. Informovala agentúra AFP.

11:56

Čínska ekonomika rástla v 1. štvrťroku 2024 rýchlejšie, ako sa očakávalo. Prispeli k tomu vládne stimuly na podporu rastu. Ukázali to v utorok oficiálne údaje čínskeho štatistického úradu.

11:45

Slovensko je v rebríčku Index prosperity na 24. mieste v EÚ, Česká republika na 14. mieste. Uviedli to pri prezentácii výsledkov Mária Valachyová a David Navrátil, hlavní ekonómovia Slovenskej sporiteľne (SLSP) a Českej sporiteľne. Slovensko podľa nich čelí viacerým výzvam, a to klesaniu pracovnej sily, technologickému pokroku či udržateľnosti verejných financií.

11:35

Americká veľvyslankyňa pri OSN Linda Thomasová-Greenfieldová vyzvala v utorok Rusko a Čínu, aby prestali odmeňovať zlé správanie Severnej Kórey a chrániť ju pred sankciami.

Americká veľvyslankyňa sa takto vyjadrila počas návštevy demilitarizovanej zóny, prísne stráženej hranice medzi Južnou a Severnou Kóreou, ktoré sa technicky nachádzajú vo vojne.

Linda Thomasová-Greenfieldová
Americká veľvyslankyňa pri OSN Linda Thomasová-Greenfieldová odpovedá na otázky novinárov na americkej vojenskej základni v juhokórejskom pohraničnom meste Pchadžu
11:25

Viac ako 500 ľudí v Poľsku bolo tajne sledovaných špionážnym softvérom Pegasus, uviedol v utorok koordinátor poľských bezpečnostných služieb Tomasz Siemoniak. Informovala agentúra PAP.

11:05

Historickú budovu burzy v centre dánskeho hlavného mesta Kodaň zachvátil v utorok požiar, následkom čoho sa zrútila jej veža. Bezprostredne nehlásili žiadne zranenia.

10:55

Izrael spustil po víkendovom iránskom útoku aj “politickú ofenzívu” proti islamskej republike. Uviedol to v utorok izraelský minister zahraničných vecí Jisrael Kac.

10:40

Južná Kórea si v utorok pripomína 10. výročie najhoršej námornej katastrofy v krajine. Po potopení preťaženého trajektu Sewol neďaleko ostrova Čedžu vtedy zahynuli aj stovky školákov.

Loď pobrežnej stráže odviezla v utorok skoro ráno niektoré rodiny obetí na miesto nešťastia, kde sa konal špeciálny spomienkový obrad. Na mieste označenom žltou bójou rodiny vyvolávali mená zosnulých a hádzali kvety do vody. Následne si ich uctili chvíľou ticha.

10:29

Americký prezident Joe Biden a iracký premiér Muhammad Šijá Súdání sa v pondelok počas stretnutia v Bielom dome dohodli, že budú pokračovať v rokovaniach smerujúcich k stiahnutiu vojenskej koalície vedenej Spojenými štátmi z Iraku. Informovala agentúra AFP.

10:18

Ruský generálny prokurátor Igor Krasnov pricestoval do Havany na bilaterálne rokovania so svojím kubánskym kolegom a ďalšími predstaviteľmi, oznámil v utorok jeho úrad. Informovala agentúra Reuters.

10:08

Bezpečnostná rada OSN (BR OSN) v pondelok vyzvala Venezuelu a susednú Guyanu, aby sa vyhli eskalácii napätia v regióne Essequibo bohatom na ropu, ktorý si obe krajiny nárokujú.

Toto územie, okrem Venezuelou kontrolovaného ostrova Ankoko, je súčasťou Guyany. Nároky naň si však robí aj Venezuela.

10:02

Filipíny zadržali 1,8 tony kryštalického metamfetamínu. Oznámil to v utorok filipínsky prezident Ferdinand Marcos, podľa ktorého ide o rekordnú policajnú raziu súvisiacu s týmto druhom drogy.

09:54

Berlín a Peking by mohli pomôcť dosiahnuť “spravodlivý mier” na Ukrajine. V utorok v čínskom hlavnom meste to počas stretnutia s prezidentom Si Ťin-pchingom povedal nemecký kancelár Olaf Scholz.

Scholz dodal, že od jeho poslednej návštevy Číny “medzi našimi vládami prebieha intenzívna výmena názorov”.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke motýľ na kvitnúcej rastline Lantana v texaskom San Antoniu

Autor: TASR/AP- Eric Gay

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali