Fico navrhol obsadiť uvoľnenú pozíciu v Smere Pavlovi Paškovi. Chystá sa návrat niekdajšieho predsedu Národnej rady?

Fico navrhol obsadiť uvoľnenú pozíciu v Smere Pavlovi Paškovi. Chystá sa návrat niekdajšieho predsedu Národnej rady?

Bratislava 18. decembra 2017 (HSP/Foto:TASR-František Iván)

 

Vedenie vládnej strany Smer-SD sa po novembrových voľbách do VÚC rozhodlo rozdeliť dvojitú funkciu ministra práce sociálnych vecí a rodiny Jána Richtera, ktorý popri tom zastával aj post generálneho manažéra strany. Sám Richter sa rozhodol, že chce zotrvať vo vláde, čo znamená, že sociálni demokrati hľadajú nového manažéra. Podľa správ denníka Plus Jeden deň, mal na nedávnom sneme v Martine dostať ponuku na túto prácu niekdajší predseda parlamentu Pavol Paška.

Na snímke Pavol Paška s manželkou

S nápadom obsadiť Pašku na uvoľnený post generálneho manažéra strany Smer-SD údajne prišiel sám premiér Robert Fico, ktorý sa na sneme pýtal ostatných členov strany, ako by prijali návrat Pavla Pašku do vysokej straníckej funkcie. Prevládali však negatívne reakcie, takže Paška sa pravdepodobne novým generálnym manažérom nestane. Väčšina členov bola údajne proti jeho návratu kvôli známej kauze predraženého piešťanského CT, po ktorej musel opustiť post predsedu Národnej rady.

Reklama

Predseda strany Robert Fico sa rozhodol posilniť vedenie o človeka navyše po nie príliš úspešných župných voľbách. Nový generálny manažér by sa mal plne sústrediť na riešenie straníckych veci, komunikáciu s regionálnymi štruktúrami a budovanie značky. Do nájdenia vhodného kandidáta ostáva aj v tejto funkcií Ján Richter.

Snem v Martine tiež rozhodol o tom,, že nový podpredseda Richard Raši a jeho kolega Juraj Blanár ako regionálni politici dostanú za úlohu kontrolovať a debatovať so štruktúrami Smeru-SD. Primátor Košíc hneď po svojom zvolení do vedenia strany avizoval, že sa chce zamerať prioritne na regióny.

Reklama

Podľa Fica sa zmeny vo vedení strany normálnou záležitosťou. „My sme normálna demokratická strana, ktorá hovorí, ako ďalej, aby sa nám nestalo to, čo iným stranám. Chceme byť ďalej úspešná politická strana,“ povedal včera premiér Fico v diskusnej relácii TA3 V politike. Dodal, že Smer-SD je tu 19 rokov, pričom žiadna iná strana toľko neprežila. Priznal, že medzi smerákmi sú aj názory, že sa nepatrí hovoriť napríklad o súkromných letoch prezidenta Andreja Kisku vládnym špeciálom. Fico sa však už odmieta nechať prefackávať. „Musíme sa ohradzovať,“ uviedol s tým, že sa nenechá obviňovať uznaným daňovým podvodníkom. Hovoril pritom najmä o šéfovi OĽaNO Matovičovi.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:36

Opakované vyjadrenia premiéra Roberta Fica (Smer-SD) o možnom využití úspor z druhého dôchodkového piliera na investície do infraštruktúry na Slovensku sú prípravou na ich znárodnenie. Sú o tom presvedčené viaceré opozičné strany, ktoré aj v piatok pokračovali v kritike tohto nápadu.

15:32

Viacero lekárov z Ľvovskej oblasti na západe Ukrajiny vyšetrujú pre podozrenie z prijímania úplatkov. Mužom, ktorí sa chceli vyhnúť vojenskej službe, za peniaze vydávali falošné lekárske potvrdenia. Oznámil to v piatok ukrajinský Štátny úradu pre vyšetrovanie (SBI).

15:26

Španielska polícia zaistila 25 ton hašišu v hodnote 50 miliónov eur v prístave Algeciras na juhu krajiny. Drogy boli ukryté v drevených debnách v nákladnom aute z Maroka, ktoré smerovalo do juhofrancúzskeho mesta Perpignan, informovali v piatok španielske úrady.

15:21

Poľnohospodári sú v posledných rokoch svedkami úbytku poľnohospodárskej pôdy, predovšetkým trvalých trávnych porastov. Poľnohospodári sú teda za zachovanie aspoň súčasnej výmery poľnohospodárskej pôdy. Jednoduchšie odstraňovanie nežiaducej vegetácie, ktoré navrhuje novela zákona o ochrane prírody a krajiny, im v tom môže pomôcť. Uviedla to Jana Holéciová,

15:12

Štáty Vyšehradskej štvorky (V4) sa v Európskej únii v minulosti správali nedospelo, zmeny v pripravovaných zákonoch si niekedy chceli “vytrucovať”. Česko sa v tom zmenilo, stáva sa sebavedomým členom EÚ. Spravodajkyni TASR to povedal predseda českého Senátu Miloš Vystrčil, podľa ktorého je pre ČR prínos zo vstupu do Únie nepomerne väčší ako to, čo sa Čechom možno nepáči.

15:11

Ruské sily zasiahli pri štvrtkovom útoku západné zbrane a vojenské vybavenie prepravované po železnici v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. Oznámilo to v piatok ruské ministerstvo obrany s tým, že jeho sily sa zamerali aj na železničné objekty v Charkovskej oblasti.

14:57

Predseda vietnamského parlamentu Vuong Dinh Hue odstúpil z funkcie.

14:56

Opoziční poslanci Veronika Remišová a Michal Šipoš vyzývajú prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby nepodpísala tento týždeň v parlamente schválený zákon o mimoriadnych opatreniach pre strategické investície a obrátila sa na Ústavný súd SR. Zákon podľa nich hrubým spôsobom porušuje práva občanov.

14:56

Ukrajinského ministra poľnohospodárstva Mykolu Soľského prepustili v piatok na kauciu z väzby, v ktorej sa ocitol pre podozrenia z účasti v korupčnom škandále. Oznámil to jeho rezort.

14:55

Nemecká centrálna banka (Bundesbank) by mala viac zdôrazňovať výhody digitálneho eura pre spotrebiteľov. Vyhlásil to v piatok spolkový prezident Frank-Walter Steinmeier. Do popredia by sa mala dostať “pridaná hodnota súkromia” v porovnaní s inými digitálnymi platobnými systémami, povedal v rámci návštevy Bundesbanky.

14:54

Ruská centrálna banka ponechala v piatok kľúčovú úrokovú sadzbu na nezmenenej úrovni, už tretíkrát v rade, zhoršila však inflačné vyhliadky na tento rok. Nové údaje tak vzďaľujú infláciu v Rusku od inflačného cieľa centrálnej banky. Na druhej strane, výrazne zlepšila odhad vývoja ekonomiky, ktorá by tento rok mohla vzrásť až o 3,5 %.

14:53

Nemecká polícia zakázala v piatok protestný tábor propalestínskeho hnutia vo vládnej štvrti v metropole Berlín.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali