Európska liga: Slavia s Hromadom vyradila Leicester a postúpila do osemfinále

Európska liga: Slavia s Hromadom vyradila Leicester a postúpila do osemfinále

Bratislava 26. februára 2021 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Rui Vieira,Alessandro Garofalo/LaPresse via AP,Thanassis Stavrakis,Dave Thompson,Uwe Anspach/Pool photo via AP)

 

Futbalisti Slavie Praha sa prebojovali do osemfinále Európskej ligy. Vo štvrtkovej odvete šestnásťfinále zvíťazili na trávniku Leicestru City 2:0 po bezgólovej remíze v prvom stretnutí v českej metropole. Slovenský stredopoliar Jakub Hromada hral v drese Slavie do 75. minúty

Leicester City - Slavia Praha
Na snímke sprava v popredí slovenský stredopoliar Slavie Praha Jakub Hromada a jeho spoluhráč Nicolae Stanciu v odvete šestnásťfinále Európskej ligy vo futbale Leicester City – Slavia Praha

Na otvárací zásah dvojzápasu sa čakalo do začiatku druhého polčasu odvety. V 49. minúte sa presadil Lukáš Provod, ktorý sa odpútal od brániacich protihráčov a k žrdi umiestnil center Nicolaeho Stanciua. Poistku pridal v 79. minúte Abdallah Sima pokusom z hranice šestnástky. Úradujúci český šampión vďaka tomu získal skalp klubu, ktorý momentálne figuruje na tretej priečke tabuľky najvyššej anglickej súťaže.

Reklama
SSC Neapol - FC Granada
Futbalista Tiemoue Bakayoko z Neapola a Jorge Molina z Granady počas odvety 16-finále Európskej ligy SSC Neapol – FC Granada

SSC Neapol s ďalším slovenským stredopoliarom Stanislavom Lobotkom skončil už v šestnásťfinále. V domácej odvete síce zdolal Granadu 2:1, ale v súčte s prehrou 0:2 v minulotýždňovom úvodnom stretnutí sa so súťažou rozlúčil. Lobotka sedel na lavičke náhradníkov talianskeho mužstva. To začalo ideálne, keď už v 3. minúte otvoril skóre Piotr Zielinski. Za hostí však v 25. minúte odpovedal Angel Montoro a španielsky tím vďaka nemu strelil dôležitý gól na pôde súpera. V druhom polčase vrátil Fabian Ruiz do vedenia domácich, no tí sa už v záverečnej polhodine riadneho hracieho času nezmohli na viac.

Arsenal Londýn - Benfica Lisabon
Futbalista Bukayo Saka (vpravo) z Arsenalu Londýn a Alex Grimaldo z Benfica Lisabon v odvete 16-finále Európskej ligy Arsenal Londýn – Benfica Lisabon

Postup do osemfinále si za dramatických okolností vybojoval londýnsky Arsenal. Po remíze 1:1 v prvom stretnutí na ihrisku Benficy Lisabon triumfoval v odvete, v ktorej v gréckom Pireu figuroval ako domáci tím, 3:2. Po vedúcom zásahu Pierrea-Emericka Aubameyanga otočili hostia vývoj duel vo svoj prospech zásluhou Dioga Goncalvesa a Rafu Silvu. V 67. minúte vyrovnal Kieran Tierney a za nerozhodného stavu 2:2 smerovala do nasledujúceho kola vyraďovacej fázy Benfica, ale tri minúty pred koncom riadneho hracieho času rozhodol o úspechu Arsenalu kapitán Aubameyang svojím druhým zásahom v zápase.

Reklama
Manchester United - Real Sociedad
Na snímke vľavo brankár Sociedadu Alex Remiro chytá strelu portugalského stredopoliara Manchestru United Bruna Fernandesa v odvete šestnásťfinále Európskej ligy vo futbale Manchester United – Real Sociedad

Manchester United postúpil ako ďalší zástupca anglickej Premier League. Na vlastnom štadióne sa s Realom Sociedad San Sebastian rozišiel zmierlivo 0:0, z úvodného merania síl mal náskok 4:0. AS Rím potvrdil osemfinálovú účasť domácim víťazstvom nad Bragou 3:1, pred týždňom uspel 2:1. Hráči AC Miláno hrali na svojej pôde s Crvenou zvezdou Belehrad nerozhodne 1:1, ďalej sa dostali zásluhou vyššieho počtu gólov strelených na ihrisku súpera, v Srbsku sa zrodila remíza 2:2.

TSG 1899 Hoffenheim - Molde FK
Na snímke vľavo brankár Sociedadu Alex Remiro chytá strelu portugalského stredopoliara Manchestru United Bruna Fernandesa v odvete šestnásťfinále Európskej ligy vo futbale Manchester United – Real Sociedad

O prekvapenie sa postaralo Molde vyradením účastníka najvyššej nemeckej súťaže TSG Hoffenheim. Po domácej remíze 3:3 uspelo v odvete na štadióne súpera 2:0, keď oba góly vsietil Eirik Ulland-Andersen. Medzi postupujúcich sa zaradili aj Ajax Amsterdam, Šachtar Doneck, FC Villarreal, Glasgow Rangers, Olympiakos Pireus, Young Boys Bern, Dinamo Záhreb a Dynamo Kyjev. Žreb osemfinále sa uskutoční v piatok 26. februára.

 

Odvety 16-finále Európskej ligy:

Ajax Amsterdam – OSC Lille 2:1 (1:0)

Góly: 15. Klaassen, 88. Neres – 78. Yazici (z 11 m)

Reklama

/prvý zápas 2:1, Ajax postúpil do osemfinále/

 

Šachtar Doneck – Maccabi Tel Aviv 1:0 (0:0)

Gól: 67. Moraes (z 11 m)

/prvý zápas 2:0, Šachtar postúpil do osemfinále/

Reklama

 

SSC Neapol – FC Granada 2:1 (1:1)

Góly: 3. Zielinski, 59. Ruiz – 25. Montoro

/prvý zápas 0:2, Granada postúpila do osemfinále/

/S. Lobotka (Neapol) bol na lavičke náhradníkov/

 

TSG 1899 Hoffenheim – FK Molde 0:2 (0:1)

Góly: 20. a 90.+5 Ulland-Andersen

/prvý zápas 3:3, Molde postúpilo do osemfinále/

 

Reklama

FC Villarreal – RB Salzburg 2:1 (1:1)

Góly: 40. a 89. Moreno (druhý z 11 m) – 17. Berisha

/prvý zápas 2:0, Villarreal postúpil do osemfinále/

 

Glasgow Rangers – Royal Antverpy 5:2 (1:1)

Reklama

Góly: 9. Morelos, 46. Patterson, 55. Kent, 79. Barišič (z 11 m), 90.+2 Itten (z 11 m) – 32. Refaelov, 57. Lamkel Ze

/prvý zápas 4:3, Rangers postúpili do osemfinále/

 

Arsenal Londýn – Benfica Lisabon 3:2 (1:2) – hralo sa v Pireu

Góly: 21. a 87. Aubameyang, 67. Tierney – 43. Goncalves, 61. Silva

Reklama

/prvý zápas 1:1, Arsenal postúpil do osemfinále/

 

PSV Eindhoven – Olympiakos Pireus 2:1 (2:0)

Góly: 23. a 44. Zahavi – 88. Koka

/prvý zápas 2:4, Olympiakos postúpil do osemfinále/

 

Bayer Leverkusen – Young Boys Bern 0:2 (0:0)

Reklama

Góly: 48. Siebatcheu, 86. Fassnacht

/prvý zápas 3:4, Bern postúpil do osemfinále/

 

Dinamo Záhreb – FK Krasnodar 1:0 (1:0)

Gól: 31. Oršič

/prvý zápas 3:2, Dinamo postúpilo do osemfinále/

 

Reklama

AS Rím – SC Braga 3:1 (1:0)

Góly: 24. Džeko, 75. Perez, 90.+1 Mayoral – 88. Cristante (vlastný)

/prvý zápas 2:0, Rím postúpil do osemfinále/

 

Leicester City – Slavia Praha 0:2 (0:0)

Góly: 49. Provod, 79. Sima

/prvý zápas 0:0, Slavia postúpila do osemfinále/

Reklama

/J. Hromada (Slavia) hral do 75. min/

 

AC Miláno – Crvena zvezda Belehrad 1:1 (1:1)

Góly: 9. Kessie (z 11 m) – 24. El Fardou. ČK: 70. Gobeljič (Crvena zvezda) po 2. ŽK

/prvý zápas 2:2, Miláno postúpilo do osemfinále/

 

Manchester United – Real Sociedad San Sebastian 0:0

Reklama

/prvý zápas 4:0, Manchester postúpil do osemfinále/

 

FC Bruggy – Dynamo Kyjev 0:1 (0:0)

Gól: 83. Bujalskyj

/prvý zápas 1:1, Dynamo postúpilo do osemfinále/

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:46

Mrazy, ktoré v poslednom týždni zasiahli Česko, boli pre pestovateľov ovocia fatálne. Odhadom už bolo zničených približne 100.000 ton ovocia a škoda v tejto chvíli presahuje miliardu korún (takmer štyri milióny eur). Pamätníci podľa českého ministra poľnohospodárstva Marka Výborného hovoria o najhoršej situácii za posledných sto rokov.

11:37

Thajské úrady varovali vo štvrtok pred novou vlnou horúčav, v dôsledku ktorých v tejto krajine prišlo od začiatku roka o život už najmenej 30 ľudí.

Extrémne horúčavy sa očakávajú v metropole Bangkok, ale aj na severe a severovýchode kráľovstva. V hlavnom meste už v stredu teploty dosahovali 40,1 stupňov Celzia, pričom obdobné hodnoty sa očakávajú aj vo štvrtok.

11:23

Viac ako 90 osôb zadržali v stredu počas propalestínskych protestov v areáli University of Southern California (USC) v Los Angeles.

Zadržaní boli z dôvodu neoprávneného vniknutia na cudzí pozemok, napísala tamojšia polícia na sociálnej sieti X. Dodala, že pri zásahu nedošlo k žiadnym zraneniam.

11:10

Úrad Európskej komisie pre pripravenosť a reakcie na mimoriadne situácie v oblasti zdravia (HERA) v spolupráci s belgickým predsedníctvom v Rade EÚ v stredu oznámili, že vytvorili Alianciu pre kritické lieky. Informuje o tom spravodajca TASR v Bruseli.

10:57

Vo vláde Petra Fialu končí ministerka pre vedu a výskum Helena Langšádlová, dôvody zatiaľ neuviedla. Vo štvrtok to oznámila jej strana TOP 09.

10:50

Európsky parlament (EP) v stredu (24. 4.) večer schválil balík zákonov, ktoré posilňujú súbor nástrojov EÚ na boj proti praniu špinavých peňazí a financovaniu terorizmu.

10:32

Pochodujúci dav v americkom Los Angeles si v stredu pripomenul genocídu Arménov medzi rokmi 1915 a 1918, pri ktorej zomrelo 1,5 milióna ľudí.

Dav sa zhromaždil v dištrikte Little Armenia (Malé Arménsko), odkiaľ pochodoval smerom k ulici Hollywood Boulevard. Druhý pochod vyvrcholil protestom pred tureckým konzulátom.

10:20

Popredného vietnamského magnáta v oblasti nealkoholických nápojov Trana Quiho Thanha vo štvrtok odsúdili na osem rokov väzenia v prípade podvodu vo výške 40 miliónov dolárov (37,4 milióna eur). Ide o ďalšieho podnikateľa odsúdeného v rámci rozsiahleho boja proti korupcii v krajine.

09:48

So sporením na vysokú školu treba začať najideálnejšie už pri narodení dieťaťa, inak sa možnosti zužujú. Lepšou alternatívou oproti sporeniu na bežnom účte, ktorý je často mesačne spoplatnený, sú ETF podielové fondy. Informovala o tom spoločnosť Universal maklérsky dom.

09:10

Vrtuľa červeného veterného mlyna na streche rovnomenného kabaretu Moulin Rouge, ktorý je jednou z najznámejších parížskych atrakcii, sa v noci na štvrtok zrútila, nespôsobila však nijaké zranenia. Oznámili to ráno miestni hasiči.

08:51

Ceny ropy sa vo štvrtok ráno mierne posilnili. Trh reagoval najmä na údaje o klesajúcom dopyte po pohonných látkach v USA, ktoré sú najväčším svetovým spotrebiteľom ropy.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali