Ramzan Kadyrov: „Každý patriot musí rozbiť papuľu nepriateľom Ruska“. Milión ľudí na demonštrácii na jeho a Putinovu podporu

Ramzan Kadyrov: „Každý patriot musí rozbiť papuľu nepriateľom Ruska“. Milión ľudí na demonštrácii na jeho a Putinovu podporu

Groznyj 23. januára 2016 (HSP/Foto:TASR/AP)

 

Viac ako milión obyvateľov Čečenska prišlo v piatok pred Prezidentský palác, aby podporilo čečenského prezidenta Ramzana Kadyrova. Niekoľko podobných mítingov sa uskutočnilo v ostatných dňoch, ale piatkový bol ten najpočetnejší.

Čečenské média vysvetľujú neobvyklý záujem ľudí o účasť v podobných podujatiach. Prízvukujú, že ľudia stoja za svojim prezidentom a demonštrujú celému svetu svoju podporu. Obyvatelia Čečenska, ako aj ľudia z viacerých regiónov Ruska prišli podporiť Ramzana Kadyrova po tom, čo sa na čečenského prezidenta spustila skutočná lavína mediálnych útokov ako ruských opozičných, tak aj zahraničných médií a politikov, hlavne v Západnej Európe a USA.

Reklama

 

Na snímke čečenský líder Ramzan Kadyrov
Na snímke čečenský líder Ramzan Kadyrov

Tieto útoky na Kadyrova spustili po tom, čo dosť tvrdo a nelichotivo zhodnotil činnosť súčasnej ruskej opozície a vyzval celý ľud Ruska, aby podporili svojho prezidenta Vladimíra Putina. Prízvukoval, že Putin je ten človek, ktorý robí všetko, aby Rusko prosperovalo a ľudia šťastne žili v tejto krajine. Naopak zdôraznil, že ruskej opozícii nezáleží na tejto krajine a na ľuďoch, ale iba na vlastnom blahobyte a preto sa snaží dostať k moci. Vyzval tvrdšie trestať tých, kto na území Ruska bojuje proti záujmom krajiny a občanov.

Reklama

Čečenské média ani príliš nevyzdvihujú obrovský počet ľudí, ktorí prišli podporiť Ramzana Kadyrova, dokonca prízvukujú, že to nie je to najpodstatnejšie, koľko ľudí prišlo k Prezidentskému palácu v Groznom, ale to, že podobne Ramzana Kadyrova podporujú v celom Rusku, pretože všetky národy, ktorí tvoria Rusko, chcú žiť v mieri, jednote a blahobyte a preto podporujú Putina a Kadyrova.

Na margo ostatných udalostí sa vyjadril, pochopiteľne, aj samotný Ramzan Kadyrov. Podčiarkol, že účastníci mítingu zasa preukázali, že podporujú ruské vedenie, chcú žiť v mieri a nedovolia opozícii zahrávať sa s osudom obyvateľov Ruska. „Všetci, ktorí sem prišli, neprišli podporiť iba mňa, ale aj prezidenta Vladimíra Putina. Som hrdý a šťastný, že ste zorganizovali takéto podujatie v Groznom, pretože Čečenskú republiku si mnohí západní a zaoceánski politici v posledných rokoch zvolili za objekt, prostredníctvom ktorého by chceli zničiť Rusko. Ale sa im to nepodarí! Tým členom opozície, ktorí s nami nesúhlasia, odporúčam, aby odišli na Západ – nech si tam robia čo chcú. Ale ani v Čečensku, ani v celom Rusku podobné šakaly nemajú čo robiť,“ zdôraznil.

Ramzan Kadyrov podčiarkol ďalej, že vo vedení krajiny a regiónov musia by iba takí ľudia, ktorí sa budú starať o prosperitu Ruska a blahobyt jeho občanov, ale tu nemôžu mať návrh tí, ktorí prikyvujú Západu a robia všetko, aby zničili tento štát. „Ak nejakí diabli tvrdia, že tvoria „nesystémovú opozíciu“ a sú nepriateľmi tohto štátu a berú od Západu peniaze, aby zničili náš štát, tak týchto ľudí treba odchytávať a posielať do basy. Ako náhle sa niekde zjavia, každý patriot im musí rozbiť papuľu! Nie sú to občania Ruska, sú to zradcovia a hanba našej spoločnosti. Podobní diabli nemajú čo robiť na území Ruska a vyhlasujem im vojnu – vo všetkých zmysloch tohto slova. Nechcem, aby sa kvôli týmto šakalom trpeli naše deti a ženy, ako je to v Sýrii a na Ukrajine,“ zdôraznil Ramzan Kadyrov.

Dokonca trochu „pokritizoval“ ruského prezidenta. „Vladimír Putin, že je až príliš dobrý človek. Ja by som neprepustil toho diabla Chodorkovského. Bohužiaľ, dnes je viac podobných ľudí – bez cti a svedomia. Ale Putin sa zľutoval nad Chodorkovského matkou a pustil ho. A teraz ten šakal sa nachádza v Európe a snaží sa vyvolať nepokoje v Čečensku, aby potom rozbil celé Rusko. Toho sa nikdy nedočká. Som vojak a som ochotný prevziať celú zodpovednosť za to, aby sa podobné šakaly u nás nevyskytovali,“ zdôraznil Ramzan Kadyrov.

Eugen Rusnák

Reklama

 

 

 

 

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali