BRATISLAVA: Tradičné račianske jedlá vyjdú v knihe kuchára Františka Janatu
Bratislava 18. júla (TASR) – Tradičné račianske jedlá vyjdú knižne z autorského pera kuchára Františka Janatu z Rače. Knihu slávnostne uvedú do života na tradičnom Račianskom vinobraní 2013 v dňoch 13. až 15. septembra.
Nová kniha majstra kuchára a prezidenta Asociácie slovenských kuchárov a cukrárov Františka Janatu vyjde pod názvom Tradičné račianske jedlá. Autor zostavil kolekciu jedál, ktoré pochádzajú ešte z čias, keď sa bratislavská mestská časť volala Račišdorf.
"Čitatelia v nej nájdu recepty v pôvodnom račianskom nárečí na legendárnu račanskú fizulovú poléfku, račanskú roštenku, pochúťku v zemiakovej placke, gazdovskú vinohradnícku roládu, drškové soté, alebo diviačie stehno so šípkovou omáčkou, či jelení guláš a mnoho ďalších chutných tradičných miestnych jedál," uviedla Eva Miklánková z MÚ v Rači.
Podobne ako v prípade Janatovej knihy Vinohradnícke povesti sa na vydaní novej kuchárskej knihy finančne podieľa aj Mestská časť Bratislava – Rača.
Varovanie
Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.