Bayern si trúfa na Lazio, Musiala: “Musíme byť kreatívni”

Bayern si trúfa na Lazio, Musiala: “Musíme byť kreatívni”

Bratislava 13. februára 2024 (TASR/HSP/Foto:AP/Martin Meissner)

 

V stredu 14. februára pokračuje futbalová Liga majstrov ďalšími dvoma zápasmi osemfinále. Francúzsky šampión Paríž St. Germain bez zraneného slovenského obrancu Milana Škriniara privíta španielsky Real Sociedad San Sebastian a nemecký majster Bayern Mníchov sa predstaví na pôde talianskeho Lazia Rím

Germany Soccer Bundesliga Wirtz Musiala
Na snímke Florian Wirtz (vpravo) z Leverkusenu a Jamal Musiala z Bayernu bojujú o loptu počas zápasu nemeckej Bundesligy

Lazio sa s Bayernom stretlo v najprestížnejšej klubovej súťaži dvakrát. V sezóne 2020/21 zvíťazil v oboch dueloch bavorský tím, doma 2:1 a vonku 4:1. Zverenci Thomasa Tuchela sú favoriti na postup aj tentoraz, hoci v Bundeslige sa im nedarí ideálne. V uplynulých piatich dueloch dvakrát prehrali, ťažko trávili najmä víkendovú prehru v Leverkusene 0:3. Bayer vďaka nej odskočil rivalovi v boji o titul na päť bodov.

Reklama

O tom, že Mníchovčania sú pred dvojzápasom s Rimanmi favorizovaným tímom, svedčí aj ich bilancia v LM na ihriskách súperov. Zvíťazili v siedmich z uplynulých ôsmich zápasov. Utrpeli jedinú prehru v tomto období a to vo štvrťfinále v apríli 2023 na ihrisku Manchestru City (0:3).

 

Reklama

Musiala vidí cestu v prečísleniach

Lazio nemá dobrú formu, v lige je až na 8. mieste, no cez víkend uspelo na ihrisku Cagliari 3:1. “Musíme dôverovať našej taktike, ísť do situácií jeden na jedného a dostávať sa do prečíslení. Keď náš súper bráni hlboko, nie je toľko jednoduchých riešení, takže musíme byť kreatívni,” uviedol pre klubový web ofenzívny stredopoliar Bayernu Jamal Musiala. “Bude dôležité, aby naša energetická úroveň bola na maxime,” dodal 20-ročný futbalista.

Parížania sa naladili na osemfinále triumfom v Lille 3:1 a s 11-bodovým náskokom vedú Ligue 1 pred Nice. Ich útočný tromf Kylian Mbappe cez víkend pre menšie zranenie nehral, na zápas proti San Sebastianu však bude k dispozícii.

“Lille má dobrý tím a preveril nás. Myslím si, že to bol dobrý test pred stredajším zápasom. Môžeme byť na seba hrdí a je na nás, aby sme sa dobre pripravili. Sme sebavedomí a počas tréningu musíme pokračovať v dobrej práci a počúvať pokyny trénera. A myslím si, že ak to urobíme, výsledok bude dobrý,” povedal pre klubový web Randal Kolo Muani, autor tretieho gólu PSG do siete Lille.

Španielsky klub naopak nezvíťazil už v troch zápasoch za sebou, naposledy podľahol v sobotu doma Osasune 0:1. Chýbal mu kapitán Mikel Oyarzabal a tréner Imanol Alguacil zatiaľ nevie, či bude mať svoju oporu k dispozícii v Parku Princov: “Pocestuje s nami, ale či bude môcť hrať, bude známe až tesne pred zápasom.”

 

Reklama

Osemfinále Ligy majstrov – prvé zápasy:

streda 14. februára
21.00 Lazio Rím – Bayern Mníchov /rozhodujú: Letexier – Mugnier, Rahmouni (všetci Fr.)/
21.00 Paríž St. Germain – Real Sociedad San Sebastian /rozhodujú: Guida – Carbone, Peretti (všetci Tal.)/

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:42

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) spustila sezónnu linku z Bratislavy do Chorvátska. Prvý vlak v tohtoročnej sezóne odišiel z Bratislavy do Splitu v piatok popoludní. Vlaky po novom vyrážajú zo stanice Bratislava-Nové Mesto a do Rakúska idú cez Petržalku. Pre uzáveru trate cez Marchegg budú autovozne pripojené až vo Viedni. O spustení sezónnych vlakov do Chorvátska v piatok informovali predstavitelia ZSSK.

16:41

Na rozdiel od nových európskych pravidiel by v súčasnosti platné národné výdavkové limity vyžadovali konsolidáciu verejných financií SR už v tomto roku. Upozornila na to v piatok Rada pre rozpočtovú zodpovednosť (RRZ).

16:40

Ruského aktivistu Angela Nikolajeva odsúdili na 15-ročné väzenie za pokus o podpálenie sídla odvodovej komisie na protest proti vojne na Ukrajine. Oznámil to v piatok vojenský súd v Chabarovsku na ruskom Ďalekom východe.

16:38

Predsedníčka Európskeho parlamentu (EP) Roberta Metsolová a predsedníčka Zjednoteného prechodného kabinetu Bieloruska Sviatlana Cichanovská v piatok v hlavnom meste Malty Valletta podpísali vyhlásenie o úmysle prehĺbiť vzájomnú spoluprácu.

16:37

Európska komisia (EK) v piatok, pri príležitosti Svetového dňa slobody tlače, opätovne potvrdila svoj záväzok podporovať slobodu a pluralitu médií v EÚ aj mimo nej. Pripomenula, že niektoré právne predpisy na ochranu novinárov nadobudnú účinnosť už na budúci týždeň.

16:36

Berlínski hasiči varovali v piatok obyvateľov nemeckého hlavného mesta pred nebezpečným dymom v dôsledku požiaru, ktorý vypukol v závode na spracovanie kovov na juhozápade mesta. Plamene “úplne pohltili” technickú miestnosť na prvom poschodí budovy, uviedol hovorca hasičov. Nikto sa pri tom nezranil.

16:01

Poslanci Národnej rady (NR) SR ukončili piatkové rokovanie návrhom uznesenia k členstvu Slovenska v Európskej únii. Počas dňa prerokovali viaceré poslanecké návrhy. Do lavíc sa vrátia zákonodarcovia opäť v utorok (7. 5.) o 9.00 h. Keďže v piatok nehlasovali, v utorok o 11.00 h by mali rozhodnúť o viacerých doteraz prerokovaných návrhoch.

15:49

Najmenej deväť obetí a niekoľko zranených si vyžiadal nálet, ktorý v piatok zasiahol utečenecký tábor neďaleko mesta Goma na východe Konžskej demokratickej republiky (KDR), vyhlásili miestne úrady.

15:48

Indonézska vláda trvalo presídli takmer 10.000 obyvateľov žijúcich v okolí sopky Ruang. Dôvodom sú obavy o dlhodobú obývateľnosť ostrova, kde sa sopka nachádza, vyvolané sériou nedávnych vulkanických explózií, vyhlásil v piatok jeden z predstaviteľov kabinetu.

15:47

Prokurátori Medzinárodného trestného súdu (ICC) v Haagu v piatok varovali pred jednotlivcami, ktorí hrozia odvetou voči súdu alebo jeho zamestnancom. Takého konanie môže podľa ICC predstavovať trestný čin voči výkonu spravodlivosti.

15:02

Rusko chcelo zničiť vojenskú pomoc Ukrajine, útok plánovalo na nemeckom území. V piatok to na tlačovej konferencii s českým ministrom vnútra vyhlásila nemecká ministerka Nancy Faeserová.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Žena pózuje medzi tulipánmi počas návštevy Harrisonovho tulipánového festivalu v Agassiz v Britskej Kolumbii

Autor: AP/Darryl Dyck/The Canadian Press via AP

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Andrej Sablič

Erik Majercak

Marek Brna

Matúš Pestrý

Marian Kotleba

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali