Na Slovensku vznikla filiálka slávneho motorkárskeho klubu /1/. Naši Noční vlci sa chystajú na návštevu „hlavnej svorky“ do Moskvy

Na Slovensku vznikla filiálka slávneho motorkárskeho klubu /1/. Naši Noční vlci sa chystajú na návštevu „hlavnej svorky“ do Moskvy

Nitra, 28. decembra 2016 (HSP/Foto: Screenshot YouTube a archív)

 

Ako sa hovorí, všetko zlé je na niečo dobré. Občas istá reakcia vyvoláva protireakciu, ktorá je dokonca silnejšia ako príčina. Pred rokom ruských motorkárov nechceli pustiť na územie EÚ – „na oplátku“ na Slovensku vytvorili filiálku klubu Noční vlci… 

Na snímke nitrianski Noční vlci
Na snímke nitrianski Noční vlci

Pred poldruha rokom, keď európske demokratické a zákonu poslušné úrady zakázali členom ruského motorkárskeho klubu Noční vlci, ktorí zorganizovali pochod naprieč Európou na počesť 70. výročia víťazstva nad fašizmom v druhej svetovej vojne, vstup na územie Európskej únie, slovenskí kolegovia pomohli Nočným vlkom predsalen sa dostať do únie, aby navštívili cintoríny, pomníky a pietne miesta a poctili pamiatku všetkých, ktorí bojovali proti fašizmu.

Reklama
Na snímke jeden z členov klubu
Na snímke jeden z členov klubu

Naši motorkári vtedy nadviazali spoluprácu s ruskými kolegami, sprevádzali ich na európskych cestách, zorganizovali niekoľko pekných pamätných akcií na Slovensku, „na oplátku“ na motorkách absolvovali cestu do Ruska a späť a dokonca založili na Slovensku filiálku ruského motorkárskeho klubu Noční vlci.

Na snímke členovia klubu
Na snímke členovia klubu

Podobný klub vznikol v Nitre. Nebola to náhoda, pretože práve s motorkármi z mesta pod Zoborom a okolia ruskí kolegovia nadviazali tie najlepšie kontakty a usporiadali niekoľko spoločných podujatí a jázd. Naši motorkári sa pred pár mesiacmi zúčastnili na veľkolepom závere motorkárskej sezóny v Moskve a teraz sa zasa chystajú do centrály „hlavnej svorky“ – do ruskej metropoly. Pocestujú tam o mesiac – na oslavy narodenín šéfa Nočných vlkov – Alexandra Žaldostanova – „Chirurga“.

Reklama
Na snímke členovia klubu
Na snímke členovia klubu

Pri tejto príležitosti sme sa v meste pod Zoborom stretli a porozprávali s jedným zo zakladateľov slovenského klubu Nočných vlkov Ivanom Sklenárom a známym slovenským morotkárom a svetobežníkom Milanom Bencom, ktorý má dobré priateľské vzťahy ako s ruskými, tak aj so slovenskými Nočnými vlkmi a tiež sa zúčastnil na viacerých spoločných podujatiach. Ich všetkých spája aj ďalší projekt, ale o tom sa porozprávame trochu neskôr.

Na snímke členovia klubu darovali motorkársku vestu budúcemu členovi
Na snímke členovia klubu darovali motorkársku vestu budúcemu členovi

Nitrianski motorkári 19. januára tohto roka založili občianske združenie Noční vlci Slovakia. Dátum založenia klubu si nezvolili náhodne: „napasovali“ ho presne na narodeniny „vodcu celej svorky“ – Alexandra Žaldostanova – „Chirurga“. Majú vlastnú klubovňu a každú tretiu stredu v mesiaci sa tam stretávajú členovia klubu. Diskutujú o aktuálnych otázkach činnosti klubu, preberajú technické novinky, vymieňajú si informácie o tom, čo nové sa objavilo v motoristickom svete a o tom, kde a aké akcie zorganizovali Noční vlci z Ruska, debatujú o organizácií a účastí na rôznych podujatiach.

Na snímke jeden z členov
Na snímke jeden z členov

Svoju činnosť orientujú podľa smerníc „hlavnej svorky“: snažia sa pomáhať mladým domácim motorkárom, starať sa o bezpečnosť na cestách a zaoberajú sa aj charitatívnou činnosťou. Najviac pomáhajú Zariadeniu sociálnych služieb Kreatív v Klasove /obec blízko Nitry – a o nedávnej Mikulášskej akcii sme informovali aj našich čitateľov/.

Zajtra naši hostia porozprávajú o tom, akým veľkolepým šou ukončili Noční vlci tohtoročnú motorkársku sezónu v Moskve. Pokračovanie zajtra…

Eugen Rusnák

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

19:43

19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali