Médiá preberajú obrovské dedičstvo vdovy Ivany Gottovej. Peniaze budú tiecť aj po smrti Zlatého slávika

Médiá preberajú obrovské dedičstvo vdovy Ivany Gottovej. Peniaze budú tiecť aj po smrti Zlatého slávika

Praha 20. októbra 2019 (HSP/Sputnik/Foto:TASR-Bohdan Kopčák)

 

Takmer mesiac v slovenských médiách panuje téma zosnulého Karla Gotta a jeho osobného života. Portál Blesk dnes prišiel so správou, že vdova českého speváka Ivana Gottová zdedila po jeho smrti nielen majetok, ale každoročne by tiež za jeho piesne mala dostávať peniaze

Na snímke Karel Gott a Ivana Gottová

Z informácií portálu vyplýva, že Ochranný zväz autorský pre práva k dielam hudobným (OSA) a Integrate každý rok platili Gottovi asi 7 miliónov korún. Ide o pasívny príjem, ktorý spevák dostával za hranie svojich piesní. Rodina bude aj naďalej dostávať tieto peniaze, a ako portál zdôrazňuje, toto percento rozhodne zostane na vrchole minimálne do Vianoc.

Reklama

Autor článku dodáva, že značná suma mohla byť ešte väčšia, keby Gott bol autorom svojich populárnych pesničiek. Lenže to tak v 98 percentách nebolo.

 

Reklama

Majetok

V piatok Blesk zverejnil celý zoznam majetku Gottovej rodiny, s predbežnými informáciami o sumách, a komu konkrétne patria:

 

Vila na Bertramke

Odhadovaná hodnota: cca 70 miliónov korún (podľa Bleskom oslovených realitných maklérov). Od roku 2016 je vlastníkom Ivana Gottová.

Reklama

 

Veci vo vile na Bertramke a majetkové práva (autá, obrazy, hodinky, starožitnosti atď.)

Odhadovaná hodnota: Desiatky miliónov korún, možno aj viac. Od úmrtia Karla patrí vdove Ivane Gottovej (od úmrtia manžela, teda od októbra 2019). Zároveň, ak spevák v závete neurčil, že konkrétne časti tohto majetku pripadnú niektorému z jeho detí či nejakej inej osobe, všetko dedí Ivana.

 

Chalupa v Doubice

Reklama

Odhadovaná hodnota: cca 7 miliónov korún (podľa Bleskom oslovených realitných maklérov). Od roku 2018 je majiteľkou Ivana Gottová.

Poznámka: Pôvodne bola podľa Blesku napísaná na Gottovu svokru Blanku (68).

 

Byt v Košíře s garážou

Odhadovaná hodnota: cca 4,5 miliónov korún. Od roku 2007 je majiteľkou Ivana Gottová.

Poznámka: Pôvodne bol napísaný na speváka, v byte žije jeho svokra Blanka. Nebude súčasťou dedičského konania.

 

Karel Gott Agency s.r.o.

Odhadovaná hodnota: cca 20 miliónov korún (podľa Bleskom oslovených realitných maklérov). Od roku 2018 je vlastníkom Ivana Gottová. Pri zakladaní firmy boli manželia spoločníci.

 

Reklama

Spevákov účet v Komerčnej banke

Odhadovaná suma nie je známa. Gott ju za života previedol na manželku Ivanu.

 

Ochranná známka na meno Karel Gott

Odhadovaná hodnota: cca 150 miliónov korún (podľa Bleskom oslovených odborníkov). Patrí od roku 2015 firme Karel Gott Agency, teda Ivane. Ochranná známka platí v Česku aj v celej Európskej únii. Toto spadá do dedičského konania.

Reklama

 

Ochranná známka na podpis Karla Gotta

Odhadovaná hodnota: cca 100 miliónov korún (podľa Bleskom oslovených odborníkov). Od roku 2014 ju mal zaregistrovanú Karel Gott. Po smrti speváka je známka predmetom dedičstva.

 

Smrť Karla Gotta

Reklama

Karel Gott zomrel vo veku 80 rokov. Slávik navždy odišiel krátko pred polnocou v utorok 1. októbra, a to obklopený svojou rodinou. Na verejnosť sa táto smutná správa dostala až v nasledujúci deň.

Oznámenie o smrti Maestra prišla potom čo nedávno oznámil, že trpí akútnou leukémiou. V tom čase už podstupoval liečbu. Už v minulosti sa ale potýkal s vážnymi zdravotnými problémami. Bohužiaľ teraz táto zákerná choroba nad zlatým slávikom vyhrala.

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:37

Kapacity vlakov sa pred Veľkou nocou napĺňajú, najvyťaženejšie vlaky sú aktuálne obsadené v priemere na 84 %. Väčšina expresných vlakov z Bratislavy do Košíc je už takmer plná. Záujem je tiež o InterCity (IC) vlaky a takmer vypredané sú aj niektoré medzištátne rýchliky z Košíc do Mukačeva. Vo štvrtok o tom informoval hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Dominik Drevický.

13:36

Odborová asociácia výpravcov a dispečerov (OAVD) a Federácia strojvodcov (FS) vnímajú pozitívne aktivity Železníc SR (ŽSR) k dlhodobejšej stabilizácii zamestnancov. Za negatívum však považujú, že sa nepodarilo nájsť rýchle riešenie akútneho nedostatku zamestnancov na železniciach. OAVD to uviedla v súvislosti s rokovaním za okrúhlym stolom, ktoré sa uskutočnilo v utorok (26. 3.). Informoval o tom podpredseda republikovej rady OAVD Matej Ferencei.

13:36

Deficit verejných financií môže tento rok dosiahnuť úroveň 7,483 miliardy eur alebo 5,8 % hrubého domáceho produktu (HDP). V aktuálnom marcovom odhade to predpokladá Rada pre rozpočtovú zodpovednosť (RRZ). Oproti februáru znížila svoju prognózu schodku o 133 miliónov eur.

13:35

Filipínsky prezident Ferdinand Marcos vo štvrtok vyhlásil, že jeho krajina sa “nenechá umlčať Čínou.” Čínske ministerstvo obrany zas obvinilo Filipíny zo zámerných provokácií “s pomocou vonkajších mocností”. Tieto vyhlásenia nadväzujú na nedávny incident plavidiel oboch krajín v Juhočínskom mori.

13:24

Delegácia členov Kongresu USA počas návštevy Taiwanu vo štvrtok prisľúbila taiwanskej prezidentke Cchaj Jing-wen pokračujúcu americkú podporu.

Delegácia bola vedená republikánskym kongresmanom Jackom Bergmanom, ktorý predsedá podvýboru americkej Snemovne reprezentantov pre spravodajské služby a špeciálne operácie.

Cchaj Jing-wen, Jack Bergman
Taiwanská prezidentka Cchaj Jing-wen a republikánsky kongresman Jack Bergman pózujú počas stretnutia
13:16

Moskovská polícia zadržala za uplynulých 24 hodín piatich nezávislých novinárov, pričom jeden z nich tvrdí, že ho aj zbili. Vo štvrtok to oznámila ľudskoprávna monitorovacia organizácia OVD-Info.

13:07

Ruský prezident Vladimir Putin sa zrejme neplánuje stretnúť s rodinami obetí minulotýždňového teroristického útoku na predmestí Moskvy, pri ktorom zahynulo 143 ľudí. Kremeľ vo štvrtok takúto schôdzku nenaznačil.

13:00

Rusko nemá v úmysle napadnúť žiadnu krajinu NATO a nezaútočí na Poľsko, pobaltské štáty ani Českú republiku, ale ak Západ dodá Ukrajine stíhačky F-16, ruské sily ich zostrelia, vyhlásil v stredu večer ruský prezident Vladimir Putin.

12:47

Pakistanská polícia zadržala otca a syna po tom, čo sa na internete začalo šíriť video, na ktorom muž škrtí svoju sestru. Oznámili to vo štvrtok pakistanskí policajní predstavitelia.

12:39

Dovedna už štyri úmrtia preveruje japonská farmaceutická spoločnosť Kobayashi Pharmaceutical v súvislosti s ich možným prepojením na užitie výživových doplnkov, ktoré minulý týždeň stiahla z predaja. Prípadom sa zaoberá aj japonské ministerstvo zdravotníctva.

12:05

Jeden zo šoférov autobusu, ktorý v stredu havaroval pri nemeckom Lipsku, bol 53-ročný Slovák. V čase nehody, ktorá si vyžiadala štyri obete na životoch, však šoféroval jeho 62-ročný český kolega. Vodiči medzi obeťami nie sú.

11:50

Neďaleko pamätníka padlých vojakov Červenej armády vo Viedni vznikli dva veľké portréty nedávno zosnulého ruského opozičného lídra Alexeja Navaľného. Nasprejované sú na múre patriacemu k pozemku, ktorý vlastní šľachtická rodina bývalého a tiež už zosnulého ministra zahraničných vecí ČR Karla Schwarzenberga.

Navalny
Na snímke obraz Alexeja Navaľného na múre
11:23

Ceny benzínov a nafty pred veľkonočnými sviatkami zdraželi o tri centy za liter. Spotrebiteľské ceny oboch benzínov dosiahli najvyššie hodnoty za posledných 20 týždňov.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali