Angelina Jolie: “Nezatvárajte pred migrantmi hranice a neopúšťajte EÚ!”

Angelina Jolie: “Nezatvárajte pred migrantmi hranice a neopúšťajte EÚ!”

Spojené kráľovstvo 17. mája 2016 (HSP/bb/Foto: bb)

 

Hollywoodska herečka Angelina Jolie včera odkázala Británii, aby zotrvali v EÚ a ostatným európskym štátom, aby nechali hranice otvorené milliónom migrantom. Európanom vytýka ich obavy z masovej migrácie, príčinu vidí u politikov, ktorí živia strach u ľudí. Informáciu o tom priniesol portál breitbart.com 

Angelina Jolie včera vystúpila v britskej televízii BBC v relácii venovanej migrácii “Svet v pohybe”, v ktorej herečka podčiarkla, že skutočnosť, že niektoré Európske štáty odmietajú prijať milióny migrantov, môže byť príčinou nasledujúcich “desaťročí nestability”.

Reklama

Redaktor BBC Mishal Husain sa herečky opýtal, či dokáže pochopiť, prečo ľudia po svete nechcú migrantov prijímať. Bohatá herečka mu na to odpovedala: “Áno, keď vám to poriadne nevysvetlia, a keď máte médiá a politikov, ktorí živia u ľudí strach…”

Ku otázke nastávajúceho referenda, v ktorom krajina rozhodne o svojom členstve v EÚ, Angelina Jolie varovala publikum, že “tou najhoršou voľbou, ktorú môžete urobiť je rozhodnúť sa pre krok späť od sveta”.

Reklama

“Bolo by naivné si myslieť, že sami seba môžeme selektívne chrániť od výziev globalizovaného sveta tým, že od seba budeme vyháňať ľudí z iných krajín”, povedala herečka publiku. “Nestabilný svet je pre všetkých nebezpečný. Keď dom vášho suseda pohltí oheň, vy nebudete v bezpečí tým, že zamknete svoj dom. V izolácii nie je sila. Trieštenie nie je odpoveďou.”

Jolieová ďalej prehlásila, že “strach z nekontrolovanej migrácie dal priestor a falošný dojem legitimity u tých, ktorí propagujú politiku strachu a separácie”.

Ku výrokom slávnej herečky bola mohutná odozva aj na sociálnych sieťach a reakcie boli zmiešané.

Jeden z užívateľov sociálnej siete Facebook povedal: “Ľahko sa to Angeline hovorí, keď ani jeden z utečencov neohrozí jej bohatstvo, či bezpečnosť rodiny. To však neplatí pre zvyšok väčšiny sveta.” Iný sa vyjadril v podobnom duchu: “Prepáč Angie, ale nezoberiem si k srdcu slová múdrosti od niekoho, kto má také privilégiá a bohatstvo ako ty. Ty nemusíš žiť s negatívnymi dôsledkami masovej migrácie.”

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:07

Nová eurofondová výzva z Programu Slovensko za 350 miliónov eur je zameraná na modernizáciu verejnej osobnej dopravy a udržateľnej mestskej mobility v regiónoch. Uviedol to vo štvrtok minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši (Hlas-SD) na tlačovej konferencii.

15:00

Solidarita je základom fungovania Európskej únie a hoci migračný pakt nie je skvelý, nové pravidlá sú potrebné, pretože tie aktuálne nefungujú. Povedal to vo štvrtok na mimoriadnej schôdzi Poslaneckej snemovne českého parlamentu minister vnútra Vít Rakušan. Podľa predsedu opozičného hnutia ANO Andreja Babiša však Rakušan klame.

14:34

Úrady práce, sociálnych vecí a rodiny spustili národný projekt Zručnosti pre trh práce. Cieľom nového projektu je podporiť ľudí v snahe nájsť si prácu či ochrániť a zlepšiť svoje postavenie na trhu práce. Záujemcom, ktorí splnia požadované podmienky, zaplatia úrady práce vzdelávací či rekvalifikačný kurz. Do projektu sa môžu zapojiť uchádzači o zamestnanie aj záujemcovia o zamestnanie. Informovalo o tom tlačové a komunikačné oddelenie Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR).

14:33

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vo štvrtok vyjadrila znepokojenie nad šírením vtáčej chrípky (H5N1) na nové živočíšne druhy a ľudí.

14:29

Slovenské obchodné siete zoskupené vo Zväze obchodu (ZO) SR plánujú naďalej podporovať slovenskú poľnohospodársku a potravinársku produkciu vrátane slovenských producentov vajec. Informoval o tom vo štvrtok prezident ZO SR Filip Kasana.

14:23

Všetky fázy najstaršej futbalovej súťaže sveta Pohára FA sa budú od novej sezóny hrať na jeden zápas. Vo štvrtok to oznámila Anglická futbalová asociácia (FA).

14:10

V nemeckom meste Halle sa začal súd s politikom Björnom Höckem z Alternatívy pre Nemecko (AfD) pre použitie sloganu nacistických polovojenských oddielov SA (Sturmabteilung).

Björn Höcke
Politik krajne pravicovej Alternatívy pre Nemecko (AfD) Björn Höcke (uprostred) prichádza do súdnej siene v nemeckom meste Halle vo štvrtok 18. apríla 2024
14:01

Nemecké ministerstvo zahraničných vecí si vo štvrtok predvolalo ruského veľvyslanca po zatknutí dvoch mužov, podozrivých zo špionáže a plánovania útokov v prospech Moskvy. Medzi ich cieľmi mala byť aj americká armáda.

13:58

Dánski hasiči vo štvrtok už tretí bojujú s požiarom v historickej budove burzy v Kodani. Hasenie požiaru v budove bude zrejme pokračovať ešte najmenej jeden celý deň.

13:57

Silné búrky v Afganistane a Pakistane si v posledných dňoch vyžiadali najmenej 137 obetí. V niektorých oblastiach sa očakávajú silné dažde aj v nasledujúcich dňoch.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali