Matovič o Čaputovej: Tak sa normálna žena nespráva! Odporné

Matovič o Čaputovej: Tak sa normálna žena nespráva! Odporné

Bratislava 2. januára 2023 (HSP/Foto: TASR-Martin Baumann)

 

Pamätáte si ešte na video Igora Matoviča z obdobia pred voľbami, ktorému dal názov Precitol som? Obul sa v ňom do USA, ktoré označil za príčinu chaosu. Zistil však, že odpor ku korupcii, z ktorej takmer všetky masmédiá obviňovali Fica, má vyššiu pridanú hodnotu, a tak na YouTube pribudlo video akejsi vily neboráka Francúza s ceduľkou Majetok SR

Igor Matovič
Igor Matovič

Politiku proste Matovič odjakživa robil ako rýchlu a lacnú reklamu vo svojom časopise. Hlavne, aby prinášala zisk. A rovnako, ako sa v minulosti pokúsil politicky zhodnotiť odpor k užívaniu drog (slávny dážď striekačiek na hlavu poslanca), nie veľmi vysokú popularitu USA u nás, neskôr odpor ku korupcii, pohotovo využíva aj pokles popularity Zuzany Čaputovej. Včera ju nazval “poskokom nejakej kaviarne či ambasády”. Matovičov program proste bol a bude nájsť si niečo, z čoho sa dajú vykresať schody nenávisti, ktoré by ho vyniesli čo najvyššie.

Reklama

Prezidentka veľmi horlivo bojuje proti rozdeľovaniu spoločnosti a nenávistným vyjadreniam na sociálnej sieti – selektívne však, len ak sa týkajú jej osoby, jej rodiny, či jej politického hniezda, progresívcov a liberálov. Do Fica sa za jeho vyjadrenia obula už nie raz, ale to je opozícia, tam sa akosi nejaká tá nevraživosť predpokladá. Ako sa však zachová, ak ju poskokom nazve človek, ktorému už dvakrát odovzdávala menovací dekrét, raz ako premiérovi a druhý krát ako ministrovi?

Matovič na sociálnej sieti včera kritizoval prezidentku za to, že neocenila nejakým tým štátnym vyznamenaním Jána Budaja a Milana Kňažka. Budaj je kontroverznou osobou a už toľkokrát preplachtil z jednej politickej strany do druhej, že sa to akosi automaticky vždy po nejakom čase od neho očakáva. Viacero osobností ho však obviňuje z toho, že má totalitárne sklony, ktoré vraj prejavil aj na tribúne v novembri 89, kedy kádroval a lustroval, určoval, kto na tribúne vystúpiť smie, a kto nie. Kňažko, populárny herec (mimochodom aj posledný minister kultúry, ktorý dokázal slovenčinu odlíšiť od prešporského nárečia), bol už v roku 89 známy tým, že podpísal Chartu 77. Ďalší rešpekt ľudí si získal, keď sa postavil za politických väzňov a potom, čo sa s ním odmietol stretnúť socialistický minister kultúry Koyš, vrátil titul zaslúžilého umelca. Takmer pre celú jednu generáciu bol hlasom Novembra. Vždy tvrdil, že bolo chybou, že sme po Novembri odmietli vysporiadať sa s minulosťou, odmietal hrubú čiaru Václava Havla. Tak či onak, obaja sú silnými osobnosťami, ktoré už navždy budú spájané s Nežnou revolúciou na Slovensku.

Reklama

A podľa Matoviča mali byť obaja ocenení. Alebo aspoň Kňažko:

 

Pani prezidentka, to naozaj nie?

“Mal som maličkú nádej, že dnes bude ten deň a Čaputová dokáže prekročiť svoj tieň a dokáže odkliať zaujatosť slovenských prezidentov voči dvom ľuďom, ktorí boli hlavnými strojcami Novembra. Nedokázala to a Milan Kňažko s Jánom Budajom sú aj po 30 rokoch ľudia, na ktorých slovenským prezidentom vôbec nezáleží. Veď ako inak si môžeme všetci, ktorí si uvedomuje ich nezastupiteľnú rolu v zlomových časoch, vysvetliť to, že najvyššie štátne ocenenia sa už ušli viac ako tisícke rôznych ľudí, ale dvom ľuďom, bez ktorých by sme slobodnou krajinou možno ani neboli, sa ocenenie ani za 30 rokov štátu neušli?

Povedzme si pravdu. Prezidenti vyberajú ocenenia politicky a zásadne nedávajú ocenenia ľuďom z iného politického tábora. A keď by sa už taká “chyba” išla náhodou stať, aktivistickí “poradcovia” sa postarajú, aby sa takáto “chyba” nestala. To je zneužívanie úradu prezidenta, nič iné.

Prezidentku som opakovane na krivdu voči velikánom Novembra upozornil, ona si však dá radšej radiť kukuričnými hrdinami Novembra (ktorí na ňom zásluhy nemali, len sa k nim dodatočne akosi hlásia) … a tí teda spomenutú dvojku v láske nemajú.

Reklama

A ak by teda chcela použiť výhovorku, že Budaj je aktívny politik, preto to nie je vhodné, tak Kňažko ním nie je a vzhľadom na vek, by ocenený mohol byť v pohode aj bez Budaja … a Budaj až keď v politike skončí. To by sme však museli mať skutočnú pani prezidentku, a nie len hovorkyňu bratislavskej kaviarne, ktorej najmä názory Milana Kňažka vôbec nejdú po ruke.

Neviem, či to nie je hriech, ale ja by som si vážne prial mať konečne prezidentku či prezidenta, ktorý nebude len poskokom nejakej kaviarne či ambasády. Ktorý bude spravodlivý do špiku kosti. Ktorý nehrá pred ľuďmi divadlo na krásu. A pre ktorého podpora rodiny bude posvätná, a nie že bude proti podpore rodín bojovať až na Ústavnom súde ako prezidentka súčasná.”

 

Falošná žena, ktorá používa dvojaký meter

Pod svoj text dostal množstvo komentárov, hlavne od svojich skalných fanúšikov. Iné sa ani očakávať nedá, lebo blokuje a maže každého kritika, každú kritiku. A predsa sa tam jeden objavil: “Túto našu pani prezidentku nám závidí celý svet, len doma si ju nevieme oceniť! Maximálne nediplomatické, pán Matovič!”

A Matovič sa odpoveďou nezaprel: “… a to je presne tá progresívna propaganda. Ju nám určite nikto normálny nezávidí. Falošná žena, ktorá používa nie dvojaký meter ale kilometer. Keď Sulík dal cez skrátené (legislatívne konanie – pozn. redakcie), aby pes mohol chodiť do reštaurácie, bez mihnutia oka mu to podpísala. Keď ja som dal cez skrátené 200 eur na dieťa, najprv požiadala parlament o zrušenie a keď jej to nevyšlo, tak požiadala Ústavný súd, aby pomoc rodinám zrušil. Tak sa normálna žena nespráva a nieto ešte prezidentka. Právo psa je jej viac ako právo dieťaťa. Odporné.

Reklama

Verbálna ruvačka pokračuje. Už aj preto, aby to čím skôr skončilo, by sa nám zišli predčasné voľby.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

08:26

Ničivé búrky, ktoré v uplynulých dňoch zasiahli metropolitnú oblasť mesta Houston v americkom štáte Texas, si dosiaľ vyžiadali sedem obetí na životoch. V piatok o tom informovali miestne úrady, píše agentúra AFP.

Včera 20:21

Hrubý domáci produkt (HDP) Ruska sa v prvom štvrťroku 2024 medziročne zvýšil o 5,4 % po náraste o 4,9 % v predchádzajúcom kvartáli. TASR o tom informuje na základe správy portálu tradingeconomics, ktorý sa odvolal na v piatok zverejnené predbežné údaje štatistického úradu Ruskej federácie.

Včera 20:14

Paul McCartney sa stal prvým hudobníkom-miliardárom v Spojenom kráľovstve. Vyplýva to z najnovšieho zoznamu najbohatších ľudí alebo rodín žijúcich v krajine zostavenom nedeľníkom The Sunday Times.

Včera 20:14

Traja zahraniční turisti a jeden Afganec zahynuli pri ozbrojenom útoku, ktorý sa odohral v piatok v stredoafganskej provincii Bámján.

Včera 20:13

Francúzsko, ktoré vo štvrtok obvinilo Azerbajdžan zo zasahovania do diania v Novej Kaledónii, odhalilo “masívnu a koordinovanú” online kampaň obviňujúcu francúzsku políciu zo streľby do účastníkov demonštrácií za nezávislosť Novej Kaledónie.

Včera 20:12

Švédsko v piatok celoštátne posilnilo bezpečnostné opatrenia na ochranu židovskej komunity po tom, ako ráno zazneli výstrely v blízkosti izraelského veľvyslanectva v Štokholme. Oznámila to v piatok tamojšia polícia.

Včera 20:05

Vedci potvrdili existenciu oblastí prepadu, čím potvrdili jednu z teórií Alberta Einsteina. Zároveň sa im podarilo zistiť, že tieto oblasti pôsobia na okolie gravitačnou silou patriacou k najsilnejším doteraz nameraným v našej Galaxii, uvádza nová štúdia.

Včera 18:37

Buckinghamský palác v piatok oznámil, že kráľ Karol III. sa začiatkom júna vo Francúzsku zúčastní na spomienkových podujatiach pri príležitosti 80. výročia vylodenia spojencov. Ako pripomenula agentúra AFP, pôjde o kráľovu prvú zahraničnú cestu odvtedy, ako mu bolo diagnostikované onkologické ochorenie.

Včera 18:31

Izraelská armáda objavila počas nočnej operácie v Pásme Gazy telá troch rukojemníkov odvlečených z juhu Izraela pri vpáde palestínskych militantov zo 7. októbra 2023.

Včera 18:22

Vatikánske Dikastérium pre náuku viery vydalo nové normy posudzovania údajných nadprirodzených javov. Nový dokument nadobudne platnosť v nedeľu 19. mája.

Včera 17:54

Vyše 250 ľudí vrátane troch Európanov zadržali západne od iránskej metropoly Teherán za údajnú propagáciu satanizmu. Oznámila to v piatok tamojšia polícia.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Mravec sa živí kvetom púpavy počas slnečného dňa v mestskom parku v estónskom Talinne

Autor: AP/Sergei Grits

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali