Kto sa ešte v Kočnerovej Threeme nespomína, nech sa prihlási: V ďalšej komunikácii je aj Cibulková, Zuzulová, Sagan či moderátorka JOJ-ky

Kto sa ešte v Kočnerovej Threeme nespomína, nech sa prihlási: V ďalšej komunikácii je aj Cibulková, Zuzulová, Sagan či moderátorka JOJ-ky

Bratislava 22. augusta 2019 (HSP/Foto:Kombosnímka HSP/Foto:TASR/AP)

 

Denník Aktuality.sk dnes zverejnil ďalšie správy, ktoré majú pochádzať z Kočnerovej Theermy a z ktorých údajne vyplýva, že keď sa Kočnerovi nepodarilo založiť vlastnú stranu, tak si plánoval nejakú kúpiť. Aktuality.sk vo svojom článku tiež informujú o tom, že práve v tom čase mala snem strana Národná koalícia, ktorej členom bol aj Kočnerov právnik Marek Para. Zo správ má tiež vyplývať, že jeho stranu mali podporiť aj známi športovci

Na snímke zľava Dominika Cibulková, Peter Sagan a Veronika Velez Zuzulová

Podľa portálu mal Kočnerovi pomáhať pri založení strany Peter Tóth spolu so svojou manželkou Evou. V auguste 2017 mali rezortu vnútra oznámiť, že idú zbierať podpisy na vznik strany Cieľ.

Reklama

Podpisy mala zháňať aj Zsuzsovej kamarátka Silvia Téglasová. V správach o zhromažďovaní podpisov Zsuzsová spomína viacero miest a dokonca aj pomoc redaktorky TV JOJ. „Harky mas u Drahu Dobrovicsovej, na vratnici markizy, u starostu modran, chotina, marcelovej, u primatorky hurbanova, u postara v kolarove, na najvacsom vysokoskolskom intraku v ba a v nr, v zalozniach a v domove dochodcov,“ napísala Zsuzsová.

Drahu Dobrovicsová médiám potvrdila, že sa s Téglasovou osobne pozná. „Silvia mi povedala, že to práve ona zakladá nejakú politickú stranu. Hárok som aj osobne videla, ale nedostala som podpisové hárky na rozdávanie známym a ani som so žiadnym zberom podpisov aktívne nepomáhala,“ povedala televízna redaktorka.

Reklama

Dobrovicsová tiež povedala, že sa Zsuzsovou osobne nepozná a že sa s ňou míňala len na návšteve u spoločnej známej. To, že sa objavila v Kočnerovej Threeme ju prekvapilo. “Prečo ma spomínala, netuším, ale ľahšie je asi spočítať, koho ešte nespomenula. Zarazil a znepokojil ma titulok v clánku “Kontakt v televízií”, a následne uvedene moje meno, čo dôrazne odmietam. Spájať to s TV JOJ je prinajmenšom scestné!“ reagovala pre Omediach.com Dobrovicsová.

Ani spomínaná televízia Markíza o údajných podpisových hárkoch na vrátnici nič nevie. “Vedenie TV Markíza nevie nič o tejto údajnej aktivite. TV Markíza však nepodporovala činnosť ani zakladanie žiadnej politickej strany. Bolo by to úplne v rozpore s poslaním a pravidlami televízie,“ povedal Peter Papanek.

 

Známi športovci

Stranu mali podľa zverejnených Kočnerovych správ podporiť aj známi športovci. “Mám Zuzulovú, Cibulkovú a chcem zmáknuť Sagana; Slovensko do CIEĽA,“ napísal Kočner.

Reklama

Známa tenistka ale aj Saganov manažér tieto tvrdenia popreli.

 

Nemenovánu stranu Aktuality interpretovali ako Národnú koalíciu

Nakoniec sa však Kočner rozhodol, že namiesto zbierania podpisov si stranu kúpi. „S definitívnou platnosťou som sa rozhodol, že stranu kúpime a nebudeme dozbieravať podpisy,“ napísal 27. januára 2018. Zozbieranie podpisov totiž nie je jediný spôsob, ako sa dostať k politickej strane.

Aktuality si stanu spojili s Národnou koalíciou. O necelý mesiac potom, čo Kočner totiž poslal túto správu, mala snem strana Národná koalícia, ktorá vtedy obmenila celé vedenie. Zároveň ide podľa registra politických strán o jedinú stranu, v ktorej sa v spomínanom období diala nejaká personálna výmena v rámci ktorej, sa stal podpredsedom strany aj Kočnerov advokát Marek Para, ktorý vo funkcii zotrval do decembra minulého roka, píšu Aktuality. Realita je však taká, že Para prevzal Kočnerovu obhajobu v prípade zmeniek televízie Markíza až po odchode zo strany a od jari tohto roka zastupuje Kočnera aj v prípade obvinenia z objednávky vraždy Jána Kuciaka.

Reklama

Kočner mal mesiac po sneme, 24. apríla napísať Zsuzsovej: „Máme stranu.“ Na čo mu ona mala odpísať: „Úžasná správa. AVE TY.“

Podpredseda Národnej koalície Peter Sokol ale odmietol, že by strana mala s Kočnerom niečo spoločné. „V živote nás Kočner nekontaktoval, ani ho nikto z nás nevidel. To sú neviem aké úvahy. Kočner už hádam neovláda všetko,“ povedal Sokol a podotkol, že s podnikateľom nie sú finančné a ani inak prepojení.

Podpredseda Národnej koalície Anton Martvoň sa ku konšpiráciám Aktualít vyjadril následovne:

Nedá mi oficiálne nezareagovať na neférovú konšpiráciu v článku webového portálu Aktuality.sk, kde s Kočnerom nenápadne sa pokúsili prepojiť P. Sagana, D. Cibulkovú, V. Zuzulovú, ako aj našu stranu Národná koalícia cez nášho bývalého člena a podpredsedu Mareka Paru.

Aktuality.sk neférovo zakonšpirovali a vydedukovali z prepisu Kočnerovej komunikácie, že sa údajne Kočner “videl” v spolupráci nielen s našimi slávnymi športovcami, ale aj s Národnou koalíciou, ktorá mala v marci 2018 snem a podpredsedom sa stal Marek Para. To akože potom Kuciakovci poškuľujú ako klienti pána Lipšica po členstve v strane NOVA? Určite nie!

Musím sa preto verejne ohradiť a poukázať na to, že ide o absolútnu blbosť. Tak ako aj P. Sagan, ktorý absolútne nepozná a nikdy nekomunikoval s Kočnerom, tak aj ja v mene Národnej koalície musím uviesť, že s Kočnerom nikto zo súčasného vedenia strany nikdy nerokoval o žiadnej spolupráci a ani len o jeho členstve v našej strane.

Mareka Paru si ako výborného advokáta vážim a spájať jeho advokátsku činnosť s politickými prepojeniami je absolútne nemiestne a scestné. M. Para zastupoval v minulosti p. Rybaniča z SaS, tiež s advokátom Lipšicom v tíme obhajoval pána Vospáleka z MOST-Híd, či dodnes obhajuje známeho pána Fica a jeho dôverníka Výboha. To chcú Aktuality.sk tvrdiť, že cez advokáta Paru sa Kočner už videl aj v SaS, v MOST-Híde, v Smere, či dokonca v tíme s pánom Lipšicom?? Samozrejme nonsenz!

Advokát Para sa vzdal členstva v našej strane práve kvôli takýmto možným výmyslom, hoci výkon advokácie je tiež iba povolaním, tak ako je povolaním záchranár alebo lekár, ktorý si tiež nevyberá, že či v noci bude na urgente operovať po dopravnej nehode Lipšica, Bárdyho, Kisku, Fica, Sulíka alebo Kočnera. Je to absolútne scestná konšpirácia portálu Aktuality.sk, za ktorú by sa mali verejne ospravedlniť nielen našej strane Národná koalícia, ale aj športovcom P. Saganovi, D. Cibulkovej a V. Zuzulovej.

To, kde sa Kočner v jeho opilosti mocou videl a písať o tom článok, je absolútne nemiestne a v rozpore s novinárskou etikou. A keď už Aktuality.sk neférovo konšpirujú a spájajú nespojiteľné, tak sa ich, ale aj ostatných verejne pýtam, že či budeme i ďalej konšpirovať a spájať nespojiteľné i v ďalšom prípade: “Mal a má Kočner tiež vplyv aj na Súdnu radu SR, prípadne sa v nej videl, kedže od roku 2014 dodnes v nej sedí špičkový advokát Havlát, ktorý v kauze Technopol zastupoval Kočnerovho partnera Kováča mladšieho, či jeho advokátska kancelária zastupovala priamo poškodených vlastníkov pôdy pod automobilkou Kia pri Žiline medzi ktorými bol aj Kočner??” Určite nie!

Advokát Havlát je špičkový advokát podobne ako M. Para, ktorý môže zastupovať a v prípade “ex offo” je dokonca povinný zastupovať každého ako advokát a nemožno jeho profesionálny život prepájať s politickým. Je to presne ako pri lekároch alebo pri záchranároch, ktorí sú povinní poskytnúť profesionálnu pomoc každému, čo ju potrebuje a politicky môžu byť členmi OĽaNO, SaS, KDH, SNS, či PS.

Reklama

Na druhej strane, asi preto nie je vždy vhodné, aby advokáti a lekári vstupovali do politiky, no nikto im to nemôže zakázať. Preto sa týmto verejne v mene Národnej koalície ohradzujem voči konšpiračnému článku portálu Aktuality.sk, kde spájajú špičkových športovcov a aj Národnú koalíciu s Kočnerovými vidinami v stave jeho mocenskej opilosti, do ktorej sa asi dostal vďaka jeho kamarátom zo Smeru. Mňa, A. Martvoňa, priamo dal Kočner sledovať (potvrdili to aj médiá) po mojom verejnom odchode zo Smeru a ja ho preto zasa “vidím” v base a na doživotie.

 

Účelové vyťahovanie časti dôkazov

K zverejňovaniu údajnej Kočnerovej komunikácie sa v stredu vyjadril aj premiér Peter Pellegrini. “Pamätám si, keď som tu pred vami stál a bola zverejnená komunikácie slávnej čiernovlasej dámy, ktorá si písala s kade kým, o hoci čom. Dnes, samozrejme, obsah správ je iný. Kým prvé boli viac intímneho charakteru, tieto sú už iné,” uviedol premiér na úvod k téme Threemy.

Pripomenul, že správ je niekoľko desiatok tisíc a zistili sa aj ďalšie trestné činnosti. “Zverejňované sú konkrétne útržky pod nejakou zámienkou, že treba vytvárať verejný tlak, aby ich nikto žiadnym spôsobom nemohol ututlať,” uviedol a dodal, že všetci majú jeho plnú podporu a zároveň je rád, že nikto z nich nevystúpil a neavizoval, že niekto na nich tlačil, alebo žiadal niečo zatutlať.

Reklama

Na druhej strane však tvrdí, že dôkazy sú na to, aby sa nimi zaoberali vyšetrovatelia, prokurátori a na základe týchto dôkazov rozhodli spravodlivo súdy. “Nemyslím si, že dôkazy by mali byť využívané aj na niečo, čo mi už zaváňa aj politickým bojom, nielen snahou vyšetriť vraždu,” upozornil.

Dodal, že dané správy by mali čítať, tí, ktorí ich čítať majú. “Nemôžeme skĺznuť k tomu, že slovnú exhibíciu nejakého pána, ktorý si píše s dotyčnou dámou, kade čo rozpráva, aby sme to brali ako merný dôkaz. Keď to polícia dokáže, riešme to,” vysvetlil a dodal:

“Neviem, čo ten pán narozprával a o kom všetkom narozprával. Pre mňa je rozhodujúce, že kým niektorí predstavitelia politických strán chodili k dotyčnému pánovi na raňajky, za mojej vlády je vo väzbe. Je vyšetrovaný a čelí rôznym trestným oznámeniam. Je to rozdiel, ktorý ja vnímam.”

“Neskúšajme na Slovensku zavádzať spôsob účelového vyťahovania časti dôkazov a nejakým spôsobom využívali len tie pasáže, ktoré teraz vyhovujú v predvolebnom období,” vyzval a vysvetlil, že keďže k ním nemá prístup nevie, či sa v nich nespomína aj OĽaNO. “Keby sme si to všetko prečítali, tak zistíme, že ten pán narozprával veľmi veľa a o kade kom.”

“Dnes preto nevyvodzujem žiadne konkrétne závery voči ľuďom, o ktorých on hovoril… Mňa by aj zaujímalo, na základe čoho to konkrétna redaktorka alebo denník si vyberie. Dnes pustím to, budúcu nedeľu toto a do stredy máme o čom rozprávať,” vysvetlil svoje chápania publikovania časti Threemy.

Reklama

Pellegrini zároveň položil otázku, ktorú sa pýtajú mnohí: Prečo nie je obsah komunikácie Threema publikovaný naraz, ak to už chce niekto zverejniť?

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:31

Zmeny v tretej verzii novely zákona o verejnom obstarávaní (VO) vytvárajú priestor na korupciu a klientelizmus. Ide napríklad o obmedzovanie právomoci Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) či odvolávanie jeho predsedu bez udania dôvodu. Uviedlo to vo štvrtok opozičné Progresívne Slovensko (PS).

16:57

Francúzske úrady odhalili webovú stránku s falošným náborom francúzskych dobrovoľníkov do vojny na Ukrajine. Oznámilo to vo štvrtok francúzske ministerstvo obrany.

16:42

Rusko vo štvrtok uviedlo, že páchatelia minulotýždňového útoku na koncertnú halu na moskovskom predmestí dostali finančnú podporu z Ukrajiny. Oznámilo tiež zadržanie osoby podozrivej z toho, že pomáhala financovať útočníkov.

16:32

Projekt zabezpečenia verejnej železničnej osobnej dopravy s Ukrajinou využitím širokorozchodnej trate na trase Kyjev – Košice, ktorý schválila vláda na svojom ostatnom rokovaní, považuje KDH za mrhanie peňazí. Uvedenie do prevádzky by si vyžadovalo náklady v miliónoch eur, na čo aktuálne nemá financie ani rezort dopravy, ani Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Vo štvrtok na to upozornilo opozičné KDH.

16:28

Americký Kongres schválil predaj pokročilých raketových systémov Poľsku, uviedol vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

16:28

Rusko vo štvrtok vetovalo návrh rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN, ktorý žiadal predĺženie dohľadu expertov OSN nad sankciami svetovej organizácie voči Severnej Kórei. Rezolúciu navrhli Spojené štáty a o jeden rok by predĺžila mandát skupiny expertov, ktorí na dodržiavanie sankcií dohliadajú. Veto zo strany Ruska však ich činnosť pozastavuje.

16:24

Priemerné vozidlo stráca po troch rokoch 22,5 % svojej hodnoty, zatiaľ čo žlté vozidlá len 13,5 %. Naopak, najviac strácajú hodnotu zlaté vozidlá, a to až na úrovni 25,9 %. Vyplýva to z minuloročných dát platformy iSeeCars.com, na čo poukázala spoločnosť Aures Holdings.

16:13

Pápež František na Zelený štvrtok slávil v Bazilike svätého Petra omšu svätenia olejov. Kňazov vo svojej kázni vyzval, aby sa vyhýbali duchovnému pokrytectvu a pristupovali k svojim veriacim milosrdne.

16:07

Poľský premiér Donald Tusk privítal vo štvrtok pokrok dosiahnutý v rozhovoroch s Ukrajinou. Ich témou bol dovoz ukrajinských poľnohospodárskych výrobkov a blokády hraníc zo strany poľských poľnohospodárov, ktoré naštrbili vzťahy medzi oboma krajinami.

Donald Tusk Šmyhaľ
Na snímke ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ (vľavo) a poľský premiér Donald Tusk
Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali