Gól zo 119. min a veľkolepý obrat Slavie. Toto sa už nikdy nemusí zopakovať, tvrdí šťastný kouč Pražanov

Gól zo 119. min a veľkolepý obrat Slavie. Toto sa už nikdy nemusí zopakovať, tvrdí šťastný kouč Pražanov

Praha 15. marca 2019 (SITA/HSP/Foto:TASR/AP-Petr David Josek)

 

“Toto je obrovská eufória a pocit, ktorý si zapamätáme do konca života,” povedal futbalový stredopoliar Slavie Praha Tomáš Souček po tom, ako sa jeho tím postaral o veľký obrat v súboji proti favoritovi FC Sevilla

Futbalista Slavie Ibrahim-Benjamin Traore sa teší po strelení víťazného a postupového gólu v predĺžení štvrtkového odvetného zápasu osemfinále Európskej ligy UEFA 2018/2019 Slavia Praha – FC Sevilla

Vo štvrtkovom odvetnom zápase Európskej ligy 2018/2019 sa “zošívaným” podarilo vyradiť päťnásobného majstra tejto súťaže a po devätnástich rokoch sa dostať medzi najlepšiu osmičku v rámci európskej pohárovej súťaže. Štvorgólová prestrelka, ktorá priniesla po 90 minútach remízu 2:2, rovnako ako v prvom meraní síl, pokračovala aj v predĺžení. Hoci český tím inkasoval od španielskeho favorita gól na 2:3 a v tom okamihu musel streliť dva, aby sa kvalifikoval do ďalšej fázy, túto na pohľad neuskutočniteľnú úlohu zvládol. Vďaka tomu je stále v hre o trofej pre šampióna EL posledný Slovák – stredopoliar Miroslav Stoch, ktorý v odvete hral do 93. min.

Reklama

“Nikdy sme neprestali veriť, že sa nám to môže podariť. Bola to náročná úloha, ale tretí gól nám nesmierne pomohol,” dodal Souček podľa oficiálneho webu Európskej futbalovej únie (UEFA). Postupovú “trefu” štvornásobného českého majstra strelil až v 119. min Ibrahim Traoré, keď pred bránkou “zazmätkoval” obranca Sevilly Simon Kjaer, ktorý neodpratal loptu do bezpečia. “Skórovať proti takému silnému tímu v posledných minútach predĺženia,… čo viac by sme si mohli priať. Toto sa už nikdy v živote nemusí zopakovať. Nesmierne ďakujem všetkým fanúšikom, ktorí nám neprestali veriť ani po tom, čo sme tretí raz inkasovali,” neskrýval svoje nadšenie tréner “slavistov” Jindřich Trpišovský. “Fantastická noc. Ak by mi niekto pred zápasom povedal, že vyradíme Sevillu, neveril by som,” doplnil brankár pražského mužstva Ondřej Kolář.

Slavia sa s FC Sevilla pred tohtosezónnymi osemfinálovými konfrontáciami dosiaľ stretla na európskej scéne iba v sezóne 2007/2008, v skupinovej fáze Ligy majstrov ťahali “slavisti” v oboch dueloch za kratší koniec (doma 0:3, vonku 2:4, pozn.). Prvýkrát v histórii klubu tím zo Sinobo Stadium môže oslavovať “skalp” účastníka La Ligy. Ten vo vyraďovacej fáze EL predtým naposledy prehral na ihrisku súpera ešte v sezóne 2015/2016. “Mysleli sme si, že ak skórujeme trikrát, bude to stačiť na postup. Mýlili sme sa. Napokon rozhodla jedna minúta, čo si zapamätáme do konca životov,” tvrdil po zápase sklamaný tréner 5-násobného víťaza EL Pablo Machín. “Je ťažké k tomu niečo povedať. Mali sme výhodu, ktorú sme nevyužili. Slavii môžem jedine pogratulovať,” dodal český gólman Andalúzanov Tomáš Vaclík.

Reklama

Pražanom chýba už iba jedna výhra k vyrovnaniu najväčšieho úspechu na kontinentálnej scéne – účasti v semifinále Pohára UEFA 1995/1996. Trpišovský má jasno v tom, koho by chcel za najbližšieho súpera v bitke o elitné kvarteto. “Mojím snom je zobrať našich fanúšikov do Anglicka. Celý tím si to želá, lebo naši priaznivci si to zaslúžia. Takže voľba je pre mňa jasná – Arsenal Londýn alebo FC Chelsea,” uzavrel 43-ročný lodivod.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

10:53

Jeden člen posádky ruského bombardéra Tu-22M3, ktorý sa zrútil v piatok na juhozápade Ruska, zahynul. Oznámil to gubernátor Stavropoľského kraja Vladimir Vladimirov.

10:47

Čína po hlásených piatkových útokoch na Irán nesúhlasí s konaním, ktoré vedie k stupňovaniu napätia. Omán útoky na Irán odsudzuje.

10:35

Iránske médiá v piatok popreli tvrdenia o napadnutí krajiny zo zahraničia. Reagujú tak na správy amerických médií o izraelskom nočnom útoku na Irán.

10:24

Najmenej dve letecké spoločnosti v piatok narýchlo zmenili trasy svojich lietadiel po uzavretí iránskeho vzdušného priestoru. Irán uzavrel časť svojho vzdušného priestoru a niektoré letiská v reakcii na nočný útok, za ktorým podľa amerických médií stojí Izrael. Lietadlá boli presmerované na iné letiská alebo sa vrátili na miesto odletu.

10:11

Ukrajinská armáda v piatok oznámila, že zničila ruský strategický bombardér po útoku ruských rakiet a dronov na ukrajinské mestá.

10:02

Medzinárodná agentúra pre atómovú energiu (MAAE) v piatok uviedla, že pri výbuchoch hlásených z iránskej provincie Isfahán neboli poškodené jadrové zariadenia.

09:50

Koncom apríla sa začne likvidácia jednej z turistických atrakcií na Havajských ostrovoch. Schody Haiku (prezývané aj Schody do neba) na ostrove Oahu doplatili na nedisciplinovanosť návštevníkov. Mestská rada Honolulu preto rozhodla o ich demontáži.

09:42

Medzinárodné letisko Hamad (HIA) v katarskej metropole Dauha získalo najvyššie hodnotenie v rebríčku World Airport Awards.

Druhé miesto v celosvetovom hodnotení si vyslúžilo singapurské letisko Changi (najlepšie letisko za rok 2023) pred tretím letiskom Incheon v Soule, štvrtým Haneda a piatym Narita, ktoré obe obsluhujú japonské Tokio.

09:35

Izraelské útoky sa v piatok zamerali na pozície sýrskej armády na juhu krajiny, uviedol šéf Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii Rámí Abdal Rahmán.

09:20

Veľvyslanectvo USA v Izraeli v piatok nariadilo zamestnancom a ich rodinným príslušníkom, aby obmedzili svoj pohyb v rámci krajiny. Reagovalo tak na správy amerických médií, že Izrael podnikol útok proti Iránu.

09:13

Veľvyslankyňa USA v Rusku Lynn Tracyová navštívila väzneného amerického novinára Evana Gershkovicha, ktorého Moskva už viac než rok zadržiava pre obvinenia zo špionáže. Uviedla, že je v dobrej nálade.

Americká veľvyslankyňa navštívila vo väzbe novinára Gershkovicha
Na snímke bilbord s podobizňou väzneného amerického novinára Evana Gershkovicha
09:06

Na juhozápade Ruska sa zrútil v piatok strategický bombardér Tupolev Tu-22M3.

K nehode prišlo ráno v Stavropoľskom kraji, pričom lietadlo sa podľa ruského ministerstva obrany zrútilo po dokončení bojovej misie počas návratu na domovské letisko.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali