Národný pochod za život už túto nedeľu, v okolí Námestia slobody dôjde k obmedzeniu dopravy

Národný pochod za život už túto nedeľu, v okolí Námestia slobody dôjde k obmedzeniu dopravy

Bratislava 19. september 2019 (SITA/HSP/Foto:TASR-Roman Hanc)

 

Národný pochod za život, ktorý sa uskutoční v nedeľu 22. septembra v Bratislave, obmedzí dopravu predovšetkým v okolí Námestia slobody, kadiaľ povedie trasa pochodu. „Dočasné dopravné obmedzenia sa dotknú vodičov, cestujúcej verejnosti v mestskej hromadnej doprave (MHD) aj obyvateľov dotknutej lokality,“ uviedol hovorca bratislavského magistrátu Peter Bubla

Ilustračné foto

Podujatie sa koná od 14:30 do 17:00, pričom trasa pochodu povedie z Námestia slobody, cez Námestie 1. mája, Hodžovo námestie, Štefánikovu, Leškovu, Čajkovského a Štefanovičovu, a späť na Námestie slobody. V nedeľu 22. septembra bude od 10:00 do 24:00 uzavretá časť Námestia slobody od križovatky ulíc Žilinská po križovatku ulíc Spojná. Rovnako uzatvoria časť od križovatky ulíc Mýtna po križovatku ulíc Jánska. V čase od 8:00 do 17:00 uzavrú Leškovu ulicu a Čajkovského ulicu. Z tohto dôvodu treba rátať aj s dočasnými obmedzeniami na priľahlých uliciach.

Reklama

Od 12:00 do 18:00 uzatvoria aj Námestie 1. mája v smere do Petržalky, Štefánikovu ulicu v smere na Hlavnú stanicu Bratislava, Štefanovičovu a celé Námestie slobody aj s priľahlými ulicami. Obyvatelia Leškovej ulice aj Čajkovského ulice môžu počas víkendu parkovať na náhradnom parkovisku pod Hlavnou stanicou, keďže v nedeľu od 8:00 do 17:00 zamedzia vjazd vozidiel do danej lokality.

Dopravný podnik Bratislava (DPB) taktiež pripravuje opatrenia a zmeny v súvislosti s pochodom. Od približne 12:00 do asi 17:00 má byť doprava vylúčená, presmerovaná alebo operatívne riadená. V čase dopravných obmedzení dôjde k odklonom liniek a zdržaniu spojov a následne až do obnovenia štandardnej prevádzky dopravy (približne do dvoch hodín od ukončenia podujatia). Obmedzenia sa týkajú električkovej linky č. 1 a autobusových liniek č. 80, 83 a 93 a trolejbusov 202, 203, 207, 208 a 212.

Reklama

Linka 1 z Petržalky má premávať zo Šafárikovho námestia cez Špitálsku, Krížnu a Vazovovu ulicu na prestupný terminál Blumentál, odkiaľ sa vráti do Petržalky cez Obchodnú, Námestie SNP a Štúrovu. Zastaví na všetkých zastávkach. Na linku 203 vypravia autobusy a premávku presmerujú cez Americké námestie, Záhradnícku, Karadžičovu a Račianske mýto, resp. opačne tou istou trasou.

Linka 212 v smere jazdy na ŽST Železná studienka bude počas pochodu, resp. počas neprejazdnosti Štefánikovej ulice pre trolejbusy presmerovaná zo Záhradníckej ulice po Karadžičovej, Legionárskej a Šancovej a od zastávky Sokolská na Pražskej ulici sa napojí na svoju pôvodnú trasu. V smere k Cintorínu Vrakuňa nemajú byť žiadne zmeny. Linku 202 presmerujú na Hlavnú stanicu Bratislava po rovnakej obchádzkovej trase ako linku 212. Na linky 207 a 208 vypravia autobusy, ich trasa nemá byť zmenená.

Linku 31 skrátia po Kollárovo námestie a neobslúži prestupný terminál Blumentál. Linka 39 pôjde z Mýtnej ul. v smere do Slávičieho údolia a presmerujú ju cez prestupný terminál Blumentál a Kollárovo námestie. V opačnom smere bude premávať cez Kollárovo námestie a Radlinského ulicu, kde sa od zastávky Blumentál napojí na svoju pôvodnú trasu. Rovnako má byť v oboch smeroch do ukončenia obmedzenia približne o polnoci z nedele na pondelok presmerovaná linka N55.

Počas pochodu majú byť taktiež obmedzené (zdržané) linky č. 83, 93 a 212 na Štefánikovej ulici, ak to bude potrebné, môžu operatívne obmedziť aj linky 202, 203, 207 a 208, ktoré jazdia cez Hodžovo námestie. Počas uzávery Štefánikovej ulice a zastávky Hodžovo námestie smer SAV presunú túto zastávku o približne 80 metrov, a to hneď za križovatku Suché mýto – Hodžovo námestie – Staromestská.

Na linku 80 nasadia v záujme posilnenia kapacity kĺbové autobusy a od 10:50 do 19:38 bude premávať mimoriadna kyvadlová linka X80, ktorá cestujúcich prepraví medzi zastávkami Údernícka, kúpalisko a Cintorín Petržalka. Vodiči tejto linky počkajú na prestup cestujúcich z linky 80. Na linke má byť k dispozícii nízkopodlažné vozidlo.

Reklama

Pre prepravu účastníkov podujatia z Hlavnej stanice Bratislava do Incheby, kde sa má od 10:00 konať svätá omša, odporúča dopravný podnik použiť linku 93 s výstupom na zastávke Aupark a peším presunom, prípadne linku 83 zo zastávky SAV na zastávku Aupark. Pre tento účel posilnia kapacitu na linke č. 93 v smere Hlavná stanica Bratislava – smer Petržalka Vyšehradská. Príchody vlakov sa očakávajú o 7:47, 8:42, 9:15, 9:47 a 10:00.

„V súvislosti s uvedenými opatreniami chceme požiadať Bratislavčanov aj návštevníkov mesta, ktorých dočasné obmedzenia v centre mesta v spojitosti s Národným pochodom za život ovplyvnia, o zhovievavosť a pochopenie,“ uviedol bratislavský magistrát.

Dopravný podnik upozorňuje aj na plánované udalosti v piatok 20. septembra, pri ktorých môže byť obmedzená premávka MHD. Približne od 10:00 do 11:00 je ohlásený klimatický štrajk Univerzitou Komenského v Bratislave, trasa tohto pochodu povedie zo Šafárikovho námestia cez Obchodnú ulicu až na Kollárovo námestie. Od 11:00 do 13:00 je avizovaný Klimaštrajk, počas ktorého sa protestujúci majú zhromaždiť na Námestí slobody, odtiaľ sa vydajú Banskobytrickou ulicou na Hodžovo námestie až na Palisády. Približne od 18:00 do 20:00 je ohlásený pochod Za slušné Slovensko pred Úradom vlády SR.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:10

“Podporovať Izrael je to, čo nám hovorí Biblia,” povedal predseda Snemovne reprezentantov USA Mike Johnson.

12:56

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa v Istanbule stretne s vodcom palestínskeho hnutia Hamas Ismáílom Haníjom. Rokovať budú o prebiehajúcej vojne v Pásme Gazy.

 

12:41

Ukrajina spustila vlnu útokov dronmi na osem ruských oblastí a zasiahla tri elektrické stanice a sklad paliva.

12:11

Za nočnými výbuchmi na vojenskej základni v Iraku nebola vojenská akcia, informovala v sobotu tamojšia tlačová agentúra INA.

12:10

Poľsko je pripravené zúčastniť sa na programe NATO s názvom Zdieľanie jadrových zbraní, pretože silnejú hrozby z Ruska, vyhlásil poľský prezident Andrzej Duda.

12:09

Vojnový spravodajca ruských novín Izvestija Semion Jeremin zahynul pri ukrajinskom útoku v Záporožskej oblasti, ktorej časť Moskva okupuje, informoval denník na sieti Telegram.

11:53
Čínu čaká najväčšia reforma armády za posledné desaťročie. Na príkaz Si Ťin-pchinga krajina rozpustí Sily strategickej podpory a vytvorí novú jednotku – Sily informačnej podpory. Hlavnou úlohou tejto štruktúry je viesť kybernetickú vojnu.

Predchádzajúci veliteľ Síl strategickej podpory Ju Qiansheng sa v polovici minulého roka prestal objavovať na verejnosti. V roku 2023 čínske orgány uskutočnili rozsiahlu čistku najvyšších veliteľov po odhalení rozsiahlej korupcie v ozbrojených silách.

11:30

Zomrel muž, ktorý sa zapálil v parku oproti súdnej sieni v New Yorku počas prebiehajúceho súdneho procesu s bývalým prezidentom USA Donaldom Trumpom. 

11:28

Gruzínska mládež dominovala týždňu pouličných protestov proti plánom schváliť zákon o “zahraničnom vplyve” a čoraz hlasnejšie dáva najavo príklon k Európskej únii a západným hodnotám. Už piatu noc po sebe stovky mladých protestujúcich pochodovali v hlavnom meste Tbilisi, aby bolo ich hlas počuť.

11:08

V Španielsku, druhej najnavštevovanejšej krajine sveta, sa šíri “antituristické” hnutie. To núti úrady, aby sa pokúsili zosúladiť záujmy miestnych obyvateľov s lukratívnym odvetvím ekonomiky.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali