Hokej-ET: Slovan v Skalici zdolal Linköping 4:2 a priblížil sa postupu – SÚHRN

Hokej-ET: Slovan v Skalici zdolal Linköping 4:2 a priblížil sa postupu – SÚHRN

Skalica 30. augusta (TASR) – Slovenský účastník Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Slovan Bratislava zvíťazil v piatkovom stretnutí European Trophy v Skalici nad švédskym tímom Linköpings HC 4:2 a upevnil si tak vedúcu pozíciu v Južnej divízii ET. O góly "belasých" sa na ľade farmárskeho tímu postarali Mário Bližňák, Milan Kolena, Tomáš Mojžíš a do prázdnej bránky pri záverečnej power play súpera Milan Bartovič.

Slovan sa tak priblížil k postupu na finálový turnaj v Berlíne. Na Red Bulls Salute 2013 postúpia víťazi divízií plus najlepší tím z druhých miest, Eisbären Berlín má ako usporiadateľ účasť zabezpečnú automaticky.

Záverečný zápas v Južnej divízii odohrajú zverenci trénera Rostislava Čadu v nedeľu o 17.00 v Piešťanoch proti ďalšiemu švédskemu mužstvu HV 71.

Reklama

European Trophy – Južná divízia:

Slovan Bratislava – Linköpings HC 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)

Reklama

Góly: 8. Bližňák (Škoula, Sersen), 38. Kolena (Bakoš, Brejčák), 53. Mojžíš (Kukumberg, Daňo), 60. Bartovič (Škoula) – 30. Junland (Almtorp, Kolarik), 40. Rohdin (z tr. strieľania). Rozhodcovia: Baluška, Müllner – Výleta, Šefčík, vylúčení: 2:4 na 2 min, presilovky 1:1, oslabenia: 0:0, 1875 divákov.

Zostava Slovana: Janus – Škoula, Sersen, Štajnoch, Sigalet, Mojžíš, Brejčák, Ďatelinka – Bližňák, Miklík, Bartovič – Netík, J. Mikúš, Hudáček – Kukumberg, Ölvecký, Daňo – Kolena, T. Mikúš, Bakoš

Zápas sa hral v pomerne komornej atmosfére. "Belasí" bez Vondrku, ktorý si plnil reprezentačné povinnosti, začali aktívnejšie, s pokusmi Hudáčka a Ölveckého si však brankár Engstrand hravo poradil. Postupne sa začal prebúdzať a hroziť i švédsky tím, Janus musel betónmi zneškodniť čisté šance Fisha i Almtorpa. V 8. minúte sa o otvorenie skóre postaral Bližňák, ktorý po ukážkovej kolmici Škoulu namieril presne nad lapačku Engstranda – 1:0. Hostia odpovedali pokusmi Lindhagena a Fisha, Janus bol pri nich pozorný. V druhej tretine hráči Linköpingu zvýšili útočné úsilie a brankár Slovana mal plné ruky-nohy práce. Almtorpovu jedovku zastavil maskou, vzápätí zneškodnil Vránovu tutovku a pri strele Salmonssona mu pomohol Škoula, ktorý so šťastím korčuľou zrazil puk mieriaci medzi žrde. V polovici stretnutia pri vylúčení Hudáčka však už ani Janus nestačil na strelu Junlanda spoza kruhov – 1:1. Tento moment prebral slovanistov, po ďalej skvostnej prihrávke Škoulu mal Bartovič a následne i Miklík na hokejke vedúci gól. Podarilo sa to až Kolenovi, ktorý dorazil do siete Mojžíšovu strelu. Slovan sa zo zásahu dlho netešil, po faule Brejčáka nariadili rozhodcovia trestné strieľanie, v ktorom si Rhodin benkhendovou kľučkou vychutnal Janusa – 2:2. V záverečnej časti už dali o sebe vedieť aj fanúšikovia Slovana, ktorí si našli cestu na skalický štadión, iniciatívu ale prebrali hostia. Janus mal šťastie pri strele Kolarika, ktorú vytlačil lapačkou na žrď. Vzápätí dostali Čadovi zverenci príležitosť hrať 44-sekundovú presilovku o dvoch hráčov, no presadili sa až pri následnej hre 5 na 4, keď Mojžíš od modrej čiary nachytal Engstranda "na hruškách". Švédsky tím bol nútený otvoriť hru, čo bola voda na mlyn pre belasé brejky. J. Mikúš a Netík však svoje brejky nepremenili. Slovan nakoniec vyhral 4:2, keď víťazstvo spečatil do prázdnej bránky pri neúspešnej power play súpera Bartovič.

Reklama

Hlasy po zápase:

Rostislav Čada, tréner Slovana: "Rozhodujúcim momentom bola dnes využitá presilovka v tretej tretine. Pred ňou sme si zobrali oddychový čas, aby sme hráčov upokojili a povedali si, ako ju chceme hrať. Bola to správna príležitosť, aby sme ju využili. Švédi veľmi dobre korčuľovali, boli individuálne veľmi silní, agresívni. Vieme, že hrajú útočný hokej a bojujú do poslednej chvíle, preto som rád, že sme organizáciou, taktikou a veľmi dobrými individuálnymi výkonmi tomuto silnému mužstvu odolali a zvíťazili."

Milan Bartovič, autor štvrtého gólu Slovana: "Zápas bol pomerne náročný, hralo sa vo vysokom tempe a v hale bolo dosť teplo. Linköping bol pre nás veľmi dobrým súperom. Švédsky hokej je založený na dobrej obrane stredného pásma, ťažko sa cez nich presadzovalo. Nakoniec sme im ale dali štyri góly. Dôležitý bol najmä zásah Mojžíša, ten môj bol už len čerešničkou na torte. Je dôležité, aby sme v posledných dvoch prípravných zápasoch vyhrali a víťazne sa naladili na KHL."

Juraj Mikúš, útočník Slovana: "Samozrejme, cítil som, že ma na tribúne sleduje množstvo príbuzných a kamarátov, ale snažil som sa od predzápasovej rozcvičky koncentrovať iba na svoj výkon. V aréne bolo dosť fanúšikov Slovana, ktorí nás povzbudzovali. Myslím si, že mohli odchádzať domov spokojní, keďže videli pekné hokejové akcie a šesť gólov, čo nie je málo. Po hernej pauze sa začínam do toho dostávať, ale od optima to má ešte ďaleko. Po takom zranení sa ťažko vracia do hry. Snažím sa najmä získať do nohy silu, aby som mohol korčuľovať minimálne tak ako vlani."

Reklama

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlasy

ms /k dispozícii sú zvukové záznamy a videozáznam/

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali