Futbal-EL: Apollon Limassol – OGC Nice 2:0 v play off, rozhodoval Kružliak (5)

Futbal-EL: Apollon Limassol – OGC Nice 2:0 v play off, rozhodoval Kružliak (5)

Bratislava 22. augusta (TASR) – Futbalisti Tottenhamu Hotspur sú jednou nohou v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA 2013/2014. Klub anglickej Premier League v štvrtkovom prvom stretnutí play off EL deklasoval gruzínsky tím Dinamo Tbilisi na jeho ihrisku 5:0 a postup má prakticky vo vrecku.

Londýnčania si už v úvodnej 45-minútovke utvorili zásluhou Townsenda a Paulinha dvojgólový náskok. V druhom polčase ich kanonáda pokračovala, keď dvakrát do čierneho namierila čerstvá španielska akvizícia "kohútov" Soldado a jeden zásah pridal Rose. Odveta o týždeň na White Hart Line tak bude už len formalitou.

Hráči Jablonca sa v dueli s Betisom Sevilla nezľakli súpera zvučného mena a s tímom španielskej La Ligy odohrali strhujúci zápas plný šancí a vzrušujúcich okamihov. Skóre otvoril v 21. minúte po nedorozumení dvojice domácich stopérov Molina, tesne pred polčasovou prestávkou rozjasal domáce publikum Kopic, ktorý strelou ľavačkou k bližšej žrdi vyrovnal. Favorit však nakoniec svoju úlohu zvládol, víťazný gól Betisu vsietil v 86. minúte Mabwati, ktorý dorazil do siete strelu Juana Carlosa.

Nádejnú pozíciu si pred odvetou utvoril Maccabi Haifa, ktorý zdolala premožiteľa AS Trenčín rumunskú Astru Giurgiu 2:0. Izraelčanov poslal do vedenia vydarenou strelou z priameho kopu Rayo, ktorý mal v 41. minúte šancu zvýšiť domáci náskok, ale nariadený pokutový kop nepremenil. Maccabi sa napokon dočkal druhého gólu, po hodine hry pridal poistku Turgeman.

Reklama

Dôležitý krok k postupu urobil aj Dynamo Kyjev, ukrajinský zástupca v úvodnom štvrtkovom stretnutí zvíťazil na ihrisku kazašského FK Aktobe tesne 3:2.

Už po úvodnom zápase je prakticky rozhodnuté o postupe futbalistov Red Bull Salzburg. Rakúsky zástupca v zostave bez slovenského legionára Dušana Šventa, ktorý bol len na lavičke náhradníkov, na domácom ihrisku rozdrvil Žalgiris Vilnius 5:0. V drese Salzburgu stačilo španielskemu útočníkovi Jonathanovi Sorianovi 34 minút na skompletizovanie hetriku.

Reklama

V stretnutí, v ktorom rozhodoval slovenský arbiter Ivan Kružliak, zvíťazil Apollon Limassol nad OGC Nice 2:0. Oba góly domácich dal po zmene strán argentínsky útočník Gaston Sangoy.

Odvetné zápasy sú na programe vo štvrtok 29. augusta. Do skupinovej fázy EL postúpi 31 tímov z play off a 10 vypadávajúcich tímov z play off Ligy majstrov (5 z majstrovskej a 5 z nemajstrovskej vetvy). Sedmičku Wigan Athletic, FC Valencia, SC Freiburg, Lazio Rím, Vitoria Guimaraes, Girondins Bordeaux a Anži Machačkala UEFA do skupín priamo nasadila.

Sumáre úvodných zápasov play off Európskej ligy UEFA 2013/2014:

FK Aktobe – Dynamo Kyjev 2:3 (1:1)

Reklama

Góly: 37. Tremoulinas (vlastný), 66. Chajrullin – 16. Jarmolenko, 52. Ideye, 57. Belhanda

Dinamo Tbilisi – Tottenham Hotspur 0:5 (0:2)

Góly: 58. a 68. Soldado, 12. Townsend, 44. Paulinho, 65. Rose

Reklama

Kubaň Krasnodar – Feyenoord Rotterdam 1:0 (0:0)

Gól: 60. Balde

FK Karabach – Eintracht Frankfurt 0:2 (0:1)

Góly: 6. a 75. Meier

FK Jablonec – Betis Sevilla 1:2 (1:1)

Góly: 43. Kopic – 21. Molina, 86. Mabwati

Maccabi Haifa – Astra Giurgiu 2:0 (1:0)

Reklama

Góly: 30. Rayo, 61. Turgeman

FC Atromitos – AZ Alkmaar 1:3 (0:0)

Góly: 76. Papadopoulos – 51. a 90.+4 Gudmundsson, 74. Johansson

Reklama

FC Minsk – Standard Liege 0:2 (0:0)

Góly: 56. Batshuayi, 83. Bulot, ČK: 36. Sverčinskij (Minsk) po 2. ŽK

Red Bull Salzburg – Žalgiris Vilnius 5:0 (3:0)

Góly: 29., 37. a 63. Soriano, 40. Mane, 68. Hinteregger

Reklama

FC St. Gallen – Spartak Moskva 1:1 (0:1)

Góly: 47. Mathys – 37. Movsisjan

Molde FK – Rubin Kazaň 0:2 (0:1)

Góly: 21. a 90. Rondon

Reklama

FB Esbjerg – AS St. Etienne 4:3 (1:2)

Góly: 26. a 80. Ankersen, 64. van Buren, 75. Andreasen – 22. Tabanou, 42. Hamouma, 70. Perrin

JK Nomme Kalju – Dnipro Dnepropetrovsk 1:3 (0:2)

Góly: 54. Toomet – 23. Šeleznjov (z 11m), 36. Giuliano, 53. Zozulja

KF Kukësi – AS Trabzonspor 0:2 (0:1)

Reklama

Góly: 31. Mierzejewski (11 m), 68. Paulo

FH Hafnarfjördur – KRC Genk 0:2 (0:1)

Góly: 44. Vossen, 79. Tillen (vlastný)

IF Elfsborg – FC Nordsjälland 1:1 (0:1)

Góly: 74. Larsson – 34. Nordstrand

Reklama

Tromsö IL – Besiktas Istanbul 2:1 (0:1)

Góly: 49. Bendiksen (11 m), 68. Pritchard – 9. Almeida

Pandurii Targu Jiu – Sporting Braga 0:1 (0:0)

Gól: 51. Yazalde

Reklama

Apollon Limassol – OSC Nice 2:0 (0:0)

Góly: 54. a 63. Sangoy

(Rozhodoval: I. Kružliak)

FC Swansea – Petrolul Ploješť 5:1 (3:0)

Góly: 14. a 25. Routledge, 22. Michu, 58. Wilfried, 70. Pozuelo – 87. Grozav

Reklama

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v texte a o ďalšie sumáre

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali