Ľuboš Blaha: “Nevieme, či je komunikácia z Threemy autentická. Nevieme, či ju zmanipuloval bývalý spravodajca Tóth alebo údajná agentka Tódová alebo niekto iný. Zistíme to, až keď to preverí súd”

Ľuboš Blaha: “Nevieme, či je komunikácia z Threemy autentická. Nevieme, či ju zmanipuloval bývalý spravodajca Tóth alebo údajná agentka Tódová alebo niekto iný. Zistíme to, až keď to preverí súd”

Bratislava 4. októbra 2019 (HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

V súvislosti s ex-štátnou tajomníčkou ministerstva spravodlivosti Monikou Jankovskou, ktorá odstúpila podľa jej slov po mediálnom nátlaku na jej osobu, po zverejnení údajnej komunikácie obvineného podnikateľa Mariana Kočnera, a po najnovšie zverejnených ďalších správach z Kočnerovej Threemy hovorí vládny poslanec Ľuboš Blaha, ktorý je členom poslaneckého klubu Smer-SD,o “zovšeobecneniach a konšpiráciách” liberálnych médii.

Na snímke Ľuboš Blaha

To, že tento týždeň v známych mainstreamových médiách vyšli ďalšie články o Monike Jankovskej, v ktorých sa opäť vo veľkom poukazuje na údajné prepojenia Mariana Kočnera so Smerom-SD, vníma Ľuboš Blaha ako účelové. “Prepánakráľa, čo tu slniečkari onanujú nad Jankovskou? Odišla z vládnej funkcie – vybavené. Ak sa preukáže, že porušila zákon, bude niesť následky. Ale o tom môže rozhodnúť len súd, nie Denník N ani denník SME.”

Reklama

Tvrdí, že jeden z vlastníkov novín SME Haščák by mal radšej vysvetľovať svoje sms-ky s Kočnerom o “odj…ní ču..a”. “A Tódová z Denníka N nech vysvetľuje, že došla podvodom k titulu,” píše Ľuboš Blaha na Facebooku.

“Politicky bola zodpovednosť vyvodená, to je celé. Na základe údajného individuálneho zlyhania tu teraz vytvárať zovšeobecnenia o vláde a liberálne konšpirácie, je primitívne a hlúpe. Jediné, čo sa k tomu dá povedať – padni, komu padni. Vôbec sa tým netreba zaoberať, je to vec vyšetrovateľov, nie politikov.”

Reklama

Na kauze Jankovskej je podľa Ľuboša Blahu zaujímavé to, že Denník N má k dispozícii celú komunikáciu Threemy a či je autentická, zatiaľ nevieme. “Či ju zmanipuloval bývalý spravodajca Tóth alebo údajná agentka Tódová alebo niekto iný, nevieme. To zistíme, až keď to preverí súd. Ale jedna vec je mimoriadne zaujímavá. Ešte raz – Denník N má od začiatku k dispozícii celú komunikáciu Kočnera. Čiže Denník N má celý čas aj komunikáciu, ktorú dnes vydali médiá. Povedzte – ako je možné, že sa táto komunikácia zverejnila až dnes?”

“Prečo nešla von povedzme v čase odvolávania premiéra? Alebo hneď, ako sa prevalila kauza s Jankovskou? Prečo?” Pýta sa médii a ich vlastníkov šéf výboru NR SR pre európske záležitosti. Vysvetlení podľa jeho názoru nie je veľa. “Zjavne ľudí ťahajú za nos. A dávkujú svoje informácie. Pretože chcú politicky vyťažiť z informácií od Kočnera. Zároveň tým maria vyšetrovanie – opäť v prospech Kočnera. Slúžia mu? To je prvá možnosť.”

“Alebo slúžia niekomu inému. A mstia sa tým Smeru, lebo zrejme ich mocipánom ušli nejaké kšefty. Stačí sa zamyslieť, kto vlastní tých, kto vypúšťajú týmto mimoriadne čudným spôsobom závažné informácie. Penta vlastní SME, Eset vlastní Denník N. Sorry, ale to nie sú žiadne družstvá ani obecné podniky. Tieto médiá, čo tu dnes politicky zneužívajú trestnoprávnu kauzu, sú vlastnené dvoma najbohatšími finančnými skupinami/firmami na Slovensku, ktoré tu majú brutal záujmy – ono to asi nebude o ideáloch, že.”

Blaha sa znova pýta tú istú ozázku “Ako je možné, že niekto skrýva tieto informácie a dávkuje ich? Celý čas má to, čo vyšlo dnes. A skrýva to. Tutle to. Čaká. Ak niekto nie je idiot, tak sa spýta: na čo čaká? Prečo to nedal von hneď? Prečo taktizuje? Prečo manipuluje? Je to iba spravodajská hra? Vydierajú niekoho? Možno naznačujú, že to nemusia uverejniť, ak…? Prečo otáľajú? Prečo to nezverejnia celé?”

“Mňa nezaujíma Jankovská, to nech rieši súd. Mňa zaujíma Denník N a SME – lebo to, čo robia, je sakramentsky podozrivé. To, čo robia, sú predsa praktiky mafie, alebo praktiky tajných služieb, ale celkom isto nie praktiky žurnalistov. Videli ste už novinárov, ktorí majú kompromitujúci materiál a neuverejnia ho? A čakajú a postupne ho dávkujú?”

Reklama

Toto podľa neho robia iba novinári, ktorí na tom chcú zbohatnúť, alebo slúžia nejakej spravodajskej službe, alebo politicky niekomu slúžia. “Ak chcete naplniť svoje novinárske poslanie, informáciu uverejnite. Celú. Lebo ide o to, aby svet vedel, čo ste zistili. Nerobíte politiku, informujete. Ste novinár. Toto ale Denník N ani SME nerobia. Veľká otázka – prečo?”

Následne sa Ľuboš Blaha zameral na reportérku Moniku Tódovú, ktorá spracúva gro o Kočnerovi, Threeme, Smere. Prvou možnosťou je podľa neho to, že “Tódová chce lóve a myslí si, že jej niekto zaplatí za to, že niečo neuverejní. Čisto špekulácia, ale logicky – dáva to zmysel. Prečo inak by Threemu dávkovala? Prečo by ju nezverejnila celú? Naznačuje niekomu, že niečo ísť von nemusí?”

“Po druhé, Todová je v tajnej službe. A má nejaké spravodajské úlohy. Niekoho zničiť. Postupne. Áno, hovorí sa to o nej, že slúžila. A áno, má informácie, ku ktorým sa nemá ako inak dostať. Tiež je to špekulácia, ale presne takto nejako vyzerá spravodajská hra… Čiže?”

Treťou možnosťou je podľa Blahu, že Monika Tódová niekomu politicky slúži. “Niekomu, kto chce vyvíjať nátlak na vládnu koalíciu. Lebo Jankovská je z vládnej strany. A tak si to chce niekto užiť. A politicky zneužiť. Problém je, že to robí za asistencie akože nezávislej novinárky. Bezodplatne? A robí to ESET alebo Penta? Ak áno, je to v súlade so zákonom? Zneužívať vyšetrovací spis na politiku? A na útok na štát? Nemala by tento prípad vyšetrovať NAKA?”

“Lebo, drahí moji, jedna vec je prísť k informáciám nezákonným spôsobom. A vyšetrovací spis je neverejný, čiže ide o porušovanie zákona. Ale úplne iná vec je s týmito informáciami kšeftovať. A ohrozovať národnú bezpečnosť. Je tu veľké podozrenie, že Denník N a SME týmto páchajú trestný čin. A ja fakt netuším, prečo naši drahí ochrancovia zákona z NAKA ešte pojedajú šišky. Adresu Denníka N predsa máte, príslušníci. Niekto tu hrá čudné spravodajské hry so Slovenskom. Je najvyšší čas dopapať.”

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:26

Moskovský súd odmietol v utorok odvolanie väzneného amerického novinára Evana Gershkovicha proti predĺženiu vyšetrovacej väzby. Gershkovich je ako prvý západný novinár od čias studenej vojny obvinený zo špionáže.

17:19

Nastavenie dôchodkového systému, vrátane druhého piliera, by malo byť upravené ústavným zákonom. Navrhuje ho opozičná Sloboda a Solidarita (SaS), ktorá sa obáva, že súčasná vláda Roberta Fica (Smer-SD) chce siahnuť na dôchodkové úspory ľudí. Liberáli plánujú osloviť kolegov z opozície, aby mohol byť ich návrh zaradený už do programu aktuálnej schôdze Národnej rady (NR) SR.

17:14

Spojené kráľovstvo do konca tohto desaťročie zvýši výdavky na obranu na úroveň 2,5 percenta hrubého domáceho produktu (HDP), oznámil v utorok britský premiér Rishi Sunak. Takisto potvrdil zvýšenie vojenskej pomoci pre Ukrajinu.

17:13

Litva odovzdala Ukrajine obrnené transportéry M577, oznámilo v utorok litovské ministerstvo obrany.

17:04

Najmladší syn princa Williama a jeho manželky Kate oslávil v utorok šesť rokov a pri tejto príležitosti manželský pár zverejnil na svojich účtoch na sociálnych sieťach jeho fotografiu. Záber usmievajúceho sa princa Louisa však manželia neposlali vopred ako embargovanú správu médiám, čo robievali v minulých rokoch.

princ Louis
Na snímke princ Louis
16:47

Ruské ministerstvo hospodárstva zlepšilo odhad tohtoročného vývoja ekonomiky, pričom predpokladá rast o takmer 3 %. Na druhej strane počíta s oslabením rubľa a postupným poklesom prebytku účtu platobnej bilancie.

16:44

Blízky spojenec ruského prezidenta Vladimira Putina varuje Európu pred odvetou Moskvy, ak Západ zabaví zmrazené ruské aktíva v hodnote takmer 300 miliárd USD (282,17 miliardy eur) a použije ich na pomoc Ukrajine.

16:43

Fínsku metropolu Helsinki v utorok prekvapili neobvyklé snehové prehánky, ktoré skomplikovali pozemnú aj leteckú dopravu.

16:43

Úrad vysokého komisára OSN pre ľudské práva (OHCHR) vyzval v utorok na medzinárodné vyšetrenie správ o masových hroboch v nemocniciach v Pásme Gazy, ktoré boli zničené pri obliehaní izraelskej armády. Podľa OHCHR mohlo totiž prísť k páchaniu vojnových zločinov.

16:42

Neformálne zasadnutie Severoatlantickej rady (NAC) na úrovni ministrov zahraničných vecí sa uskutoční 30. – 31. mája v Prahe.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali