Harabin sa pozrel na znalecky posudok Plichtovej a postup prokurátora v prípade domovej prehliadky u Rostasa

❚❚

Bratislava 28. marca 2018 (HSP/Foto:PrintScreen)

 

Pred pár dňami sme priniesli článok (viac TU), v ktorom ste si mohli prečítať znalecký posudok Jany Plichtovej k prípadu, v ktorom je stíhaný novinár a spisovateľ Tibor Rostas. Vyšetrovateľ si dal vypracovať posudok, či nedošlo k trestnému činu hanobenia rasy a národa v článku KLIN ŽIDOV MEDZI SLOVANMI v ktorom cituje názory slovenských dejateľov na židov.

Na snímke sudca Najvyššieho súdu Štefan Harabin.

Znalkyňa v posudku píše: „Fakt, že sa autor zaoberá židovskou otázkou a nezmieňuje sa o tom, že väčšina židovského obyvateľstva holokaust neprežila, dokazuje, že holokaust popiera!“

.

„Výzva obnoviť slovanskú jednotu o ktorej Rostas píše, je súčasťou hybridnej vojny Putinovho Ruska s cieľom destabilizovať EÚ, rozložiť liberálnu demokraciu a zmeniť geopolitickú orientáciu Slovenska… Nemožno preto vylúčiť, že analyzovaný text ako aj celý projekt časopisu je nástrojom podvratnej činnosti proti Slovenskej republike, proti jej politickému systému a členstvu v EU“

Na základe udania od Pavla Sibylu z mimovládnej organizácie Zastavme korupciu a znaleckého posudku Jany Plichtovej, rozhodol dozorujúci prokurátor a vyšetrovateľ Sivko o domovej prehliadke u Rostasa, ktorú o šiestej  ráno vykonalo 16 policajtov, pričom mierili na neho samopalmi v prítomnosti jeho maloletých detí.

.

Na konanie týchto osôb sa pozrel človek najkompetentnejší a to sudca Najvyššieho súdu Štefan Harabin. Ten k prípadu povedal:

Ide o štátno-policajný terorizmus zameraný na slobodu slova a prejavu vo vzťahu k novinárovi, spisovateľovi a publicistovi Tiborovi Rostasovi. Asi 16 policajtov ráno o  6:30 vtrhlo do domu Rostasa a samopalmi mierili na jeho hlavu v prítomnosti jeho maloletého dieťaťa. Pritom každý vie, že Rostas nie je terorista, nie je členom ETA ani IRA ani UCK a že jeho jedinou zbraňou je len pero. Nemá doma ani tank, ani žiadne výbušniny.

Vyšetrovateľ Sivko ich dirigoval na tento dom preto, aby Rostasovi doručili uznesenie o vznesení obvinenia za článok, ktorý je už vo verejnosti známy minimálne trištvrte roka. Ide o článok ktorý sa zaoberá vzťahmi židov a Slovanov, kde Rostas cituje vyjadrenia Štúra a ďalších národných dejateľov. Za tento článok mu o trištvrte roka vtrhli policajti do domu. To že je to evidentne v rozpore so Štrasburgským dohovorom o ľudských právach, pokiaľ ide aj o ochranu súkromia, tak isto o slobodu prejavu, o tom sa vôbec nemusíme baviť. Treba rozobrať právnu podstatu problému.

Tento vyšetrovateľ Sivko a dozorujúci prokurátor, neviem či to bol Honc alebo Čeľovsky, predtým hovorili o slobode slova v kauze, kde Šebej a Samson propagovali mučenie na Guantaname a napísali litánie o tom, že je to sloboda prejavu. Teraz títo dvaja (Sivko a Honz – pozn. red) riadili túto teroristickú akciu. Je nesporne že spáchali trestný čin zneužitia právomoci verejného činiteľa a verím že keď bude nastolený právny štát, že budú aj odsúdení, pretože myšlienkove gestapo v demokratickej spoločnosti nemá miesto.

Táto policajná akcia sa uskutočnila na podklade – nebudem hovoriť že znaleckého posudku -, lebo pri trestnom čine hanobenia rasy a národa nemôže byť vypracovaný posudok na výkladové otázky viažúce sa k formálnym znakom tohto trestného činu, pretože ide o právne otázky a tie vykladá buď vyšetrovateľ, prokurátor alebo v konečnom dôsledku sudca, ale nikdy nie znalec psychológ, pretože platí zásada- iura novit curia. Vyšetrovateľ Sivko a prokurátor Honc alebo Čeľovský sa chceli alibisticky istiť, tak dali urobiť posudok od profesorky psychológie Plichtovej.

.

Profesorka Plichtová obviňuje pána Rostasa z antisemitizmu na podklade toho, že pán Rostas v článku neuviedol, že väčšina židovského obyvateľstva holokaust neprežila, čo má dokazovať, že holokaust popiera. A zaďalšie hovorí o tom, že pokiaľ pán Rostas vyzýva na všeslovanskú vzájomnosť, tak nemožno vylúčiť, že tento jeho text je nástrojom podvratnej činnosti proti Slovenskej republike a proti jej členstvu v EU a že Rostas to robí v prospech mocenských záujmov Ruska.

Ja v tejto spojitosti musím povedať, že nemožno vylúčiť, že profesorka Plichtova je agent Bruselu, Merkelovej, Junkersa alebo Sorosa. Som zvedavý, či vyšetrovateľ Sivko za asistencie prokurátorov jej teraz v trhne do domu so samopalmi. Lebo táto osoba musí byť hnaná na trestnoprávnu zodpovednosť minimálne za krivé obvinenie alebo ohováranie. Za nepravdivý znalecký posudok nie, lebo som hovoril že ona posudok nemôže dávať.

Toto sa na Slovensku deje za riadenia polície ešte ministrom Kaliňákom a s krytím generálneho prokurátora Čižnára.

 

Celé video tu:

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.

Odporúčame

.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:29

Turecká polícia sa v hlavnom meste Ankara v piatok dostala do potýčok s demonštrantmi počas protestu proti plánom na odchyt a prípadné utratenie miliónov túlavých psov.

Včera 20:29

Taliansko chce po 13 rokoch aj napriek pokračujúcej občianskej vojne v Sýrii opäť vyslať svojho veľvyslanca do Damasku. Uviedol to v piatok taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani.

Včera 20:18

V Belgicku obvinili z plánovania teroristického útoku troch čečenských občanov, ktorých podozrievajú z členstva v afganskej odnoži Islamského štátu – Chórasán.

Včera 20:05

Podľa nedávno zverejneného prieskumu verejnej mienky, ktorý si objednala Európska komisia, sa takmer dve tretiny občanov členských krajín Európskej únie obávajú o bezpečnosť eurobloku.

Včera 20:05

Mladík podozrivý z minulotýždňovej vraždy bývalej ukrajinskej nacionalisticky orientovanej poslankyne a jazykovedkyne Iryny Farionovej zostane vo väzbe prinajmenšom 60 dní. Rozhodol o tom v piatok súd v Ľvove.

Včera 19:33

Talianska vláda v piatok schválila vytvorenie osobitnej hospodárskej zóny na juhu krajiny. Strategický plán v nasledujúcich troch rokoch podporí rozvoj hospodársky znevýhodnených regiónov južného Talianska, vyhlásila talianska premiérka Giorgia Meloniová.

Včera 19:24

Troch Bulharov zadržali pre podozrenie z toho, že v máji poškodili pamätník holokaustu v Paríži. Oznámila to v piatok bulharská Štátna agentúra pre národnú bezpečnosť (SANS).

Včera 19:24

Európska agentúra pre lieky (EMA) v piatok zamietla žiadosť o uvedenie nového lieku na Alzheimerovu chorobu na trh. Riziká vedľajších účinkov lieku vrátane možného krvácania do mozgu vraj prevažujú nad jeho prínosmi.

Biogen
Na archívnej snímke z 11. marca 2020 sídlo spoločnosti Biogen v americkom Cambridge
Včera 19:22

Opozičná mimoparlamentná strana Demokrati žiada o zvolanie ekonomickej krízovej rady za účasti odborníkov. Informovala o tom Martina Kakaščíková, hovorkyňa strany, v reakcii na informácie, že Rada EÚ dala zelenú na začatie konania pre nadmerný deficit proti siedmim krajinám EÚ vrátane Slovenska. Nasledovala tak odporúčania Európskej komisie (EK).

Včera 19:00

Sudca vedúci predbežné vyšetrovanie obvinení z korupcie voči manželke španielskeho premiéra Pedra Sáncheza v piatok zamietol jeho žiadosť, aby mohol svedčiť písomne. Vypočutie Sáncheza sa tak uskutoční v plánovanom termíne, teda 30. júla v jeho oficiálnom sídle.

Včera 18:29

Rozsah prehriatia ruskej ekonomiky bol v prvom polroku 2024 najväčší za posledných 16 rokov, vyhlásila v piatok guvernérka ruskej centrálnej banky Elvira Nabiullina.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










.
.

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke dym vo farbách francúzskej vlajky počas otváracieho ceremoniálu XXXIII. letných olympijských hier v Paríži 26. júla 2024

Autor: TARS/AP-Matthias Schrader

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Iliaš

Viktor Pondělík

Artem Klymenko

Erik Majercak

Gustáv Murín

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali