Britský denník Sun vyzval čitateľov, aby dali hlas Mayovej konzervatívcom. Mayová získa vo voľbách väčšinu, bude mať 64 nadpolovičných kresiel

Britský denník Sun vyzval čitateľov, aby dali hlas Mayovej konzervatívcom. Mayová získa vo voľbách väčšinu, bude mať 64 nadpolovičných kresiel

Londýn 7. júna 2017 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Frank Augstein)

 

Britský najpredávanejší denník The Sun vyzval dnes svojich čitateľov, aby “pustili k vode” opozičnú Labouristickú stranu a euroskeptickú Stranu nezávislosti Spojeného kráľovstva (UKIP) a vo štvrtkových predčasných parlamentných voľbách hlasovali za konzervatívcov premiérky Theresy Mayovej

Hoci podľa všeobecného očakávania konzervatívci vo voľbách zvíťazia, niektoré prieskumy verejnej mienky naznačujú, že sa im nepodarí získať väčšinu.

Reklama
Na snímke britská premiérka Theresa Mayová

Sun vyzval voličov, aby dali hlas konzervatívcom, nech sa brexit – odchod Británie z Európskej únie – stane skutočnosťou. Podľa denníka by totiž za vlády ľavicových labouristov Jeremyho Corbyna k brexitu nedošlo.

Sun spolu s denníkom The Times vlastní mediálny magnát Rupert Murdoch: Sun má náklad vyše 1,6 milióna výtlačkov a podľa odhadov ho číta viac ako dvojnásobok ľudí, pripomenula tlačová agentúra Reuters.

Reklama

Druhý najpredávanejší britský denník Daily Mail venoval dnešných prvých desať strán útokom na Corbyna. Ten podľa denníka “venoval svoj život priateleniu sa s nepriateľmi Británie, pričom podkopával práve tie inštitúcie, vďaka ktorým sme vo svojich posteliach v bezpečí”.

Denník Daily Express, ktorý vo voľbách v roku 2015 podporoval UKIP, takisto vyzval čitateľov, aby hlasovali za konzervatívcov. Na prednej strane má titulok “Voľte Mayovú, inak nám hrozí pohroma”.

Ľavicový denník Guardian podporil pred voľbami Labouristickú stranu.

Týždenník Economist minulý týždeň prestal podporovať Mayovú a zvolil si iného favorita – liberálnych demokratov, ktorí sú zástancami Európskej únie.

 

Reklama

Mayová získa vo voľbách väčšinu, bude mať 64 nadpolovičných kresiel

Britská premiérka Theresa Mayová smeruje k získaniu väčšiny vo štvrtkových predčasných parlamentných voľbách, a to vďaka 64 kreslám. V utorok to ukázal model podnikateľa a bývalého darcu Konzervatívnej strany Michaela Ashcrofta.

Ashcroft, ktorý v posledných rokoch významnou mierou financoval prieskumy verejnej mienky, uviedol, že jeho model teraz ukazuje výraznejšiu väčšinu Mayovej konzervatívcov, než dosiahli 2. júna, keď model naznačoval ich väčšinu vďaka 60 kreslám.

“Tak ako vždy aj teraz je dôležité zdôrazniť, že Ashcroftov model sa zaoberá šancami, nie prognózami. To znamená, že aktuálny výsledok sa môže preklopiť buď na jednu, alebo na druhú stranu tohto odhadu,” povedal podľa tlačovej agentúry Reuters Ashcroft. Dodal,

že výsledky tohto modelu veľmi závisia od predpokladov, aké skupiny voličov sa hlasovania zúčastnia.

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

08:17

Čínsky prezident Si Ťin-pching vo štvrtok na stretnutí ruským prezidentom Vladimirom Putinom v Pekingu vzťahy Číny s Ruskom označil za prospešné pre mier a prisľúbil upevnenie spolupráce.

08:08

Spojené štáty v stredu vyradili Kubu zo svojho zoznamu krajín, ktoré dostatočne nespolupracujú v boji proti terorizmu. Pre agentúru Reuters to povedal nemenovaný predstaviteľ amerického ministerstva zahraničných vecí.

08:04

Po stredajšom atentáte na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) zasadne vo štvrtok v Bratislave o 11.00 h mimoriadne Bezpečnostná rada SR. Uskutoční sa tiež rokovanie vlády SR.

 

07:55

Propalestínski demonštranti obsadili v stredu jednu z budov Kalifornskej univerzite v Irvine (UCI). Zasiahla proti nim polícia, ktorá zatkla viacero osôb.

07:46

Bývalý americký prezident Donald Trump žiada odvolací súd v štáte New York, aby zasiahol v spojitosti s pokutou a hrozbou väzenia za porušenie zákazu verejne sa vyjadrovať sa o zamestnancoch súdu či účastníkoch procesu, v ktorom je Trump obžalovaný z podplácania pornoherečky.

Exprezidentovi právnici v stredu podali žiadosť. Súd nižšej inštancie deň predtým žiadosť o zrušenie či zmiernenie opatrenia zamietol.

Donald Trump
Bývalý americký prezident Donald Trump hovorí pred príchodom na newyorský súd
07:36

Lesný požiar v kanadskej provincii Alberta sa v stredu rozšíril na plochu takmer 21.000 hektárov a priblížil sa k mestu Fort McMurray, ktoré bolo deň predtým čiastočne evakuované. Informovala agentúra AFP.

07:25

Rusko v stredu zatvorilo svoju vojenskú základňu v meste Chodžali v regióne Náhorný Karabach, na ktorej malo umiestnených takmer 2000 príslušníkov mierových síl. Informovala agentúra Reuters.

07:16

Jednotkám ukrajinských obranných síl sa počas dňa podarilo čiastočne stabilizovať situáciu v Charkovskej oblasti na východe Ukrajiny, kde pokračujú obranné operácie v pohraničných oblastiach a pri meste Vovčansk. Uviedol to v stredu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

07:05

Ruský prezident Vladimir Putin v stredu pricestoval na dvojdňovú štátnu návštevu Číny, cieľom ktorej je získať podporu zo strany Pekingu a prehĺbiť spoluprácu.

V Pekingu má vo štvrtok rokovať s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom. Kremeľ uviedol, že budú hovoriť o rozsiahlom partnerstve a strategickej spolupráci, určia kľúčové oblasti na rozvoj rusko-čínskej spolupráce a vymenia si názory na medzinárodné a regionálne záležitosti.

06:55

Libanonské hnutie Hizballáh v stredu oznámilo, že uskutočnilo viacero útokov dronmi a raketami na vojenské základne na území Izraela. Išlo o reakciu na zabitie jedného z veliteľov tohto hnutia izraelskými silami.

06:45

Medzi americkými a čínskymi predstaviteľmi sa v utorok v Ženeve konali prvé rokovania o umelej inteligencii (AI). Washington po nich vyjadril obavy o zneužitie AI Čínou, Peking zase USA kritizoval obmedzenia a nátlak na túto technológiu.

Na týchto rozhovoroch sa dohodol americký prezident Joe Biden so svojím čínskym náprotivkom Si Ťin-pchingom ešte vlani.

06:35

Japonsko a Spojené štáty plánujú do ďalšieho desaťročia vyvinúť systém na zneškodňovanie hypersonických striel na základe dohody, ktorú v stredu podpísali obe krajiny.

Projekt, ktorý bude stáť vyše tri miliardy dolárov, bol prvýkrát avizovaný vlani v auguste, keď sa lídri krajín stretli na summite s Južnou Kóreou v Camp Davide pri Washingtone.

06:30

Francúzsko v stredu rozmiestnilo svojich vojakov, vyhlásilo zákaz vychádzania a zakázalo platformu TikTok v nepokojmi zmietanej Novej Kaledónii, francúzskom zámorskom území v Tichomorí, oznámil francúzsky premiér Gabriel Attal.

Včera 20:18

V roku 2026 sa budú konať prvé majstrovstvá sveta klubov žien. Rozhodla o tom Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) na svojom zasadaní v Bangkoku. Turnaj by mal zahŕňať 16 tímov a konať by sa mal na prelome januára a februára. FIFA zároveň informovala, že zníži počet reprezentačných prestávok v ženskom kalendári o jednu na päť ročne.

Včera 20:17

Bieloruská tenistka Arina Sobolenková postúpila do semifinále dvojhry na turnaji WTA 1000 v Ríme. Vo štvrťfinále zvíťazila v pozícii nasadenej dvojky nad deviatkou “pavúka” Lotyškou Jelenou Ostapenkovou 6:2, 6:4.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke štart balónov v Nižnej Myšli v okrese Košice okolie

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

Ivan Štubňa

Miroslav Iliaš

Marek Brna

Milan Šupa

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali