Futbal: Kozák chce v Izraeli nadviazať na výkon proti Poliakom – PREHĽAD

Futbal: Kozák chce v Izraeli nadviazať na výkon proti Poliakom – PREHĽAD

Bratislava 4. marca (TASR) – S cieľom nadviazať na kvalitné výkony v minulom roku nastúpia slovenskí futbalisti v stredu na prípravný zápas v Izraeli. Reprezentačný tréner Ján Kozák si pred konfrontáciou s domácim výberom v meste Netanya (18.30 SEČ) želá, aby jeho ekipa nadviazala na vydarený výkon v Poľsku, po ktorom Slováci zvíťazili vo Vroclave v príprave 2:0, resp. na výkony v kvalifikačných súbojoch s Bosnou a Hercegovinou.

Prvý zápas v roku 2014 už pre Slovákov znamená prípravu na novú kvalifikáciu EURO 2016 vo Francúzsku. Termínov na prípravu je málo, Kozákovcov tak čaká množstvo práce. Slováci odleteli v utorok z Bratislavy do Tel Avivu, odkiaľ sa presunú autobusom do dejiska duelu. Na palube špeciálu bolo 21 hráčov, až v Izraeli sa k tímu pripojí ako posledný útočník Adam Nemec z Unionu Berlín.

Tréner Kozák, ktorý si v pondelok večer prevzal ocenenie pre najlepšieho kouča v krajine za rok 2013, pomenoval očakávania jasne: "Dlhší čas sme spolu neboli, prakticky s týmto kádrom sme naposledy odohrali novembrový zápas v Poľsku. A ja by som bol rád, ak by nadviazali na výkon v Poľsku. To by bol predpoklad dobrého zápasu a dobrého výsledku."

Základnú zostavu bývalý kouč MFK Košice v hlave už naprojektovanú má, jej definitívnu podobu však určí až predzápasový tréning v dejisku. Ak sa nič neočakávané nestane, budú v nej nováčik Norbert Gyömbér a Samuel Štefánik. "V zostave jasno mám, ale niektorí hráči prakticky ešte neabsolvovali riadny tréning, tí, ktorí hrali v nedeľu viac-menej regenerovali. Potrebujem ich teda vidieť ešte dnes na tréningu. Príležitosť určite dostanú Gyömbér a Štefánik. Je to prípravný zápas, môžeme šesťkrát striedať, určite to využijeme. Ja som však v prvom rade chcel, aby bol spolu celý káder po dlhšom čase. V Izraeli som ešte nebol, teším sa," povedal pred odletom lodivod SR.

Reklama

Slováci nemôžu rátať so zraneným brankárom Matúšom Kozáčikom z Plzne, resp. rekonvalescentom Jurajom Kuckom z FC Janov. Ostatní hráči sú k dispozícii. "Sme tu všetci, až na Adama Nemca, ktorý sa pridá priamo v Izraeli. Hráči nehlásili žiadne závažné zdravotné problémy, ktoré by im bránili nastúpiť, sú to len drobné šrámy. Všetci sú však k dispozícii a vo večerných hodinách už budeme trénovať v kompletnom zložení," referoval pred odletom asistent hlavného kouča Štefan Tarkovič. Hráči si pred pondelňajším tréningom v Senci pozreli videorozbor defenzívnej hry súpera, následne tomu aj podriadili tréning. Ďalšie video ich čaká v deň súboja. "Nejaké veci sme si už pozreli včera pred tréningom, nejaké ďalšie si ešte pozrieme, aby sme poskladali kompletný obraz. Sústredili sme sa na ich defenzívu, ako bránia, resp. ako by sme my mohli na nich reagovať," povedal pre TASR Tarkovič.

V Netanyi to bude štvrtá vzájomná konfrontácia oboch súperov, lepšiu bilanciu majú Slováci. V kvalifikácii EURO 1996 s nimi remizovali v Tel Avive 2:2 (október 1994), v septembri 1995 ich v Košiciach zdolali 1:0. V lete 1999 v priateľskom súboji na Pasienkoch pod vedením trénera Jozefa Adamca Slovensko vyhralo tiež 1:0.

Reklama

Zápas povedú nemeckí rozhodcovia. Hlavným arbitrom bude Christian Dingert, ktorému budú na čiarach asistovať Holger Henschel a Marco Achmüller. Náhradným arbitrom bude domáci Eitan Šmuelevič. Stretnutie bude v priamom prenose vysielať TV Dajto.

V ďalších prípravných dueloch pred jesenným štartom kvalifikácie, v ktorej Slováci budú v C-skupine čeliť úradujúcim majstrom sveta a Európy Španielom, Ukrajine, Bielorusku, Macedónsku a Luxembursku, vyzvú tím kapitána Martina Škrtela doma 23. mája Čiernohorci, o tri dni potom Rusi v Petrohrade.

prípravný zápas, streda 5. marca, Netanya (18.30 SEČ):

Izrael – Slovensko

Reklama

/rozhodujú: Dingert – Henschel, Achmüller (všetci Nem.)

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali