Bude to stíhať? Aktívna europoslankyňa Nicholsonová sa stala šéfkou výboru, študuje psychológiu a dovolenkuje

Bude to stíhať? Aktívna europoslankyňa Nicholsonová sa stala šéfkou výboru, študuje psychológiu a dovolenkuje

Bratislava 27. júla 2019 (HSP/Foto:Facebook)

 

Pred pár dňami sa novopečená európska poslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS) stala šéfkou vplyvného výboru pre zamestnanosť a sociálnu inklúziu.

Na snímke Lucia Ďuriš Nicholsonová

To, že ju tento postup do vysokej funkcie dostal do stavu priam euforického je očividné. Ako sme sa dozvedeli z tlačovej konferencie natešená Nicholsonová, z celej radosti zo zvolenia do funkcie, dokonca avizovala zrušenie dovolenky s manželom, na ktorú nakoniec predsa len odcestovala.

Reklama

Svoje nadšenie pre európsku úniu, chuť vysúkať si rukávy a pustiť sa do práce dáva jasne najavo na svojej facebookovej stránke pomenovanej ” Lucia Nicholsonová verí v zdravý rozum”  kde miesto profilovej fotky zaberá modrá vlajka Európskej únie.

Celkovo už od prvej chvíle sa pani Ďuriš Nicholsonová v Bruseli dobre zorientovala a chrlí múdrosťami o sto šesť. Ešte sa ani poriadne neohriala a už prichádza so zmysluplnými nápadmi. Napríklad sa už stihla obrátiť na Európsku komisiu s otázkami “O využitej umelej inteligencie v súdnom rozhodovaní.” Nicholsonová “je presvedčená o tom, že spolu s premyslenými reformami môže prispieť k zvýšeniu dôveryhodnosti a celkovej úrovni nášho roky zanedbávaného súdnictva.

Reklama

No, ako vidieť energia z Nicholsonovej len tak srší a nadšenie sa z nej priam vyparuje. Voliči a voličky sa nemusia preto v prípade poslankyne EP obávať, že by platili svoje dane nadarmo. Ako to dokazujú zmysluplné vety jej príspevkov, Pani Nicholsonová berie svoju prácu veľmi vážne. Pre lepšiu predstavu pár viet uvádzame:

“Som človek činov a nie prázdnych politických rečí”

Alebo

“Som človek činov a nie veľkých príhovorov. Preto som už počas prvej schôdze vyzvala svojich kolegov, aby sme dali bokom naše rozdiely a politický marketing a sústredili sme sa na to, čo nás spája. Využijem všetky svoje dlhoročné skúsenosti z oblasti tvorby sociálnej a zamestnaneckej politiky a tiež nefalšované nadšenie pre túto tému, aby som svojich kolegov a hlavne slovenských občanov nesklamala. ”

Ako poznáme Ďuriš Nicholsonovú bude nás takýmito plnohodnotnými príspevkami obdarúvavať často.

Reklama

Pri takom množstve silných slov sme tu však tu celkom zabudli na jednu maličkosť. Túto maličkosť nám pripomína jedna celkom maličká vetička, ktorá by skoro celkom unikla pozornosti návštevníka jej facebookovej stránky. Jednoduchá veta, ktorá sa nachádza na konci prvého odstavca v rubrike “Niečo o mne”. Pre väčšiu informovanosť tu citujeme radšej celý odstavec:

“Som matka, manželka, športovkyňa a niekto, koho vyrušujú rôzne skrivodlivosti sveta a má neustále nutkanie ich naprávať. Nielen v parlamente, ale aj na ulici a v rodine. Pred ideológiou uprednostňujem zdravý rozum a úsudok. Mám rada slobodu. Milujem šport, najmä cestnú cyklistiku a beh. Študujem psychológiu.”

A teraz ešte raz poslednú vetu: “Študujem psychológiu”

Áno, naša poslankyňa už vo februári oznámila na Facebooku, že študuje psychológiu. Ale, čo teraz, keď nestíha ani dovolenku s vlastným manželom? Ako to mieni stíhať? Alebo teraz, keď ste zistila, že napriek tomu, že aj keď žiadny, ani len najnižší akademický titul nemá, vysokú školu od nej ani nikto v EU nepýta, a tak je to vlastne jedno? Veď načo sa aj namáhať, keď na vysoké pozície v EÚ úplne stačí takzvaná vysoká škola života a tú ona, ako všetci vieme, ovláda už dokonale. Tak, čo pani poslankyňa, dočkáme sa niekedy toho vysokoškolského titulu?

Nicholsonová však napokon svoje tvrdenia nepotvrdila a na dovolenku, konkrétne na Saardíniu, sa napokon vybrala. Informovala o tom aj svojich čitateľov na Facebooku.

Reklama

“Sardínia. Určite existuje aj šetrnejší spôsob trávenia dovolenky ako bicyklovanie v 45 stupňoch vzduchu a 55 stupňoch asfaltových ciest, ale môj manžel šetrnejšie dovolenky neuznáva. A tak bicyklujeme. Ako inak…”

 

 

Andrea Lopatková

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

18:16

Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg vo štvrtok povedal, že Ukrajina naliehavo potrebuje posilniť svoju protivzdušnú obranu. Vyjadril sa tak počas rokovaní ministrov zahraničných vecí skupiny G7 na talianskom ostrove Capri.

 Jens Stoltenberg
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
18:11

Sever Turecka zasiahlo vo štvrtok zemetrasenie s magnitúdou 5,6. Epicentrum sa nachádzalo v provincii Tokat, oznámili miestne úrady. Bezprostredne nehlásili žiadne obete ani škody.

17:42

Najmenej desať obetí na životoch a 23 zranených si vyžiadal stredajší výbuch vozidla prevážajúceho rybárov a farmárov na severovýchode Nigérie. Vozidlo prešlo po improvizovanej nášľapnej míne.

17:26

Kremeľ vo štvrtok odsúdil rozhodnutie francúzskych úradov skonfiškovať vilu, ktorá patrí súčasnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

17:12

Generálny tajomník OSN António Guterres vo štvrtok upozornil, že eskalujúce napätie ohľadne vojny v Pásme Gazy a útoku Iránu na Izrael môže vyústiť do “celoplošného regionálneho konfliktu” na Blízkom východe.

16:48

Parlamentný finančný výbor vo štvrtok prvýkrát zasadol na pôde Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR. Predseda úradu Ľubomír Andrassy poslancom Národnej rady (NR) SR okrem iného prezentoval stratégiu rozvoja úradu na roky 2023 až 2025. Zákonodarcovia počas zasadnutia výboru prerokovali aj dve správy z nedávnych kontrol účelových zariadení a pripravenosti projektov nemocníc Rázsochy v Bratislave a sv. Martina v Martine. Informovala o tom hovorkyňa NKÚ Daniela Bolech Dobáková.

16:47

Poukážky z programu Zelená domácnostiam začne Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) vydávať počas najbližších týždňov. Vo štvrtok o tom informovalo Ministerstvo hospodárstva (MH) SR.

16:45

Dve dievčatá vo veku šesť a 11 rokov vo štvrtok ľahko zranil muž, ktorý na ne zaútočil nožom v blízkosti ich školy v obci Souffelweyersheim ležiacej na severovýchode Francúzska v departemente Bas-Rhin. Útočníka zadržala polícia.

16:44

Spojené štáty a Británia oznámili vo štvrtok uvalenie rozsiahlych sankcií voči firmám a jednotlivcom, ktoré sa podieľajú na výrobe iránskych dronov a riadených striel. Ide o reakciu na bezprecedentný útok Teheránu na Izrael.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali