“Môj otec bol ako kráľ, vlastnil niekoľko kakaových plantáží a zamestnával viac ako 100 ľudí,” obhajoval sa agresívne ghanský migrant pred súdom kvôli znásilneniu

“Môj otec bol ako kráľ, vlastnil niekoľko kakaových plantáží a zamestnával viac ako 100 ľudí,” obhajoval sa agresívne ghanský migrant pred súdom kvôli znásilneniu

Bonn 26. septembra 2017 (HSP/welt/Foto: TASR/AP-Patrick Semansky)

 

31-ročný ghanský migrant Eric X. je predvedený pred krajinský súd v Bonne za brutálne znásilnenie. Počas súdneho procesu upútal na seba značnú pozornosť svojím neadekvátnym agresívnym správaním

Ilustračné foto

K jeho činu došlo v noci na 2. apríla, keď vošiel do prírodného parku v bonnskom Siegaue a veľkým nožom prerezal stan, v ktorom boli 23-ročná študentka a jej o tri roky starší priateľ. Vzal im šesť eur a mobilný reproduktor, no potom ženu vytiahol zo stanu a o zhruba desať metrov ďalej ju znásilnil. O pár dní neskôr ho polícia zatkla, usvedčila na základe DNA a priviedla pred súd.

Reklama

Po predslove prokurátorky začal Eric X. vypovedať. “Mám veľa vecí, ktoré chcem povedať. Moji právnici povedali, že by som ich nemal hovoriť. Nerozumiem, prečo by som mal mlčať o prípade, o ktorom nič neviem,” zdôrazňuje.

Predsedajúci sudca Marc Eumann žiada od neho identifikovať sa, pričom Eric X. ihneď prejavoval agresivitu. Často prerušovaný rozpráva v angličtine okrem iného aj o únikových cestách z Afriky do Európy a o nedostatočných kontrolách.

Reklama

Napriek mnohým sudcovým výzvam, aby hovoril podstatné veci, naďalej si rozpráva svoje o tom, že jeho otec vlastnil niekoľko kakaových plantáží a zamestnával viac ako 100 ľudí: “Môj otec bol ako kráľ. Mal veľa peňazí a bol veľmi dobre známy. V Ghane, kráľ môže mať toľko žien, koľko chce, ak zvládne sa o ne postarať.”

Eric X. bol jediný mužský potomok spomedzi deviatich sestier od viacerých manželiek. Vyštudoval školu. V roku 2014 po hádke o dedičstvo krstného švagra smrteľne zranil a utiekol preč zo strachu z pomsty do Líbye a odtiaľ ho pašerák previezol do Talianska. Potom, ako mu rakúske úrady po odobratí odtlačkov prstov zamietli pobyt v ich krajine, skúsil to v Nemecku. Tu mu policajti vo Frankfurte nad Mohanom znova odobrali odtlačky prstov a poslali do ubytovacieho zariadenia v Giessene, až nakoniec skončil v utečeneckom tábore v St. Augustine neďaleko Bonnu.

K svojmu činu povedal to, že v ten deň sa vybral do Siegburgu do kláštora pomodliť sa, pretože je “kresťan”. Sudca Eumann mu pripomína, že jeho DNA je identické s tým nájdením na mieste činu. No Eric X. zareagoval, že žena bola “prostitútkou”.

Právnici znásilnenej ženy a jej priateľa sa obávajú správania odporcu. V nasledujúcich dňoch by mali pred súdom vypovedať aj obete. Konečné rozhodnutie by malo vzísť na konci októbra.

 

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

19:43

19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali