Kotleba s Uhríkom sú sráči, zavádzajú a klamú, tvrdí poslanec Milan Krajniak

Kotleba s Uhríkom sú sráči, zavádzajú a klamú, tvrdí poslanec Milan Krajniak

Bratislava 22. januára 2017 (HSP/Foto:TASR/AP-Michal Svítok)

 

Poslanec Národnej rady Slovenskej republiky za hnutie Sme Rodina Milan Krajniak, sa vo svojom najvnošom videu ”pustil” do Mariána Kotlebu a Milana Uhríka

Na snímke poslanec Marian Kotleba (Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko)
Na snímke poslanec Marian Kotleba (Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko)

Krajniak tvrdí, že Uhrík s Kotlebom len klame a zavádza.

Reklama

”Dobrý večer priatelia

Tu v Bratislave máme pekných -10 stupňov ale povedal som si, že sú niektoré veci ku ktorým sa treba vyjadriť, tak som vybehol von. Chcem sa vyjadriť k tomu, že páni poslanci Kotleba a Uhrík, začali zdielať na Facebooku informáciu, podla ktorej som mal ja osobne na branno-bezpečnostnom výbore, hlasovať za zrušenie víz pre občanov Kosova a Turecka,” týmito slovami začína Krajniak svoj videokomentár.

Reklama

”Je to absolútna lož. Na výbore pre obranu a bezpečnosť som vždy hlasoval a veľmi otvorene sa vyjadroval, proti udeleniu víz pre občanov neexistujúceho štátu Kosovo a pre občanov Turecka. Som absolútne znechutený s toho, že my poslanci za hnutie Sme rodina, sme sa snažili správať k poslancom Kotlebovej ĽSNS istým spôsobom bez predsudkov, bez obvinení z fašismu, a pristupovali sme k ním spôsobom, že ak je niečo dobré, tak to podporíme. Ale oni sa správajú veľmi nechutne, zbabelo, zavádzajú, klamú, a absolútne si nerobia žiadne problémy s tým, že to čo hovoria sa dá vkľude vyvrátiť a overiť. Bohužiaľ je mi ľúto, ale musím to povedať takto – sú to sráči. Nieje to prvý krát, kedy na Facebooku iba kvôli tomu, alebo na verejnosti, svojich mítingoch šírili úplne nepravdivé informácie. Doteraz sme na to nereagovali, ale už som si povedal že toto je absolútny vrchol,” pokračuje Krajniak

”Pre mňa sú to naozaj sráči, a bohužiaľ, základom chlapského prístupu je, že si nerobíte z huby riť. Bohužiaľ a títo dvaja páni Kotleba s Uhríkom si ju robia,” uzatvára Krajniak, a v závere ešte varuje potencionálnych voličov Kotlebovej strany.

 

K obvineniu Milana Krajniaka sa pre Hlavné správy vyjadril dotknutý poslanec NR SR za stranu ĽSNS Milan Uhrík

Reklama

Na júnovom zasadnutí Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť sa hlasovalo o readmisnej dohode s Tureckom. Schválenie tejto dohody bolo prvým krokom smerujúcim k zrušeniu víz pre Turkov. Tak to bolo napísane dokonca aj v samotnom popise tejto dohody, o ktorej poslanci na výbore hlasovali. Zrušenie víz pre Turecko by znamenalo, že viac ako 70 miliónov tureckých moslimov by sa mohlo úplne nekontrolovane pohybovať po Európe. Napriek tomu, jediný kto na danom výbore hlasoval proti tejto dohode bol Marian Kotleba z ĽS Naše Slovensko. Proti tejto dohode nehlasoval ani poslanec Hrnko z SNS, ani poslanec Krajniak zo SME Rodina a ani žiadny z poslancov z ostatných politických strán.

Dôvodová správa k dohode medzi Európskou úniou a Tureckom
Dôvodová správa k dohode medzi Európskou úniou a Tureckom

Aby ľudia videli, kto to v NR SR myslí s bojom proti islamizácii vážne, tak som na Facebook publikoval obrázok, ktorého hlavným posolstvom malo byť práve sprostredkovanie informácie o tom, že Marian Kotleba bol jediný, kto v júni 2016 hlasoval PROTI dohode smerujúcej k zrušeniu víz pre Turkov. Tento obrázok však vyvolal na internete zmätočné reakcie, pretože o zrušení víz pre Turecko sa hlasovalo pri inej príležitosti ešte raz v októbri 2016 a mnohí diskutujúci si mysleli, že obrázok sa týkal tohto októbrového hlasovania. V tomto chaose nakoniec úplne zaniklo posolstvo, ktoré mal obrázok poskytovať a diskutujúci sa sústredili viac na formu, ako na podstatu veci. Preto som sa rozhodol obrázok z Facebooku stiahnuť.

Pán poslanec Krajniak však namiesto toho, aby vysvetlil, prečo ako oficiálny priateľ Izraela, bojovník proti islamizácii a (samozvaný) posledný križiak nehlasoval na výbore PROTI takto závažnej dohode s Tureckom vo videu natočenom v uliciach piatkovej nočnej Bratislavy zbrklo označil mňa aj Mariana Kotlebu za „sráčov“ a klamárov. Svoj vulgarizmus dokonca neváhal spečatiť ani citátom zo svätej Biblie. Takto hlúpo sme ho pritom my nikdy neurazili a verím, že ani neurazíme. Pritom vzhľadom k jeho veľmi zaujímavej politickej minulosti by sme na to mohli nájsť mnoho dôvodov – stačilo by len zapnúť vyhľadávač Google. To však nie je náš štýl a ani to robiť nebudeme.

Pre mňa, ako zarytého odporcu islamizácie Slovenska v takto závažnej otázke platí, že kto nehlasuje jasne proti, tak príchod moslimov a islamizáciu Slovenska priamo alebo nepriamo schvaľuje. Je pritom úplne jedno, o aký typ dokumentu ide. V takýchto dôležitých témach v našom ponímaní neexistuje žiadne „zdržal som sa“. Keď nás tu raz prevalcuje invázia moslimov, tak čo povedia poslanci, ktorí nehlasovali proti islamizácii, svojím deťom? „Synu, bojoval som ako sa dalo. Nahrával som selfie videá na Facebook a pri hlasovaní som sa statočne zdržal!“ Veď to je absurdné!

Na druhej strane je však pravda, že na obrázku, ktorý som publikoval bola nepresnosť v tom, že hlasovanie sa malo týkať aj zrušenia víz pre občanov Kosova. Takto som si to pamätal, pretože táto problematika sa prejednávala v diskusiách väčšinou spolu. Hlasovaní v NR SR za uplynulý rok bolo okolo tisíc a uznávam, že v tomto bode som sa pomýlil. Za to sa všetkým dotknutým poslancom chlapsky ospravedlňujem a obrázok kvôli tomuto omylu ďalej šíriť nebudeme.

Reklama

Celkovo zhrnuté – nemyslím si, že ospravedlňovať by sa mal ten, kto na čudné hlasovanie poslancov v dobrej viere, aj keď s nepresnosťami, poukáže. Národu by sa mal ospravedlňovať ten, kto nehlasuje PROTI dohodám smerujúcim k postupnej islamizácii Slovenska.

Viac sa k tejto téme vyjadrovať nebudem, pretože ako profesionál som odporcom nekonštruktívnych osobných osočovaní a sporov, ukončil poslanec Uhrík.

Samuel Poništ

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

18:26

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov neuspeli ani v druhom prípravnom zápase pred MS 2024 vo Fínsku. Vo štvrtok podľahli rovesníkom z Česka 3:4 po predĺžení. Prvý duel prehrali 0:3.

18:16

Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg vo štvrtok povedal, že Ukrajina naliehavo potrebuje posilniť svoju protivzdušnú obranu. Vyjadril sa tak počas rokovaní ministrov zahraničných vecí skupiny G7 na talianskom ostrove Capri.

 Jens Stoltenberg
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
18:11

Sever Turecka zasiahlo vo štvrtok zemetrasenie s magnitúdou 5,6. Epicentrum sa nachádzalo v provincii Tokat, oznámili miestne úrady. Bezprostredne nehlásili žiadne obete ani škody.

17:42

Najmenej desať obetí na životoch a 23 zranených si vyžiadal stredajší výbuch vozidla prevážajúceho rybárov a farmárov na severovýchode Nigérie. Vozidlo prešlo po improvizovanej nášľapnej míne.

17:26

Kremeľ vo štvrtok odsúdil rozhodnutie francúzskych úradov skonfiškovať vilu, ktorá patrí súčasnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

17:12

Generálny tajomník OSN António Guterres vo štvrtok upozornil, že eskalujúce napätie ohľadne vojny v Pásme Gazy a útoku Iránu na Izrael môže vyústiť do “celoplošného regionálneho konfliktu” na Blízkom východe.

16:48

Parlamentný finančný výbor vo štvrtok prvýkrát zasadol na pôde Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR. Predseda úradu Ľubomír Andrassy poslancom Národnej rady (NR) SR okrem iného prezentoval stratégiu rozvoja úradu na roky 2023 až 2025. Zákonodarcovia počas zasadnutia výboru prerokovali aj dve správy z nedávnych kontrol účelových zariadení a pripravenosti projektov nemocníc Rázsochy v Bratislave a sv. Martina v Martine. Informovala o tom hovorkyňa NKÚ Daniela Bolech Dobáková.

16:47

Poukážky z programu Zelená domácnostiam začne Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) vydávať počas najbližších týždňov. Vo štvrtok o tom informovalo Ministerstvo hospodárstva (MH) SR.

16:45

Dve dievčatá vo veku šesť a 11 rokov vo štvrtok ľahko zranil muž, ktorý na ne zaútočil nožom v blízkosti ich školy v obci Souffelweyersheim ležiacej na severovýchode Francúzska v departemente Bas-Rhin. Útočníka zadržala polícia.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali