139. časť Neznáme slovenské dejiny: Z čoho vychádza Nový svetový poriadok (NWO)?

139. časť Neznáme slovenské dejiny: Z čoho vychádza Nový svetový poriadok (NWO)?

Bratislava 18. apríla 2021 (HSP/Kresba:Marián Tkáč)

 

Ideologickým zdrojom NWO je neomarxizmus alebo kritická teória, produkt Frankfurtskej školy, ktorá vznikla ako Inštitút sociálneho výskumu na Frankfurtskej univerzite v roku 1923. Je pokračovateľom marxizmu, aj keď nevychádza z pôvodných marxistických myšlienok, základom neomarxizmu sú protokoly staršieho dáta, kde boli v širšom rozsahu rozvinuté myšlienky na ovládnutie spoločnosti spôsobom, ktorý je dnes charakteristický pre mimovládne organizácie, teda tretí sektor

neznáme slovenské dejiny
Kresba:Marián Tkáč

Ak revolúcia založená na Marxových tézach, ktorú v Rusku aplikoval Lenin, zlyhala, „revolúcia, ktorá v 60. rokoch (20. storočia) prepukla na univerzitných kempoch, bola úspešná“, píše o tom Patrick J. Buchanan v knihe Smrť Západu na strane 22. Veľmi silne zjednodušene, ide o akýsi nový hedonizmus, ktorý nie je schopný poskytnúť národom dôvod na pokračovanie v živote. Buchanan: „Kapitalizmus robotníkov nezbedačil. Marx sa mýlil. Ich osud sa v skutočnosti zlepšil a revolučne nepovstali preto, že ich duše dvetisíc rokov nasycovalo kresťanstvo, ktoré ich oslepilo v ich skutočných triednych záujmoch. Pokiaľ kresťanstvo a západná kultúra, imunitný systém kapitalizmu, nebudú vykorenené z duše západného človeka, marxizmus sa nemôže zakoreniť a robotníci, v mene ktorých sa malo bojovať, budú revolúciu zrádzať.

Reklama

Prvým, kto to pochopil, bol Maďar György Lukács (1885-1971), vlastným menom György Bernát Löwinger maďarský marxistický filozof židovského pôvodu, agent Kominterny, minister kultúry za červenej vlády Bélu Kúna (Kohna) v roku 1919.  V máji 1919 ako veliteľ piatej divízie maďarskej červenej armády (Vörös Hadsereg) dal zastreliť v obci Poroszlo šesť vojakov na výstrahu pred sympatiami s postupom česko-slovenskej armády. Boli to Lajoš Csupor, František Malik, Ferdinand Fenyő, Emil Sück Emil, Lajoš Tóth a Karol Varga). Podľa vlastného životopisu, ktorý napísal v Moskve 2. decembra 1940 „Biela vláda Maďarska ma naháňala za viac ako 200 vrážd a požadovala moje zatknutie a trest smrti pre mňa.“ Napísal aj svoje krédo: „Videl som v revolučnej deštrukcii spoločnosti jediné riešenie“, a tá zmena nemôže prebehnúť bez zničenia starých hodnôt, a tak uplatnil „kultúrny terorizmus“, súčasťou ktorého bolo zavedenie radikálneho sexuálneho vzdelávania v maďarských školách. Deti sa učili o voľnej láske, slobodnom pohlavnom styku, archaickej povahe zákonov rodiny, zastaranosti monogamie, nezmyselnosti náboženstva, ktoré človeka pripravuje o všetky rozkoše. A ženy vzývali, aby sa búrili proti sexuálnym zvyklostiam doby. Tak mala byť zničená rodina, kľúčová inštitúcia kresťanstva (Buchanan, s. 108).

V roku 1923 založil Lukács a členovia nemeckej komunistickej strany na univerzite vo Frankfurte nad Mohanom „Inštitút marxizmu“ podľa modelu Marx-Engelsovho inštitútu v Moskve. Po istých úvahách mu dali menej provokatívny názov „Inštitút sociálneho výskumu“. V roku 1930 sa stal šéfom inštitútu obdivovateľ Markíza de Sade (tvorcu sadizmu) Max Horkheimer, ktorý začal meniť marxizmus na kultúrne hnutie. Ak pre starých marxistov bol nepriateľom kapitalizmus, pre neomarxistov sa stala nepriateľom západná kultúra.

Reklama

Keďže celá prvá generácia Frankfurtskej školy bola židovského pôvodu (okrem už spomenutých Theodor Adorno, Walter Benjamin, Max Horkheimer či Herbert Marcuse) – po nástupe Hitlera k moci v roku 1933 emigrovala do Ameriky a jej novým pôsobiskom sa stala Columbia University v New York City. Toto hnutie si dalo za cieľ pretvoriť svet nie formou priamej revolúcie, ale jej plazivou odrodou trvajúcou desaťročia. Víťazstvo sa dosiahne vtedy, keď z duše západného človeka zmizne kresťanská viera, po tom, čo kultúrne a vzdelávacie inštitúcie zaujmú spojenci a agenti revolúcie. Do praxe sa začali uvádzať základné myšlienky hnutia, ktoré majú dva smery: politický a kultúrny. Druhú vetvu zhrnuli do niekoľkých zásadných bodov, a tie do jednej výstižnej vety: Skazíme Západ tak, až bude smrdieť! Skrýva sa v nej: útok proti rodine, vymývanie mozgov mládeže, deprimovanie populácie disharmonickou hudbou, šírenie drog, rozloženie kresťanskej morálky a boj proti kresťanstvu ako takému. Na svet prišiel koncept očierňovania oponentov myšlienok hnutia, ktorí takto musia namiesto vecného argumentovania čistiť svoje mená.

 

Základné princípy neomarxizmu:

1) osobitná trestnosť rasových zločinov;

2) zavádzanie nového jazyka, zmena obsahu a pojmov;

3) sexuálna výchova a šírenie homosexuality medzi deťmi;

Reklama

4) podkopávanie autority učiteľov a školy;

5) podpora prisťahovalectva k zničeniu kultúrneho rázu krajiny/národa;

6) rozšírenie užívania drog;

7) útok na náboženstvo;

8) neistý právny systém nastavený proti obetiam zločinu;

Reklama

9) závislosť na štáte a jeho príspevkoch;

10) ovládnutie oznamovacích prostriedkov;

11) oslabovanie úlohy rodiny a jej rozbitie, útoky na autoritu otca, odmietanie rozdielnych úloh otca a matky, popretie práv rodičov ako hlavných vychovávateľov detí, vyhlásenie žien za vykorisťovanú triedu a mužov za vykorisťovateľov.

Neomarxizmus zavádza mantru chudoby, pričom zdieľanie prostriedkov a výrobných zdrojov, to bola téza pôvodného marxizmu. Západná civilizácia bude teraz donútená schudobnieť. Pokles nezamestnanosti bude vykúpený prácou v montážnych halách a na pracovných miestach s podpriemernými a krátenými mzdami. Tie uvrhnú ľudí do neofeudalizmu a obmedzia pohyb.

Výzvami pápeža Františka na uctievanie chudoby a zdieľanie zdrojov s ostatnými v mene dobra, sa potvrdzuje jeho prepojenie s NWO. František sa osobne prihlásil k snahe o zmenu ekonomického a politického štýlu riadenia planéty, v roku 2020 založil pod patronátom predsedu Pápežskej rady Justitia et pax, ghanského kardinála Turksona (*1948) nevládnu organizáciu „Rada inkluzívneho kapitalizmu“, ktorá sa stala partnerom Veľkého resetu. Rada sa nijako netají svojimi globálno-ozdravnými ľavicovo-kapitalistickými úmyslami. Stanovisko pápeža je ideologickým „odobrením potreby chudoby“ v západnej civilizácii, k pripravenosti na chudobu a zdieľanie nielen výrobných zdrojov, ale aj peňazí, bývania a jedla s ostatnými ľuďmi bez ohľadu na náboženstvo či farbu pleti. Globálne schudobnenie západnej civilizácie vychádza prvý raz v histórii priamo z Vatikánu ako oficiálna doktrína (viac tu).

Tu niekde je zrejme aj koreň ochoty hierarchie katolíckej cirkvi k viac či menej poslušnému prijímaniu, či dokonca odporúčaniu opatrení proti Covidu-19, ktoré nemajú za cieľ nič iné, ako strašenie a prípravu na ďalšie opatrenia. Predstaviteľom cirkví už akoby nešlo o Boha, ale o…? O čo? Najväčším nepriateľom Boha je podľa Biblie satan, šelma s číslom 666.

Pravda, nie všetky nápady či túžby ďalšieho vývoja planéty Zem  podľa predstaviteľov a priaznivcov NWO, neomarxistov a všetkých ich formálnych i neformálnych zoskupení sa musia do bodky naplniť. Záleží na sile „druhej strany“, či im dokáže zabrániť alebo ich aspoň čiastočne oslabiť či obmedziť, a na to potrebuje(me) pravdivé informácie. Tu sa ukazuje sila informácií, ktorých je „na trhu“ nespočetné množstvo, a sú rôzne. Len pravdivých je čoraz menej. Zo strany tvorcov nových systémov sú však pravdivé správy a poznatky utajované a poprekrúcané, práve preto treba o nich vedieť. Nezabúdajme: informácie (ale aj dezinformácie) a z nich vyplývajúce vedomosti vládnu svetu.

Marián Tkáč

(Kapitola t knihy „V slovenskom zrkadle“, ktorá vychádza vo vydavateľstve Torden.)

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

Včera 19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

Včera 19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

Včera 19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

Včera 19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

Včera 18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

Včera 18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

Včera 18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

Včera 18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

Včera 18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

Včera 18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

Včera 18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali