Medzi islamskými teroristami a ukrajinskými rusofóbmi je čoraz menej rozdielov

Medzi islamskými teroristami a ukrajinskými rusofóbmi je čoraz menej rozdielov

Moskva 22. decembra 2016 (HSP/Foto:TASR/AP

 

Anton Krylov sa na portáli rusvesna  venoval porovnaniu ukrajinských rusofóbnych nacionalistov a islamistov. Podľa jeho slov, udalosti posledných dní umožnili nájsť množstvo paralel medzi islamskými radikálmi a ukrajinskými rusofóbnymi nacionalistami

Banderovci i islamisti oslavujú a ospravedlňujú vraždy diplomatov. Banderovci i islamisti sa kochajú v útokoch voči bezbrannému civilnému obyvateľstvu a takisto vedú špinavú propagandistickú vojnu, ktorá však už stratila v očiach väčšiny svetovej verejnosti svoju dôveryhodnosť.

Reklama
Ilustračné foto
Ilustračné foto

Trapnosť mainstreamovej protiruskej propagandy “sprofanovanej školy mediálnych presstitútov starého amerického razenia” zašla až tak ďaleko, že už sa začali aj v západných masovokomunikačných prostriedkoch objavovať informácie, ktoré na tieto skutočnosti poukazujú a prichádza k čoraz silnejším snahám publikovať reálne informácie.

Čoraz viac západných žurnalistov sa dištancuje od skupiny uvedených mediálnych proamerických presstitútov “starej školy”. Proces začal v USA a Veľkej Británii, k najservilnejším mediálnym satelitom v EÚ samozrejme dorazí až neskôr, pričom platí axióma, že čím bezvýznamnejší plátok, tým ťažšie sa vyrovnáva s pertraktovanými zmenami v informovaní svetových médií.

Reklama

Dôkazom, že k zmenám v hodnotení medzinárodne politickej situácie zo strany západných médií naozaj prichádza a primitívna rusofóbna propaganda sa dostáva na vedľajšiu koľaj môžu byť napríklad aj články západných žurnalistov, publikované na stránkach svetových mienkotvorných denníkov v posledných dňoch.

Stačí si prečítať články Petra Hitchensa: Amid the bombs of Aleppo, all you can hear are the lies (Daily Mail) , Patricka Cookberna: There’s more propaganda than news coming out of Aleppo this week (Independent) či Stephena Kinzera: The media are misleading the public on Syria (Boston Globe)  a človek jednoznačne zistí, že situácia sa naozaj začína meniť.

Samozrejme aj naďalej existujú a budú existovať v médiách skupiny intelektuálne menej vyspelých propagandistov. Skutočne mysliaci človek chápe, že nemôže reálne očakávať nič konštruktívne od stredoveky ladených primitívov z krajín Perzského zálivu, ukrajinských rusofóbov, či novinárov na výplatnej páske USA v krajinách EÚ. Mnohí z týchto jedincov nikdy nepochopia jemné odtiene a skutočnosti, neodhalia príznaky, kedy už propaganda “prešvihla únosnú mieru” a začína pôsobiť kontraproduktívne. Takýmto presstitútom naozaj neostáva nič iné len tupo pokračovať v tom na čo sú zvyknutí, pretože nič iného nedokážu.

Nemá význam baviť sa o žurnalistike v takých krajinách ako Saudská Arábia, Katar či Spojené arabské emiráty. Vrchol pyramídy propagandistického “žurnalistického idiotizmu” však momentálne predstavujú provládne denníky na Ukrajine.

Kým všade vo svete žurnalisti a politici odsúdili vraždu ruského veľvyslanca Andreja Karlova – a urobili to aj žurnalisti zo západných spoločností, ktoré zastávajú výrazne protiruský postoj, tak ukrajinskí provládni žurnalisti zaujali iný postoj.

Reklama

Ukrajinskí žurnalisti a politici buď nevenovali smrti Andreja Karlova takmer žiadnu pozornosť, alebo si prihrievali svoju polievočku – tak ako to urobil napríklad Pavol Klimkin, ktorý na Twittere napísal “Rusko nesie zodpovednosť za narušenie práv človeka a smrť tisícov nevinných ľudí v Sýrii a na Ukrajine”.

Banderovec Parasjuk sa vražde Karlova otvorene potešil a na Facebooku sa doslovne na adresu atentátnika vyjadril: “Ak je človek ochotný bojovať za svoje ideály a pravdu aj tým, že obetuje svoj život, môžeme o ňom povedať doslovne že je hrdina”. Otázka teda znie – kedy sa Parasjuk rozhodne stať sa hrdinom, alebo to máme chápať tak, že za jeho ideály sa musia stať hrdinami tisícky mladých ukrajinských chlapcov, ktorí zahynú na fronte, len aby mohol zbabelý Parasjuk z bezpečia v zázemí rozdávať svoje rozumy?

Ukrajinský provládny novinár Jurij Butusov, ktorému sa napriek všetkým snahám nepodarilo dostať do ukrajinského parlamentu zverejnil článok, v ktorom tureckého teroristu, vraha ruského diplomata Karlova prirovnal k ukrajinskému banderovcovi Nikolajovi Lemikovi, ktorý v roku 1933 v Ľvove zavraždil sovietskeho diplomata.

Butusov v článku napísal, že Lemik a Altyntaš sa mstili ruskému nepriateľovi za hladomor na Ukrajine a smrť nevinných ľudí v Aleppe a vyjadril nad atentátom v Turecku uspokojenie. Tým sa de facto znížil na úroveň islamistických teroristov a džihádistických propagandistov, možno pri písaní svojho článku aj zdvíhal varovne prst smerom k oblohe. Džihádistickí propagandisti a ukrajinskí novinári považujú evidentne za normálne vraždenie diplomatov i nepohodlných novinárov.

Butusov i Parasjuk svoju duchovnú príbuznosť s džihádistami dokázali aj osobne, kedy ospevovali útoky extrémistov napríklad na ruské veľvyslanectvo v Kyjeve (Parasjuk samozrejme niektoré z týchto útokov pod bezpečnou ochranou ukrajinskej polície aj viedol, útoky luzy na ruské veľvyslanectvo sú určite bezpečnejšie ako služba v zóne ATO, kde sa nachádzajú ozbrojení “separi”.

Reklama

Ale aj tak by bolo zaujímavé zistiť, ako by sa Butusov a Parasjuk stavali k tomu, keby sa dozvedeli, že sa chystá atentát na nich. To by sme sa určite z ich vystrašeného kotkodákania dozvedeli veľa o tom, že atentát je neprijateľným útokom na princípy fungovania ľudskej civilizácie a istou likvidáciou demokratických hodnôt a že atentáty treba rázne odsúdiť.

Na záver na zamyslenie dve ruské príslovia “Na každú riť rastie pŕhľava” a “na každú sviňu sa varí voda” – a platí to aj pre džihádistu, alebo banderovca.

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali