KHL: Slovan prehral v Soči 2:5, Říha: “Zľakli sme sa súperovej agresívnej hry”

KHL: Slovan prehral v Soči 2:5, Říha: “Zľakli sme sa súperovej agresívnej hry”

Bratislava 16. februára 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Hokejisti Slovana Bratislava pretrhli sériu troch víťazstiev

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v utorok vo svojom predposlednom zápase v základnej časti KHL na ľade HK Soči 2:5. Pretrhli tak sériu troch víťazstiev, postup do play off si však zabezpečili už pred týždňom po domácom triumfe 3:2 pp nad Dinamom Riga.

Reklama
Na snímke vľavo tréner hokejistov Slovana Miloš Říha, uprostred Lukáš Kašpar a vpravo Michal Sersen
Na snímke vľavo tréner hokejistov Slovana Miloš Říha, uprostred Lukáš Kašpar a vpravo Michal Sersen

Zverenci trénera Miloša Říhu zakončia základnú časť štvrtkovým súbojom na ľade Lokomotivu Jaroslavľ (17.00 SEČ). Po ňom sa už budú sústrediť na vyraďovacie boje, kde v 1. kole ako ôsmy tím tabuľky Západnej konferencie narazia na jej víťaza a najlepší tím dlhodobej časti sezóny CSKA Moskva.

 

Reklama

KHL – základná časť:

HK Soči – Slovan Bratislava 5:2 (0:1, 4:0, 1:1)

Góly: 30. Denis Kazionov, 32. Petersson (Maxwell), 34. Petersson (Maxwell, Skačkov), 38. Skačkov (Maxwell, Anisin), 53. Petersson (Maxwell, Wilson) – 9. Nagy (Barker, Sersen), 55. Skalický (Sersen, Kašpar). Rozhodovali: Kiseľov, Olenin – Palej, Otmachov, vylúčení: 6:5 na 2 min., presilovky: 2:2, oslabenia: 1:0, 6789 divákov.

 

Zostavy:

Reklama

HK Soči: Barulin – Semjonov, Jalasvaara, Wilson, Pajgin, Glazkov, Mamašev, Malevič – Krikunov, Ignatuškin, A. Kosticyn – Skačkov, Maxwell, Petersson – Ščegolkov, Dmitrij Kazionov, Denis Kazionov – Morozov, Jakubov, Anisin

Slovan Bratislava: Garnett – Barker, Sersen, Starosta, Švarný, Bačik, Rosandič – Tvrdoň, Kašpar, Nedorost – Jeglič, Tičar, Šťastný – Skalický, Šiška, Bartovič – Nagy, Lušňák, Miklík

 

Prehra hokejistov Slovana o tri góly

Slovan nastúpili na ľade HK Soči vo výrazne improvizovanej zostave, z rôznych dôvodov mu chýbali Kundrátek, Mihálik i Surový, po ktorom prevzal kapitánske “céčko” Bartovič. Na trip neodcestovali ani Višňovský, Viedenský, Skokan či Luža. Diváci videli v úvode zápasu opatrný hokej, domáci sa nedokázali naštartovať na vyšší rýchlostný stupeň a tak “belasí” vycítili šancu. Postupne začali režírovať hru, vypýtali si faul Maxwella a využili hneď svoju presilovku. V 9. minúte po vysunutí Barkera unikol Nagy a nezadržateľne skóroval – 0:1. Slovanisti aj potom pekne kombinovali, no druhý gól nepridali Barker ani Švarný. Na druhej strane potvrdzoval svoje kvality brankár Garnett, keď na ňom stroskotali Anisin i Pajgin.

Reklama

Hostia v druhej dvadsaťminútovke pokračovali aj so Starostom, ktorý bol v 1. tretine tvrdo atakovaný Morozovom a museli mu ošetriť krvavú ranu na hlave. Slovanisti začali presilovkovým náporom, dobrú možnosť na zvýšenie náskoku mal Kašpar, Barulin však skrotil jeho príklep z pravého kruhu vo svojom náručí. “Belasí” boli naďalej aktívnejší, domáceho brankára nechali vyniknúť Šťastní a Šiška. Od 28. min. hrali po vylúčení A. Kosticyna ďalšiu presilovku, no spravili v nej veľkú chybu, keď Denis Kazionov obral Švarného o puk a vymietol pavučinu v pravom hornom rohu Garnettovej bránky – 1:1. Slovan odpovedal šancou Lušňáka, ktorý prepálil Barulina, puk však zastavila horná žŕdka. A tak prišiel trest v podobe druhého domáceho úderu, keď vylúčenie Rosandiča potrestal Petersson, ktorý z medzikružia prekonal Garnetta. Hra sa v týchto chvíľach otvorila, Skalický v dvojitej šanci pohorel na Barulinovi a to ho mohlo mrzieť. Následne totiž využili hráči Soči chaos v belasej obrane, v rýchlom slede skórovali Petersson a Skačkov a domáci viedli už 4:1. Říhovi zverenci sa po gólovej smršti iba ťažko na ľade hľadali, o ich nemohúcnosti svedčí aj nevyužitá presilovka 5 na 3.

Slovanisti to v treťom dejstve “nezabalili”, ale nevedeli sa dostať do tempa, po diskutabilnom vylúčení Bačika sa museli navyše brániť vo štvorici. Domáci sa už nikam nehnali, aktivitu prenechali “belasým”, ktorí však v zhustenom priestore nič nedokázali vymyslieť. V 53. minúte tak inkasovali piaty gól, keď sa strelou spoza obrancu presadil Petersson a zavŕšil svoj hetrik. O kozmetickú úpravu skóre sa potom snažil Nagy, Barulin jeho strelecký pokus dokázal na dvakrát zastaviť. Znížiť sa podarilo až v 55. minúte Skalickému, ktorý v početnej výhode vložil hokejku do dráhy Sersenovej strely a usmernil puk za domáceho brankára – 5:2. Domáci už viac slovenskému klubu nedovolili a tak si Slovan odviezol z dejiska ZOH 2014 prehru o tri góly.

 

Miloš Říha: “Z hrubých chýb sme dostali góly”

Miloš Říha, tréner Slovana (zdroj: hcslovan.sk): “Domáci dnes potrebovali vyhrať, potrebovali body viac ako my. Pozmenili sme zostavu, no do polovice zápasu sme boli lepším tímom, vydržali sme hrať to, čo sme si povedali. Soči hralo dosť agresívne, do tela, trošku sme sa zľakli, ustúpili od našej taktiky. Ponúknuté šance sme však nepremenili, z hrubých chýb sme dostali góly a zápas tak bol po štyroch góloch rozhodnutý.”

 

Tabuľka Západnej konferencie:

1. CSKA Moskva 59 38 5 3 13 162:84 127

2. Jokerit 59 31 5 5 18 165:136 108

3. Jaroslavľ 59 36 6 2 15 150:93 122

Reklama

4. Soči 59 29 4 10 16 169:145 105

5. Dinamo Moskva 59 26 8 8 17 164:125 102

6. Petrohrad 59 27 6 7 19 174:145 100

7. Nižnij Novgorod 59 23 10 10 16 161:134 99

8. Slovan Bratislava 59 21 11 4 23 153:143 89

Reklama

————————————————–

9. Dinamo Minsk 59 20 6 9 24 144:166 81

10. Medveščak Záhreb 59 19 6 9 25 140:166 78

11. Spartak Moskva 59 19 5 7 28 135:170 74

12. Dinamo Riga 59 16 8 8 27 125:149 72

Reklama

13. Viťaz 59 16 8 3 32 125:164 67

14. Čerepovec 59 12 8 6 33 122:163 58

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:28

Americký Kongres schválil predaj pokročilých raketových systémov Poľsku, uviedol vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

16:28

Rusko vo štvrtok vetovalo návrh rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN, ktorý žiadal predĺženie dohľadu expertov OSN nad sankciami svetovej organizácie voči Severnej Kórei. Rezolúciu navrhli Spojené štáty a o jeden rok by predĺžila mandát skupiny expertov, ktorí na dodržiavanie sankcií dohliadajú. Veto zo strany Ruska však ich činnosť pozastavuje.

16:24

Priemerné vozidlo stráca po troch rokoch 22,5 % svojej hodnoty, zatiaľ čo žlté vozidlá len 13,5 %. Naopak, najviac strácajú hodnotu zlaté vozidlá, a to až na úrovni 25,9 %. Vyplýva to z minuloročných dát platformy iSeeCars.com, na čo poukázala spoločnosť Aures Holdings.

16:13

Pápež František na Zelený štvrtok slávil v Bazilike svätého Petra omšu svätenia olejov. Kňazov vo svojej kázni vyzval, aby sa vyhýbali duchovnému pokrytectvu a pristupovali k svojim veriacim milosrdne.

16:07

Poľský premiér Donald Tusk privítal vo štvrtok pokrok dosiahnutý v rozhovoroch s Ukrajinou. Ich témou bol dovoz ukrajinských poľnohospodárskych výrobkov a blokády hraníc zo strany poľských poľnohospodárov, ktoré naštrbili vzťahy medzi oboma krajinami.

Donald Tusk Šmyhaľ
Na snímke ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ (vľavo) a poľský premiér Donald Tusk
15:35

Poľských vojakov vyšlú do Paríža, aby tam pomohli s posilnením bezpečnosti počas tohtoročných letných olympijských hier. Oznámil to vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

15:06

Skoro každý tretí obyvateľ Nemecka má pocit, že mu prechod na letný čas ohrozuje zdravie. Prieskum nemeckého inštitútu Forsa tiež odhalil, že takmer každý piaty zamestnaný človek v dôsledku posunu času mešká do práce.

14:44

Palestínsky prezident Mahmúd Abbás v piatok dekrétom oznámil zostavenie novej vlády, ktorej predsedom bude jeho dlhoročný poradca Muhammad Mustafá.

14:44

Pomaly sa pohybujúca tropická cyklóna Gamane, ktorá sa nečakane obrátila smerom k Madagaskaru, si vyžiadala najmenej 11 obetí. Silný vietor lámal stromy a prívaly vody sa valili cez dediny a vytopili domy, uviedli miestni predstavitelia.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali